Çanakkale’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Çanakkale, Marmara bölgesinde yer alan önemli illerimizden biridir. Her köşesinde tarihten bir iz bulabileceğiniz Çanakkale, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok destana konu olmuştur. Çanakkale destanının yazıldığı ilimizin tarihi İlkçağlara kadar dayanır. Gerek coğrafi konumu gerek pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olması zengin bir mutfak kültürünün oluşmasına zemin hazırlamıştır. Öncelikle coğrafi konumu bakımından denize kıyısı olan ve iklim açısından da birçok meyve ve sebze yetiştiriciliğine uygun bir konumda yer aldığı görülür. Deniz kıyısında yer almasından dolayı bu mutfakta balık çeşitlerinin ve deniz ürünlerinin sıklıkla yer aldığını görebilirsiniz. Meyve ve sebze yetiştiriciliğine değinirsek zeytin ve zeytinyağının mutfakta hâkim konumda bulunduğu görülür. Ancak bir ilin mutfak kültürünün oluşmasında sadece coğrafi konumu yeterli değildir. Bu ürünlerin yaşayan farklı farklı medeniyetlere sahip insanların elinde çağlar boyunca şekillendirilmiş olması gerekir.

Çanakkale mutfağı; Türk, Rum, Trakya ve Ege ağırlıklı bir mutfaktır. Özellikle zeytinyağı, balık çeşitleri ve deniz ürünleri bu mutfakta ağırlıklı yer tutar. Çanakkale mutfağına özgü yemekler; oğlak çevirme, karaovmac çorbası, iskorpit çorbası, göceli börek, börülce köftesi, Biga köftesi, tavuk böreği, keşkek, çırpma, lüfer pilavı, patlıcan kapama, ıspanak sarması, pazı sarması, papaz yahnisi, tuzlu sardalya, tumbi, melki yemeği, metez, tiken, bulgur çorbası, basma helva, balık çorbası ve kabak böreği olarak sayılabilir. Çanakkale mutfağını Çanakkale’nin en iyi restoranlarından denemek istiyorsanız bu yazımızı incelemelisiniz.

Çanakkale Mutfağı Hakkında Pratik Bilgiler

Çanakkale’den Alınabilecek Yiyecekler: Ezine peyniri, zeytin, zeytinyağı, ev eriştesi, domates salçası, acılı tarhana, gelincik reçeli, süt reçeli, kabak reçeli, peynir helvası, dardanel konserve ürünleri, Bozcaada şarapları ve doğal çam balı Çanakkale’den satın alabileceğiniz yiyeceklerden bazılarıdır. Bu yiyecekleri yerel dükkânlardan veya semt pazarlarından satın alabilirsiniz.

Çanakkale’nin En Meşhur Tatlısı: Çanakkale’nin en meşhur tatlısı elbette peynir helvası olarak bilinen helva çeşididir. Peynir helvası haricinde; basma helva, tahin helvası, incir helvası ve bademli kurabiye şehrin en meşhur tatlıları arasında yer alır.

Çanakkale’de Nerede, Ne Yenir?

Maruf Kahvaltı & Unlu Mamulleri

Maruf Kahvaltı Unlu Mamulleri

Maruf Kahvaltı ve Unlu Mamulleri, Çanakkale’de kahvaltı yapılabilecek yerlerden ilkidir. Konum olarak Çanakkale şehir merkezinde Barbaroslar Caddesi üzerinde hizmet vermektedir. Çanakkale’de kahvaltı yapılabilecek popüler adreslerden biridir. Mekân olarak oldukça geniş bir alanda hizmet verir. Restoranın içerisi oldukça geniştir. Özellikle masalarının geniş olması müşteriler açısından memnun edici bulunmaktadır. Hizmet kalitesine de değinirsek hizmetinin kapıda karşılanmayla nasıl olduğunu görebilirsiniz. Yani kısacası güler yüzlü ve kaliteli bir hizmet anlayışı hâkimdir.

Maruf Kahvaltı ve Unlu Mamulleri, doğal ve taze ürünlerden hazırlanan serpme kahvaltısı ile ünlü bir işletmedir. Serpme kahvaltıda peynir tabağı, domates, salatalık, reçel çeşitleri, yeşil ve siyah zeytin, tereyağı, bal, salam, sosis ve çay gibi klasik lezzetler yer alır. Kahvaltı menüsü oldukça çeşitli ve doyurucu içeriğe sahip ürünlerden oluşmaktadır. Serpme kahvaltıya ekstra lezzet eklemek isterseniz muhlama, peynir kızartması, peynir buğulama ve omlet sipariş edebiliriniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 05:30 – 17:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barbaros Mah., Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Sk., No: 24, Merkez

Telefon: 0286 218 28 57

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/marufkahvalti/

Haritada Görüntüle >

Frida Kahvaltı Salonu

Frida Kahvaltı Salonu

Çanakkale’de güne lezzetli bir kahvaltı ile başlamak istiyorsanız Frida Kahvaltı Salonu’nu ziyaret edebilirsiniz. Oldukça ilgi çekici güzel bir dekorasyona sahip olan işletme, konum olarak Çanakkale merkez Çınarlı mevkiinde yer alıyor. Büyük bir bahçe içerisinde hizmet veren kahvaltı salonu özellikle kalabalık arkadaş grupları veya kalabalık aileler için oldukça uygun bir mekân tercihi olacaktır. Kahvaltı salonunda bir de küçük bir oyun odası bulunuyor.

Frida Kahvaltı Salonu, serpme kahvaltı yapabileceğiniz yerlerden biridir. Bu salonun serpme kahvaltısında ürün çeşitliliği oldukça fazladır. Kahvaltının içinde peynir çeşitleri özellikle Ezine peyniri, yeşil ve siyah zeytin, reçeller, domates, salatalık söğüşü, salam, sosis, yeşillik, tereyağı, bal, sigara böreği, patates kızartması ve muhlama yer alır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dardanos Mah., Çınarlı, Merkez

Telefon: 0286 247 01 12

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/fridarestaurantt/

Haritada Görüntüle >

Yükseloğulları Çiftlik Kahvaltı ve Restaurant

Yükseloğulları Çiftlik Kahvaltı Salonu

Çanakkale’de kahvaltı yapabileceğiniz nezih ve kaliteli bir mekân arayışındaysanız Yükseloğlu Çiftlik Kahvaltı ve Restaurant’ı tercih edebilirsiniz. Konum olarak Çanakkale merkez İzmir Caddesi üzerinde hizmet vermektedir. Bu işletme hem bir restoran hem de bir satış noktası olarak hizmet verir. Yani burada yer alan doğal ürünleri restoranın içerisinde yer alan satış noktasından temin edebilirsiniz. Ayrıca bu ürünleri online olarak da satın alabilmeniz mümkündür. Restoran mekan ve manzara olarak oldukça güzeldir. Mekânın içerisi oldukça otantiktir ve içeride dekoratif amaçlı bir şömine bulunur.

Yükseloğlu Çiftlik Kahvaltı ve Restaurant, kahvaltı yapmak için tercih edilebilecek işletmelerden biridir. Bu restoranın kahvaltısında doğal malzemelerden oluşan bir serpme kahvaltı menüsü bulunur. Serpme kahvaltının içerisinde peynir çeşitleri, tereyağı, reçel çeşitleri, yeşil ve siyah zeytin, domates, salatalık ve bal gibi birçok kahvaltılık ürün bulunur. Serpme kahvaltının dışında menemen, muhlama, omlet, patates kızartması gibi ekstra lezzetler de isteyebilirsiniz. Ayrıca buradan satın alabileceğiniz bazı ürünler ise şunlardır; peynir, zeytin, zeytinyağı, bal, reçel, salça, tarhana, erişte, yöresel sucuk ve baharat çeşitleri gibi pek çok ürünü satın alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Camikebir Mah., Alisaim Kayaalp Blv., No: 3/A, Ezine

Telefon: 0286 618 12 13

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yukselogullari.peynircilik/

Haritada Görüntüle >

Akava Lounge Food & Drink

Akava Lounge Food Drink

Akava Lounge, Çanakkale merkezde lezzetli yemekler yiyip keyifli vakit geçirebileceğiniz adreslerden biridir. Mekân olarak oldukça geniş bir ortama sahiptir. Restoranın konsepti bir kafe konseptinden farksızdır. Lezzetli yemekler ve sevdiğiniz birçok içeceği burada bulabilirsiniz. Çanakkale merkezde farklı bir lezzet durağı arıyorsanız buraya gelmenizi önerebiliriz.

Akava Lounge; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Bu restoranın kahvaltısı Akavagurme kahvaltı adı verilen kahvaltıdan oluşur. Bu kahvaltıda ürün çeşitliliği oldukça fazladır. Klasik kahvaltılıkların yanı sıra omlet, sahanda sucuk, patates kızartması, somun ekmek, simit ve poğaça gibi lezzetler bulunur. Öğle ve akşam yemeklerinde ise menüde pirzola, hamburger, külbastı, pizza, beğendili tavuk gibi lezzetler yer alır. Bu yemekler Akava’nın food kısmını oluşturur. Drink menüsünde ise sıcak, soğuk, alkollü, alkolsüz birçok içecek çeşidi yer almaktadır. Alkol kullanmayı tercih ediyorsanız bira tabağı sipariş edebilirsiniz. Bira tabağının içerisinde patates kızartması, çıtır piliç, soğan halkası, misket köfte gibi lezzetler yer alır. Yani bira tabağı oldukça doyurucu bir menüdür. Alkol kullanmıyorsanız da alkolsüz menülerden kendinize uygun olanını seçebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 08:00 – 00:00, Hafta sonu 07:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır. Kahvaltı servisi 16:00’a kadardır.

Adres: Cevatpaşa Mah., Kayserili Ahmet Paşa Cad., No: 24/A, Merkez

Telefon: 0286 212 57 57

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/akavalounge/

Haritada Görüntüle >

Cafe Du Port

Cafe du Port

CafeDu Port, Çanakkale merkezde Güzelyalı sahilde hizmet veren yerlerden biridir. Çanakkale merkeze bağlı Güzelyalı köyünde eğlenceli ve lezzetli dakikalar geçirmek için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Güzelyalı’nın en nezih ve en kaliteli işletmelerinden biri olarak bilinir.

CafeDu Port; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Buranın kahvaltısında açık büfe kahvaltı seçeneği mevcuttur. Açık büfe kahvaltının içerisinde klasik kahvaltılık ürünler bulunur ve bu kahvaltıda Ezine peyniri, reçelleri ve balı oldukça beğenilmektedir. Ayrıca bu kafede diyet ürünler tercih edenler için de birçok lezzet bulunur. Diyet ürünler tercih edenler için yulaf, gevrek ve yoğurt alternatif ürünler olacaktır. Öğle ve akşam yemeklerinde ise tavuk, hamburger ve pizza gibi lezzetler mevcuttur. Üstelik restoran menüsünde alkollü ve alkolsüz içecek çeşitleri de mevcuttur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İzmir Cad., No: 320, Güzelyalı, Merkez

Telefon: 0286 217 29 08 – 0530 408 61 07

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cafeduport/

Haritada Görüntüle >

Düzenli Börek Evi

Düzenli Börek Evi
Fotoğraf: Ercan Açıkgöz

Düzenli Börek Evi, Çanakkale merkezde Barbaros Plajı caddesi üzerinde hizmet veren bir börek restoranıdır. Mekân olarak çok fazla büyük değildir. Gel-al tarzında da hizmet verdiği için mekânın içerisi aşırı kalabalık olmaz. Ancak gel-al yapmak isterseniz dükkânın önünde küçük bir kuyruk görebilirsiniz. Ancak servisi hızlı olduğu için kuyruk hızlı ilerler ve sıcacık böreğe anında kavuşabilirsiniz.

Düzenli Börek Evi, börek çeşitlerini deneyebileceğiniz yerlerden biridir. Kol böreği çeşitleri, su böreği, ev böreği burada yer alan börek çeşitleridir. Börek haricinde menüde haşlanmış yumurta, sıcak ve soğuk içecekler yer alır. Bu restoranda sipariş ettiğiniz börekler tamamen ev yapımdır ve sıcağı sıcağına masaya getirilir. Börekler, bambu tabaklarda özenli bir sunumla müşterilere servis edilmektedir. Buraya geldiğinizde kıymalı veya ıspanaklı kol böreği ve yanına da çay almanızı tavsiye ederiz. Üstelik oldukça doyurucu olan bu lezzetler ekonomiktir de.

Açılış-Kapanış Saatleri: Salı – Pazar 06:00 – 13:00 saatleri arasında açıktır. Pazartesi günleri kapalıdır.

Adres: Barbaros Mah., Plaj Cad., No: 17, Merkez

Telefon: 0538 688 70 60

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/duzenliborekevi/

Haritada Görüntüle >

Kordon Çorba Salonu

Kordon Çorba Salonu

Çanakkale merkezde ister gece ister gündüz çorba lezzeti arıyorsanız tercih edebileceğiniz güzel bir çorba salonu önerisi ile sizlerleyiz. Çanakkale merkez Cevatpaşa Mahallesinde yer alan Kordon Çorba Salonu, lezzetli çorba çeşitleri ile çorba severleri adeta mest ediyor. Mekân olarak salaş bir ortama sahiptir. Servisi oldukça hızlı, çalışanları da müşterilere karşı son derece güler yüzlü ve kibardır.

Kordon Çorba Salonu, çorba içmek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Çorba çeşitleri arasından işkembe, kelle paça, ayak paça, tuzlama, beyin, karışık, beyin söğüş, kokteyl, tavuk suyu çorbası, mercimek ve ezogelin çorbası bulunur. Çorbaları gerçekten lezzetli ve tazedir. Burada kelle paça veya işkembe tercih edebilirsiniz. Çorba siparişlerinizin yanında masaya salata, acı biber turşusu, ekmek gibi ikramlar getirilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 24 saat açıktır.

Adres: Cevatpaşa Mah., Ziveriye Sk., No: 15/A, Merkez

Telefon: 0286 217 77 17

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kordoncorba/

Haritada Görüntüle >

Yalova Restaurant

Yalova Restaurant

Deniz kıyısında yer alan Çanakkale’de zengin bir balık kültürü hâkimdir. Bu nedenle bu şehirde birçok balık restoranı ile karşılaşılır. Çanakkale’nin en nezih işletmelerinden biridir. Kordon’da denize sıfır bir konumda yer alır. Çanakkale limanının en güzel köşesinde 1940 yılından bu güne hizmet vermektedir.  Eşsiz kordon manzarası eşliğinde lezzetli yemekler ve keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Bu restoranın Çanakkale merkezde ve Bozcaada da şubesi vardır. Bizim bahsettiğimiz şube Çanakkale merkezde bulunan şubedir. Ancak dilerseniz Bozcaada şubesine de gidebilirsiniz. Çünkü gerek menü gerek lezzet bakımından her iki şube de birbirinin aynısıdır.

Yalova Restaurant, menüsünde balık çeşitleri, deniz mahsulleri, et ve ızgara çeşitleri, sıcak ve soğuk ot tabakları, meze çeşitleri olan oldukça geniş portföyde menüye sahiptir. Özellikle taze balık çeşitleri, sıcak-soğuk mezeler, alkollü ve alkolsüz içecekler burada sıklıkla tercih edilir. Burada deneyebileceğiniz enteresan lezzetlerden bazıları şunlardır: Kum midyesi çorbası, levrek sarma, ahtapot, karides gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Ayrıca deniz ürünleri veya balık yemek istemezseniz et ızgara alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fevzipaşa Mah., Gümrük Sk., No: 7, Merkez

Telefon: 0286 217 10 45

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/yalovarestaurant/

Haritada Görüntüle >

Şirvan Döner

Şirvan Döner
Fotoğraf: Emekli64

Şirvan Döner, Çanakkale gezinizde döner yemek için oldukça iyi bir lezzet durağı olacaktır. Konum olarak şehir merkezinde eski Otogarın tam karşısında yer alıyor. Yani sahile ve şehir merkezine oldukça yakın bir mesafede bulunuyor. Lezzetli döneri ve hızlı servisi ile dikkat çeken bir işletmedir. Buraya gelmeyi düşünüyorsanız çalışma saatleri konusunda bir hatırlatma yapmamızda fayda var. Bu işletme 12.00’de açılır ve genellikle dönerler 15.30 gibi biter. Bu nedenle buraya çok erken veya çok geç bir saatte gitmemeye dikkat edin.

Şirvan Döner; döner çeşitleri, kebap çeşitleri yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Porsiyon döner, pilav üstü döner gibi döner çeşitlerinden istediğinizi sipariş edebilirsiniz. Dönerin yanında ikram olarak kavrulmuş soğan ve biber turşusu getirilir. Dönerinizin veya kebabınızın yanına içecek olarak ev yapımı bol köpüklü yayık ayranı alabilirsiniz. Döner yemek istemiyorsanız sulu yemeklere de göz atabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 12:00 – 17:00 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: İsmetpaşa Mah., Merkez

Telefon: 0286 212 85 71

Haritada Görüntüle >

Çınaraltı Şelale Restaurant

Çınaraltı Şelale Restaurant

Çınaraltı Şelale Restaurant, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde Yeşilyurt köyü yolu üzerinde hizmet veren restoranlardan biridir. Konumu itibari ile şehir merkezinin dışında yer alır. Doğa ile iç içe, huzurlu ve keyifli vakit geçirebileceğiniz bir ortama sahiptir. Bu nedenle kafa dinlemek isteyenlerin tercih edebileceği yerler arasında yer alır. Kaz Dağları’nın eteklerine kurulmuş olan restoran muhteşem atmosferi ve bol oksijenli doğası ile dikkat çekiyor. Şehir merkezindeki et ve balık restoranlarından sıkıldıysanız burayı tercih edebilirsiniz.

Çınaraltı Şelale Restaurant, et ve mangal üzerine hizmet vermektedir. Bu restoran kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilmeye uygundur. Özellikle güne açık alanda doğa ile iç içe kahvaltı yapmak isteyenler için mükemmel bir lezzet durağı olacaktır. Kahvaltı menüsü klasik serpme kahvaltıdan oluşur ve serpme kahvaltının bir özelliği de kahvaltıda sınırsız çay imkânının bulunmasıdır. Öğle ve akşam yemeklerinde ise sevdiğiniz et ve mangal lezzetlerinden deneyebilirsiniz. Özellikle kuzu veya oğlak çevirme denemenizi tavsiye edebiliriz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yeşilyurt Köyü, Küçükkuyu

Telefon: 0286 752 55 55

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cinaraltiselale/

Haritada Görüntüle >

Sardalye

Sardalye Restaurant

Sardalye, Çanakkale’de balık ekmek nerede yenir, diye sorulduğunda akla gelen yerlerden ilkidir. Konum olarak Çanakkale merkezde Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde hizmet vermektedir. Çanakkale’de hızlı servisi ve temizliği ile dikkat çekmektedir. Mekân ortam olarak klasik bir balık restoranı atmosferine sahiptir. Ortama hâkim renkler deniz havasına uygun olması amacıyla mavi ve beyaz olacak şekilde dekore edilmiştir. Ayrıca restoran personelleri müşterilere karşı son derece kibar ve ilgilidir. Çanakkale’de balık ve deniz ürünü denemek istiyorsanız gözünüz kapalı burayı tercih edebilirsiniz. Zaten yerli halka sorduğunuzda da sizi buraya yönlendireceklerdir.

Ekmek arası balık lezzetlerini burada deneyebilirsiniz. Ekmek arası sardalye, dil balığı, mezgit, hamsi gibi lezzetler burada denenebilir. Burada hazırlanan balık ekmekte balıklar hemen o an kızartılır ve taze taze müşterilere servis edilir.  Balıklar mevsimine göre en taze şekilde hazırlanmaktadır. Balık ekmeğin yanında özel yapım turşu ikram edilir. Ekmek arası lezzetler haricinde tava balık veya deniz ürünleri de burada deneyebileceğiniz lezzetlerdendir. Midye tava veya mevsime göre diğer balık çeşitlerini burada deneyebilirsiniz. Çanakkale’de lezzetli uygun fiyatlı, doyurucu ve hızlı balık ekmek için bu restoranı ziyaret etmeyi unutmayın.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Mustafa Kemal Paşa Mah., Küçük Hamam Sk., No: 24/B, Merkez

Telefon: 0286 213 48 48

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sardalye_official/

Haritada Görüntüle >

Cevahir Ev Yemekleri

Cevahir Ev Yemekleri

Cevahir Ev Yemekleri, Çanakkale yöresel yemekleri ve Türk mutfağından eşsiz yemekleri denemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak kent merkezinde Kemalpaşa Mahallesinde yer almaktadır. Kurulduğu günden bu güne müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren bir işletmedir. Bu restoranda önem verilen şey müşterilerin kaliteli ve lezzetli yemekler yiyebilmesini sağlamaktır. Restoran genel görünüm olarak değerlendirildiğinde oldukça dikkat çekici detaylar göze çarpar. Özellikle restoran taş bir binada hizmet verir ve binanın dışı mimari olarak oldukça ilgi çekicidir. Mekânın içine bakıldığında içeride sadeliğin hâkim olduğu görülür.

Cevahir Ev Yemekleri; menüsünde çorba çeşitleri, sulu ev yemekleri, pilav, et yemekleri ve sebze yemekleri yer alır. Burada deneyebileceğiniz en önemli lezzet Çanakkale’nin yöresel yemeklerinden biri olan tumbidir. Tumbi, soyulmuş ve kırılmış buğday anlamına gelen göce, domates, patlıcan ve maydanozun harmanlanması ile oluşturulmuş yöresel bir lezzettir. Tumbi haricinde Türk mutfağının ev yemeklerini deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemalpaşa Mah., Fetvane Sk., (Barlar Sokağı), No: 12/B, Merkez

Telefon: 0286 213 16 00 – 06 16

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cevahircafe/

Haritada Görüntüle >

Tarzan Biga Köfte

Tarzan Biga Köfte

Çanakkale’nin Biga ilçesi köftesi ile ünlü bir yerleşim yeridir. Gerçek bir Biga köftesini ancak Biga’da bulabilirsiniz. Biga’da ise köfte yemek için Tarzan Biga Köfte’yi tercih edebilirsiniz. Esnaf lokantası konsepti ile hizmet veren işletme kaliteli ve lezzetli köfteleri ile ün yapmıştır. Ortam olarak klasik bir esnaf lokantası ortamına sahiptir. Bu restoranda esnaf lokantasının sıcaklığını ve eşsiz lezzetlerini bulabilirsiniz.

Tarzan Biga Köfte; çorba çeşitleri, ızgaralar, köfte, piyaz ve salata yiyebileceğiniz adreslerden biridir. Restoranın en meşhur lezzeti şüphesiz Biga köftesidir. Biga köftesi hazırlanırken birtakım hususlara dikkat edilir. Burada Biga köfteleri hazırlanırken et seçimine dikkat edilmektedir. Özellikle Biga yöresinde yetişen hayvanların etlerinden hazırlanan özel bir kıyma ile yapılır. Bu kıymanın içine de sadece tuz, soğan ve ekmek içi koyulur. Bu şekilde hazırlanıp dinlendirilen kıymalar köfte şekli verilerek ızgara da pişirilir ve masalara servis edilir. Köftenin yanında ikram olarak salata getirilir. Ayrıca köfte siparişlernizde piyaz ve yayık ayranı almayı unutmayınız.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 01:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: İstiklal Mah., Atatürk Cad., No: 6, Biga

Telefon: 0286 316 28 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/tarzankoftebiga/

Haritada Görüntüle >

Kestanbol Et Lokantası

Kestanbol Et Lokantası

Kestonbol Et Lokantası, Çanakkale’de lezzetli bir et için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Çanakkale Dörtyol mevkiinde hizmet vermektedir. Mekân konum olarak şehir merkezinin dışında hizmet verir. Bu nedenle şehir kalabalığından uzaklaşmak isteyen ve sakinlik arayanların tercih edebileceği yerlerden biridir. Tamamen doğal ortamda, çevresi ağaçlarla kaplı bir alanda hizmet verir. Restoranın bahçesinde üzüm ağaçları vardır ve üzüm mevsiminde buraya geldiğinizde lezzetli üzümlerin tadına bakabilirsiniz.

Kestonbol Et Lokantası; kahvaltıdan akşam yemeğine kadar günün her saati ziyaret edilmeye uygundur. Kahvaltı için tercih edildiğinde kahvaltı tabağı ya da klasik serpme kahvaltı alabilirsiniz. Bu kahvaltı menüsünde klasik kahvaltılık ürünler bulunmaktadır. Öğle ve akşam yemekleri için gelindiğinde oldukça geniş bir menü seçeceği sizi karşılar. Özellikle bu menüde et çeşitleri ağırlıklı olarak yer kaplar. Böbrek, uykuluk, ızgara köfte, fırında oğlak kelle, kuzu çevirme, oğlak kavurma, ciğer kavurma ve kiremitte lezzetler gibi birçok sevilen lezzet bu restoranda bulabileceğiniz lezzetlerdir. Restoranın en ön plana çıkan lezzetlerinden bazıları; oğlak kokoreç, bıldırcın ve oğlak çevirmedir. Farklı ve özel bir lezzet arıyorsanız bu yemekleri tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Hafta içi 08:00 – 00:00, hafta sonu 08:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Dörtyol Mevkii, Işıklar Köyü, Merkez

Telefon: 0286 243 04 66 – 67

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/kestanboletlokantasi/

Haritada Görüntüle >

Şevk-Et Steakhouse

Sevk-et Steakhouse
Fotoğraf: Sertaç Oral

Şevk-Et Steakhouse, Çanakkale merkezde steakhouse tarzında etler yiyebileceğiniz restoranlardan biridir. Lezzetli ve bol çeşitli yemekleri, manzarası ve kaliteli ortamıyla dikkat çeker. Özellikle mekânın mimarisi ve iç ortamı oldukça farklıdır. Mekânın ortamı oldukça kaliteli, şık ve modern bir dekora sahiptir. İç aydınlatma, ambiyans son derece hoştur. Restoran genel olarak bakıldığında temiz ve bakımlıdır. Restoran çalışanları son derece kibar ve müşterilere karşı son derece ilgilidir.

Şevk-Et Steakhouse, menü çeşitliliği bakımından oldukça tatmin edici seçenekler sunar. Restoran akşam yemeği için tercih edilmeye uygundur. Bu restoranın menüsünde başlangıçlar, salatalar, köfte, burger, kuzu etleri, dana etleri, kırmızı etler, beyaz etler, fajita, steakler, mezeler, alkollü ve alkolsüz içecekler yer alır. Burada Şevket burger, dana lokum tercih edebilirsiniz. Yemeklerden sonra ikram olarak tatlı getirilmektedir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barbaros Mah., Aziziye Cad., Eriş Sk., No: 87-89, Merkez

Telefon: 0286 213 09 08

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sevket_kasapsteakhouse/

Haritada Görüntüle >

Hasan Tefik Restoran ve Zeytinyağı

Hasan Tevfik Restaurant

Hasan Tefik Restoran, Çanakkale Bozcaada’da yer alan restoranlardan biridir. Bozcaada’ya uygun şirin mi şirin keyifli restoranlardan biridir. 2012 yılında açılan restoran açıldığı tarihten bu güne kaliteli hizmet anlayışından taviz vermeden müşterilerini ağırlamaktadır. Restoranın en dikkat çeken kısmı bahçesidir. Bahçesinde bir dizi sevimli küçük masalar bulunur ve bu masalar ahşaptır. Masa ve sandalyeler görünüm itibari ile oldukça nostaljik bir hava oluşturur. Ayrıca bahçenin içerisinde saksıda ağaçlar ve duvarlarında yeşil bitkilerle kaplıdır. Bu yönü ile oldukça sevimli ve sempatik bir ortama sahiptir.

Hasan Tefik Restoran; kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Kahvaltı menüsü serpme ada kahvaltısından oluşur. Ayrıca kahvaltılarda ev yapımı taze reçeller yer alır. Bu restoranın menüsü zeytinyağlı yemeklerin ağırlıklı olduğu bir menüye sahiptir. Adanın taze balıkları, et çeşitleri ve sebze yemekleri bu restoranın menüsünde yer alan lezzetlerdendir. Bu restoranın öne çıkan lezzetlerinden bazıları asma yaprağında sardalya, kuşbaşı etle hazırlanan ada sarması, bol fıstıklı kabak çiçeği dolması mekânın öne çıkan lezzetlerinden sadece bazılarıdır.  Yemek siparişlerinizin yanına mutlaka zeytinyağlı ahtapot salatasını yemeden dönmeyin.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 13:00 – 01:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Alsancak Sk., No: 2, Bozcaada

Telefon: 0286 217 39 49 – 0532 385 16 52

Daha Fazla Bilgi: https://instagram.com/hasantefik_bozcaada/

Haritada Görüntüle >

Şayka Balık & Et Restaurant

Şayka Balık & Et Restaurant

Şayka Balık ve Et Restaurant, Çanakkale’de et ve balık üzerine hizmet veren restoranlardan biridir. Konum olarak kent merkezinde Cevat Paşa Mahallesi üzerinde hizmet vermektedir. ‘’İyi ye iyi yaşa’’ sloganı müşterilere hizmet vermektedir. Bu restoranın önemli bir özelliği de yemekler hazırlanırken kullanılan malzemelerin doğal ve organik malzemelerden oluşmasıdır. Özellikle bahçeden sofraya konseptiyle malzemeleri temin etmektedir. Restoran genel olarak temiz, bakımlı ve kaliteli bir ortama sahiptir.

Şayka Balık ve Et Restaurant, menü çeşitliliği bakımından oldukça geniş seçenekler sunar. Bu restoranın menüsünde levrek, sarıkanat, lüfer, levrek ve çinekop gibi balık lezzetleri yer alır. Balık çeşitleri haricinde Şayka köfte, deniz börülcesi, şaksuka, pancar, köz patlıcan, Ahtapot söğüş, sultan, köz biber gibi birçok lezzet yer almaktadır. Bu restoranın yemekleri son derece lezzetli ve doyurucudur. Burada kendinize bir menü hazırlamak isterseniz size Sultan köfte veya levrek ızgara denemenizi tavsiye edebiliriz. Yemeklerinizi meze ve salatalar ile desteklemek isterseniz de köz patlıcan ve ahtapot salata almanızı önerebiliriz. Tatlı olarak fırın helva ya da revani tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cevatpaşa Mah., Kayserili Ahmet Paşa Cad., No: 40/B, (Eski Kordon), Merkez

Telefon: 0286 220 04 03 – 0537 834 78 86

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sayka_restaurant/

Haritada Görüntüle >

Hayati Chef Balık Restaurant

Hayati Chef Balık Restaurant

Hayati Chef Balık Restaurant, Çanakkale’de balık yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak kent merkezinde Barbaros Mahallesi üzerinde hizmet vermektedir. Restoran oldukça kolay bulunabilir bir konumda. Ayrıca mekânın otoparkı da var. Bu nedenle buraya geldiğinizde otopark sorunu gibi sorunlar yaşamazsınız. Restoran genel görünüm itibari ile temiz ve bakımlıdır. Masalar, sandalyeler, tabak, çatal, bıçaklar ve tuvaletler oldukça temiz ve hijyeniktir. Bu yönü ile birçok müşterinin beğenisini kazanmış durumdadır. Mekânın en güzel yönü ise şüphesiz yemekleridir. Yemekler haricinde restoranın takdir ettiğimiz bir yönü de sigara içilen ayrı bir bölüm bulunması. Bu nedenle sigara kullanmayan müşteriler sigara dumanına maruz kalmıyor.

Hayati Chef Balık Restaurant, menüsü Akdeniz ve Türk mutfağı lezzetlerinden oluşur. Restoran genellikle balık ve deniz ürünleri çeşitleri ağırlıklı bir menüye sahiptir. Lüfer, palamut, somon, çinekop, mezgit, hamsi gibi sevilen birçok balık çeşidi bu restoranda özenle hazırlanarak müşterilere servis edilmektedir. Bu restorana geldiğinizde burada sevdiğiniz bir balığı söylemenizi tavsiye ederiz. Balığınızın yanına kalamar tava, salata, meze, karides güveç gibi lezzetler ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu restoranın şarap ve rakı menüsü de bulunmaktadır. Yani alkol kullanıyorsanız yemeklerinizin yanında alkol sipariş edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barbaros Mah., Atatürk Cad., No: 318/10, D: 11, Kıyı AVM, Merkez

Telefon: 0286 220 06 17

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hayatichefrestaurant/

Haritada Görüntüle >

Kalispera Balık Restaurant

Kalispera Balık Restaurant

Çanakkale deniz kültürü bakımından gelişmiş illerden biridir. Bu nedenle bu ilde balık ve deniz ürünleri yiyebileceğiniz pek çok restoran bulunuyor. Bu restoranlar genellikle Çanakkale merkezde deniz kenarında yer alıyor. Çanakkale’de balık yiyebileceğiniz yerlerden biri de Kalispera Balık Restaurant’tır. Konum olarak kent merkezinde Kepez mevkiinde yer alır. Restoran, ortam olarak oldukça nezih ve dikkat çekicidir. Restoran çalışanları müşterilere karşı oldukça ilgilidir. Ayrıca burada canlı müzik hizmeti de mevcuttur. Yani burada yemek yerken hem eğlenebilir hem de lezzetli yemeklerin keyfini çıkartabilirsiniz.

Kalispera Balık Restaurant, menü bakımından müşterilere oldukça geniş seçenekler sunar. Bu restoranın menüsünde balık çeşitleri, deniz ürünleri, mezeler, et ürünleri, alkollü ve alkolsüz içecekler yer alır. Lezzetli ve taze balıklar isteğinize göre pişirilerek servis edilir. Burada balık yemeyi tercih ediyorsanız yanına rakı, salata ve meze alarak kendinize mükellef bir sofra hazırlatabilirsiniz. Eğer balık yemek istemezseniz de et ızgara alabilirsiniz. Yemeklerinizin ardından çay, kahve veya tatlı alarak kapanışı yapabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:30 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cumhuriyet Mah., Kepez, Merkez

Telefon: 0544 724 53 62

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kalisperaege/

Haritada Görüntüle >

Akol Balık Restaurant

Akol Balık Restaurant
Fotoğraf: Burçin Dinç

Akol Balık Restaurant, Çanakkale’de balık yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Konum olarak Çanakkale Belediyesi Sosyal Tesisleri içerisinde yer alır. Akol Oteli bünyesinde hizmet veren bir restorandır ve yine Akol Otelin üst kısmında hizmet verir. Restoran, otelin en üst katında bu nedenle manzara bakımından oldukça etkileyicidir. Çanakkale denizine yukarıdan bakan manzarası ve şık ortamıyla keyifli akşam yemeklerinin vazgeçilmez duraklarından biri olmuştur. Güzel ve keyifli bir akşam yemeği geçirmeyi planlıyorsanız bu restoranda yerinizi ayırtmayı unutmayın.

Akol Balık Restaurant, lezzetli akşam yemeklerinin adresidir. Bu restoranda balık çeşitleri, mezeler, ara sıcaklar ve ana yemekler yer alır. Mevsimin en taze balıkları isteğiniz doğrultusunda pişirilerek servis edilir. Balık yemek istiyorsanız yanına içecek, meze ve salata alarak harika bir akşam yemeği gerçekleştirebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cevat Paşa Mah., Kayserili Ahmet Paşa Cad., No: 32, Merkez

Telefon: 0286 217 94 56

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/akolhotel/

Haritada Görüntüle >

Asil Balık Evi

Asil Balık Evi

Asil Balık Evi, Çanakkale’de balık yenilebilecek yerlerden biridir. Konum olarak Çanakkale kent merkezinde Barbaros Mahallesi üzerinde yer alır. Konum olarak dere kenarında yer alır ve eşsiz bir deniz manzarasına sahiptir. Restoranın manzarası müşteriler tarafından oldukça beğenilir ve müşteriler burada fotoğraf çekebilirler. Restoranın ortamı da oldukça doğaldır. Bu balıkçı daha çok yerli halk tarafından tercih edilir. Temiz kaliteli, taze ve lezzetli balıkları burada bulabilirsiniz.

Asil Balık Evi, lezzetli mevsim balıkları yiyebileceğiniz yerlerden biridir. İstediğiniz ve sevdiğiniz balıkları tava, ızgara veya ekmek arası şeklinde alabilirsiniz. Hızlı, çabuk ve doyurucu bir öğün geçirmek isterseniz ekmek arası balık tercih edebilirsiniz. Ekmek arası balıklarda ekmek, balık ve içine koyulan salata son derece tazedir. Bu nedenle balık ekmek oldukça lezzetlidir. Balık ekmek harici porsiyon balık da sipariş verebilirsiniz. Porsiyon balıklarınızın yanına salata, içecek ve meze alarak sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Burada balık haricinde çeşit çeşit yemek, çorba, börek, mantı gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Uygun fiyatlı ve doyurucu lezzetler için bu restoranı ziyaret etmenizi öneririz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barbaros Mah., Sarıçay Cad., No: 49, Merkez

Telefon: 0286 213 20 18

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/balikciasilckale/

Haritada Görüntüle >

Kavala Balık Lokantası

Kavala Balık Lokantası

Kavala Balık Lokantası, denize karşı balık-meze keyfi yapılabilecek balık restoranlarından biridir. Konum olarak Çanakkale merkezde yer alır. Eski adı Kavala Balık olsa da isim değiştirerek Asuman Yeni Nesil Meyhane adını almıştır. Meyhane konseptiyle hizmet veren işletme rakı-balık yapmak için ideal yerlerden biridir. Özellikle harika bir boğaz manzarasına sahip olması ile dikkat çeker. Ortam olarak sıcak, samimi bir ortama sahiptir. İşletmenin genel görünüşü son derece şık, bakımlı ve temizdir. Doyasıya eğlence ve lezzetli yemekler için Kavala Balık’ı ziyaret etmenizi tavsiye edebiliriz.  Bu meyhaneye gelmeyi düşünüyorsanız rezervasyon yaptırarak yerinizi ayırtmayı unutmayın.

Kavala Balık Lokantası, Çanakkale’de lezzetli ve taze balık yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Mevsimin en taze balıkları özenle hazırlanarak müşteriler ile buluşturulur. Balık çeşitlerinden mezgit fileto, ızgara somon veya tekir fileto tercih edebilirsiniz. Balık siparişlerinizde yanına salata, rakı, karides gibi lezzetler de ekleyebilirsiniz. Balık siparişlerinizin yanında mutlaka ada salatası istemeyi unutmayın. Balık haricinde paçanga böreği, çoban kavurma, balık kokoreç gibi lezzetler de denenebilir. Yemeklerinizi mezelerle renklendirmek isterseniz köpoğlu, lakerda, atom, Girit ezmesi gibi lezzetler denenebilir.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cevatpaşa Mah., Kayserili Ahmet Paşa Cad., No: 43/A-B, Merkez

Telefon: 0286 212 20 22

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/kavalabaliklokantasi/

Haritada Görüntüle >

Kale Müptela Ocakbaşı

Kale Müptela Ocakbaşı
Fotoğraf: Erkan Yıldız

Çanakkale’de müptelası olacağınız bir ocakbaşı restoranı arıyorsanız o zaman Kale Müptela Ocakbaşı tam da size göre olacaktır. Konum olarak şehir merkezinde Kemalpaşa Mahallesinde yer alır. Kebap ve ızgaraları ile ünlü bir işletmedir. Denize oldukça yakın bir konumda bulunan restoran, mükemmel manzarası ve hoş ambiyansı ile dikkat çeker. Eğlenceli, keyifli ortamı sayesinde ailecek ya da arkadaşlarla gidilmeye oldukça uygundur. Lezzetli yemekler, uygun fiyat, doyurucu menü sıcak ve samimi ortam burada. Ayrıca mekânda canlı müzik hizmeti de bulunuyor.

Kale Müptela Ocakbaşı meyhane olarak da hizmet veren mekânlardan biridir. Bu restoranın menüsünde kebap çeşitleri, balıklar, ızgaralar, mezeler, salatalar, alkollü ve alkolsüz içecekler bulunur. Özellikle küşleme ve Adana tercih edebilirsiniz. Yemeklerinizin yanında alkol almayı tercih ediyorsanız şarap veya rakı tercih edebilirsiniz. Restoran fiyatları Çanakkale genelinde değerlendirildiğinde fiyatların oldukça uygun seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 14:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemalpaşa Mah., Yalı Cad., No: 47/2, Merkez

Telefon: 0543 849 75 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/kalemuptela/

Haritada Görüntüle >

Mori Bistro

Mori Bistro

Mori Bistro, Çanakkale merkezde Kemalpaşa Mahallesinde yer alan kafe ve bar işletmelerinden biridir. Konum olarak deniz kenarında yer alır. Denize karşı oturup lezzetli yemeklerin ve kaliteli ortamın keyfini çıkartabilirsiniz. İşletme olarak oldukça modern ve şık bir dekorasyona sahiptir. Mekân genel görünüm itibari ile temiz ve bakımlıdır.

Mori Bistro, kahvaltıdan akşam yemeğine günün her saati ziyaret etmeye uygun restoranlardan biridir. Kahvaltı menüsü bol çeşitten oluşan serpme kahvaltıdır. Öğle ve akşam yemeklerinde ise menüde oldukça fazla seçenek yer alır. Kebap çeşitleri, döner, ızgaralar, burgerler, pizzalar, salata ve içecekler yer alıyor. Yemekleri lezzetli, ekonomik ve son derece doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemalpaşa Mah., Cevatpaşa Cad., Eski Balıkhane Sk., No: 7/1, Merkez

Telefon: 0286 213 64 32

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/moribistro/

Haritada Görüntüle >

Hektor Şarap Evi & Restaurant

Hektor Şarap Evi Restaurant

Hektor Şarap Evi ve Restaurant, Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde İntepe mevkiinde yer alır. Eşsiz bir manzara ve hoş bir canlı müzik burada bulabileceğiniz şeylerdir. Eski bir taş evde hizmet verir. Oldukça salaş bir mekândır. Bu restoran manzara olarak Çanakkale boğazına bakar. Bu nedenle eşsiz bir deniz manzarasına sahiptir. Denize karşı oturup lezzetli yemeklerinizin yanında şaraplarınızı yudumlayarak manzaranın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Manzara dışında mekânın iç ortamı da oldukça dikkat çekicidir. Ayrıca genel olarak temiz ve bakımlı bir işletmedir. Hizmet kalitesi ve yemeklerin sunumu da üst düzeydir.

Hektor Şarap Evi ve Restaurant,  kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edilebilecek restoranlardan biridir. Restoran, ev yapımı leziz şarapları ve balık menüsü ile dikkat çeker. Şarap menüsü oldukça çeşitlidir. Buranın şarapları Çanakkale üzümlerinden yapılıyor ve gerçekten lezzetli. Balık çeşitlerinden de taze mevsim balıkları deneyebilirsiniz. Ayrıca buranın sarımsaklı ekmeği de oldukça ünlüdür. Bu restorana geldiğinizde sevdiğiniz bir balık, şarap ve sarımsaklı ekmek tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 14:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: İntepe Yolu, No: 77,, Erenköy, Merkez

Telefon: 0286 223 35 04

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hektorsarapevi_erenkoy/

Haritada Görüntüle >

Gülen Pide

Gülen Pide
Fotoğraf: Mehmet Koysüren

Çanakkale’de pide yemek için sevimli, sempatik bir mekân arayışındaysanız Gülen Pide’yi tercih edebilirsiniz. Konum olarak Çanakkale merkezde Kemalpaşa Mahallesi’nde yer alır. Temiz bir işletme, üstelik servisi de oldukça hızlı . Gülen Pide’nin Çanakkale merkezde Gülen Pizza adında başka bir şubesi bulunmaktadır. Pide yemek istiyorsanız Kemalpaşa Mahallesi’nde yer alan Gülen Pideye gitmeniz gerekir. Lezzetli yemekleri, kaliteli ve sıcak ortamıyla bu restoran Çanakkale’de ziyaret edilmesi gereken restoranlar arasında yer alıyor.

Pide çeşitleri, döner ve lahmacun burada yiyebileceğiniz lezzetlerdendir. Bu restoranın menüsü beklentilerinizi karşılayacak düzeydedir. Tavuk şiş, tavuk kanat, Adana, Urfa, ciğer şiş, beyti kebap, domatesli kebap, patlıcanlı kebap, Halepişi kebap, Alinazik, köfte, kuzu şiş ve gülen kebap tercih edebileceğiniz lezzetlerdendir. Pide çeşitleri de oldukça fazladır. Pidelerin hamuru ince ve çıtır çıtır iç harcı ise dolgundur. Siparişlerinizin yanında masaya ikram olarak salata, limon ve turşu getirilir. Burada et döner, lahmacun ve pide deneyebilirsiniz. Pide siparişlerinizde masaya ikram olarak meze de getirilir. Yemeklerinizin ardından tatlı yemek isterseniz künefe veya kadayıf alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 11:00 – 22:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemalpaşa Mah., Cumhuriyet Blv., No: 27/A, Merkez

Telefon: 0286 212 88 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/gulenpide/

Haritada Görüntüle >

Doyum Pide ve Kebap Salonu

Doyum Pide ve Kebap Salonu

Doyum Pide ve Kebap Salonu, Çanakkale’de pide ve kebap yemek için tercih edebileceğiniz adreslerden biridir. Konum olarak Çanakkale merkezde Kemalpaşa Mahallesi üzerinde hizmet vermektedir. Ortam olarak klasik bir pide ve ızgara salonundan farksızdır. Yani ne çok lüks ne de çok salaştır. İkisinin ortasıdır denilebilir. Ayrıca mekânın içerisi temiz ve bakımlıdır. Lezzetine doyum olmayacak yemekler bulabileceğiniz işletme, Çanakkalelilerin de sıklıkla tercih ettiği yerlerden biridir. İşletme çalışanları müşterilere karşı oldukça ilgilidir. Servis konusunda yer yer sıkıntılar bulunsa da genel manada servis kalitesi iyi denilebilir.

Doyum Pide ve Kebap Salonu, menü çeşitliliği bakımından oldukça tatmin edicidir. Bu restoranın menüsünde ezogelin ve mercimek çorbası, döner çeşitleri, pide ve lahmacun çeşitleri, kebap çeşitleri, aparetifler, tatlılar ve içecekler yer alır. Burada ne yiyeceğinize karar veremiyorsanız doyum tepsisi, karışık kebap veya pide sipariş edebilirsiniz. Yemeklerin lezzeti ideal, fiyatları da oldukça makuldür. Ayrıca yemeklerin porsiyonları da son derece doyurucudur.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemalpaşa Mah., Cumhuriyet Blv., No: 7/A, Merkez

Telefon: 0286 217 48 10

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/doyumpidesalonu1980/

Haritada Görüntüle >

Truva Restaurant

Truva Restaurant

Çanakkale’de denize karşı lezzetli yemekler yiyebileceğiniz yerlerden biri de Truva Restaurant’tır. Konum olarak Çanakkale merkezde Cevat Paşa Mahallesinde hizmet vermektedir. Truva Otel bünyesinde alakart restoran olarak hizmet verir. 7/24 açık restoranda her zaman aperatif yiyecek ve içecekleri bulabilirsiniz. Ortam olarak oldukça nezih ve kaliteli bir ortama sahiptir. Otel müşterileri ya da otel dışından gelenler için de ideal bir lezzet durağı olacaktır. Muhteşem deniz manzarası eşliğinde, lezzetli yemekler ve kaliteli bir vakit için bu restoranı ziyaret edebilirsiniz. Restorana gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Truva Restaurant sabah kahvaltısından başlayarak gün boyunca hizmet verir. Bu restoranın menüsü oldukça zengindir. Kahvaltı menüsü klasik serpme kahvaltı ve kahvaltı tabağından oluşmaktadır. Kahvaltısı oldukça çeşitli ve doyurucudur. Menüde kebaplar, ızgaralar, köfteler, ana yemekler, çorbalar, pide çeşitleri, biftek, pirzola, tatlı, içecek ve salata gibi çeşitli yiyecek ve içecekler yer alır. Meşhur tava ciğeri, Trabzon pidesi, köfte veya biftek deneyebilirsiniz. Son olarak bu restoran fiyat olarak değerlendirildiğinde fiyatların makul seviyede olduğu görülür.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cevat Paşa Mah., Mehmet Akif Ersoy Cad., No: 2, Merkez

Telefon: 0286 247 07 09

Daha Fazla Bilgi: https://www.facebook.com/yenitruvaotel/

Haritada Görüntüle >

Şakir’in Yeri

Çanakkale Şakir'in Yeri

Çanakkale’de boğaza karşı kahvaltı yapabileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Fevzipaşa Gümrük Sokakta yer alır. Bu işletme klasik bir kahvaltı salonu değildir. Burada kahvaltı tabağı alabileceğiniz gibi kahvaltılıklarınızı siz kendiniz de getirirsiniz ve masada oturup çay sipariş edersiniz. Çanakkaleliler için popüler yerlerden biridir. Boğazın eşsiz manzarasına karşı oturup kahvaltı yapmak için tercih edilmesi gereken bir mekândır.

Şakir’in Yeri her daim taze çay bulabileceğiniz işletmelerden biri. Burada çay haricinde sıcak ve soğuk içeceklerden ne isterseniz bulabilirsiniz. Nescafe, Türk kahvesi, salep, sıcak çikolata, kola, meyve suyu, gazoz, portakal suyu, açık-kapalı ayran, koruk suyu, karadut ve bira gibi içecekler burada bulabileceğiniz içecek çeşitlerindendir. İçecek haricinde kaşarlı-karışık tost, ekmek arası köfte, kahvaltı veya porsiyon köfte de alabilirsiniz. Ancak isterseniz kendi yiyeceğinizi kendiniz getirip çayınızı buradan alarak manzaranın ve ortamın keyfini çıkarabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fevzipaşa Mah., Gümrük Sk., No: 1/3, Merkez

Telefon: 0286 217 38 77

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/sakirin_yeri/

Haritada Görüntüle >

Balıkçı 286

Balıkçı 286

Çanakkale’de sazlı sözlü bir eğlence mekânı arıyorsanız o zaman Balıkçı 286’yı ziyaret edebilirsiniz. Et ve balık restoranı olarak hizmet veren işletmenin manzarası oldukça mükemmeldir. Mekân, Çanakkale boğaz manzarasına bakar. Çanakkale Boğaz manzarası eşliğinde taze ve lezzetli yemekleri ile ünlü bir mekândır. Konum olarak Atatürk Caddesi üzerinde yer alır. Bu nedenle buraya ulaşım oldukça kolaydır. Bu restoranda otopark sorunu yaşanmaz. Restoranın oldukça geniş bir otopark alanı vardır. Ortam olarak oldukça geniş ve ferah iç ve dış salonlara sahiptir. Bu salonlar yazlık ve kışlık salon olmak üzere farklı müşteri kapasitelerine sahiptir.

Balıkçı 286 menü bakımından da oldukça çeşitlidir. Bu restoranın menüsünde her türlü balık çeşidi, deniz ürünleri, kebap ve ızgara çeşitleri, mevsim salataları, deniz mezeleri, alkollü ve alkolsüz içecek çeşitleri yer alır. Burada levrek, kalkan, mercan, palamut, sinarit, dil balığı, eşkina, dülger, kılıç balığı, lagos, barbun, sarıkanat, çinekop, tekir gibi sevilen balıkları bulabilirsiniz. Buradan seçeceğiniz balıklar buğulama veya ızgara şeklinde servis edilir. Balıklarınızın yanında deniz mezelerinden almak isterseniz soslu hamsi, deniz börülcesi veya Jumbo karides alabilirsiniz. Lezzetli yemekleri ile olduğu kadar şık sunumuyla da dikkat çeker. Balık haricinde kebap çeşitlerinden sevdiğiniz kebapları da deneyebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 10:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barbaros Mah., Atatürk Cad., No: 378, Merkez

Telefon: 0286 218 36 66

Daha Fazla Bilgi: http://www.instagram.com/balikci286restaurant/

Haritada Görüntüle >

Tarihi Zafer Peynir Helvacısı

Tarihi Zafer Peynir Helvacısı

Çanakkale’nin en meşhur lezzeti olan peynir helvası denemek için tercih edebileceğiniz en özel mekânlardan biridir. Gelibolu’da 1950 yılından bu yana aslına uygun olarak hazırlanır. Gelibolu’nun en eski ve en köklü işletmelerinden biridir. Peynir helvası yapımın yanı sıra tarımla uğraşan bir işletmedir. Gelibolu’nun Cevizli köyünde 30 dönümlük bir arazide doğal tarım ile uğraşırlar. Bu arazide zeytin ağaçları, çilek, domates, lavanta, dut gibi bitkiler yetiştirilir. Burada üretilen tarım ürünleri ile organik reçeller, soslar, salçalar yapılır ve müşterilerin beğenilerine sunulur.

Zafer peynir helvaları, aslına uygun şekilde fırınlanmış olarak hazırlanır. Bu peynir helvaları hazırlanırken 2 farklı peynir kullanılmaktadır. Yoğun kıvamlı yemek istiyorsanız fırınlanmış, daha hafif kıvamda yemek istiyorsanız da klasik peynir helvası deneyebilirsiniz. Burada bulabileceğiniz tek lezzet sadece peynir helvası değildir. Peynir helvasının yanı sıra reçel çeşitleri, sos çeşitleri, Kozludere kahvesi, Kozludere doğal ürünler, mandıra ürünleri de burada bulabileceğiniz ürünlerdir. Reçel çeşitlerinden özellikle kozalak reçeli, süt reçeli, kabak reçeli, portakal-havuç reçeli gibi farklı reçel türlerini de deneyebilirsiniz. Gelibolu’ya özgü yöresel ürünleri satın almak istiyorsanız; çam balı, domates salçası ve sızma zeytinyağını burada bulabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 19:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Yazıcızade Mah., Atatürk Cad., No: 33, Gelibolu

Telefon: 0286 566 11 15

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zafergelibolu/

Haritada Görüntüle >

Mor Salkım Lokantası

Mor Salkım Meyhanesi
Fotoğraf: Ersan Göçgen

Mor Salkım Lokantası, Çanakkale’nin en lezzetli ve en keyifli lokantasıdır. Konum olarak Çanakkale merkezde Kemalpaşa Mahallesi üzerinde yer alır. Lokanta, konumu itibari ile deniz kıyısında yer alır. Şehir merkezi içerisinde yer almasından dolayı buraya ulaşım oldukça rahattır. Özellikle Çanakkale yöresel yemekleri denemek istiyorsanız burayı ziyaret etmelisiniz. Mor Salkım Lokantası aynı zamanda bir meyhane olarak da bilinmektedir. Ortam olarak son derece nezih ve kaliteli bir ortama sahiptir. Mekânın içerisi dekorasyon açısından da oldukça başarılıdır. İç aydınlatmalardan mekânın atmosferine kadar oldukça sıcak bir ortama sahiptir. Lezzetli yemekleri ve samimi bir ortam için Çanakkale’deki bu lokantayı ziyaret edebilirsiniz. Buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.

Mor Salkım Lokantası, yemek çeşidi bakımından zengin yerlerden biridir. Bu lokantanın menüsünde ana yemekler, ızgaralar, balıklar, kebaplar, ara sıcaklar, mezeler, salatalar, alkollü ve alkolsüz içecekler yer alır. Mekânın en çok tercih edilen lezzeti şüphesiz balık ve deniz ürünleridir. Mevsimin en taze balıklarını burada deneyebilirsiniz. Izgara, buğulama, tava ve tuzlama siz nasıl isterseniz balığınız öyle hazırlanır. Balık haricinde Arnavut ciğeri, sac kavurma, beyin salata veya peynirli patlıcan denenebilir. Bölgeye özgü yöresel mezeleri de burada deneyebilirsiniz. Mezelerden sarımsak ve domates soslu deniz börülcesini mutlaka denemenizi öneririz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Pazartesi – Cumartesi 13:30 – 01:30 saatleri arasında açıktır. Pazar günleri kapalıdır.

Adres: Kemalpaşa Mah., Fetvane Sk., No: 20/A, Merkez

Telefon: 0286 214 04 80

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/morsalkimlokantasi/

Haritada Görüntüle >

İskender Paşa Konağı

İskenderpaşa Konağı
Fotoğraf: Travel Buddy London

İskender Paşa Konağı, 2005 yılında Çanakkale merkezde hizmet vermeye başlamış restoranlardan biridir. Güneydoğu yöresel yemeklerini Çanakkale ile buluşturan işletme lezzetli kebap ve dönerleri ile ön plana çıkmıştır. Mekân konum olarak oldukça merkezi bir konumda yer alır. Bu nedenle buraya ulaşım oldukça rahattır. Ayrıca buraya girdiğinizde mekânın ambiyansı ve lezzetli yemeklerin kokusu sizi etkiler. Restoran genel görünüm olarak değerlendirildiğinde temiz ve bakımlıdır. Restoranın bir eksikliğine değinmek gerekirse servisin bir tık yavaş olduğu söylenilebilir.

İskender Paşa Konağı menü bakımından müşterilerine oldukça geniş seçenekler sunar. Bu işletme kahvaltıdan akşam yemeğine değin günün her saati ziyaret edilmeye uygundur. Kahvaltı yapmak için buraya gelecekseniz klasik bir kahvaltı tabağı alabilirsiniz. Öğle ve akşam yemeği için geldiğinizde ise oldukça çeşitli bir menü sizi karşılar. Bu restoranın menüsünde dönerler, kebaplar, aperatifler, çorbalar, salatalar, pide ve lahmacun yer alır. Bu mutfakta kebap çeşitleri oldukça boldur. Kebap çeşitleri arasından Vali kebabı, söğürme kebabı ve kuşbaşılı şiş kebap denemenizi tavsiye ederiz. Kebap haricinde farklı bir lezzet denemek isterseniz döner veya pide tercih edebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tümgünü 09:30 – 23:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Kemalpaşa Mah., İnönü Cad., No: 1, Cumhuriyet Meydanı, Merkez

Telefon: 0286 213 28 88

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/iskender.pasa.konagi/

Haritada Görüntüle >

Bozcaadalı Veli Dede Fırını

Bozcaadalı Veli Dede Fırını
Fotoğraf: Muzaffer 3822

Bozcaada, Çanakkale seyahatlerinde herkesin mutlaka gittiği veya gitmek istediği yerlerden biridir. Altın renkli kumsalları, masmavi koyları, tertemiz denizi ve eski taş evleriyle dikkat çeker. Bu güzel adada en beğenilen yerlerden biri de Bozcaadalı Veli Dede Fırını’dır. 2 katlı nostaljik bir binada hizmet veren işletme enfes tatlıları ve nezih ortamı ile ünlü bir fırındır.    Bu fırında oturup lezzetli tatlılar deneyebileceğiniz gibi buradan hem yöresel ürünler hem de tatlılar satın alabilirsiniz.

Bozcaadalı Veli Dede Fırını, kurabiye çeşitleri ile ünlü bir fırındır. Bu fırında kurabiye ve lokum çeşitlerini bir arada bulabilirsiniz. Damla sakızlı, bademli ada kurabiyesi, bademli kıyırkıyır kavala kurabiyeleri ve ada meyvelerinden yapılan envai çeşit reçelleri bu fırından satın alabileceğiniz ürünlerden sadece bazılarıdır. Veli Dede Fırının sevilen ürünlerine online olarak da ulaşabilirsiniz. Online olarak satın alabileceğiniz ürünlerden bazıları ise; Bozcaada domates reçeli, cevizli lokum, Belçika çikolatalı tereyağlı kurabiye, kavala kurabiyesi, zencefilli-tarçınlı-pekmezli kurabiye, biscotti, Acıbadem kurabiye, Anna badem tereyağlı kurabiye, fıstıklı koko, cevizli lokum, çekirdekli siyah üzümlü lokum gibi lezzetleri satın alabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tümgünü 08:30 – 00:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alaybey Mah., Cumhuriyet Meydanı, No: 9, Bozcaada

Telefon: 0532 343 36 49

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/bozcaadalivelidede/

Haritada Görüntüle >

Bozcaada Çiçek Pastanesi

Bozcaada Çiçek Pastanesi

Bozcaada Çiçek Pastanesi, Bozcaada’nın ve hatta Balkanlar ve Orta Doğu’nun en zengin kurabiye çeşitlerini bulabileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Bozcaada Cumhuriyet Mahallesinde yer alır. Pastanenin konumu da oldukça ilgi çekici bir yerdedir. Asırlık bir çınar ağacının altında, Bozcaada’nın tam merkezinde bulunur. Pastane duvarlarında şairlerin portreleri ve romantik şiir dizeleri yer alır. Bozcaada’nın en eski pastanelerinden biri olan Çiçek Pastanesi, 150 yıllık tariflerle hazırladığı damla sakızlı ve bademli kurabiyeleri ile ünlenmiştir. Bozcaada’ya uğradığınızda bu tarihi pastaneden lezzetli tatlar denemeyi unutmayın.

Bozcaada Çiçek Pastanesi, Çanakkale’de lezzetli tatlılar bulabileceğiniz yerlerden biridir. Bu pastanenin menüsünde  Acıbadem kurabiyesi, çatlak kurabiye, Kavala bademlisi, damla sakızlı bademli kurabiye, badem lokumu, ekşi mayalı ekmek, tahinli çörek, paskalya çöreği, pasta ve dondurma bulabilirsiniz. Bu pastane lezzetli kurabiyeleri ile olduğu kadar dondurma çeşitleri ile ünlü bir işletmedir. Burada hazırlanan dondurmalar eski yöntemler kullanılarak hazırlanır. Ayrıca Bozcaada yöresinde yetişen keçi ve ineklerin sütünden yapılmaktadır. Çiçek Pastanesi’nde özellikle badem lokumu, çikolatalı çatlak kurabiye denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 07:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Alaybey Mah., Cumhuriyet Meydanı, No: 17/1, Bozcaada

Telefon: 0286 697 03 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cicekpastanesibozcaada/

Haritada Görüntüle >

Yahya Usta Meşhur Assos Dondurması

Yahya Usta Meşhur Assos Dondurmacısı

Yahya Usta Meşhur Assos Dondurması, Çanakkale’de dondurma ve waffle yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Konum olarak Çanakkale Ayvacık’ta yer alır. Lezzetli ve katkısız dondurmaları ve kendine has lezzeti ile ön plana çıkar. Mekân olarak oldukça güzel ve sakin bir ortama sahiptir. Üstelik oldukça temiz ve bakımlı bir işletmedir. Burada çalışanların da müşteriler ile iletişimi son derece iyi. Ayrıca mekânın konumuna ve ürünlerin lezzetine göre de fiyatlar oldukça makul düzeyde denilebilir.

Yahya Usta, Çanakkale’de dondurma yemek için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Yazın en sevilen tatlısı olan dondurmanın birçok çeşidini burada bulmak mümkündür. Menüde sade, çikolatalı, bal bademli, karamelli, kaymaklı, kavunlu, limonlu, karadutlu, kahveli, çilekli, vişneli, damla sakızlı, yaban mersinli ve İtalyan karamelli dondurma çeşitleri yer alır. Özellikle bal badem dondurması ile ünlü olan bir işletmedir. Bal badem dondurması haricinde waffle da deneyebilirsiniz. Ayrıca burada farklı bir lezzet denemek isterseniz sıcak waffle arası dondurma deneyebilirsiniz. Bu lezzet klasik waffle ekmeği ile dondurmanın birleştirilmesiyle oluşturulmuş farklı ama lezzetli bir tattır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 00:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Behram, Ayvacık

Telefon: 0544 717 21 87

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/assos_yahya_usta/

Haritada Görüntüle >

Kadir Usta Peynir Helvacısı

Kadir Usta Peynir Helvacısı
Fotoğraf: S. Düzgün

Çanakkale’nin en meşhur lezzetlerinden biri de peynir helvasıdır. Çanakkale’ye gelmişken de peynir helvası denemeden dönmek olmaz. Bu nedenle peynir helvası deneyebileceğiniz en iyi yerlerden biri de Kadir Ustadır. Konum olarak Çanakkale merkez İbrahim Paşa Caddesinde yer alan işletme, lezzetli peynir helvaları yapması ile ünlenmiştir. Bu tatlıcının tam karşısında yine bu dükkâna ait bir fırın bulunur. Peynir helvaları bu fırında pişirilir ve sıcak sıcak müşterilere servis edilir.  Yerli ve yabancı birçok turistin peynir helvası yemek için sıkça tercih ettiği yerlerden biridir.

Kadir Usta Peynir Helvacısı, Çanakkale’de lezzetli peynir helvaları bulabileceğiniz yerlerden biridir. Burada fırınlı-fırınsız peynir helvası, sade tahin helvası, fıstıklı tahin helvası, tahin, pekmez ve lor bulabilirsiniz. Kadir ustada özellikle fırınlanmış peynir helvası sıklıkla tercih edilmektedir. Fırınlanmış olan peynir helvasını dilerseniz sade veya dondurmalı olarak yiyebilirsiniz. Ayrıca masalara oturup yiyebileceğiniz gibi dilerseniz paket yaptırarak yanınızda da götürebilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:30 – 18:30 saatleri arasında açıktır.

Adres: Namık Kemal Mah., Arap İbrahim Paşa Cad., No: 24, Merkez

Telefon: 0286 217 61 00

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/helvacikadirusta/

Haritada Görüntüle >

Çerkezoğlu Peynir Helvası

Çerkezoğlu Peynir Helvacısı

Çanakkale, peynir helvası ile ünlü bir ildir. Bu nedenle Çanakkale’de peynir helvası yenilebilecek birçok farklı mekân bulunur. Çanakkale’de bulunan her peynir helvacı kendine has yaptığı peynir helvaları ile beğenilmektedir. Çerkezoğlu Peynir Helvası da yine Çanakkale merkezde peynir helvası yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. İşletme olarak oldukça eski bir kuruluştur. Ayrıca çalışanları da mekânın ruhuna uygun mütevazı insanlardır.

Çerkezoğlu Peynir Helvası, Çanakkale’de peynir helvası yiyebileceğiniz yerlerden biridir. Eski ve orijinal usulde peynir helvaları yapar. Peynir helvasının üstüne dilerseniz dondurma da koydurabilirsiniz. Ayrıca peynir helvasının yanına çay da alarak birlikte tüketebilirsiniz. Buraya geldiğinizde isterseniz masada oturup sipariş verebilir isterseniz de paket yaptırarak evinize götürebilirsiniz. Ayrıca Çerkezoğlu Peynir Helvası lezzetlerine dilerseniz online olarak da ulaşabilirsiniz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Namık Kemal Mah., Arap İbrahim Paşa Cad., No: 2, Merkez

Telefon: 0538 373 07 24

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/cerkezogluhelvacanakkale/

Haritada Görüntüle >

Doğan Pastanesi

Çanakkale Doğan Pastanesi

Doğan Pastanesi, birçok Çanakkaleli için de bir klasik olmayı başarmış lezzetleri ile ünlü bir işletmedir. Lezzetli tatlılar bulabileceğiniz pastane, Çanakkale merkezde Cevdet Paşa Mahallesi üzerinde hizmet veriyor. Çanakkale kordon mevkii iskeleden Valiliğe doğru yürürken karşılaşacağınız pastane mis gibi tatlı kokularıyla sizi adeta mest edecek. Bu pastanenin yakın zamanda farklı bir şubesi daha açılmıştır. Yeni açılan şubesinde kahvaltı servisi de bulunmaktadır.

Doğan Pastanesi, Çanakkale’de tatlı yemek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Tatlı çeşitlerinden sütlü, şerbetli tatlılar, dondurma gibi sevilen birçoklezzeti burada bir arada bulabilirsiniz. Pastane menüsünde börekler, waffle çeşitleri, profiterol, supangle, fırın sütlaç, kazandibi, keşkül, pasta çeşitleri, baklavalar ve dondurma çeşitleri yer alır. Tatlıların hepsi birbirinden güzel olsa da özellikle dondurma çeşitleri çok beğenilmektedir. Dondurma çeşitlerinde ise birçok çeşitte dondurma bulunur. Sade dondurma, bademli dondurma, çikolatalı dondurma ve meyveli dondurma çeşitleri seçebileceğiniz dondurmalardan sadece bazılarıdır.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 08:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Cevat Paşa Mah., Merkez

Telefon: 0286 217 17 87

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/pastanedogan/

Haritada Görüntüle >

Berliner Donut

Berliner Donut
Fotoğraf: Turgut Pamuklu

Berliner Donut, Çanakkale’de tatlı yemek için tercih edilebilecek adreslerden biridir. Konum olarak Çanakkale kent merkezinde Fevzipaşa Caddesi üzerinde yer alır. Oldukça işlek ve merkezi bir konumda yer alıyor olması buraya ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Bu işletmede orijinal lezzette farklı tatlılar bulabilirsiniz. Lezzetli tatlıları ve özellikle donutları ile ünlü bir tatlıcıdır. Standart kalitesini koruyan işletme Çanakkaleliler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Berliner Donut’ın sevilen lezzetlerini dilerseniz paket yaptırabilirsiniz. Buraya geldiğinizde dükkânın önünde bir kuyrukla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu sizi korkutmasın. Servisi hızlı olduğu için kuyruk çabuk biter.

Berliner Donut, donut çeşitleri, waffle ve farklı lezzetli tatlıları bulabileceğiniz mekânlardan biridir. Burada donutın birçok çeşidini bulabilirsiniz. Ayrıca donutlar sıcak sıcak müşterilere servis edilir. Donut haricinde burada deneyebileceğiniz en önemli lezzet waffle. Waffle’ın farklı farklı çeşidini deneyebilirsiniz. Üstelik bol malzemeli ve oldukça lezzetlidir. Ayrıca tüm bu lezzetler oldukça makul bir fiyata müşteriler ile buluşturuluyor.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Fevzipaşa Mah., Hapishane Sk., No: 3, Merkez

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşılamamıştır.

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/berlinercanakkale/

Haritada Görüntüle >

Nefis Künefe

Çanakkale Nefis Künefe
Fotoğraf: S. Düzgün

Nefis Künefe, Çanakkale merkezde Hatay künefesini aratmayacak lezzette künefeleri ile ünlü işletmelerden biridir.  Konum olarak Barbaros Caddesi üzerinde yer alan işletme, nefis künefeleri ve güler yüzlü hizmeti ile müşterilerinden tam not almayı başarmıştır. Buraya şehir merkezinden yürüyerek gelinebileceği gibi kendi aracınızla da rahatlıkla gelebilirsiniz. Araç ile gelenler otopark sıkıntısı yaşamaz. Mekân genel olarak temiz, bakımlı ve düzenlidir. Çalışanları da müşterilere karşı son derece güler yüzlü ve ilgilidir.

Nefis Künefe, künefenin her çeşidini bir arada bulabileceğiniz yerlerden biridir. Künefe çeşitlerinden special künefe, yeşil sultan künefe, peynirli künefe, kaymaklı paşa künefe, Zeugma künefe, fıstıkzade künefe, peynirli paşa künefe gibi pek çok çeşitte künefeyi burada bulabilirsiniz. Bu mekân lezzetli künefeleriyle olduğu kadar ikramları ile de dikkat çekmektedir. Çünkü burada tatlı siparişlerinizin yanı sıra masa meyve ve içeceklerle donatılır. Künefe haricinde katmer de deneyebilirsiniz. Katmerleri de en az künefe kadar lezzetlidir. Ancak Çanakkale’de iseniz burada muhakkak künefe denemenizi tavsiye ederiz.

Açılış-Kapanış Saatleri: Haftanın tüm günü 12:00 – 02:00 saatleri arasında açıktır.

Adres: Barbaros Mah., Atatürk Cad., No: 250, Merkez

Telefon: 0286 212 27 17

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/nefiskunefecanakkale/

Haritada Görüntüle >

Çanakkale, zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü bir ilimizdir. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yazıldığı bir yer olan bu il her yıl yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret ediliyor. Ayrıca Bozcaada ve Gökçeaada gibi adalara sahip olmasıyla da yaz turizmi bir hayli hareketli geçiyor. Çanakkale gezinizi daha renkli hale getirmek, bölge kültürünü daha yakından tanımak ve eşsiz lezzetlere sahip yemekleri denemek için Çanakkale’nin en meşhur lezzet duraklarına uğrayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin