Detroit’te Ne Yenir? Ne İçilir? | Efsane 17 Yemek

Michigan eyaletine bağlı bir şehir olan Detroit bölgenin cazibe merkezlerinin başında geliyor. Bu şehre gelen ziyaretçiler için ise “Detroit’te ne yenir? Ne içilir?” sorusu cevap bulunması gereken önemli noktaların başında gelmektedir.

Detroit’te Ne Yenir? Ne İçilir?

Aşağıda sizler için araştırarak derlediğimiz, Detroit’te aç kalmanızı önlemenin de ötesinde daha lezzetli bir gezi yapmanızı sağlayacak yemekleri listeledik.

1. Michigan Usulü Pizza

Michigan Usulü Pizza
Michigan Usulü Pizza

Pizza denince çoğunlukla aklımıza yuvarlak biçimli ve üçgen dilimlere ayrılmış içinde en sevilen malzemelerin olduğu muhteşem İtalyan yemeği gelir. Detroit ise pizzanın şeklini biraz değiştirerek kare şeklindeki pizzaları ile ülke çapında bir üne sahip olan bir şehir.

2. Lezzetli Hamburgerler

Detroit Burger
Eşsiz burgerlerin tadına bakmalısınız

Detroit şehrine geldiğinizde bildiğiniz bütün hamburgerleri unutun ve şehirdeki muhteşem mekanların birine giderek esaslı bir hamburger yiyin. İşte o zaman Detroit mutfağı için hamburgerin ne kadar muhteşem bir lezzet olduğunu anlayacaksınız. Bu hamburgerler için şehirde özel olarak bulunan barlar ve mekanlar size aradığınız lezzeti tatma konusunda yardımcı olacaktır.

3. Pierogi

Pierogi
Pierogi

Aslında bir Polonya yemeği olan ve şehre Polonyalı göçmenler tarafından getirilen bu yemek mantıyı andırmaktadır ve başta mantar olmak üzere çeşitli malzemelerin birleşiminden oluşabilmektedir. Detroit yeme içme kültürüne yerleşmiş olan bu yemeği de denenmesi gereken lezzetler listenize dahil etmelisiniz.

4. Geyik Eti

Geyik eti detroit
Geyik eti şehirde çok fazla tercih edilen et türlerinden biri

Yaban hayatının çok gelişmiş olduğu şehirlerden biri olan Detroit’te geyik eti sıklıkla tüketilen bir gıda. Tabi ülkemizde yağlı kuzu etine alışmış bünyeler için bu et çok kuru ve çok sert gelebilir bunu da baştan söyleyelim. Buna rağmen bu eti denemeden ülkeden ayrılmanıza da gönlümüz pek razı olmaz. Kim bilir belki tam bir geyik eti aşığı olur çıkarsınız 🙂

5. Ponçiki

Ponçiki

Donuta benzeyen bir çeşit hamur işi olan ponçiki ülkeye Rusya mutfağından girmiştir. Hızlı bir atıştırmalık Detroit’te hızlı bir öğün arayanlar ve açlığını yatıştırmak isteyenler için denenmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor.

6. Sosisli Sandviç

Sosisli Sandviç

Üzerine biraz hardal ve ketçap dökerek damaklarınızda eşsiz bir lezzet bırakabilen bu Detroit sokak lezzeti aslında ABD deyince ilk akla gelen şeyler arasında bulunuyor. İşte bu nedenle Detroit’e gelen bir kişinin sosisli sandviç yemeden şehirden ayrılması neredeyse imkansız diyebiliriz.

7. Elma Suyu

Elma Suyu
Elma Suyu

Elma hasatlarının büyük bir öneme sahip olduğu ve elmadan envai çeşit yiyecek ve içeceğin yapıldığı Detroit mutfağı için elma olmazsa olmaz bir meyve. Elmadan yapılmış elma suları ise yanında bir parça çörek ise size muhteşem bir öğün olma potansiyeline sahip.

8. Yanan Peynir

yanan peynir
Bir Yunan klasiği yanan peynir

Bir Yunan mezesi olan yanan peynir Detroit’te de oldukça yaygın ve sevilen bir meze. Birçok kişi için farklı bir lezzet deneyimi olan bu tat limon ve ekmek eşliğinde servis edilmektedir.

9. Kiraz

detroit kiraz
Detroit’in simgelerinden kiraz…

Michigan eyaletinin önemli kiraz üreticilerinden olan Detroit’te bu meyveyi pek çok yemeğin ve tatlının üzerinde bulabilirsiniz. İşte tam da bu nedenle kiraz “Detroit’te ne yenir?” sorusu için en yerel cevaplardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

10. Kielbasa

Kielbasa
Kielbasa

Bu da Detroit’e has bir sosis çeşidi. Sucuğa benzeyen bir görünüme sahip olan bu sosis pilav gibi çeşitli yemeklerin yanında servis edilebildiği gibi ızgarada pişirilerek sade olarak da yenebilmektedir.

11. Donut

donut
Çok güzel görünmüyorlar mı?

Amerika’nın evrensel tatlısı donut’u Detroit’te denemeyi ihmal etmeyin. Kahve ile çok güzel giden bu çörekler bir günün ardından akşam saatlerinde ya da öğle molasında yemek sonrası bütün yorgunluğunuzun gitmesini sağlayacak.

12. Balık ve Patates Cipsi

Scotty Simpson's
Scotty Simpson’s

Eğer alerjisi yoksa bir insanın balık ve yanında patates cipsine “hayır” demesi pek mümkün değil. Detroit’te de çok lezzetli bir tabakla patates cipsine ve balığın en lezzetli haline doyma fırsatını yakalayabilirsiniz. Özellikle Scotty Simpson’s isimli mekan size muhteşem bir fish&chips yiyerek midenize bir şölen yaşatma imkanı sağlıyor.

13. Tatlı Patates Turtası

Tatlı patates turtası
Tatlı patates turtası

Patates birçok yemeği süsleyen ana ürünlerden biri. Peki ya patatesi hiç bir tatlı içinde hayal ettiniz mi? Ülkemizde henüz çok yaygın olarak kullanılmayan tatlı patatesten Detroit’te nefis turtalar yapılıyor. Detroit yemekleri içinde tatlı bölümünde kendisine özel bir yer edinen bu turtayı deneyerek siz de yorum kısmından bizimle düşüncelerinizi paylaşmaya ne dersiniz?

14. Tavuk Döner

tavuk döner
Bildiğimiz tavuk döner:)

Daha önce Ortadoğu mutfağı hakkında yazdığımız yazılarda tavuk etinin yemeklerde çok fazla kullanıldığını belirtmiştik. Detroit’e geldiğinizde de bu et türünü en lezzetli halleriyle yiyebilirsiniz. İşte buda tavuk döneri “Detroit’te ne yenir?” sorusunun cevaplarından biri yapıyor.

15. Baklava

Detroit'te baklava yemek
Detroit’te baklava yemek

Ülkemizden tanıdık bir lezzet arıyorsanız işte karşınızda baklava! Hoş, ne kadar uğraşılsa da ülkemizdeki gibi yapılacağını pek düşünmüyoruz; ancak gene de gurbet ellerde canınız bizden bir tatlı çekerse Detroit şehri size baklava ile karşılık vermeye hazır. Baklava için bir adres isterseniz de basit ve lezzetli tarifleri ile şehirde ün salmış Astoria Pastry Shop’u önerebiliriz.

16. Pho

Pho
Pho

Detroit çeşitli ulusların mutfağından kendisine birçok pay çıkarmış. Bunlardan biri de aslında bir Vietnam çorbası olan Pho. İnce bir şekilde kıyılmış dana etleri ile noodle’ın birleşiminden meydana gelen bu doyurucu çorba farklı kültürlere ait lezzetlerin peşinden koşan gezginleri oldukça memnun edecek bir tat.

17. Tacos

Tacos
Tacos

Mısır ekmeğinden yapılmış tortillaların isteğe göre farklı malzemelerde doldurularak sarılmasıyla ortaya çıkan bu Meksika menşeili yemek Sadece Detroit’te değil ülkenin hemen her noktasında en popüler yiyeceklerde zirveye oynayacak bir tat.

Bu şehre geldiğinizde “Detroit’te ne yenir? Ne içilir?” sorusuna verebileceğiniz pek çok cevap sizi bekliyor. Haydi o halde midenizin sesini dinleyin ve Detroit’e doğru yola koyulun. Keşfettiğiniz lezzetleri bizimle paylaşmayı da unutmayın bu arada 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin