Asya’da Görülmesi Gereken 10 Yer

Asya, özellikle sırt çantası ile dünyayı keşfe çıkanlar tarafından hayli ilgi gören bir kıta. Buradaki lokal kültürler ve doğal güzellikler gezginlerin hayli ilgisini çekiyor. 

Asya’da görülmesi gereken birçok yer ve keşfedilmesi gereken birçok şey bulunuyor. Sizler için biletbayi ailesi olarak bu yerlerden 10 tanesini listeledik; ancak Asya’nın bu 10 yerden çok daha fazlası olduğunu bilmenizi isteriz. Dilerseniz vakit kaybetmeden listemize göz atalım.

Asya’da Görülmesi Gereken 10 Yer

1. Vang Vieng Laos

Vang Vieng Laos

Dünyanın en fakir bölgelerinden biri olan Vang Vieng, geleceğini turizmden kazanmaya kararlı. Burada birçok turisti görmeniz mümkün. Özellikle sırt çantalı gezginlerin uğrak yerlerinden biri olan bölgede Nam Song Nehri üzerinde simide benzer bir araç içinde yapılan tehlikeli yolculuk maceraperestlerin hayli ilgisini çekiyor.

2. Kawah Ijen, Java, Endonezya

Kawah Ijen

Dünyanın en zehirli kraterlerinden biri olan Kawah Ijen Yanardağı, aynı zamanda en zengin sülfür yataklarından biri. Muhteşem bir manzara sunan krater aynı zamanda bölge halkının geçim kaynaklarından biri. Oldukça tehlikeli ve zorlu bir iş olsa da bölgede yaşayanlar geçimlerini sağlamak için buradan sülfür çıkararak para kazanıyor.

3. Batad, Filipinler

Batad

Etkileyici çeltik tarlalarıyla bilinen Batad Köyü, fotoğrafçıların Filipinler’deki uğrak yerlerinden biri. Bölge UNESCO Dünya Mirası Lisesi’nde bulunuyor.

4. Koh Panyee, Tayland

Koh Panyee

Tayland’da bulunan bu Koh Panyee Köyü’nün en önemli özelliği topakla hiçbir bağlantısının olmaması. Yıllar önce balıkçı ailelerin kendilerine yurt ararken buldukları bu Müslüman köyü günümüzde turistler tarafından hayli ilgi görüyor.

5. Mulu, Salawak, Borneo

Mulu

Sarawak eyaleti sınırlarından bulunan be trekking meraklıları için etkileyici ama bir o kadar da zorlu bir parkur olan Mulu Ulusal Parkı Asya’nın görülmeye değer yerlerinden. Park aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor.

6. Garmeh, Khoor, İran

Garmeh

Çölle kaplı olan Garmeh, bir anda karşınıza çıkan yemyeşil vahalarla sizi şaşkına çeviriyor.

7. Sagada, Filipinler

Sagada

Muhteşem trekking rotalarına sahip bir bölge olan Sagada, aynı zamanda uçurum kenarlarına asılı olan tabutlarıyla da ilgi çekici ve ürkütücü bir yer. Son yıllarda pek uygulanmayan bu bu asılı tabutlar bölge halkı için büyük önem taşıyor.

8. Bukit Lawang, Sumatra, Endonezya

Bukit Lawang

Üzerinden geçen nehir ve keyifli bir coğrafyaya sahip olan kesinlikle etkileyici ve görülmeyi hak eden bir coğrafya

9. Palawan Adası, Filipinler

Palawan Adası

UNESCO Dünya Mirası Listesi‘nde bulunan muhteşem güzellikteki Yeraltı Nehri ile etkileyici bir coğrafya olan Palawan Adası, Asya’nın en güzel adalarından biri olarak gösteriliyor.

10. Luang Namptha, Laos

Luang Namptha

Teknolojiden uzak, ormanlık bir alanda doğayla iç içe yaşamını sürdüren bölge, belki de dünyanın en saf yerlerinden biri.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin