Tokyo

Tokyo, Japonya’nın başkenti ve dünyanın en büyük metropollerinden biri olma özelliğine sahiptir. Honşu’nun orta kesiminde bulunan şehir Büyük Okyanus’a kıyısı olan Tokyo Körfezi’nin bulunduğu noktada kurulmuştur. Aynı zamanda bulunduğu bokta Sumida Nehri’nin okyanusla buluştuğu yerdir. Ülkenin başkenti olan Tokyo, yüzölçümü olarak doğudan batıya 90 kilometrelik bir alanı kaplarken, kuzeyden güneye 25 kilometre kadar yayılmaktadır.

1923’te yaşanan deprem esnasında büyük ölçüde zarar gören şehir, o tarihten sonra yeniden inşa edilmeye başlayıp günümüzdeki görünümünün temelleri atılmaya başlanmıştır. Yaşam standartlarının yüksek olduğu şehirde hayat da oldukça pahalıdır. Eşyaların, yiyeceklerin ve ulaşımın oldukça pahalı olduğu Tokyo, düşük bütçeli tatiller için çok uygun değildir. Özellikle ulaşımın oldukça pahalı olduğu şehir, demiryolu ve hava taşımacılığı alanında dünyanın en gelişmiş taşımacılık merkezlerinden biridir.

2.Dünya Savaşı’nda aldığı yaralarla beraber alınan derslerle, yoksul bir halktan günümüzdeki refah seviyesine ulaşabilmişlerdir.1950 yılından itibaren ekonomik bir büyümeye girmiş olan Japonya genelinde, ekonomi üzerinde Tokyo’nun büyük bir etkisi bulunuyor. Bu büyüme beraberinde Tokyo Borsası’nı dünyanın en büyük ikinci borsası unvanına kavuşturmuştur. Geleneksel yapının modern ve teknolojiyle birleştirip şehir hakkında daha detaylı bilgiye Tokyo Gezi Rehberi sayfamızı incelemeye devam ederek öğrenebilirsiniz.