Sivastopol’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Muhteşem Lezzet

Ukrayna’nın yöresel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz, Sivastopol’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

Sivastopol pek çok açıdan Ukrayna’nın en güzel kentlerinden biri.. Restoranlarıyla da öyle.. Ülkenin alışılagelmiş pek çok yemeğini menüsünde barındıran restoranlarda, dünya mutfağından lezzetler ile de karşılaşabilmeniz mümkün..

” Sivastopol’de Ne Yenir , Ne İçilir? ” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Listenin ilk sırasında;

1- Borş Çorbası

Borsch
Borsch

Ukrayna’nın, Doğru Avrupa’ya nam salmış pancar çorbası Borç.. Pek çok ülkede başlangıç yemeği olarak pişirilen bu lezzetli çorbanın en önemli özelliği ise göz alıcı rengi diyebiliriz.

Ekşili çorbaya bir de smetana (ekşi krema) eklenince tadından yenmiyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Deruny

Deruny

Bizdeki krepten biraz daha farklı olsa da lezzet ve görünüm açısında oldukça benzeyen bu gözlememsi lezzetin adı Deruny..

Patates, un, yumurta ve yağ ile elde edilen karışımın tavada kızartılmasından meydana geliyor. Tadı ise günün her saati tüketilebilecek güzellikte..

3- Kutia

Kutia

Sivastopol kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelmiş Kutia, lezzetli ve besleyiciliği yüksek bir tahıl yemeği…

Özellikle Ukrayna, Belarus ve Rusya olmak üzere üç ülkenin geleneksel lezzetlerinden biri olarak gösterilebilir. İçerisinde ise haşhaş tohumu, bal veya şeker, fındık ve kuru üzüm gibi malzemeler yer alıyor.

4- Olivier Salatası

Olivier Salad

Dünyaca ünlü Rus salatası olarak tanımlayacağımız Olivier salatası, Sivastopol’ün favori salatalarından biri.

Hemen her restoran ve kafede bulabileceğiniz bu lezzet, patates, yumurta, tavuk, mayonez ve pek çok baharatın karışımından oluşan bir baş yapıt.

Ülkemizde de çoğu beş çayı sofrasında ve günlerde görebileceğiniz bu lezzetli salatayı ana vatanında denemeyi ihmal etmeyin deriz!

5- Kovbasa

Kovbasa

Ukrayna’nın şöhretli yiyeceklerinden biri Kovbasa… Genellikle domuz etinden yapılan çiftlik sosisleri marketlerin ve restoranların en önemli yiyeceklerinden birini oluşturuyor.

Restoranlarda ise lahana turşusu ve sebze püreleriyle birlikte servis edilerek bir tür ana yemek halini alıyor.

6- Pyrih

Pyrih

Tatlı ve tuzlu çeşitlerini göreceğiniz Pyrih, Sivastopol’de yiyebileceğiniz en lezzetli ve doyurucu yemeklerden biri.

Doğu Avrupa’da oldukça yaygın olan bu lezzet, ülkenin ulusal yemeklerinden biri haline gelmiş.

İçerisine isterseniz tatlı bir dolgu krema ekleterek harika bir tatlı alternatifi de ortaya çıkartabiliyorsunuz. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Babka

Babka

Bizdeki çikolatalı kek ile neredeyse aynı görünümdeki bu lezzetli tatlının ismi Babka..

Normal kek yapımından farklı olarak maya ile yapılması oldukça dikkat çekici. Bu özelliği de onu çikolatalı karın doyurucu bir atıştırmalık haline getiriyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

8- Horilka

Horilka

Ukrayna’nın simgesi haline gelmiş Horilka’yı denemeden Sivastopol’den dönmek olmaz.

Bal, biber, patates ve şeker pancarı gibi malzemelerin damıtılmasından meydana geliyor. Alkol oranı ise bir hayli yüksek. Dikkati tüketmenizde fayda var. Gezinizin zehir olmasını istemeyiz. 🙂

*Sivastopol Gezilecek Yerler için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin