Billund’da Ne Yenir? | Billund’da Tadılacak 7 Yemek

Muhteşem gastronomik deneyimlerden çok özel aile dostu yemeklere kadar çok çeşitli yemek seçenekleri sunan Billund ve çevresinde muhteşem yeme içme mekanları sizleri bekliyor.

Billund’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Billund genelinde özellikle et, balık ve sebze yemekleri yaygın olarak tüketilmektedir. Bu nedenle “Billund’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için karşınıza en fazla çıkacak cevapların başında bu yiyeceklerle hazırlanan menüler gelmektedir.

Billund hakkında küçük bir uyarıda bulunalım: Billund küçük bir şehir ve burada şık bir yemek için sınırlı sayıda restoran seçeneği bulunuyor. Aynı zamanda tıpkı Danimarka’nın geri kalanı gibi oldukça pahalı bir kasaba. Bunda şehrin tenha bir konumda bulunmasının etkisinin olduğunu da düşünebiliriz. Bu nedenle eğer yolculuğunuz esnasında paradan tasarruf etmek istiyorsanız Billund’da dışarıda yemek yerken bir kez daha düşünmeniz gerekiyor.

Peki, şehrin en meşhur lezzetleri ve popüler mekanları neler? İşte bu soruların cevapları listemizde saklı;

1. Biftek

Billund Pizza Steakhouse (adres ve bilgi)

Beef
Kasabada çok lezzetli bifteklerin tadına bakabilirsiniz

Danimarka’nın genel olarak et konusunda geniş bir yelpazeye sahip olduğunu önceki yazılarımızdan hatırlarsınız. Billund’da da özellikle biftek tarzı ızgarada hazırlanmış etler şehrin yemek kültürü içinde önemli bir yere sahiptir. Bu lezzet aynı zamanda şehirdeki gastronomik lezzetlere göre daha ekonomik bir yemek seçeneği olarak kaşımıza çıkıyor.

2. Pizza

Bellini Café & Ristorante Billund (adres ve bilgi)

Pizza
Pizza

Lego cenneti Billund’da yiyebileceğiniz en yaygın şeylerden biri de pizza. Kasaba civarında birkaç tane iyi fiyatlı pizza restoranından birine girerek hem görece daha ekonomik bir şekilde karnınızı doyurabilir hem de lezzetli pizzaların keyfini sürme fırsatına sahip olabilirsiniz.

3. Smørrebrød

Birçok yerde bu lezzeti bulabilirsiniz.

Smørrebrød
Smørrebrød, kolay yiyebileceğiniz bir şeyler aradığınızda denemek isteyeceğiniz şeylerden

Açık planlı bir sandviç olan smørrebrød Danimarka’nın genelinde olduğu gibi Billund kasabasında da yaygın olarak sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Bu sandviçler özellikle ekmek üzerine eklenen deniz ürünleri ile hazırlanmaktadır. Bunun dışında ekmeğin üzerine kırmızı et, çeşitli sebzeler ve şarküteri ürünleri de eklenmektedir.

4. Deniz Ürünleri

Özellikle Jutland’ın doğu kıyısında çok taze deniz mahsulleri bulabilirsiniz. 

Füme Somon
Özellike füme somon restoranlarda çok fazla tercih ediliyor

Taze deniz ürünleri arıyorsanız Billund sizin için iyi bir rota olacaktır. Zaten Danimarka balık tüketimi konusunda dünyada ilk sıralarda gelen ülkelerden biridir. Burada özellikle ringa balığı ve füme somon deneyebileceğiniz en özel deniz ürünleri arasında bulunmaktadır. Bunun yanı sıra istiridye gibi çeşitli deniz kabuklularını da deneyebilirsiniz.

5. Wienerbrod

Billund Bageri (adres ve bilgi)

Wienerbrod
Wienerbrod

Avusturyalı fırıncılar tarafından Danimarka’ya getirilen bir tür çörek olan wienerbrod, üzerine reçel sürülerek tüketilmektedir. Bu lezzeti dilerseniz kahvaltıda dilerseniz de çay ve kahve eşliğinde tüketebilirsiniz. Eğer şehre özgü bir şeyler denemek istiyorsanız Billund’da ne yenir? Ne içilir? listenize mutlaka wienerbrod’u eklemenizi tavsiye ediyoruz.

6. Spandauer

Cafe ve pastanelerde bu pastayı rahatlıkla bulup deneyebilirsiniz. 

Spandauer
Spandauer

Hamur işlerinden devam etmek isterseniz ülkenin geleneksel lezzetlerinden biri lan spandauer de mutlaka tatmanız gereken şeyler arasında bulunuyor. “Danimarka Pastası” adıyla da bilinen bu pasta, günümüzde dünyanın her yerinde popüler olsa da esasen Danimarka sınırları içinde yapılmaktadır.

7. İçki

İçki

Billund genel olarak sakin bir şehir ve burada çok hareketli bir gece hayatı bulunmuyor. Genellikle insanlar barlarda bira içmeyi tercih etse de zaman zaman karşınıza deneyebileceğiniz çok farklı kokteyller çıkabilmektedir. Tabi özellikle birayı hem yemeklerinizin yanında hem de arkadaşlarınızla eğlenirken içebilirsiniz.

Billund’a gezi planı olanlar için hazırladığımız “Billund’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde kasabaya gelenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetleri listeledik. Tabi sizin de bu listeye eklemek istedikleriniz varsa bize yorum kısmından eklediğinizde listemizi seve seve güncelleyebiliriz. 

Billund’a geldiğinizde sadece görülmesi gereken yerler arasında sadece Legoland’ın olmadığını bilmenizde fayda var. Şehrin mutlaka görülmesi gereken yerlerini merak ediyorsanız Billund gezilecek yerler listemizi inceleyerek bu yerler hakkında bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin