Delhi’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Nefis Lezzet

Hindistan’ın başkenti Delhi’nin geleneksel lezzetlerini birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

Asya Kıtasının köklü yemek kültürünü keşfedebileceğiniz  Delhi’de ne yenir, ne içilir yazımızda birbirinden lezzetli yemekleri sizler için derledik.

#1 Delhi’de Ne Yenir?

Listemizin ilk sırasında;

1- Paranthas

Paranthas

Delhi’de ne yenir sorusuna yanıt veren paranthas, canınız bir şeyler yemek istediğinde en çabuk ulaşabileceğiniz lezzetlerden biri. Pide benzeri bu ekmekleri ister sade bir şekilde isterseniz de içlerini çikolata veya tuzlu aperatiflerle doldurarak tüketebilirsiniz.

2- Butter Chicken

Butter Chicken

Hindistan’ın geleneksel yemeklerinden biri olan butter chicken, tereyağında domates soslarıyla birlikte kızartılan tavuk göğsünden oluşuyor. Popüler bir lezzet olan bu tat Delhi’de ne yenir endişesini ortadan kaldırıyor.

3- Nihari

Nihari

Hindistan’da kraliyet sofralarına layık bir yemek isterseniz nihari tam size göre. Yavaşça baharatlarla birlikte haşlamaya bırakılan etin sebzelerle birlikte sunulduğu lezzetli bir tattır.

4- Biryani

Biryani

Hindistanın yanı sıra ülkemizde de büryani ismiyle sıklıkla yapıla bu lezzetli yemek tanıdık bir tat. Kümes hayvanlarının eti kullanılarak pirinçlerle birlikte sunulduğu bu lezzetin tadına bakmadan geçmeyin.

5- Momos

Momos

Delhi’de ne yenir sorusuna yanıt veren momos, etli vejetaryen seçenekleriyle tercih edebileceğiniz tatlardan. Kırmızı sosa batırarak yenilen bu minik mantılar görüntüsüyle de oldukça seviliyor.

6- Chaat

Chaat

Delhi’de acıktığınızda hemen bir şeyler yemek isterseniz ilk olarak chaatı deneyebilirsiniz. Nohut, tavuk ve eriştelerin birleştiği bu lezzeti hem restoranlarda hem de sokak tezgahlarından bulabilirsiniz.

7- Kebab

Kebab

Türkiye’de denediğiniz kebaplardan oldukça farklı olan Delhi kebaplarının birçok çeşidi bulunmaktadır. Balık aromalı, tavuklu, kırmızı etliden dilediğinizi seçip deneyebilirsiniz.

8- Rolls

Rolls

Çin böreğine benzeyen bu lezzet, tavukların ve sebzelerin birlikte sarıldığı hafif ve lezzetli bir tat. Yanında servis edilen acı tatlı sosa batırarak yemenizi öneriyoruz.

9- Chole Bhature

Chole Bhature

Günün ilk öğününde ya da canınız atıştırmalık bir şeyler çektiğinde tercih edebileceğiniz chole bhature, ekmek ve fasulyenin bir tabak içerisinde servis edildiği farklı bir yemektir. Soğanlarla daha lezzetli hale getirebileceğiniz bu yemeği denemelisiniz.

10- Kulfis

Kufli

Sütle yapılan kulfis, sıcak Hindistan günlerinde içinizi serinletecek. Meyvelisinden fındıklısına kadar birçok çeşidini bulabileceğiniz kulfisin tadı damağınızda kalacak.

*Delhi gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Delhi’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin