San Antonio’da Gezilecek 11 Muhteşem Yer

ABD’nin en büyük yedinci şehri San Antonio, aynı zamanda Teksas eyaletinin en büyük ikinci şehri..

San Antonio gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.

Kültürel ve sosyal anlamda ülkenin ana merkezlerinden biri olarak gösterilen şehir, oldukça canlı bir atmosfere sahip. Gezilecek yerleri de bir o kadar fazla…

#1 San Antonio Gezilecek Yerler

Birlikte inceleyelim;

1- San Antonio Nehir Parkı

San Antonio Nehir Parkı

San Antonio Nehri kıyısına kurulu Yürüyüş Parkı, kentin turistik cazibe merkezlerinden biri olarak gösteriliyor. Muhteşem manzaralar sunan parkın olduğu alanda mağazalar, restoranlar ve pek çok sosyal alan yer alıyor. 🙂

Şehre gider gitmez uğrayacağınız ilk adreslerden biri olan parkta, keyifli saatler geçirebilir muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz.

2- McNay Sanat Müzesi

McNay Sanat Müzesi

San Antonio’nun ilk modern sanat müzesi olarak bilinen McNay Sanat Müzesi, 24 dönümlük bir alan üzerine kurulu şehrin en önemli sanat merkezlerinden biridir. Japon esintili bir bahçede yer alan müzede, McNay’in en önemli eserleri ve Rönesans dönemine ait tablolar sergileniyor.

Avrupalı ve Amerikalı modern çalışmaların geniş bir koleksiyonunun sergilendiği müzede, 20. yüzyıla ait pek çok ünlü sanatçının eserlerini de görebilmeniz mümkün.. Sanat severlerin sık sık uğradığı müzeyi, ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

3- San Fernando Katedrali

San Fernando Katedrali

Bir Roma Katolik Kilisesi olan San Fernando Katedrali, Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski katedrallerinden biri. 1738 yılında inşa edildiği düşünülen müzenin, gotik mimarisi ise görenleri kendine hayran bırakıyor. İç tasarımı da oldukça etkileyici olan katedralde yer alan tarihi tablolar ve birbirinden etkileyici freskler de dikkat çeken özelliklerden biri.

4- Alamo Kalesi

Alamo Kalesi

Amerika Birleşik Devletleri’nin tarihine büyük harflerle yazılan Teksas Devrimi sırasında yaşanan kanlı çarpışmalara ev sahipliği yapan Alamo Kalesi, 1718 yılında İspanyol din adamları tarafından inşa edildi.

1792 yılında kaleye çevrilen yapı, kentin şahitlik ettiği tüm tarihi olaylara tanıklık etmiş ve bölgeye gelen turistlerin ilgi odağı gezi noktalarından biri haline gelmiştir.

5- Mission San Francisco de la Espada

Mission San Francisco de la Espada

1690 yılında kurulan San Francisco de la Espada Misyonu, şehrin en eski yapılarından  biri olmakla birlikte UNESCO tarafından koruma altına alınan özel bir yapıdır. San Antonio Missions National Historical Park ile birlikte oluşan dört görevden biri olarak gösterilen kilise kalıntıları günümüzde bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği noktalardan biri. 🙂

6- Mission Concepcion

Mission Concepcion

1731 yılında inşa edilen Mission Concepcion Kilisesi, Katolikler için oldukça önemli dini yapılardan biridir. 2015 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan yapının mimarisi ise görenleri kendine hayran bırakıyor. 🙂

Parlak renklerde desenlere sahip freskler ve iç tasarımı da dikkat çeken cinsten. Şehirde ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri olarak gösterebileceğimiz kiliseyi, görmenizi tavsiye ederiz.

7- Misyon San Juan Capistrano

Misyon San Juan Capistrano

1690 yılında kurulan San Francisco de la Espada Misyonu, şehrin en eski yapılarından  biri olmakla birlikte UNESCO tarafından koruma altına alınan özel bir yapıdır.

San Antonio Missions National Historical Park ile birlikte oluşan dört görevden biri olarak gösterilen kilise kalıntıları günümüzde bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği noktalardan biri.

8- Ulusal Tarihi Park

Ulusal Tarihi Park

Unesco’nun Dünya Mirasları Listesi’ne aldığı San Antonio Ulusal Tarih Parkı, ABD’deki beş İspanyol sınır görevinin dördünü muhafaza eden oldukça önemli bir yapıdır.

17. yüzyılda Hristiyanlığı yaymak için kullanılan bu karakollar, günümüzde şehrin en önemli turistik noktalarından biri haline gelmiştir.

9- Witte Müzesi

Witte Müzesi

Teksas’ın köklü tarihi ve sanata bakış açısı hakkında pek çok bilgi edineceğiniz Witte Müzesi’nin, 300 binden fazla eserden oluşan geniş koleksiyonu görenleri kendine hayran bırakıyor. 🙂

Geçici ve daimi sergiler olmak üzere iki ayrı salon ile ziyaretçilerini karşılayan müzede, kültürel ve sanatsal etkinliklere de sık sık yer veriliyor. ABD’nin ilk interaktif müzelerinden biri olan Witte Müzesi, şehirde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında.

10- San Antonio Yangın Müzesi

San Antonio Yangın Müzesi

1997 yılında bir grup San Antonio itfaiyecisinin projesi olarak hayata geçen Yangın Müzesi, ülkenin en eski itfaiye araçlarından tutun da su tulumbalarına kadar pek çok tarihi eseri bünyesinde barındıran önemli müzelerden biri.

Keyifli dakikalar geçireceğiniz müzede, kentte ve  ülkede çıkan büyük yangınlar hakkında pek çok bilgiye ulaşmanız da mümkün. San Antonio İtfaiyesi’nin zengin tarihini koruma amacı taşıyan müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

11- Villa Finale: Müze ve Bahçesi

Villa Finale: Müze ve Bahçesi

1876 yılında Russel C. Norton tarafından yaptırılan Villa Finale olarak bilinen ev, uzun yıllar kentin zengin ailelerinin ikamet ettiği malikane olarak kullanıldıktan sonra müzeye çevrildi.

Günümüzde etkileyici Mathis koleksiyonları ve evin olduğu mahallenin tarihine ait pek çok belge ve fotoğraf arşivlerine yer veren müzenin, ziyaretçileri de bir hayli fazla. Yapının yer aldığı park da San Antonio’nun en güzel bahçelerinden biri olarak gösteriliyor. Mükemmel fotoğraflar çektirebileceğiniz bu gezi durağını ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

*ABD’nin Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin