Amasya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Amasya Merzifon Havalimanı Hakkında; Amasya Merzifon Havalimanı, 2008 yılında sivil hava trafiğine açılarak, iç hat tarifeli uçuşlara başlamasıyla birlikte orta Karadeniz için önemli bir kavşak noktası olmuştur. Merzifon’a 6 km, Amasya’ya 45 km olan Amasya Havalimanı Tokat, Çorum ve Havza yolcuları için de sıklıkla kullanılmaktadır. Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları haftanın belirli günlerinde karşılıklı seferler düzenleyerek havalimanı yolcu trafiğine önemli bir katkı sunmaktadır. İç hatlar ve dış hatlar gelen giden yolcu terminallerinin yanı sıra check-in alanı, yolcu bekleme salonu, sağlık hizmetlerinin verildiği birim, uçuşlarınızı beklerken bir şeyler yiyip içebileceğiniz kafe ve restoran, banka işlemleri için bir ATM, PTT ofisi, 3 adet rent a car acentesi ve bir hediyelik eşya mağazası bulunmaktadır.

Amasya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Amasya Merzifon Havalimanı’ndan şehir merkezine ve çevre ilçelere ulaşımınızı sağlayabileceğiniz birkaç alternatif bulunmaktadır. Bunlardan ilki, Amasya, Taşova ve Suluova Kooperatif araçlarıdır. Kooperatif araçları ile Suluova ilçesine kadar ulaşımınızı sağlayabilir ve buradan bir taksi ile havalimanına gidebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyen yolcular, taksilerle de havalimanına ulaşabilmektedir. Ayrıca, DDM Tur Taşımacılık tarafından uçuş saatlerine göre verilen transfer hizmeti ile havalimanından Amasya şehir merkezine ulaşım sağlanabilmektedir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Amasya Havalimanı’ndan Merzifon’a ve Amasya şehir merkezine karşılıklı olarak ulaşım hizmeti DDM Tur Taşımacılık firmasının yolcu servis otobüsleri ile sağlanmaktadır. Havalimanı iç hatlar gelen yolcu çıkış kapısının karşısında yer alan servis otobüsleri ile Amasya’ya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bilet ücreti 15 TL olup biletlerinizi DDM Tur yazıhanesinden satın alabilirsiniz.

Amasya şehir merkezinden havalimanına olan ulaşımlarda Türk Hava Yolları uçuşlarına olan servis saati her gün 12.30’dur. Pegasus Hava Yolları uçuşlarına olan servis gün ve saatleri ise Pazartesi 14.30, Çarşamba 07.30, Cuma 09.30 ve Pazar günü 07.30’dur. Havalimanı yolcu servis otobüsleri şehir merkezinde Amasya Park AVM karşısından hareket etmektedir.

Amasya Merzifon Havalimanı

Taşova’dan Amasya Merzifon Havalimanı’na olan ulaşımlarda Türk Hava Yolları uçuşlarına olan yolcu servis otobüsü her gün 11.30, Pegasus Hava Yolları uçuşlarına olan servis gün ve saatleri ise Pazartesi 13.30, Çarşamba 07.00, Cuma 08.45 ve Pazar 06.30’dur. Taşova’dan Amasya Havalimanı’na servis otobüsleri Taşova Otogar karşısından hareket etmektedir.

Çorum şehir merkezinden Amasya Merzifon Havalimanı’na olan ulaşımlarda Türk Hava Yolları uçuşlarına olan servis her gün 12.15, Pegasus Hava Yolları uçuşlarına olan servis gün ve saatleri ise Pazartesi 14.15, Çarşamba 07.30, Cuma 09.15 ve Pazar 07.15’dir. Çorum’dan Amasya Havalimanı’na servis otobüsleri Devlet Tiyatro Salonu önünden hareket etmektedir.

Amasya – Merzifon Havalimanı Servis Hizmeti – Dedem Tur:

Servis Kalkış Adresi: Amasya Park AVM Karşısı Dedem Tur Yazıhanesi Önü
Servis Kalkış Saati: Telefonlardan teyit ediniz
İrtibat Telefon No: 0 358 212 93 96 – 0 536 881 60 94 – 0 506 469 67 12

Çorum – Merzifon Havalimanı Servis Hizmeti – Lider Tur:

Servis Kalkış Adresi: Çorum Tiyatro Salonu Önü
Servis Kalkış Saati: 03.45 (Telefonlardan teyit ediniz)
İrtibat Telefon No: 0 364 225 07 75 –  444 00 19 –  0 542 674 97 77

Tokat ve Erbaa – Merzifon Havalimanı Servis Hizmeti:

Servis Kalkış Adresi: THY Erbaa-Erova Acentesi  Önü
Servis Kalkış Saati: 03.30 (Telefonlardan teyit ediniz)
İrtibat Telefon No: 0 356  715 72 00 – 0 356 715 41 11 – 0 544 441 57 17

Amasya Havalimanı Dörtyol Taksi

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Amasya Havalimanı’na varışta şehir merkezine veya doğrudan otelinize gitmek için taksileri de tercih edebilirsiniz. Taksiler ile ulaşım zaman kaybetmeden gideceğiniz yere hızlı ve güvenli bir şekilde gitmeniz için iyi bir ulaşım tercihi olabilir. Havalimanı iç hatlar terminalinin çıkış kapısında taksileri bulabilirsiniz. Havalimanı taksileri uçuş saatlerine göre hizmet vermektedir. Havalimanı ile şehir merkezi arası sabit ücret tarifesi olmadığından dolayı gideceğiniz yeri önceden taksi şoförüne söyleyebilir ve ücret hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Amasya Merzifon Havalimanı Taksi:

Dörtyol Taksi
İrtibat Telefon No: 0543 519 53 66

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Özel transfer hizmeti ile havalimanında diğer yolcuları veya otobüs kalkış saatlerini beklemeden hızlıca otelinize ulaşım sağlayabilirsiniz. Özellikle kişi sayısı ve bagaj fazlalığında tercih edilen özel transfer seçeneği ile kolayca kapıdan kapıya ulaşım imkânı sağlamaktadır. Amasya Havalimanı’ndan şehir merkezine ve çevre ilçelere transfer hizmeti sağlayan yerel sağlayıcılar arasında AYT Turizm, Antalia Transfer ve Alan Transfer acenteleri bulunmaktadır.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Yolcu sayısı ve bagaj fazlalığında sıklıkla tercih edilen araç kiralama seçeneği Amasya Havalimanı’nda da mevcut bir başka ulaşım alternatifidir. Amasya’ya varışınızda size öze, bütçeniz ve tercihleriniz doğrultusunda araç kiralaması yapabileceğiniz birkaç acente bulunmaktadır. Havalimanı gelen yolcu çıkış terminalinden çıktığınızda bazı araç kiralama acentelerini göreceksiniz. Buradan bir araç kiralaması yapabilir ve Amasya’da olacağınız süre boyunca yolculuklarınızı hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Amasya Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler arasında AYT Turizm, Enterprise, Samsity Rent a Car ve Ekici Rent a Car bulunmaktadır.

Otogar/Amasya Havalimanı Ulaşım

Amasya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden direkt Amasya Merzifon Havalimanı’na yolcu taşımacılığı bulunmamaktadır. Ayrıca HAVAŞ otobüslerinin de olmadığını bilmelisiniz. Ancak, buradan Suluova’ya ilçe kooperatif araçlarıyla ulaşımınızı sağlayabilir ve daha sonra bir taksi ile havalimanına gidebilirsiniz. Bu güzergâh üzerinde sıklıkla ilçe kooperatif araçları çalışmaktadır. Ayrıca Amasya-Suluova arası giden otobüs firmaları da günde 4 sefer düzenlemektedir.

Amasya Yapılacak Şeyler

Amasya’da Yapılacak Şeyler

Amasya’da gezilecek yerler arasında Yeşilırmak’a yansıyan beyaz badanalı Osmanlı evleri ve dağın kente bakan antik kaya mezarları şehrin en popüler turistik noktalarından biridir. Kent ayrıca tarihi ve mimari olarak değerli birçok binaya sahiptir; Ferhat Su kanalı, 13. yüzyıl Selçuklu Burmalı Camii, 15. yüzyıl Yıldırım Beyazıt Camii ve Külliyesi, olağanüstü sekizgen Kapı Ağa Medresesi, Torumtay Türbesi ve 14. Yüzyıl İlhanlı Bimarhanesi. Türk mimarisinin en güzel örneklerini gösteren, iyi korunmuş geleneksel Türk konakları ile yerli ve yabancı pek çok turistin ziyaret ettiği Amasya’yı keşfedin!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin