Bologna’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Enfes Yöresel Yemekler

İtalya’nın muhteşem kenti Bologna’ya doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’Bologna’da Ne Yenir, Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Bologna’da aç kalmayacağınızdan eminiz. Kentin hemen her restoranında dünyaca ünlü İtalyan lezzetlerini deneyebileceğiniz gibi kente özgü lezzetlerin de tadına bakabilmeniz mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Bollito Misto

Bollito Misto

Bologna’da ne yenir sorusuna yanıt veren İtalyan şaraplarıyla birlikte muhakkak denemeniz gereken lezzetlerden biri Bollito misto..  İçerisinde çeşitli sebzelerin yanı sıra, dana eti, tavuk eti ve sucuk gibi farklı tipteki etlerin yer aldığı bu yemek tam bir lezzet bombası. Yalnız tatmadan önce içeriğini öğrenmekte fayda var. Tabağın içerisinde yer ala sucuk genellikle domuz etinden yapılıyor.

2- Friggione

Friggione

Zeytinyağı ve domatesten yapılan bu koyu kıvamdaki sosun adı Friggione.. Ekmek üzerine sürülen bu ezmenin en önemli özelliği etli yemeklerde mutlaka kullanılması ve domuz eti ile muhteşem bir uyum sergilemesi. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Polpette Alla Bolognese

Polpette Alla Bolognese

Bologna’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu yemek ile akşam yemeklerinizden birini taçlandırmak isterseniz sizlere önerebileceğimiz lezzetli yemeklerden biri de Polpette alla bolognese…

Dana etinden yapılan bu lezzetli köfte toplarının içerisinde yumurta, ekmek ve süt yer alıyor. Domates sosunda pişirildikten sonra bir kez de tava da kızartılıyor ve lezzet bombaları haline geliyor.

4- Tortellini

Tortellini

Tortellini, Bologna ile özdeşleşmiş dünyaca ünlü İtalyan makarnalarından biri.

”İtalya’da Ne Yenir, Ne İçilir?” yazımız için..

İçerisinde genellikle bir et karşımı yer alan bu makarnalar, tat olarak bizdeki mantıyı anımsatıyor. Farklı özelliklerinden biri ise et suyu ve süt kreması ile birlikte pişirilmesi. Denemeye değer!

5- Ricette Pinza

Ricette Pinza

Bologna geziniz sırasında canınız tatlı çekti ve tatlı kahve yapabileceğiniz bir kafe arayışındaysanız sizlere Ricette Pinza, önerebileceğimiz en lezzetli tatlılardan biri. İçerisinde erik reçeli yer alan bu minik kekler oldukça lezzetli. Filtre kahveyle de muhteşem gidiyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Zuppa Inglese

Zuppa Inglese

Bologna’nın en ünlü tatlılarından biri de Zuppa Inglese.. Tiramisu tatlısına oldukça benzeyen bu lezzetli tatlının içerisinde likör, ıslatılmış sünger kek, muhallebi ve kakao tozu yer alıyor. Tadı ise oldukça lezzetli! Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

*Bologna Gezilecek Yerler yazısı için..

Bologna’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin