Bulgaristan’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Lezzet

Yanı başımızdaki komşumuz Bulgaristan’ın mutfağını mercek altına aldık.

Balkanların sevilen lezzetlerini bulabileceğiniz Bulgaristan’da ne yenir, ne içilir yazımızı inceleyerek, birbirinden lezzetli yemeklerini keşfedebilirsiniz.

#1 Bulgaristan’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Lozovi Sarmi

Lozovi Sarmi
Bulgarian traditional cuisine

Ülkemizde de sıklıkla yapılan yaprak sarması, Bulgaristan’ın en popüler lezzetlerinden biri. Yaprak sarmalarının içlerinin pirinçli ve kıymalı harçla doldurulduğu lezzet biraz zahmetli ancak yemesi oldukça keyifli.

2- Kebapche

Kebapche

Kebap yemeyi seviyorsanız komşu ülkede de aç kalmayacaksınız demektir. Hemen her yerde bulabileceğiniz lezzetli kebaplarını deneyerek, ülkemizdekilerden farklı mı değil mi deneyip bizimle paylaşabilirsiniz. 🙂

3- Tarator

Tarator

Cacık olarak bildiğimiz yemeklerin yanında sunulan aperatif, Bulgaristanda tarator olarak geçiyor. Salatalıkların yoğurt ve suyla birleştirildiği bu lezzet özellikle yaz aylarından ferahlatan bir lezzet.

4- Stuffed Peppers

Stuffed Peppers

Kırmızı ve yeşil dolmalık biberlerin içlerinin doldurulup, kısık ateşte suyla kaynatıldığı bu lezzetli yemek Bulgaristanın sevilen yemeklerinden biridir. Lezzetli bir akşam yemeğini taçlandıracak olan dolmaların yanında yoğurt istemeyi unutmayın deriz.

5- Musaka

Musaka

Geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan musaka, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle oldukça seviliyor. Bulgaristan’da doyurucu bir akşam yemeği için musakayı tercih edebilirsiniz.

6- Shopska Salata

Bulgaristan’da ne yenir
Shopska Salata

Doğranmış salatalık ve domateslerin üzerine rendelenen peynirle birlikte sunulan bu salatayı yemeye doyamayacaksınız.

7- Banitsa

Banitsa

Çıtır çıtır yufkalarla yapılan banitsa, peynirli enfes bit tat. İster sabah kahvaltılarında ister beş çayında tercih edebileceğiniz bu lezzeti denemelisiniz.

8- Shkembe

Shkembe

Sığır karnından yapılan işkembe çorbası içerisinde bolca sarımsak ve sirke bulunmaktadır. Keskin bir tadı ve kokusu bulunana bu çorbayı herkes sevmese de, sevenlerde içmeden yapamıyor.

9- Rakia

Rakia

Balkanlarda sıklıkla tüketilen Rakia, geleneksel bir Bulgar içkisidir. Likör olarak geçen bu alkollü içeceğin farklı aromalardaki çeşitlerini deneyebilirsiniz.

*Bulgaristan gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Bulgaristan’da ne yenir yazımız  ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin