Beyrut Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’ndan Beyrut şehir merkezine nasıl gidileceğine dair rehberimizle karşınızdayız. Beyrut Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için ziyaretçiler taksi, Uber, özel transfer ve araç kiralama seçeneklerinden birini tercih edebilmektedir. Havaalanı taksileri ve Uber bu seçenekler arasında en fazla tercih edilendir.

Beyrut Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Lübnan’daki ana uluslararası havalimanı olarak hizmet veren Refik Hariri Havalimanı, Beyrut şehir merkezinin yaklaşık 9 km güneyinde yer almaktadır. Ziyaretçiler çoğunlukla taksi seçeneğini tercih ederek şehir merkezine ulaşmaktadır. Taksi ve diğer ulaşım seçeneklerini sizin için yazımızda ele aldık.

Beyrut Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım

Taksi seçeneği Beyrut Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için ana yoldur ve yaklaşık 20$ civarında tutmaktadır. Günün her saatinde geliş salonunun dışında bekleyen birçok taksi bulabilirsiniz. Taksiler genellikle sayaç kullanmama konusunda ısrarcıdır ve çoğunlukla 20$’dan daha fazla bir ücreti sizden almaya çalışır.

Taksici darbesi yeme ihtimalini en aza indirmek için araçların hemen yan tarafında bulunan uçak logosundan tanıyabileceğiniz resmi havalimanı taksilerini kullanmanızı öneriyoruz. Böylelikle gerçek ücreti alacaklarını ve sizi kandırmaya çalışmayacaklarını bilebilirsiniz. Taksi durağını havalimanına indikten sonra hemen bulabilirsiniz. Burada günün 24 saati taksi bulabilirsiniz ancak özellikle yoğun saatlerde taksi beklemek zorunda kalabilirsiniz.

“Servis” ismi verilen bir başka taksi hizmeti daha bulunuyor. Bu bir nevi dolmuş görevi görüyor ve başka kişilerle birlikte yolculuk yapmanız gerekiyor. Bu hizmet sizi nokta atışı istediğiniz yere götürmek yerine yakın bir yerde bırakmayı vadediyor. Beyrut’taki etkileyici restoranlara gidiş için “servis” isimli taksiler çok keyifli olsa da “Beyrut Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?” sorusunun cevabı için çok da mantıklı bir seçenek olmayabilir.

Beyrut Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüsle nasıl gidilir?

21. yüzyılda Orta Doğu’da yaşanan problemler nedeniyle günümüzde Beyrut’taki toplu taşıma sektörü henüz modern bir seviyeye ulaşmış değil. Sonuç olarak Refik Hariri Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için kullanılabilecek resmi bir otobüs ağı bulunmuyor. Bununla birlikte Beyrut’un bazı bölgelerinden geçen ve Airport-Dora istikametinde çalışan minivanlar bulunuyor.

Resmi durakları ve herhangi bir tarifesi bulunmadığı için minivanlar genellikle turistler için önerilmez. Güzergahları da haber vermeden değişebildiği için turistler için çok kötü senaryoların meydana çıkmasına neden olabilir. Ola ki minivanları tercih edecekseniz otobüse binmeden önce şoförden varış noktanızı mutlaka onaylamalısınız.

Aklınızda bulunsun! Her şeye rağmen minivanları tercih etmeye karar verdiyseniz kalabalık otobüslerde çok dikkatli olmalısınız çünkü bu otobüslerde yankesici olma ihtimali çok yüksektir. Bu nedenle kişisel eşyalarınıza her zamankinden daha fazla göz kulak olmalısınız.

Uber

Beyrut Uber aracı

Uber, Beyrut’ta oldukça iyi çalışan ulaşım sistemlerinden biridir. Bu nedenle Beyrut Havalimanı’ndan şehir merkezine transfer ve Beyrut’un gezilecek yerlerini ziyaret etmek için Uber’i değerlendirebilirsiniz. Uber’le Beyrut şehir merkezine yaklaşık 12-13$ karşılığında gidebilirsiniz. Uber ile Beyrut şehir merkezi arası yaklaşık 10 dakika sürmektedir.

Uber kullanmak için yerel bir sim kartınız olması gerekiyor. Yerel sim kartını gelen yolcu salonundan çıktıktan sonra sağ taraftaki CityFone mağazasından temin edebilirsiniz. Ayrıca Uber şoförlerinin her zaman geliş terminalinin hemen dışında bulunması sorun olabildiği için daha öncesinde Uber şoförü ile nerede buluşacağınız konusunda iletişim kurmanız da önemlidir.

Otel transferi

Uçuşunuzdan önce kalacağınızın otelle iletişime geçerek transfer hizmeti ayarlayabilir ve havalimanında sizi bekleyen birinin rahatlığını yaşayabilirsiniz. Taksi tutma ya da fiyatta pazarlık etme gibi kaygılarınız olmayacağı için Beyrut Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için değerlendirebileceğiniz en uygun yöntemlerden biri otel transferleridir.

Resmi havalimanı taksilerinin çok yoğun olduğu zamanlarda da bu hizmet çok işinize yarayabilir. Beyrut konaklama seçenekleri yazımızda da paylaştığımız bazı oteller bu hizmeti sunmaktadır ve hizmetin ücreti 10$ gibi bir ücretlendirmeden başlamaktadır. Otel transferlerini cazip kılan önemli noktalardan biri de otelinizin nerede olduğunu bilmeleridir ancak yine de Beyrut Havaalanı’ndan şehir merkezine kendi transferinizi ayarlamaktan çok daha pahalıya mal olabilir.

Araba kiralama

Beyrut Havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşım seçenekleri arasında araç kiralama da bulunuyor. Ancak Lübnan’da kaza oranlarının hayli yüksek olması ve trafikte seyir halinde olmanın riskli olması nedeniyle bu seçeneği en son düşünmenizi öneriyoruz. Şehirde trafik ışıklarına pek uyulduğu görülmez ve sıklıkla araçların birbirine makas attığına tanıklık edebilirsiniz.

Lübnan’da araba kiralamak için yeterli cesaretini topladıysanız, Lübnan makamları tarafından onaylanan Uluslararası geçerliliğe sahip bir sürüş izninizin olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca ülke genelinde birçok yerde askeri kontrol noktası bulunduğundan, kimliğinizi de her zaman yanınızda bulundurmalısınız.

Beyrut Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım seçeneklerinizi öğrendiğinize göre artık en ucuz Beyrut uçak bileti alternatiflerini inceleyebilir ve Beyrut gezi planı yapmaya başlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin