Hindistan Gezilecek Yerler Listesi | Turistik 14 Şehir

En kalabalık ülkelerden biri olan Hindistan, kültürel çeşitliği ve farklı renklerinin güzelliğiyle dikkat çekiyor.7

Köri kokan sokakları, samimi insanı ve özgün gelenekleri etrafında şekillenen Hindistan gezilecek yerler listesini şöyle derledik.

Dünya üzerinde var olan bütün dinleri bünyesinde barındıran çok sesli ülke; mutfağı, dansları ve filmleriyle ününe ün katıyor. Yoğun nüfusu ve zor iklimine rağmen hızla gelişmeye devam ederek bilim ve sanat alanındaki yarışta da yerini almaya başlıyor. Sadece bir seyahatten fazlasını barındıran ülkenin her köşesinde, ruhunuza dokunacak ve huzuru hissettirecek noktalar bulacaksınız.

#1 Hindistan Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Delhi

Delhi

Bugün hala kast sisteminin var olduğu Delhi’de, belirgin sınıf farkları ve derin tarihinin izleri görülüyor. Hindistan’ın en kalabalık şehirlerinden biri olması rahat bir gezi programı yapmanızı zorlaştırsa da kendine has yaşam tarzı görülmeyi hak ediyor. Ülkeyi ziyaret edenlerin ilk durağı olan şehirde etkileyici tarihi yapılar ve karışıklığın düzenine uyum sağlamış sokaklar bulacaksınız.

Delhi hakkında daha detaylı bilgiler için buraya da uğrayabilirsiniz: Delhi Gezilecek Yerler

2- Bathinda

Bathinda

M.S. 965 yılında Bhati Rajput Kralı Bala Rao tarafından kurulan Bathinda, önemli geçmişinin mirasları olan çok sayıda turistik merkez barındırıyor. Hindistan’ın eyaletlerinden biri olan Pencap tarihi hakkında her şeyi öğrenebileceğiniz tek yer olan şehri gezerken geçmişe doğru otantik bir yolculuk yapacaksınız.

3- Bangalore

Bangalore

Şehir genelinde yoğun ve kirli bir havaya sahip olsa da merkeze geldiğinizde görkemli binalar, tarihi eserler ve parklarla karşılaşacaksınız.

4- Chennai

Chennai

Renklerin bin bir tonunu önünüze seren şehirde, şiddetli sıcak iklimine rağmen her yıl binlerce turiste kapılarını açıyor. Kış aylarında gitmenizi önerdiğimiz Chennai’de hepsi bir sanat eseri tadında olan tapınakları gezmelisiniz.

5- Ahmedabad

Ahmedabad

Gelişmiş sanayisiyle bilinen Ahmedabad; sarayları, müzeleri ve ibadet yerleriyle de şans verilmesi gereken yerlerden biri.

6- Agra

Agra

Ülkede en fazla turist çeken yerlerden biri olan Agra, dünyanın ender güzellikteki miraslarından Tac Mahal’e ev sahipliği yapıyor. Sadece Taç Mahal için bile görülmeye değer olan şehirde, Babür Hanedanlığı zamanından kalan sayısız mezar ve kalıntılar da var. Maceranın kalbinin attığı şehir için listenizi oluşturmanıza yardımcı olacak yazımızsa, işte burada: Agra Gezilecek Yerler

7- Jaipur

Jaipur

“Pembe Şehir” olarak anılan Jaipur, Delhi ve Agra’dan sonra ülkenin en popüler şehri. Eski kraliyet ailesinin hala yaşadığı yer de olan şehirde gezebileceğiniz onlarca yer var. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yerini almış gözlemevi Jantar Mantar’dan başlayarak şehri keşfedebilirsiniz.

8- Haydarabad

Haydarabad

Tarihi semtinde dolaşırken Antik Hindistan’la buluşacağınız şehir Haydarabad’da, size eşlik eden inekler ve chai kokuları olacak. Şehirde sınıf ve kültür farkı ayrımının da sert bir çizgiyle ayrıldığını görebilirsiniz. Ülkenin Orta Doğu şehri sayılan Haydarabad, size farklı bir ülkedeymiş gibi hissettirebilir.

9- Kerala

Kerala

Hindistan’da yapılacak en keyifli aktivitelerden biri kuşkusuz, Kerala’da tekne gezintisi yapmak olacaktır. Nehir boyunca süzülen yeşil rengi size huzurlu bir nefes aldıracak. Lezzetli ve bol baharatlı Hint yemeklerini de tadabileceğiniz bölgede tüm yorgunluğunuzu atıp stresten arınacaksınız.

10- Mumbai

Mumbai

Ülkenin ticaret başkenti Mumbai’de, göklere yükselen binalarla şehir silueti etkileyici bir manzaraya dönüşüyor. Asma Bahçeleri’nden tutun da Hindistan Kapısı’na kadar gezebileceğiniz onlarca tarihi mekân ve müze bulabilirsiniz. Bollywood’un da doğduğu şehir, kalabalık nüfusuyla sizi korkutmuyorsa sokaklarında kaybolmaya hazır olun.

11- Kalküta

Kalküta

Ülke genelinde var olan zengin-fakir arasındaki çizgi burada da hissediliyor. Yine de Kalküta, kültür ve sanatın hâkim olduğu bir şehir olmasıyla öne çıkmış. Şehirde dönem dönem düzenlenen etkinlik ve festivaller, havaya renk ve heyecan karıştırıyor. Dünyada en çok katılımcıyla gerçekleşen kitap fuarını da düzenleyen şehre, kültürel anlamda doyurucu bir tatil peşindeyseniz, mutlaka uğrayın.

12- Munnar

Munnar

Zamanında İngilizlerin tatil bölgesi olarak kullandıkları Munnar, şehir karmaşasından kaçmak için iyi bir fırsat sunuyor. Yemyeşil yüksek alanlarda temiz havayı doyasıya içinize çekebileceğiniz bir yer. Pek çok park ve piknik alanı bulunan bölgede katılabileceğiniz onlarca etkinlik bulacak, yeni kuş türleri tanıyacak ve Güney Asya doğasının tadını çıkaracaksınız.

13- Mysore

Mysore

Kırmızı kubbeli şehir sarayının görkemi altındaki Mysore, muhteşem güzellikteki yapılarıyla ünlü. Zengin baharat mağazaları ve tütsülerle çevrili şehir, ülkenin en temiz ve düzenli bölgesi olarak kabul ediliyor. Pek çok yoga merkezi de bulunan şehrin huzurlu ortamı sizi de içine çekecek.

14- Varanasi

Varanasi

Hindistan’ın ruhani şehri Varanasi, yerel halk tarafından kutsal kabul ediliyor ve ritüellerini burada gerçekleştiriyorlar. Dünyanın renkli yerlerinden biri olan şehirde, her köşe başında bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Ganj Nehri kıyısında yıkanan ve dua eden Hinduları göreceğiniz şehir, aynı zamanda dünyada yaşanılan en eski şehirler arasında sayılıyor.

**Hindistan gezilecek yerler ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin