Bari Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Bari, İtalya’nın güneydoğu kıyısında, Adriyatik’e bakan ve Hırvatistan’ın Dubrovnik şehrinin karşısında yer alan bir şehirdir. 320 binlik nüfusu ile Napoli’den sonra İtalya’nın güney bölgesinde en büyük ekonomi merkezidir.

Roma İmparatorluğu zamanında önemli olduğu gibi bugün de üstüne düşülen bir kent. Deniz yolunu etkin kullanan Bari tarım, tekstil ve giyim sektöründe söz sahibidir. Köklü geçmişinden dolayı da tarihi yerleri vardır. İtalya’yı tanımanın en güzel yollarından biri Bari ziyaretidir diyebiliriz. Şehrin en güzel noktalarını Bari gezilecek yerler adı altında listeledik.

San Nicola Bazilikası

San Nicola Bazilikası

Bari’nin imzası niteliğinde olan San Nicola Bazilikası, Güney İtalya’nın ilk Norman kiliselerinden biridir. 1089 yılında inşa edilen bazilika, 1700 yıl önce yaşamış olan Nikolaos’un kalıntılarını saklar. Nikolaos günümüzdeki Noel Baba’nın esin kaynağıdır.

Yoksullara yardım eden, yardıma ihtiyacı olanlara el uzatan bir kilise olduğu için hem Katolik hem de Ortodoks tarafından saygı görüyor.

Trani

Trani

Yunan etkilerinin görüldüğü bir limandır. Puglia’nın İncisi olarak da bilinir. Tarihi kaleleri ve kiliseleri gezebilir, halka açık bahçelerin manzarasını izleyebilirsiniz.

Castello Normanno-Svevo

Castello Normanno-Svevo

Mevcut yapı Roma İmparatoru II. Frederick’e aittir. Normanlar daha önce burada kale inşa etmiş. II. Frederick ise Norman tasarımına kendi tasarımını dahil ederek bu yapıyı ortaya çıkarmış. Bugün hala iki Norman kulesi görülebilir.

Bari Katedrali

Bari Katedrali

Katedral, bitişiğindeki St. Nicolas Bazilikası’nın gölgesinde olsa da görülmeye değer. Katolikler için bu yer çok önemlidir. Aynı zamanda Bari başpiskoposu Bari Katedrali‘nde bulunur. Dünyanın dört bir yanından turistler burayı görmeye geliyor.

1062’de Bizans egemenliğinde yapılmış olan orjinal tasarım Latin haçına benzetilmektedir. Bina daha sonra restorasyondan geçerek tahrip edilmiş. Yıkılıp, yeniden inşa edildi.

Piazza Del Ferrarese

Piazza Del Ferrarese

Bari’nin oldukça kalabalık bir meydanıdır. İsmi ise 17. yüzyılda yaşayan bir tüccar olan Ferrara Stephen Fabri’den geliyor.

Castel Del Monte

Castel Del Monte

13. yüzyıldan kalma bir kaledir. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. 26 metre yüksekliğindeki kalenin, Roma İmparatoru II. Frederick’in emriyle 1240-1250 arasında inşa edildiği söyleniyor. Orjinal yapıda mermer ve sütunlar vardı. Bina yıllar içinde zarar gördüğü içinde yeniden yapılmış. Süreç içinde de orjinal materyallerden bazıları kaybolmuş.

Lungomare E Murat A Bari

Lungomare E Murat A Bari

Lungomare, Adriyatik Denizi’ne bakan muhteşem bir sahildir. Çiftler için ideal yer diyebiliriz. Şık sokak lambaları altında romantik yürüyüşe çıkabilirsiniz. Yerel deniz ürünlerinin en tazeleri yolun sağında ve solundaki restoranlarda ikram ediliyor.

Citta Vecchia – Bari

Citta Vecchia - Bari

Citta Vecchia, Bari’nin eski şehir yapılanmasına atıfta bulunan turistik bir merkez. Burada, onlarca yeri aynı gün içinde gezme şansınız var.

Petruzelli Theater

Petruzelli Theater

İtalya’nın geneline bakacak olursak, ülke çapında en büyük dördüncü tiyatrodur. Tiyatro, ünlü Raffaele Armenise tarafından boyanan iç kısımlarla 1903’de yapılmış. Ne yazık ki 1991’de kundaklama sonucu alev alarak tamamen kül oldu. 2006’da yeniden inşa edilen tiyatro, açılışını 2009 yılında Beethoven Dokuzuncu Senfoni performansıyla yaptı. Yaklaşık 8 yıl içinde birçok etkileyici performans sergilendi.

Mercadante Ormanı

Mercadante Ormanı

Yaklaşık 1300 hektarlık bir alanı kaplayan Mercadante Ormanı, Alta Murgia Parkı‘nın bir parçasıdır. Bu orman, 19. yüzyılda çevresel zarara neden olan ormansızlaşma sonrasında yapay olarak yapılmıştır. Temiz hava almak isteyen şehirliler ve turistler Mercadante’ye gelir.

Scavi Di Egnazia

Scavi Di Egnazia

Eski zamanlarda Gnatya olarak bilinen Egnazia kalıntıları, Puglia‘nın en önemli arkeolojik alanlarından biridir. Harabeler tamamen yıkılmadan önce Bronz Çağı’ndan başlayıp Roma İmparatorluğu’nda sona eren tarihe sahipti.

Gravina Di Puglia

Bu İtalyan kasabası aslında Yunanlılar tarafından kurulmuş ve daha sonra 3. Samnite Savaşı sırasında, M.Ö. 306 yılında, Romalılar tarafından ele geçirilmiştir. Daha sonra bir müddet Kuzey Afrika Müslümanları tarafından yönetilmiş. Mario Tozzi adlı yazar “Italian Secret” kitabında Gravina’nın altında yatan hazineden bahseder.

Savaş Anıtı

Savaş Anıtı

İki dünya savaşında da ölen İtalyan askerleri için bu anıt yapılmış. Yabancı topraklarda ölen 70 bin İtalyana dair belgeler, fotoğraflar, anılar gibi şeyler sergilenmektedir.

Piazza Mercantile

Piazza Mercantile

Limana bakan bölge gece hayatı adına turistler için popülerdir. Kafeler, kulüpler ve barlar ile sıralanan yollar herkesi memnun edecektir.

Barsento Bazilikası

Barsento Bazilikası

Barsento Bazilikası, Apuli mimari tarihinin gerçek yapı taşıdır. 591 yılında Büyük Papa Gregory başkanlığında inşa edilmiştir. Aziz Equizio keşişlerinde ev sahipliği yapıyordu.

Del Territorio Müzesi

Del Territorio Müzesi

Müze, Valdinievole’nin sanatsal, tarihsel ve arkeolojik eserlerinden oluşan koleksiyona sahiptir.

Pomarici – Santomasi Müzesi

Pomarici - Santomasi Müzesi

Bari’nin zengin mirasını sergileyen müzede 17. yüzyıldan kalma barok tarzı mobilyalar, 7746’dan fazla kitap, 263’ün üzerinde resim koleksiyonu gibi şeyler bulunmaktadır.

Aziz Sabino Katedrali

Aziz Sabino Katedrali

Kısa süre önce barok tarzında yenilenmiş olsa da Pitoresk gibi duruyor. Halka tamamen açık olan kiliseyi her gün ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin