Riga’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Letonya’nın renkli kentlerinden biri olan Riga’ya doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Şehirde aç kalamayacağınıza eminiz.. Çünkü hemen her damak zevkine uygun yüzlerce yemek çeşidi zaten Riga mutfağında var.

Diğer yandan dünya mutfağından pek çok lezzetle karşılaşacağınız birçok restoran, kent merkezinde sizler için yerini almış durumda.. Biraz yöresel bir şeylerin tadına bakmalıyım düşüncesindeyseniz sizi bu tarafa alalım.. 🙂

‘’Riga’da Ne Yenir, Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere kentin yöresel lezzetlerini bir bir derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Listenin ilk sırasında;

Sklandrausis

Sklandrausis

Çavdar unundan yapılan ülkenin yöresel yemeklerinden biri de Sklandrausis..
İçerisinde patates ve havuç ezmesi yer alan bu yemek bizdeki mücveri anımsatsa da oldukça farklı bir tadı ve aroması var. Lezzetinin farklılığını ise içerisine konulan bol miktardaki kimyondan alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

Noodle Çorbası

Noodle Çorbası

Et suyuyla hazırlanan her derde deva Noodle Çorbası, Güneydoğu Asya’dan ülkeye gelmiş ve benimsenmiş lezzetlerden biri. İçerisinde ise bol miktarda erişte, pirinç, yumurta ve tercihe bağlıda seçtiğiniz bir et çeşidi eklenebiliyor.

Şaşlık

Shashlyk

Letonya’da canınız bizden bir şeyler çektiyse, hemen bir restorana girip şaşlık sipariş edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak kuzu eti ile de yapılan bu şiş kebap, kentte en çok tüketilen ana yemeklerden biri. Bölgeye gelen turistler de müdavimi diyebiliriz..

Boletus & Cantharellus

Boletus Mantarı

Mantara olan düşkünlük Riga’da oldukça fazla.. Özellikle et yemeklerinde mutlaka kullanılan mantarlar içerisinde en lezzetlilerinin Boletus ve Cantharellus mantarları olduğu biliniyor. Bu namı ülkenin dört bir yanında bilinen mantarların tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

Caraway

Caraway Peyniri

Letonya’nın geleneksel peyniri olarak tanımlayabileceğimiz Caraway peyniri, oldukça lezzetli bir peynir çeşidi.

Ülkenin en önemli festivallerinden biri olan Jani’de servis edilen peynirin diğer peynirlerden farklı olan bir özelliği ise içerisinde Caraway adı verilen bir çeşit kimyonun yer alması.

Sorrel Çorbası

Sorrel Çorbası

Riga’da deneyebileceğiniz Letonya’ya özgü farklı lezzetlerden biri de Sorrel Çorbası… Orijinal tarifinde kuzukulağı yaprağı, tuz ve et suyu yer alan çorbanın farklı yapılışları da var.

Ispanak, ısırgan otu ve karahindiba ile de yapılabiliyor. Her deneyen çok sevmese de kente gelen turistler bu çorbayı mutlaka tadıyor.

Rupjmaize

Rupjmaize

Ülkenin en sevilen ekmeği Rupjmaize.. Riga’da bir sabah kahvaltısını bu besin değeri yüksek, ekmek eşliğinde yapabilirsiniz.

Çavdardan yapılan ekmeğin rengi de oldukça koyu ve diyetlerin  de vazgeçilmezi diyebilir. Aynı zamanda ülkede bu ekmeğin 1900’lü yıllardan beri yapıldığı biliniyor.

Gingerbreads

Gingerbread

Ülkede özel günlerin vazgeçilmezi ve beş çaylarının en sevilen yiyeceği Gingerbreads.. Zencefilli kurabiye olarak tanımlayabileceğimiz bu tatlı çeşidi, zaman zaman kek olarak da karşınıza çıkabilir.

İçerisinde ise bol Hindistan cevizi, tarçın, zencefil, karanfil, bal ve şeker yer alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

Riga Black Balsam

Ülkenin hem geleneksel hem de ulusal alkol çeşitlerinden biri de Riga Black Balsam.. İçeriğinde votka, kahve ve siyah frenk üzümü suyu yer alan likörün, genellikle soda ile birlikte tüketildiğini de belirtelim.

Likörün rengi siyah tadı ise oldukça acı ama yine de bağımlılık yapan farklı bir aromaya sahip. Denemenizi tavsiye ederiz. 🙂

*Riga Gezilecek Yerler için…

Kentin birbirinden lezzetli yemeklerini yerinde denemeye ne dersin? Hemen bir Riga Uçak Bileti al ve yola çık! Letonya’nın muhteşem atmosferinde yeni maceralar seni bekliyor..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin