Okinawa

Okinawa, Japonya’nın 6,852 adası arasında en kalabalık ve büyük olanıdır. Japon Takımadalarının en güneyinde bulunan Okinawa’da 2,271.30 kilometrekarelik bir alanı kaplamakla beraber II.Dünya Savaşı esnasına bir süreliğine ABD etkisi altına girmiştir.

Günümüzde Japonya’ya bağlı olan bu adada Amerika benzeri yerleşim tipi ve mimarinin görüldüğünü söyleyebiliriz. Ancak şehri özel kılan ve hiç kimseye benzemeyen yanıysa uzun yaşam için gösterdikleri özendir. Zaten doğal bir ortamda yaşayan Okinawa halkı benimsedikleri ‘’ Hara Hachi Bu ‘’ felsefesiyle uzun yaşamın sırrını bulmuş gibi. Buradaki insanlar 70’li yaşlarını orta, 80’li yaşlarını olgun, 90’li yaşlarını ihtiyarlaşma dönemi olarak görüyorlar ve buna göre hareket etmeye başlıyorlar.

Yaşam biçimi olarak çok hızlı koşmamaya, fazla yemek yememeye, yeşillik tüketmeye ve sakin olmaya özen gösteren Okinawa’da 120 yaşını gören insanlar bulunuyor. Bu felsefenin en önemli ayrıntıysa yemek yerken midenizin en fazla %80’inin dolması ve daha fazla yemekten kaçınmanız. Deniz mahsulleri ve soya ağırlıklı olan yemekler de bu felsefeye uygun şekilde pişiriliyor. Stresten uzaklaşmak isteyenleri dünyadan koparak bir fanus etkisi sunan Okinawa’da hiç olmadığınız kadar huzurlu hissedebilirsiniz.

Yıl boyunca sıcaklıkların 20 derecelerde seyrettiği ve kar yağışının olmadığı şehirde sürekli bahar havası hakimdir diyebiliriz. Stresten uzak, sıcak ve huzurlu bir şehir arayanlar için vazgeçilmez olan Okinawa şehri hakkında daha fazla bilgiye yazı içeriğimizden ulaşabilirsiniz. Okinawa Gezi Rehberi yazımızı inceledikten sonra aşağıdan diğer gezi rehberi sayfalarımıza göz atabilirsiniz.