Ermenistan’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Muhteşem Lezzet

Geleneksel lezzetlerin korunmaya devam ettiği Ermenistan’ın tatlarını birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

Yemek kültürü olarak oldukça benzer olduğumuz Ermenistan’ın tarihi yemeklerini Ermenistan’da ne yenir, ne içilir yazımızda inceleyebilirsiniz.

Türk mutfağıyla benzerlik gösteren Ermeni yemek kültüründe; yaprak sarmadan tutun da mantıya kadar pek çok alışık olduğumuz lezzetli bulabilmeniz mümkün.. Bu sebeple bu şirin ülkede aç kalacağınızı asla düşünmüyoruz.

#1 Ermenistan’da Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında;

1- Borscht Çorbası

Borscht

Ermenistan’ın geleneksel lezzetlerinden biri olarak tanımlayabileceğimiz Borscht Çorbası, pancar ile yapılan kırmızı renkli bir sebze çorbası.. Taze ekşi krema ile sıcak olarak servis edilen çorba ülkenin en meşhur yemeklerinden biri.

2- Dolmama

Dolmama

Ermenistan’da yaprak sarmaya, anne dolması olarak anımsandığı için Dolmama ismi verilmiş. Bizim dolmamızdan hiçbir farkı yok. Yine zeytinyağı, yaprak ve pirinçten oluşan iç harçtan meydana gelen Dolmama, Ermenilerin en meşhur mezelerinden biri..

3- Ermeni Mantısı

Ermeni Mantısı

Ermeni Mantısı, bölge halkının en sevdiği yöresel yemeklerden biri. Bol kıyma konularak yapılan bu mantının tadına bayılacaksınız. Kapama şekli Türk mantısından biraz farklı olsa da bölgeye gelen turistlerin favori yemekleri arasında Ermeni mantısı…

4- İçli Köfte

İçli Köfte

Ermenistan’da bir restoranda otururken birden önünüze gelen İçli Köfte ile şaşkınlığa uğrayabilirsiniz. Çoğu restoranda başlangıç menüsünde mutlaka yer alan İçli köfte, yabancı turistlerinde ilgiyle karşıladığı ve tadına hayran kaldığı lezzetlerden bir diğeri.

5- Ermeni Şarapları

Ermeni Şarapları

Ermenilerin şaraba olan sevgileri bir başka… Çok sevilen Ermenistan şaraplarının hemen her birinin tadına bakabileceğiniz tadım evleri de çoğu şehirde mevcut.. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Harisa

Harisa

Harisa’yı gören Türkler, kendini İç Anadolu’ya seyahat etmiş gibi hissediyor. Bildiğiniz keşkeğin Ermenistan’daki yapımına Harisa deniliyor. Ermeniler ise bu yemeğin atalarının buluşu olduğunu söylüyor.

7- Khorovats

Khorovats

Canınız mangal çektiyse hemen bir restoranda Khorovats sipariş edebilirsiniz. Şişlere geçirilen kuzu ve dana etinden yapılan bu yemek, mangal ateşinde ağır ağır pişirildikten sonra servis ediliyor ve yumuşacık kıvamıyla tadanları kendine hayran bırakıyor.

8- Haşlanmış Mercimek

Haşlanmış yeşil mercimek

Mercimek haşlama yemeğinin pek de bir özelliği yok esasen… Önceden yıkanmış yeşil mercimeklerin suda haşlanmasıyla yapılan bu yemek baharatlarla da zenginleştirildikten sonra servis ediliyor. Ermenistan restoranlarında genellikle alkolün yanında tüketilen mezelerden biri olarak da tanımlayabiliriz.

9- Nar

Nar

Ermenistan’da Nar, doğurganlığı sembolize ediyor ve ülkenin en önemli sembolü olarak bu meyve gösteriliyor. Hemen her sokak satıcında rahatlıkla bulabileceğiniz bu meyveye halkın ilgisi de oldukça fazla.

10- Şeftali

Şeftali

Ermenilerin ulusal meyvesi ise Şeftali.. Bu meyveye ülkede verilen önem oldukça fazla. Sıklıkla tüketilen şeftali bölgeye gelen turistlerinde ilgisini çeken yiyeceklerden biri.

Ülke Hakkındaki Diğer Yazılar

Ermenistan’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

“Ermenistan’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Muhteşem Lezzet” üzerine 13 yorum

  1. Ben Azeriyim. Bu siteye girdiğimde şaşkınlığa uğradım.Bütün bu yemekler Azərbaycan ve Türkiyenin yemekleri. Onlar tam bir hırsız.

    Bakü.

    Yanıtla
    • Harisa, Ermeni Şarapları, Borscht Çorbası dışındaki hepsi Türkiyenindir. Diğerlerini Çalmışlar. Örnek: İçli Köfte, Nar, Şeftali, Mercimek, Mantı, Khorvats (Çöp şiş), Bunlar Türkiye’nin Yemekleri. Anadolu’nun Canını Yiyim Ben. İsmini değiştirince onların olmuyor.

      Yanıtla
    • Bende bir Türküm ve ben de görünce şaşırdım ancak onlar da Osmanlı İmparatorluğundan gelme bir ülkedir ve yemek kültürlerimizin birbirine benzemesi bence çok doğaldır.

      Yanıtla
    • Bende bir Türküm ve ben de görünce şaşırdım ancak onlar da Osmanlı İmparatorluğundan gelme bir ülkedir ve yemek kültürlerimizin birbirine benzemesi bence çok doğaldır.

      Yanıtla
  2. Saçmalık Yunanistanin taaaaa Antep’ten baklava çaldıkları gibi saçmalamayın coğrafyaysa coğrafya bende Adanaliyim ama mantı bizim demiyorum

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin