Japonya

Doğu Asya’nın en gelişmiş ve modern ülkelerinden biri olan Japonya,6,852 adadan oluşmaktadır.2018 yılı itibariyle 126 milyon nüfusunu bulunan ülkede 100 yaşın üzerinde olan 70 bin 785 kişi yaşamaktadır. Bu oran ve yaş ortalamalarına bakıldığında Japonya dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip olmuştur. Ülkenin yerle dini Şinto dini olmakla beraber Budizm ve Konfüçyüsçülük dinine mensup olanların sayısı da fazladır.

Başta bahsettiğimiz gibi Japonya 6,852 adadan meydana gelmekle beraber bunlar arasında en büyük olanları Honshu, Hokkaido,Kyushu ve Shikoku yoğunluğun bulunduğu noktalardır. Özellikle başkent Tokyo’nun bulunduğu Honshu Adası yoğunluğun en fazla olduğu yerlerden biridir. Hiçbir ülkeyle kara bağlantısı olmayan ülke; Kuzey Kore, Güney Kore ve Çin’le komşu sayılıyor.

Ülkede konuşulan resmi dil Japonca olup, kullanılan para biriminin ismi Japon Yeni’dir. Ülkenin resmi dilinin Japonca olması sizi anlaşma konusunda korkutabilir ancak İngilizce bilme oranı da ülke genelinde çok yüksektir. Japonya ziyaretlerinde sizi zorlayabilecek asıl sorun yazılar yani alfabe olabilir çünkü iki farklı alfabenin birleştiği bu dilde her kelimeye özgü işaret bulunuyor.

Çok fazla adanın oluşturduğu Japonya’da bu durumun getirisi olarak farklı noktalarda ayrı iklim tipleriyle karşılaşabiliyorsunuz. Genellikle dört mevsimin görülmekle beraber okyanus iklimi ve muson iklimi hakım olmaktadır. Ülkenin en kuzeyinde bulunan Hakkaido Adası, Sibirya ve Pasifik rüzgarlarından etkilenmesi sebebiyle kış sporlarının merkezi haline gelmiştir. Japonya hakkında daha fazla bilgi için diğer gezi rehberi seçeneklerimize göz atabilirsiniz.