Atlanta’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Muhteşem Lezzet

ABD’nin Georgia eyaletinin en büyük şehri olan Atlanta, gurmeleri hayran bırakan yemekleriyle misafirlerine tam bir lezzet şöleni sunuyor.

Amerika için simgeleşmiş tatlar yanında farklı ülke lezzetlerini de deneyebileceğiniz şehirde, unutulmaz bir seyahat tamamlayabilirsiniz. “Atlanta’da Ne Yenir, Ne İçilir” yazımızda şehrin gizli kalmış lezzetlerini ve bunların hikâyelerini anlatmaya çalıştık. Keyifli bir liste sizi bekliyor.

1- Avocado Tacos

Avocado Tacos, Atlanta

Taco, aslen Meksika mutfağına ait bir yemek olsa da ünü, başta ABD olmak üzere dünyaya yayılmış. Atlanta’da bu egzotik yemeğin farklı versiyonlarını denemeniz mümkün ancak en ilgincine mutlaka bir şans verin: Avocado Tacos… Meksika ve Kore mutfağını harmanlayan bu lezzeti kolay kolay unutamayacaksınız.

2- Donut

Donut, Atlanta

Hemen hemen hepimizin en az bir kez denediği Donut, ünü sınırları aşmış tatlı bir atıştırmalık. Ama ana vatanı sayılabilecek Amerika’da yüzlerce farklı çeşidini deneyebilirsiniz. Tam bir lezzet şehri olan Atlanta’da bunu için güzel seçenekler sunuyor.

3- Foie Gras (Kaz Ciğeri)

Foie Gras, Atlanta

Bu Bask tarzı yemek, Atlanta sofraların önemli bir yeri dolduruyor. Atlanta’da ne yenir sorusuna lezzetli mi lezzetli bir yanıt veren kurutulmuş kaz ciğeri ve bol miktarda karabiberi buluşturan Foie Gras, şehrin şık restoranlarında sipariş edebileceğiniz, benzersiz bir yemek olacak.

4- Fruit Tart (Meyveli Turta)

Fruit Tart, Atlanta

Turta, ABD için ulusal tatlılardan biri sayılabilir. Çok farklı türlerini bulabileceğiniz Fruit Tart’ları, kent sokaklarında dolaşırken canınız tatlı çekti ve Atlanta’da ne yenir diye düşünüyorsanız sizin için biçilmiş kaftan.. Yanına söyleyeceğiniz bir fincan kahveyle keyfinize keyif katabilirsiniz.

5- Hamburger

Hamburger, Atlanta

Amerika genelinde her köşe başında, karşınıza bir hamburgerci çıkacaktır. Kıtada yaşayan tüm insanların ana öğün saydıkları hamburgerler, bizim için de çok yabancı lezzetler değil. Ancak Atlanta’da bulacağınız restoranlar ya da Burger House’lerde fantastik keşifler yapabilirsiniz.

6- Lobster Fried Rice (Istakozlu Kızarmış Pilav)

Lobster Fried Rice, Atlanta

Deniz ürünlerini biraz olsun ilginiz varsa, şehirde deneyeceğiniz muhteşem bir tat olan Lobster Fried Rice’yi kaçırmayın. Seçkin pek çok restoranın menüsünde yer alan bu yemek, kendine has yapılış tarzı ve lezzetiyle kesinlikle favori yemekler listenize girecek.

7- Popsicle

Popsicle, Atlanta

Çocukken, hatta belki şimdi bile, bayılarak yediğimiz buzparmak dondurmaya Atlanta’da Popsicle adıyla rastlayabilirsiniz. Sokaklara açılan tezgâh ya da marketlerde bulabileceğiniz bu serinletici kaçamak, sıcak bir günde tatlı kurtarıcınız olacak.

8- Ton Balığı

Ton Balığı, Atlanta

Ton Balığı, şehir genelinde çok fazla tüketilen bir besin. Atlanta’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran ton balığı; salatalar, ana yemekler ve sandviçlerin bir numaralı malzemesi olarak kullanılıyor. Ilık bir akşamüstü, gün batımını izlerken size eşlik edecek güzel bir öğün olabilir.

9- Waffle

Waffle, Atlanta

Alışık olduğunuz Waffle’den bambaşka bir lezzetle tanışmaya hazır olun. Tahmin edemeyeceğiniz kadar çok waffle çeşidini, Atlanta sokaklarına gizlenmiş küçük kafeler ve restoranlarda yiyebilirsiniz.

Şehrin leziz yemeklerinden önce göz alıcı destinasyonlarını öğrenmek isterseniz aşağıdaki linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.

Atlanta’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin