Bilbao’da Alışveriş

Bilbao, İspanya’nın Bask Bölgesi’nde bulunan ve bu bölgeyi ziyarete gelenlerin görmeden gitmemesi gereken şehirlerden biri. 

Bilbao’ya geldiğinizde nereden ne alabileceğiniz konusunda tavsiyelerimizi hazırladığımı Bilbao’da alışveriş rehberinde sizlerle paylaştık. Yazımızın devamında şehrin alışveriş olanaklarıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bilbao’da Alışveriş

Buraya geldiğinizde aklınızda mutlaka Bilbao’dan ne alınır diye bir soru oluşacaktır. Şehirde kurulan pazarlardan ve alışveriş mağazalarıyla dükkanlardan çok çeşitli ürünler bulmanız mümkün olabilmektedir.

Bilbao’da özellikle antika eşyalar, el yapımı çeşitli hediyelik eşyalar, seramikler ve yiyecek üzerine çeşitli ürünler satın almanız mümkün olabilmektedir. Aynı zamanda birçok butik dükkandan ve giyim mağazalarından giyim ve aksesuar üzerine birçok ürünü de bulmanız mümkün olabilmektedir.

Bilbao’daki En iyi Alışveriş Durakları

Eğer Bilbao’da nerede alışveriş yapılır diye merak ediyorsanız yazımızın bu kısmını dikkatlice okumanızı öneriyoruz. Sizin için şehrin en canlı ve geniş ürün yelpazesine sahip duraklarını listeledik.

La Ribera Pazarı

La Ribera Pazarı

1929 yılından bu yana hizmet veren pazar, Avrupa’nın da en büyük kapalı pazarı unvanına sahip. Pazarda özellikle taze deniz ürünleri hayli ilgi görmektedir.

Plaza Nueva Pazarı (Sunday Market)

Plaza Nueva

Sokak pazarlarından hoşlanıyorsanız Plaza Nueva’da kurulan bu pazar es geçmemenizi öneriyoruz. Burada pek çok antika, giyim, aksesuar vs. eşyaları uygun fiyatlara satın alma şansını yakalayabilirsiniz.

El Corte Ingles

El Corte İngles

İspanya’nın pek çok şehrinde karşımıza çıkan bu zincir mağazadan uygun fiyatlara kaliteli ürünler satın alabilirsiniz.

Casco Viejo

Casco Viejo

Şehrin bu tarihi bölümü gezmek için olduğu kadar alışveriş için de turistlerin fazla ilgi gösterdiği bölgelerden biri. Özellikle Bask Bölgesi’ne özgü ürünler ve çeşitli hediyelik eşyalar için bu bölgeyi tercih edebilirsiniz.

Moyua Meydanı

Moyua

Şehrin en önemli meydanlarından biri olan Moyua Meydanı, alışveriş yapmak isteyenlere de geniş olanaklar sunuyor. Özellikle Gran Via Caddesi üzerinde bulunan pek çok mağazadan istediğiniz her türlü şeyi bulmanız mümkün.

Old Quarter

Old Quarter

Şehrin eski kent merkezi olan Old Quarter Bölgesi, başta pek çok hediyelik eşya dükkanı ve el yapımı ürünler satan yerler olmak üzere keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Mercado Rural de Santos Tomas

Mercado Rural

Plaza Nueva’da bulunan bu bit pazarında pek çok ürünü çok uygun fiyatlara alma şansını yakalayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin