Haskovo’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehrin Leziz 8 Yemeği

Bulgaristan’ın farklı etnik kökenlerle zenginleşmiş küçük kenti Haskovo’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

“ Haskovo’da Ne Yenir, Ne İçilir” yazımızda şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikâyelerini sizin için derledik.

Bulgaristan mutfağı, tanıdık lezzetler bulabileceğiniz zengin ve nefis bir içeriğe sahip. Ülkenin pek bilinmeyen şehirlerinden Haskovo da bu deneyimi yaşamak için uygun bir yer.

1- Balkabağı Böreği

Balkabağı Böreği

Balkabağı Böreği çoğunlukla Balkan Türklerinin yaptığı yöresel bir börek, bu nedenle Haskovo’da da çokça tüketiliyor. Balkabağının rendelenip şeker ve tarçınla karıştırılmasıyla hazırlanan iç harcı, bu böreğin nefis tadına ulaşmasını sağlıyor. Şehirde size ikram edilecek bu yiyeceğin tadı uzun süre damağınızda kalacak.

2- Bumbar

Bumbar

Türk mutfağının ünlü lezzetlerinden Bumbar, aynı tarzda ve tatta Bulgaristan’da da karşınıza çıkacaktır. Seveni ve sevmeyeni arasında belirgin bir çizgi olan bu ilginç yemek, bağırsak içine doldurulan malzemelerden yapılıyor. Haskovo versiyonunda ise harcında domuz eti, pırasa, pirinç ve nane kullanılıyor.

3- Katino

Katino

Domuz eti, soğan ve mantarla yapılan bir çeşit meze olan Katino, şehrin Klokotnitsa köyünden doğan bir lezzet. Genelde ana yemeklerin yanında servis edilse de en az yemeğin kendisi kadar doyurucu olduğunu göreceksiniz.

4- Keşkek

Keşkek

Bizim kültürümüzün geleneksel düğün yemeklerinden biri olan Keşkek, komşu ülkede de çok seviliyor. Özellikle Haskovo şehrinde rastlayacağınız tanıdık tatlar olacak. Eğer bildiğim bir şeyler yemek istiyorum diyorsanız, bir porsiyon keşkek siparişi verebilirsiniz.

5- Su Böreği

Yeni demlenmiş bir bardak çay yanında en çok aranan yiyeceklerden Su Böreği, Haskovo’da bulabileceğiniz bir diğer aşina lezzet. Pişirilmesinden iç malzemelerine kadar her şeyi aynı olan bu böreği, severek yiyeceğinizden eminiz.

6- Trakya Baklavası

Trakya Baklavası

Tıpkı bizim baklavalarımız gibi oldukça meşakkatli bir hazırlanışı ama bir o kadar da şahane tadı ve sunumu olan Trakya Baklavası, şehirde deneyebileceğiniz lezzetli tatlıların başında sayılabilir. Baklavalık yufka, arasına eklenen cevizlerle rulo şeklinde sarılıyor ve pişmeye bırakılıyor. Denemek isterseniz marketlerde ya da pastahanelerde bulabilirsiniz.

7- Saraliya Tatlısı

SaraliyaTatlısı

Bizdeki burma baklavadan neredeyse hiç farkı olmayan bu lezzetli tatlıyı kent restoranları ve pastahanelerde bolca göreceksiniz. Cevizli harika bir iç ve çıtır çıtır el açması yufkadan hazırlanan bu tatlı, Haskova’nın vazgeçilmez tatları arasında… Denemeyi ihmal etmeyin deriz.

*Haskovo tarihi yerleri, müzeleri ve doğa harikaları hakkında bilgi almak isterseniz, yazımıza göz atabilirsiniz.

Haskovo mutfağı hakkındaki tüm düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin