Iğdır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Iğdır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine ulaşımlar Gürel Güvenlik Tur Turizm Servis Taşımacılığı yolcu servisleri, Iğdır Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Taksi İşletmeciliği taksileri, özel transfer ve araç kiralama ile sağlanmaktadır. Toplu taşıma servis otobüsleri iç hat uçak seferlerine göre hareket etmektedir. Ekonomik fiyatlı olmasından dolayı tercih sebebidir. Servis otobüsü, yolcuların tamamının uçaktan inmesinden sonra hareket etmektedir. Bu nedenle otobüsleri beklemek istemeyenler yolcular için taksiler hızlı bir ulaşım alternatifi olmaktadır. Havalimanı terminal binası gelen yolcu salonunda özel transfer hizmeti satın alabileceğiniz ve bir araç kiralaması yapabileceğiniz acente de bulunmaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Iğdır Havalimanı’ndan şehir merkezine yolcu taşımacılığı Gürel Turizm Servis Taşımacılığı tarafından yapılmaktadır. Uçak iniş seferlerine göre hizmet vermekte olan otobüsleri gelen yolcu salonunun çıkışında bulabilirsiniz. Doğrudan Iğdır şehir merkezine gidebileceğiniz gibi Doğubayazıt ilçesine de ulaşımınızı bu otobüslerle sağlayabilirsiniz. Havalimanı ile Iğdır şehir merkezi arası yolculuk yaklaşık 30 dakika sürmektedir ve kişi başı tek yön ücreti 20 TL’dir. Iğdır Havalimanı ile Doğubayazıt arası mesafe ise 70 kilometredir ve yolculuk yaklaşık 60 dakika sürmektedir.

Iğdır Havalimanı Yolcu Servisi

Iğdır Havalimanı Gürel Turizm servis otobüsleri güncel hareket saatleri ve detaylı bilgi için 0476 227 00 33 numaralı telefonu arayabilir veya www.gureltur.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Iğdır Havalimanı’na varışta şehir merkezine veya çevre ilçelere hızlıca gitmenin yolu şüphesiz taksilerdir. Iğdır Havalimanı taksileri uçak iniş seferlerine göre hizmet vermektedir. Bu nedenle yolcu çıkışında yaşanabilecek yoğunlukta bir taksi bulabilmek için önceden iletişime geçmek yararlı olacaktır. Taksileri havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışında bulabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine taksiler ile yolculuk yaklaşık 20 dakika sürmekte olup ortalama ücreti 60 TL’dir.

Iğdır Havalimanı Taksi

Iğdır Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Taksi İşletmeciliği tarafından sağlanan taksi hizmetini kullanmak için 0476 227 81 72 numaralı telefonu arayabilir ve havalimanına varmadan önce kendilerinden bir rezervasyon talebinde bulunabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Iğdır Havalimanı’na varışta servis otobüsünü beklemeden hızlıca ve doğrudan şehir merkezine, otelinize veya çevre ilçelere ulaşımınızı sağlamak için bir özel transfer hizmeti satın alabilirsiniz. Havalimanı terminal binası içerisinde araç kiralaması yapan Rimal Turizm Rent a Car aynı zamanda özel transfer hizmeti de vermektedir. Cenk Rent a Car acentesi ise şehir merkezinde olup havalimanından şehir merkezine ve çevre ilçelere özel transfer hizmeti veren bir başka firmadır. Transferinizi şehir merkezindeki acenteden yapacaksanız varış gün ve saatinizi ve kişi sayınızı yetkili kişiye bildirerek uygun bir araç talebinde bulunabilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Iğdır Havalimanı’na varışta bir araç kiralaması yaparak burada bulunacağınız süre boyunca ulaşımınızı rahatlıkla sağlayabilir ve çevre yerlere hızlıca gidebilirsiniz. Havalimanında araç kiralaması yapabileceğiniz yalnızca bir acente bulunmaktadır. Gelen yolcu salonunda yer alan Rimal Turizm Rent a Car (0476 227 21 58 ve 0530 404 76 76) acentesi kişi sayısı ve her bütçeye göre birkaç araç alternatifine sahiptir.

Havalimanında yalnızca bir adet araç kiralama acentesinin bulunması araç seçiminizi kısıtlayabilir. Bu nedenle şehir merkezinde yer alan acentelerden biriyle iletişime geçebilir ve kendilerinden uçuş gün ve saatinizde aracı havalimanına getirmelerini talep edebilirsiniz. Acente ofisleri şehir merkezine bulunan fakat havalimanına araç kiralama hizmeti sunan firmalar arasında Garaj Rent a Car, Özal Oto Kiralama, ve Ayata Rent a Car bulunmaktadır.

Iğdır Otogar Havalimanı Ulaşımı

Otogar/Iğdır Havalimanı Ulaşımı

Iğdır Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Iğdır Havalimanı arası mesafe 14 kilometredir. Otogardan havalimanına doğrudan ulaşımınızı sağlayabileceğiniz herhangi bir toplu taşıma otobüsü bulunmamaktadır. Otogar ile şehir merkezi arası çalışan belediye halk otobüsü ise 3 no’lu araçlardır. Her 5 dakikada bir otogardan hareketle şehir merkezine gitmektedir. Bilet ücreti tam 2 TL, öğrenci 1 TL’dir.

Otogar ile havalimanı arası çalışan herhangi bir toplu taşıma otobüsünün bulunmaması nedeniyle ulaşımınızı taksi ile sağlayabilirsiniz. Otogardan havalimanına taksi ile yolculuk yaklaşık 10 dakikada sürmekte olup ücreti 50 TL’dir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin