Panama’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 11 Nefis Lezzet

Karayip Denizi’nde bulunan Panama’nın geleneksel lezzetlerini birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

Turistlerin akın ettiği ülke, doğa güzelliklerinin yanında mutfağıyla da ziyaretçileri kendilerine hayran bırakıyor.

#1 Panama’da Ne Yenir?

Panama’da ne yenir, ne içilir listemizin ilk sırasında;

1- Sancocho

Sancocho

Sığır etinin, mısır ve patatesle birlikte haşlanarak yapılan çorba ülkenin geleneksel lezzetlerinden biridir. Oldukça lezzetli tadıyla hem sağlıklı hem de doyurucu bir lezzet olan Sancocho’yu denemenizi öneriyoruz.

2- Ropa Vieja

Ropa Vieja

Sığır etinin incecik kesilmesiyle yapılan Ropa Vieja, öğlen ve akşam yemekleri için tercih edebileceğiniz lezzetli bir yemek. Yanında beyaz pilav ve sebzelerle servis edilen yemek, sunumuyla da göz dolduruyor.

3- Tostones

Tostones

Yeşil garnitürlerin kızgın yağda çıtır hale gelene kadar kızartılmasıyla oluşan Tostones, patates cipsi gibi yiyebileceğiniz oldukça hoş bir atıştırmalık. Ketçaba veya yoğurda batırarak yiyebileceğiniz bu kızartılmış sebzeleri aynı zamanda alkollü içeceklerin yanında da tüketebilirsiniz.

4- Carimanolas

Carimanolas 

Acı biberli sosla servis edilen hamurlar sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biridir.İçleri baharatlı kıyma sosuyla doldurulan hamurların lezzetine doyamayacaksınız.

5- Carne Guisada

Carne Guisada

Ana yemeklerin en sevilenlerinden olan Carne Guisada’yı seveceğinize eminiz. Kavrulmuş etlerin soğanlı sosla karamelize edilerek sunulduğu ana yemek yanında sıcak ekmekle birlikte servis edilmekte. Muhteşem lezzetiyle yedikçe yemek isteyeceğiniz bu yemeği denemeden dönmemelisiniz.

6- Ensalada De Papas

Ensalada De Papas

Soğan, pancar, havuç ve patates içeren bu salata görüntüsüyle şık yemeklerin vazgeçilmezlerinden biridir. Hardallı ve mayonezli bir sosla karıştırılan salata oldukça farklı bir tada sahip.

7- Caldo De Bolas De Verde

Caldo De Bolas De Verde 

Ülkenin geleneksel lezzetlerinden biri olan Caldo De Bolas De Verde, içerisinde bulunan köftelerle doyurucu bir çorba özelliği taşımaktadır. Orta Amerikanın lezzetli baharatlarını içerisinde barındıran bu yemek hem hafif hem de doyurucu. Daha ne olsun 🙂

8- Yuca Frita

Yuca Frita

Kanola yağıyla kızartılan hamurlar, birer damla limon suyu sıkılarak servis edilir. Farklı lezzetiyle ve şık görüntüsüyle sofraların vazgeçilmezlerinden biridir.

9- Panama Tamales

Panama Tamales 

Tavukların pişmiş domates sosu ve kuru üzümle sarıldığı bu yemek, farklı sunumuyla dikkatlerinizi anında çekecek. Muhteşem İnstagram fotoğraflarına imza atabileceğiniz görüntüsüyle bu yemeği denemenizi öneriyoruz.

10- Cocadas

Cocadas

Hindistan cevizi ağaçlarının bolca bulunduğu adanın tatlısı da bol Hindistan cevizli olur 🙂 Badem ve vanilya eklenerek yoğurulan cocadaslar kızartılıp çikolata sosuyla servis ediliyor. Kilo almanıza değecek tadıyla denemenizi önerdiğimiz lezzetlerden biri.

11- Ron Ponche

Ron Ponche

Türkiye’nin salebine benzeyen Ron Ponche, dana az yağlı ve daha az şekerli tadıyla Panama’nın sevilen içeceklerinden biridir. Üzerine tarçın serperek tüketebileceğiniz bu sütlü içecek özellikle Noel zamanı sıklıkla tercih edilmekte.

*Orta Amerika’nın kendine has kültürüyle dikkat çeken Panama’nın gezilecek yerlerini gördük, ne yenilir öğrendik. Panama’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin