Osaka

Japonya’nın Tokyo ve Yokohama şehirlerinden sonra üçüncü en büyük şehri olan Osaka, dünyanın en büyük metropolitan alanlarından biridir. Osaka şehri Yodo Nehri’nin körfeze döküldüğü noktada, Kansai bölgesinin sınırları içerisinde yer alır. Şehir, konumu ve ulaşım kolaylığıyla şehrin önemli ticari merkezlerinden biri haline gelmiştir.

2015 yılı nüfus sayımına göre 2,691 milyon nüfusu bulunan Osaka, gurme yiyeceklere ev sahipliği yapmasıyla ‘’Milletin Mutfağı’’ ve ‘’Gurme Şehri’’ isimleriyle anılmaktadır. İsminin hakkını veren şehirde dünya mutfağını sunabilen sayısız restoran bulunmaktadır. Aynı zamanda alışveriş noktalarıyla da dikkat çeken Osaka’da doyasıya alışveriş yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Günümüzde 2,6 milyon kişinin yaşadığı Osaka şehrinde ilk yerleşimlerin M.Ö 5-6 yılında yapıldığı düşünülmektedir.

Eski tarihlerden kalma sayısız esere ev sahipliği yapan Osaka’nın görülmesi gereken tüm noktalarına ve daha fazlası hakkında bilgi almak için Osaka Gezi Rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz. Japonya hakkında daha detaylı bilgi için diğer gezi rehberi sayfalarımıza da göz atabilirsiniz.