Hannover’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Muhteşem Lezzet

Almanya’nın yeşil kentlerinden Hannover’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

Bölgenin ünlü şehirlerinden Hannover de bu deneyimi yaşamak için uygun bir yer.  “ Hannover’de Ne Yenir, Ne İçilir ” yazımızda heyecanlı şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikayelerini sizin için derledik.

Bünyesinde, muhteşem manzaralar ve etkileyici tarihi doku yanında gelişmiş bir mutfak kültürü de barındırıyor. Aşağı Saksonya mutfağı, şahane lezzetler bulabileceğiniz zengin ve nefis bir içeriğe sahip.

1- Asparagus

Asparagus

Asparagus ya da bildiğimiz adıyla Kuşkonmaz, Hannover’de popüler sebzelerden biri. Genel olarak, mevsimi olan nisan ve haziran ayları arasında tüketiliyor. Şnitzel ve patatesli yemekler yanında tercih edilen bu şifa deposu ot, soslar ve kremalarla lezzetlendiriliyor. Sebze severler için tatmin edici bir tercih olabilir.

2- Elma Çorbası

Elma Çorbası

Elma Çorbası, size biraz tuhaf gelebilir. Elma ve çorba kelimeleri yan yana geldiğinde damak zevkimize uyan bir lezzet olmayacağını düşünebilirsiniz. Ancak Kuzey Avrupa’da yer alan ülkelerin çoğunda bu çorba, çok seviliyor.

Siz de önyargınızı kırın ve pişmiş elma ve kuru üzümden yapılan Elma Çorbasını, Hannover turunuzda mutlaka sipariş verin.

3- Smoked Eel (Füme Yılan Balığı)

Smoked Eel

Yılan balığı, Aşağı Saksonya bölgesinde sevilen bir besin. Tütsülendikten sonra kremalı bir sos ve dereotu ile servis edilen versiyonu ise sıklıkla tüketiliyor. Eğer Hannover’in şık balık lokantalarına uğrarsanız bir porsiyon Smoked Ell (Füme Yılan Balığı) söylemeyi ihmal etmeyin.

4- Hochzeitssuppe

Hochzeitssuppe

Hannover düğünlerinin gözdesi olan Hochzeitssuppe; tavuk suyu, tavuk eti, erişte, kuşkonmaz, kuru üzüm, köfte ve yumurta içeren kıvamlı ve besleyici bir çorba. İçeriği karışık görünebilir ama tadı uzun süre damağınızda kalacak.

5- Şarap

Şarap

Almanya biraları ile nam salmış olsa da Hannover şarapları ile ayrılıyor. Şehirde biradan ziyade şarap tüketiliyor. Kırmızı ya da beyaz istediğinizi seçin ve güzel bir akşamın keyfini çıkarın.

6- Schlachtplatte

Schlachtplatte

Şehre özgü ikonik bir yemek olan Schlachtplatte, kırmızı ve beyaz etten yapılan bir ızgara. Almanya, genel olarak et seven ve tüketen bir ülke. Siz de et yemeden doymuyorsanız, bu şehirde doymadan sofradan kalkmanız pek mümkün değil.

7- Shrimp Rolls

Shrimp Rolls

Aşağı Saksonya’daki Kuzey Denizi kıyısında, tam bir karides bolluğu yaşanıyor. Bölgenin sahil kasabalarında kurulan tezgâhlarda satılan karidesler tazeliğinin yanında hayli lezzetli de… Sandviç ekmeği arasında servis edilen karidesleri Shrimp Rolls adıyla alabilirsiniz.

8- Welfenspeise

Welfenspeise

Almanya baştan sona nefis tatlılarıyla da ünlü bir ülke. Hannover’de ise karşınıza oldukça hafif ve leziz bir tatlı çıkacak: Welfenspeise. Pek çok kafe ve restoranda bulabileceğiniz bu simge tatlı, süt ve vanilyadan yapılıyor.

*Hannover tarihi yerleri, müzeleri ve doğa harikaları hakkında bilgi almak isterseniz, yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin