Dallas’ta Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Enfes Tat

Amerika’nın en büyük şehirlerinden biri olan Dallas’ın yöresel yemeklerini sizler için derledik.

Ülkenin birbirinden lezzetli yemeklerini derlediğimiz Dallas’ta ne yenir, ne içilir yazımızı inceleyip, şehrin geleneksel ve popüler yemeklerini öğrenebilirsiniz.

#1 Dallas’ta Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında;

1- Chicken-Fried Steak

Chicken-Fried Steak

Tavuğun her halini tüketirim ve severim diyorsanız deneyebileceğiniz tatlar arasında chicken fried steak bulunuyor. Kızartılmış tavuk etinin, gravy sosla beraber sunulduğu chicken fried steak Dallas’ın en sevilen lezzetlerinden biri.

2- Shrimp & Grits

Shrimp & Grits

Karides yemeyi seviyorsanız bir de shrimp ve gritsi deneyin. Pastırmalı ve peynirli hazırlanan sos üzerine konulan karidesler lezzetine lezzet katıyor ve oldukça hoş bir tada sahip oluyor. Denemenizi öneriyoruz.

3- Lobster fajitas

Lobster Fajitas

Genellikle etli ve tavuklu denediğimi fajitanın Dallas versiyonunu deneyebilirsiniz. Istakozla yapılan fajita hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle ön plana çıkıyor.

4- Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Dallas’ta Asya esintilerini hissetmek isterseniz tom kha gaiyi denemelisiniz. Taylandın geleneksel yemeklerinden olan tom kha gai,tavukların Hindistan cevizi sütü, limon ve biberle beraber kaynatılmasından oluşuyor.

5- Street Tacos

Street Tacos

Dünyanın en kalabalık şehirlerinden olan Dallas’ta farklı ülkelere ait geleneksel lezzetleri tadabilirsiniz. Ülkede restoran sayısı oldukça fazla olan Meksika yemeklerini denemek isterseniz denemenizi önerdiğimiz lezzetlerden biri Street tacos.Tavuklu veya etli seçenekleri arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

6- Enchiladas

Enchiladas

Enchiladas, kıymalı harcın tortillalarla buluştuğu muhteşem bir lezzet. Fırında pişirilmesi sebebiyle hafif ve lezzetli bir tada sahip olan enchiladası şık akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz.

7- Pork Belly Poutine

Pork Belly Poutine

Karnınız acıktı ve Dallas’ı gezerken biraz enerji toplamak istiyorsanız pork belly poutineyi deneyebilirsiniz. Sosislerin patates kızartması ve sosla birlikte sunulduğu bu lezzet özellikle biranın yanında oldukça iyi giden bir atıştırmalık.

8- Bacon Cheddar Tots

Bacon Cheddar Tots

Birçok restoran ve kafede bulabileceğiniz bu lezzetli atıştırmalıklar aslında şehrin en sevilen lezzetlerinden biri. Patateslerin, cheddar peyniri ve pastırmayla birlikte yuvarlak hale getirilip kızartıldığı bu tadı denemenizi öneriyoruz.

9- Sweet Potato Casserole

Sweet Potato Casserole

Patatesi daha önce tatlının içinde denediniz mi? Bu lezzetli yemek Noel günlerinin vazgeçilmez yemeklerinden. Patateslerin şeker ve sütle tatlandırılıp üzerilerine marshmallow konulan bu lezzeti denemenizi öneriyoruz.

10- Whiskey Cake

Whiskey Cake

Viskinin kek hamuruyla buluştuğu enteresan bir tarifle karşınızdayız. Normal keklere göre daha ağır bir tada sahip olan bu kek lezzetinden hiçbir şey kaybetmiyor.

*Dallas gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Dallas’ta ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin