Aalborg’da Ne Yenir? | Aalborg’un 8 Spesiyali

Danimarka’nın dördüncü büyük şehri olan Aalborg, buna rağmen küçük bir şehir ancak gelişmişlik ve huzur anlamında gidenleri kendisine hayran bırakıyor. Bu sevimli şehir, Danimarka yemeklerini denemek için başkent dışında bir yer arayanlar için ise çok mükemmel bir alternatif.

Aalborg’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Klasik bir sakin Danimarka şehri olan Aalborg genellikle Danimarka yemek kültürü ile yoğrulmuş bir mutfağa sahip. Bu nedenle bu şehre geldiğinizde “Aalborg’da ne yenir? Ne içilir?” soruları için çoğunluk bölgesel yiyecek seçeneklerle karşılaşıyorsunuz. Ekolojik ve lokal olarak üretilen besinler ise yemeklerde sıklıkla kullanılmaktadır.

Yeme içme deyince akla elbette bar ve publar da geliyor. Aalborg bu konuda hevesli ziyaretçiler için ne yazık ki çok fazla seçenek ve zenginlik sunmuyor. Jomfru Ane Gade isimli cadde, gidilebilecek bar ve pubların bulunduğu bir yer. Dileyenler burada zaman geçirebilir.

Biraz fiyatlardan bahsedecek olursak, Aalborg diğer Danimarka şehirlerine göre daha ucuz bir şehir ancak gene de siz ucuzluk konusundaki beklentinizi çok yüksek tutmayın. Şehirde bulunan 300 civarındaki restoran içinden mutlaka size uygun bir seçenek bulabileceğinizi düşünüyoruz.

Şimdi artık Aalborg yemekleri hakkında hazırladığımız listemize birlikte göz atma zamanı;

1. Bira

Cafe Victoria (adres ve bilgi)

Bira Aalborg

Bira bütün Danimarka’da yaygın olarak tüketilen alkollü içeceklerin başında geliyor. İnsanlar eğlenirken ve yemek yerken bira içmeyi çok seviyor. Bu konuda en hareketli nokta ise başta da söylediğimiz gibi Jomfru Ane Gade. Burada birbirinden keyifli cafe ve publarda çok eğlenceli vakitler geçirirken çok sıra dışı ve lezzetli biraların tadına bakabilirsiniz.

2. Smorrebrod

Hos Isidur Henius (adres ve bilgi)

Smorrebrod
Smorrebrod

Danimarka’nın geleneksel lezzetlerinden olan smorrebrod, Aalborg sınırları içinde de yaygın olarak tüketilmektedir. Bir çeşit üstü açık sandviç olan smorrebrod, bir dilim çavdar ekmeğine tereyağ sürüldükten sonra üzerine et, sebze ve çeşitli garnitürlerin konmasıyla hazırlanmaktadır. Ekmeğin üzerine konulan malzemelere göre yemeğin aldığı isim de değişkenlik gösterebilmektedir. Bizce Aalborg’da ne yenir? sorusunun en önemli cevaplarından biri kesinlikle bu minik sandviçler oluşturuyor.

3. Kahve

Penny Lane Coffee (adres ve bilgi)

Coffee
Bir fincan kahve ile gezinize güzel bir molaya ne dersiniz?

Alışverişin ya da gezinizin ortasında bir fincan iyi hazırlanmış kahveye ihtiyacınız olduğunda Aalborg’daki cafeleri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Birçok köşe başında kolayca bulabileceğiniz cafelerde çok leziz kahvelerle kendinize çok keyifli bir mola verebilirsiniz.

4. Danish Pastry

Cafe Peace (adres ve bilgi)

Danish Pastry
Danish Pastry

Kat kat hamur arasındaki tereyağ ile hazırlanan Danish pastry, tercihe göre çeşitli malzemelerle doldurulmaktadır. Üzerine ise krema eklenerek harika bir pastaya dönüşen bu lezzet, Aalburg’da ne yenir? Ne içilir? şeklindeki soru işaretlerinizi ortadan kaldıracak en önemli cevaplardan biridir. Belki de Aalburg’daki favori yiyeceğiniz bu olabilir.

5. Sosisli Sandviç

The Lighthouse Street Food (adres ve bilgi)

Sosisli Sandviç
Sosisli Sandviç

Midenizi mutlu etmek için en pratik ve ucuz yollardan biri de bir sosisli sandviç almak. Aalborg’un önemli sokak lezzetlerinden biri olan bu lezzeti çeşitli soslarla çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu yemeği çeşitli sokak tezgahlarından ya da şehirdeki sokak yemekleri ile ilgili mekanlardan yiyebilirsiniz.

6. Pizza

Restaurant Azzurra (adres ve bilgi)

Pizza

Mükemmel pizzalar denemek için de Aalborg’u ziyaret edebilirsiniz. İtalyan taş fırınlarında İtalyan şeflerin hazırladığı pizzalar ağız sulandıran cinsten. Bu keyifli şehirde lezzetli pizzalar deneyebileceğiniz birçok mekan bulunuyor. Biz de bu mekanlardan birini tavsiye olarak hemen yukarıya bıraktık.

7. Deniz Ürünleri

Fisk og Skaldyr (adres ve bilgi)

Seafood Aalborg

Danimarka’nın genelinde olduğu gibi Aalborg’da da deniz ürünleri çok fazla tüketilmektedir. Özellikle somon balığı menülerde bolca yer almaktadır ve bu balıkla hazırlanan birçok farklı tabakla manzara eşliğinde çok güzel akşam yemekleri yiyebilirsiniz. Somon balığı hazırlanan güveç tarzı yemekler ise bu konuda en fazla tercih edilen seçenekler arasında bulunuyor.

8. Hakkebof

Søgaards Bryghus (adres ve bilgi)

Hakkebof
Hakkebof

Hakkebof, bir çeşit Danimarka usulü burger köftesidir. Kalın bir köfte olan bu lezzet pişirilerek çoğunlukla patates kızartması ile birlikte servis edilmektedir. Aynı zamanda yanında çeşitli garnitürler ve haşlanmış sebzeler de bulunmaktadır. Et yemeklerini seviyorsanız bu lezzeti de listenize dahil edebilirsiniz.

Hazırladığımız Aalborg’da ne yenir? Ne içilir? listesi ile bu sakin şehrin en özel lezzetlerini sizler için sıraladık. Peki, siz daha önce bu şehri ziyaret ettiniz mi? Ya da tam şu anda orada mısınız? Öyleyse bize şehrin yemek kültürü hakkındaki görüşlerinizi yorum kısmından yazabilirsiniz. 

pinAalborg’un görülmesi gereken yerlerini merak ediyorsanız mutlaka Aalborg gezilecek yerler listemize de göz atmanızı tavsiye ediyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin