Kyoto

Japonya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Kyoto, Japonya’nın Kansai bölgesinde yer almaktadır. 794- 1868 yılları arasında Heian döneminde bin yıldan fazla başkentlik yapmış olan şehirde sayısız tarihi öğe bulunmakla beraber Japon kültürünü en iyi yansıtan noktalardan biridir. Havası, doğası ve yapılarıyla birçok defa ‘’Dünyanın En Güzel Şehri’’ olarak gösterilmiş olan Kyoto ‘’Başkentlerin Başkenti ‘’ olarak da anılmaktadır.

Kyoto,2015 yılı sayımına göre 1,5 milyonu bulan nüfusuyla Japonya’nın en kalabalık şehirlerinden biri olmakla beraber 827,83 kilometrelik alanı kaplamaktadır. Ilıman iklimin görüldüğü Kyoto’da yılın birçok günü yağışlı geçmekle beraber en kuru ay Aralık, en fazla yağış alan ay ise Temmuzdur. Bu sebepten dolayı yaz ayları sıcaktır düşüncesiyle seyahatinizi Temmuz-Ağustos aylarında ayarlarsanız Kyoto’yu gezerken fazlaca ıslanacağınız kesindir.

Bunun dışında 3-4 güne gezebileceğiniz şehirde sayısız alışveriş merkezi, müze, restoran ve tapınak görme şansına sahipsiniz. Kyoto Gezi Rehberi sayfamızı inceleyerek şehrin görülmesi gereken noktalarını, konaklama ve restoran önerilerimize ulaşabilirsiniz. Kyoto dışında şehir hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıda bulunan diğer gezi rehberi sayfalarımıza göz atabilirsiniz.