Bükreş’te Ne Yenir? Ne İçilir?

Romanyanın başkenti Bükreş’in popüler lezzetlerini sizler için derledik.

Avrupa’nın sevilen şehirlerinden Bükreş’te denenmesi gereken tatları ‘’ Bükreş’te Ne Yenir? Ne İçilir? ‘’ yazımızda derledik. Dilerseniz şehrin yemeklerini birlikte inceleyelim.

Mititei

Mititei

Romanya’da ister evinizde isterseniz de restoranlarda tercih edilen pişirme tarzında, chiftele denilen etler pişirilir. Farklı şekillerden ve etlerden yapılan bu lezzeti hafta sonu partilerinde ve et restoranlarından tadabilirsiniz.

Tochitura

Tochitura

Romanya’nın geleneksel yemeklerinden olan tochitura içerisinde; yumurtalarla süslenen etler ve patates püresi bulunmaktadır. Sığır veya domuz etiyle yapılan bu yemek ülkedeki herkesin sıklıkla tükettiği tariflerin başında geliyor.

Sarmale

Sarmale

Lahana veya üzüm yaprağının doldurularak yapıldığı sarmale,ana yemekten daha çok yemek öncesi ara sıcak olarak tüketiliyor. Dolmaların içi etli veya ekşili olarak doldurularak farklı iki türde yapılabiliyor.

Ardei Umpluţi

Ardei Umpluti

Hem sağlıklı hem de doyurucu bir şeyler yemek istiyorsanız size bunları bir arada sunan ardei umplutiyi deneyebilirsiniz. Yeşil, kırmızı ve sarı biberlerin doldurularak pişirildiği bu yemek en sevilen ana yemeklerden biridir.

Zacusca

Zacusca

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan zacusca, patlıcan ve domatesle yapılan özel bir sostur. Sıcak ekmeğin üzerine sürerek veya yemeklere ekleyerek tüketilen bu lezzet, klasik Avrupa kahvaltılarına yeni bir soluk getiriyor.

Chiftele

Chiftele

Domuz eti, sığır eti veya kuzu etinden yapılan köfteler Romanya’da sıklıkla tüketiliyor. Sizde Bükreş gezinizde acıkırsanız, dilediğiniz restoranda lezzetli chiftelenin tadına bakabilirsiniz.

Răcitura

Răcitura

Doğu Avrupa’da sıklıkla yapılan racitura,etlerin jöle kıvamına getirilip dondurulmasından oluşur. Şık görüntüsü ve lezzetiyle Bükreş sofraların vazgeçilmezlerinden biridir.

Saramura

Saramura

Haşlama yapılan balıkların patates püresiyle birlikte servis edildiği saramura,severek tüketeceğiniz sağlıklı lezzetlerden biri. En taze balıklardan yapılan bu lezzet özellikle diyet yemek sevenlerin tercih edebileceğini bir tarif.

Cozonac

Cozonac

Ülkenin beş çaylarının yanında tercih ettiği, en sevdiği lezzetlerden biri olan cozonacı denemelisiniz. İki renkli yapılan bu kek içindeki çikolata aromasıyla ağzınızda muhteşem bir tat bırakıyor.

Tuica

Tuica

Romanya’nın geleneksel içkilerinden biri olan tuica, denemeniz gereken özel aromaya sahip bir alkollü içecektir. Erik ya da üzümden yapılan bu içki genellikle evlerde yapılmaktadır.

*Bükreş gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

*Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden olan Bükreş’e doğru lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? Bükreş uçak bileti sayfamızdan anında fiyat karşılaştırması yapabilir, size en uygun bilete avantajlı fiyatlardan sahip olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin