Graz’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Yemekleri

Avusturya’daki güzel şehirlerden biri olan Graz’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

Nefis et yemeklerinden çikolatalı tatlılara geçiş yapacağınız renkli şehir Graz’da ne yenir , ne içilir gelin, birlikte göz atalım.

Ülkenin ikinci büyük şehri olmasının yanında tarihi ve kültürel birikimiyle gezginleri çeken Graz’da, özgün bir mutfak kültürü oluşmamış. Buna rağmen ülke mutfağının en leziz örneklerini sunmayı başarıyor.

1- Çikolata

Çikolata

Avusturya, çikolata düşünüldüğünde ilk akla gelen ülkelerden oluyor. Şehirleri de çikolata severler için tam bir cennet niteliğinde. Her market ya da büfede bulabileceğiniz çeşit çeşit çikolatalarla tatlı bir seyahat tamamlayabilirsiniz.

2- Kartoffelpuffer

Kartoffelpuffer

Size biraz, Türk mutfağının geri planda kalmış lezzetlerinden mücveri hatırlatacak Kartoffelpuffer, şehrin yerel tatlarından biri. Tıpkı mücver gibi hazırlanıyor, sadece kabağın yerini patates almış. Almanca patates anlamına gelen kartoffel ve puff kelimelerinin birleşiminden doğan bu yemek, patatesin baharatlarla ve yumurtayla lezzetlendirilip pişirilmesiyle yapılıyor.

3- Sacher Torte

Sacher Torte

Viyana için simge tatlardan biri olan Sacher Torte, geçmişi 1800’lü yıllara dayanan bir çikolatalı pasta. İsmini yaratıcısı Franz Sacher’den alan bu pasta, kayısı reçeli eklenerek tatlandırılıyor. Ancak ünü sadece başkent ile sınırlı kalmamış. Graz turunuzda, güzel bir pastane ya da kafe seçip tam anlamıyla çikolatadan yapılan bu pastayla tatlı bir kaçamak yapabilirsiniz.

4- Schnitzel

Şinitzel

Avusturya’nın ünü sınırları aşmış, Türkiye’de bile sıkça tüketilen bir tat olmuş sembolik yemeklerinden Schnitzel, dana etinin galeta unuyla kaplanıp kızartılmasıyla yapılıyor. Aşina olduğunuz bu tadı ülkenin her şehrinde kolayca bulabilir ve doyurucu bir öğün -geçirebilirsiniz.

5- Tafelspitz

Tafelspitz

Haşlanmış dana veya sığır eti yanında çeşitli sebzelerle yapılan Tafelspitz, elma püresi ve salatayla servis ediliyor. İçeriğinde yer alan sebzeleri isteğinize göre değiştirebilir ve damak tadınıza uygun bir yemek yiyebilirsiniz.

6- Linz Turtası

Linz Turtası

Elma ve vişne soslu olarak tercihe göre değişkenlik gösteren Linz turtasının tadına bayılacaksınız.. Vanilya esansıyla yapılan bu lezzet damağınızda lezzet patlaması yaşamanıza sebep olacak. 

**Graz’da ne yenir yazımız hakkındaki tüm fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin