Houston’da Mutlaka Görülmesi Gereken 15 Yer

Teksas eyaletindeki en büyük şehir Houston, bahar aylarında peşini bırakmayan hortumlarıyla tanınıyor.

Houston gezilecek yerler yazımızda; şehirde bol bol karşılaşacağınız müzeler, renkli parklar ve tarihi noktaların seçkisini sunuyoruz.

Houston; ekonomi, sağlık, kültür, sanat, bilim yanında daha pek çok alanda gelişmiş ve farklı etnik yapıları da içinde bulunduran kozmopolit bir şehir. Meksika’yla sınırda yer alan bölgede, yoğun kasırga ve hortum yaşanması nedeniyle seyahat için bahar ayları genel olarak tercih edilmiyor.

#1 Houston Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Houston Uzay Merkezi (Space Center)

Houston Uzay Merkezi (Space Center)

İyi bir bilim kurgu takipçisiyseniz, şehirdeki ilk durağınız burası olmalı. NASA’ya bağlı olarak kurulan Uzay Merkezi, kar amacı gütmeden 1992 yılında oluşturulmuş ve Saturn V, Apollo 17, Mercury 9 ve Gemini 5 gibi muazzam uzay araçlarını sergiliyor.

Ayrıca Amerika’nın ilk uzay istasyonu olan Skylab’ın kopyasında da yürüyebileceğiniz merkezde, uzayda yaşam hakkında da kapsamlı bilgi alabilirsiniz. Houston Uzay Merkezi (Space Center) hafta iç; 10.00-17.00 saatleri arası açıkken bu saatler hafta sonu 18.00’a kadar uzuyor.

2- Art Car Museum

Art Car Museum

Size çok ilginç gelecek arabalarla karşılaşacağınız Art Car Museum, 1998 yılında bir sanat müzesi olarak açılmış. Sergilenen arabalar genellikle tuhaf modellerle kaplanmış, farklı desenlerde boyanmış ve rasgele bir süsleme türü ile süslenmiş. Size daha önce yaşamadığınız bir deneyim sunan müzeyi, salı günleri dışında 11.00-18.00 saatleri arası ziyaret edebiliyorsunuz.

3- Houston Çocuk Müzesi

Houston Çocuk Müzesi

Renk ve enerjiyle dolu Houston Çocuk Müzesi, 1980’de bir grup anne tarafından kurulmuş. Müzede bilim, teknoloji, sağlık ve tarih hakkında çocuklar için son derece faydalı koleksiyonlar sergileniyor. Eğer çocuklarınızla beraber bir seyahat planlıyorsanız, bu müzeyi listenizde en üst sıralara taşımalısınız. Çünkü çocuklarınız eğlenirken öğreneceğini sayılı oluşumlardan biriyle tanışacak.

Ziyaret Saatleri:
Pazartesi: Kapalı
Salı, Çarşamba: 10.00-18.00
Pazar: 10.00-15.00
Diğer günler: 10.00-20.00

4- Doğa Bilimler Müzesi

Doğa Bilimler Müzesi

ABD’nin en popüler müzelerinden olan Doğa Bilimleri Müzesi, 1990 yılında Hermann Park sınırları içine kurulmuş. Bünyesinde dinozorların zamanından uzay çağına kadar her şeyi kapsayan büyük bir koleksiyon sergileniyor. Müzede fosiller, dinozor kemikleri, mücevherler, Mısır ve Kuzey Amerika‘daki eski eserlerin yanı sıra bir kelebek merkezi görebiliyorsunuz.

Bina içinde bulunan Imax salonlarında Teksas’ın tarihine dair kısa film gösterimlerine de göz atmanızı öneririz. Ziyaret için her gün 9.00-17.00 saatleri arasını tercih edebilirsiniz.

5- Güzel Sanatlar Müzesi

Güzel Sanatlar Müzesi

Ülkedeki en büyük kuruluşlardan biri olan Güzel Sanatlar Müzesi, yaklaşık 6000 yıllık Amerikan, Avrupa, Afrika ve Uzakdoğu sanatının geniş bir koleksiyonunu içeriyor. 63.000 üzerindeki eserlerin içeriğini İtalyan Rönesansı, Fransız Empresyonist tablolar, Amerikan ve Avrupa dekoratif sanatlar, Afrika ve Kolomb öncesi altınların önemli bir koleksiyonu oluşturuyor. 1900 yılından beri var olan müzeye perşembe günleri hiçbir ücret ödemeden girebiliyorsunuz.

Ziyaret saatleri:
Pazartesi: Kapalı
Salı, Çarşamba: 10.00-17.00
Perşembe: 10.00-21.00 (ücretsiz)
Diğer günler: 10.00-19.00

6- Holocaust Müzesi

Holocaust Müzesi

1996’da kurulan Holokost Müzesi, II. Dünya Savaşı öncesinde ve sırasında insanlara yapılan zulümleri ürpertici şekilde gözler önüne seriyor. Daha çok hayatta kalanların hikâyelerine odaklanan sergiler, Avrupa’daki Nazi zulmünün örneklerini kullanarak can alıcı vurgular yapmış. Büyük bir kütüphanesi de bulunan müzeyi, pazartesi dışında diğer günler 9.00-17.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

7- Menil Koleksiyonu

Menil Koleksiyonu

1987 yılında açılan müze, büyük bir bahçe içindeki güzel binasıyla kısa sürede gezebileceğiniz bir yer. Girişlerin her zaman ücretsiz olduğu Menil Koleksiyonu; antik dönemlerden modern sanata uzanan koleksiyonlar, Bizans sanatına ayrılmış odalar, gerçeküstücülük, çağdaş ve benzeri temalar olmak üzere farklı bölümlerden oluşuyor. Pazartesi ve salı kapalı olan müzeyi, diğer günlerden birini seçip 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

8- Sağlık Müzesi

Sağlık Müzesi

Sağlık Müzesi, interaktif bir bilim merkezi ve Teksas Tıp Merkezinin üye kuruluşu olarak hizmete açılmış. Temelleri 1969 yılında atılan müzenin ilk kalıcı sergisi henüz 2015 yılında ziyaretçilerle buluşmuş. Oldukça farklı bir iç mekân tasarımı olan müzeyi eğitici ve keyifli bulabilirsiniz.

Müzede, yıllar sonra nasıl göründüğünüzü gösteren ve iç organlarınızla tanışma fırsatı yakalayacağınız teknolojilerle karşılaşacaksınız. Haftanın her günü 9.00-17.00 arası açık olan müzeye zaman ayırmanızı öneririz.

9- Battleship Teksas Eyalet Tarihi Parkı

Battleship Teksas Eyalet Tarihi Parkı

İki dünya savaşından da etkilenen Teksas’taki Battleship, Meksika Körfezi’nden sadece 25 km uzakta bulunan yüzen bir müze haline getirilmiş. Tarihi bir park alanı kabul edilen gemi müzesini bireysel ya da rehberli turlar eşliğinde gezebiliyorsunuz. Üstelik her gün 10.00-17.00 saatleri arasında açık.

10- Buffalo Bayou Park

Buffalo Bayou Park

Houston’un doğal güzelliklerinden biri olan Buffalo Bayou Park, kentin içinden geçen 160 dönümlük güzel bir yeşil alan. Bu şehir parkında yürüyüş ve bisiklet parkurları, bir köpek parkı, heykeller ve dinlenmek için gölgeli alanlar bulabilirsiniz. Açık havada suyun keyfini çıkarmak istiyorsanız, bir kayık veya kano da kiralayabilirsiniz. Park ayrıca, Meksika kuyruklu yarasalarının dev bir kolonisine ev sahipliği yapıyor. Binlerce yarasa sürüsü, her akşam gün batımında şehrin üstünde uçuyor.

11- Gerald D. Hines Waterwall Park

Gerald D. Hines Waterwall Park

Gerald D. Hines Waterwall Park, geniş beton duvarlar ve heykeller üzerindeki basamaklı su levhalarının etkileyici görüntüsünü sunuyor. Meşe ağaçlarıyla kaplı bir park içinde sakin ve su sesleri eşliğinde dinlenebilirsiniz. Park her gün 8.00-21.00 arası hizmet veriyor.

12- Hermann Park

Hermann Park

Parklar açısından zengin bir şehir olan Houston’da, uğrayabileceğiniz bir diğer yeşille boyanmış park olan Hermann Park’ta katılabileceğiniz pek çok aktivite bulacaksınız. Parka gittiğinizde, bünyesinde yer alan hayvanat bahçesi ve müzeleri de gezebilirsiniz. Herhangi bir giriş saati bulunmayan parka listenizde mutlaka yer açın.

13- Houston Gölü

Houston Gölü

Şehri merkezinde biraz daha yüksekte bulunan Houston Gölü, oldukça geniş bir alana yayılmış. Sadece şehrin değil tüm ülkenin en değerli doğal kaynakları arasında sayılan göl, halkın da en önemli su kaynağı. Onlarca kuş ve balık türünün evi olmuş gölün çevresinde kısa bir yürüyüş yapabilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

14- Şehir Akvaryumu

Houston Şehir Merkezi

2003 yılında açılan akvaryum, 200’den fazla deniz canlısını ağırlıyor. Hem bölgenin hem de egzotik su altı yaşamının görkemini sunan akvaryuma gittiğinizde küçük lunaparkında eğlenebilir, restoranında farklı lezzetler deneyebilirsiniz.

Ziyaret saatleri:
Cuma, Cumartesi: 10.00-22.00
Pazar, Pazartesi: 11.00-19.00
Diğer günler: 11.00-20.30

15- Sokak Sanatı

Houston Sokak Sanatı

Houston sokaklarını dolaştığınızda her duvarda farklı hikayelerin gizli olduğunu göreceksiniz. Turistler tarafından göz ardı edilmesine rağmen, Houston’ın sokak sanatı ya da birçok insanın grafiti olarak bildiği şey, ABD ve dünya sokak sanatındaki en önemli isimlerinin imzasını taşıyor. Şehrin havasını değiştirmiş bu sanat eserlerinin incelenmeye değer olduğunu göreceksiniz.

Houston gezilecek yerler yazımız ile ilgili görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin