Fotoğraflarıyla Birlikte Bulgaristan Gezilecek Yerler Listesi

Balkanların incisi, yanı başımızdaki komşumuz Bulgaristan; tarihi, doğası, yemekleri ve sıcakkanlı insanlarıyla kendinizi evinizde hissedeceğiniz nadir ülkelerden biri.

Benzer kültürlere sahip olduğumuz ülkenin birbirinden güzel noktalarını gezmek isterseniz ‘’Bulgaristan Gezilecek Yerler’’ yazımıza göz atıp, Bulgaristan’da bulunduğunuz vakti iyi değerlendirebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

Alexander Nevsky Katedrali

Alexander Nevsky Katedrali

Bulgaristan’ın simgelerinden biri haline gelen katedrali, 1877-1878 yılları arasında Rus askerin anısına yapılmıştır.10.000 kişinin ibadet etmesine uygun şekilde tasarlanmış olan Ortodoks Kilisesi, Bulgaristan’ın en çok ziyaret edilen noktaları arasında yer alıyor. Yapımı tam tamına 30 yıl süren Alexander Nevsky Katedrali’ni görmek için kendinize vakit oluşturmanızı öneriyoruz.

Borisova Gradina Parkı

Borisova Gradina Park

Oldukça kalabalık olan şehirde bir raht nefes almak istiyorsanız Sofya’da bulunana Gradina Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz. Kolay ulaşımıyla her yaştan insanın bulaşma noktası olan park içerisinde yürüyüş yapabilir, kuş sesleri içerisinde huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Ayrıca parkı ziyaret ederseniz içerisinde bulunana hayvanat bahçesini d görmeden geçmemenizi öneriyoruz.

Antik Roma Tiyatrosu

Antik Roma Tiyatrosu

Bulgaristan Plovdiv’de ziyaret edebileceğiniz antik tiyatro, yapıldığı zaman ihtişamını koruyarak günümüze kadar gelmeyi başarmış. Günümüzde yapılan onarımlar sayesinde antik tiyatro hala kullanılabilir haldedir. Zaman zaman tiyatro gösterileri, festivaller, konserler ve etkinliklere ev sahipliği yapan Roma Tiyatrosu’nu gezip , tarihi dokusunu hissedebilirsiniz.

Sea Garden

Sea Garden

Bulgaristan Varna’da bulunan Sea Garden, şehrin en popüler noktalarından biri. Günün her saati canlılığını koruyan parkı dilediğiniz zaman gezebilirsiniz. Sadece park deyip geçmemeniz gereken Sea Garden içerisinde; hayvanat bahçesi, tiyatro, akvaryum ve plaj bulunuyor.

İstediğinizde denize inip plajda uzanabilmeniz sebebiyle parkın ismi ‘’Deniz Bahçesi’’ konulmuştur. Şehrin en çok ziyaretçi çeken noktalarından olan parkı ziyaret edip, içerisinde bulunana birbirinden farklı bölümleri gezebilirsiniz.

Vitosha Caddesi

Vitosha Caddesi

Başkent Sofya’ya gittiğinizde görmeniz gereken yerlerden biride kesinlikle Vitosha Caddesi. Alışveriş meraklılarının bayılacağı cadde, şehrin en kalabalık noktalarından biri. İster güzel bir yemeğe isterseniz eğlenmeye çıkabileceğiniz bu cadde de birçok aktivite gerçekleştirebilirsiniz.

Işıkların aydınlattığı cadde Sofya’nın merkezlerinden ve gece hayatının kalbinin attığı noktalardan biri olma özelliğine sahip. Bir şeyler satın alıp hediyelik eşya dükkanlarını gezmek istiyorsanız Vitosha Caddesi’ni ziyaret etmeniz yeterli.

Ulusal Sanat Galerisi

Ulusal Sanat Galerisi

Sofya’da bulunana Ulusal Sanat Galerisi, Bulgaristan’ın en büyük sanat galerisi olma özelliğine sahip. İçerisindeki eserlerin 50 binden fazla olması sebebiyle tüm galeriyi gezmek için en azından bir saatinizi ayırmanız gerekiyor. Tarihi Orta Çağ’a kadar dayanan eserlerin bulunduğu galeriyi ziyaret edip, Bulgaristan’ın tarihine doğru yolculuğa çıkabilirsiniz.

Antika Pazarı

Antika Pazarı

Alışveriş yapmak için daha çok yaşı olmayan antika ürünleri seçiyorsanız Bulgaristan’da bulunana bu Antika Pazarı tam size göre.

Paralardan, silahlara, kılıçlardan, lambalara birbirinden eşsiz parçaları bulabileceğiniz bu Pazar içerisinde yeni ürünler satın alabilir, sevdiklerinize ve kendinize küçük sürprizler yapabilirsiniz.

Saint George Kilisesi

Saint George Kilisesi

Bulgaristan’ın en eski yapıları arasında bulunana kilise halk arasında ‘’Rotuna’’ olarak da anılmaktadır. Romalılar döneminden kalan kilise, yapıldığı dönemin mimari özelliklerini taşıyan eşsiz yapılar arasında. Yuvarlak kubbesiyle dikkat çeken kiliseyi ziyaret edip, ayakta kalmayı başarmış bu yapıyı görmenizi öneriyoruz.

Yanı başımızdaki bu güzellikleri görmek için en bekliyorsunuz? Bulgaristan’ın en güzel noktalarını gezmek ve küçük bir kaçamak yapmak için anında avantajlı Bulgaristan uçak biletlerini görüntüleyebilir, online satın alabilirsiniz.

Listemizde eksiklerin olduğunu düşünüyorsanız aşağıda bulunana yorum kısmında bize ulaşabilir, düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin