Assos Gece Hayatı’nın Vazgeçilmez 6 Eğlenceli Mekanı

Çanakkale’nin en gözde yerlerinden biri olan Assos, Ege’nin diğer beldelerine göre çok daha sakin bir gece hayatıyla karşımıza çıkıyor.

Assos gece hayatı başlıklı yazımızda, sizler için en uygun mekanları derleyerek bir liste haline getirdik. Yazımızı okuyarak, birbirinden otantik bu mekanlar hakkında derinlemesine bilgi edinebilir, Assos tatilinize eğlence katabilirsiniz.

1. Uzun Ev Bar & Restoran

Uzun Ev Bar & Restoran

Behramkale limanında bulunan Uzun Ev Bar & Restoran, denize nazır konumu ve Assos’un tarihi yapısına uygun dizaynıyla Assos gece hayatı denildiğinde, en popüler mekanların başında geliyor. Assos’ta bar ortamını yaşayabileceğiniz nadir yerlerden biri olan Uzun Ev, yaz sezonu boyunca canlı müzik gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Bunun yanı sıra deniz ürünlerinin ağırlıkta olduğu restoranda, oldukça geniş bir meze ve yemek menüsü bulunuyor. Assos gece hayatı denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Uzun Ev, fiyat açısından normalin biraz üzerinde seyrediyor. Öyle ki iki kişilik bir masanın ödeyeceği ortalama hesap tutarı 300-350 TL arasında değişiyor.

Adres: Behramkale Köyü, 17860, Assos, Ayvacık/Çanakkale

İletişim: (0286) 721 70 07

2. Mavi Kapı Kafe

Mavi Kapı Kafe

Tarihi Behramkale Köyü’nün ara sokaklarında, denize nazır bir konumda yer alan Mavi Kapı Kafe, küçük ve samimi ortamıyla Assos’un en şirin mekanlarından biri. Güler yüzlü personeliyle müşteri memnuniyetine ön planda tutan Mavi Kapı, yiyecek, içecek ve mezeleri içeren zengin menüsüyle de gidenlerden tam puan alıyor. Yalnızca fiyat açısından normalin üzerinde bir pahalılığa sahip olan mekanda, iki kişilik bir masa için ortalama hesap tutarı (alkollü masa) 200-250 TL arasında değişiyor.

Mavi Kapı Kafe, yaz sezonu boyunca haftanın yedi günü 07.00 ile 01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Assos gece hayatı renklerinden biri olan Mavi Kapı Kafe’de manzaraya karşı rakınızı veya şarabınızı yudumlayabilir, eşinizle, dostunuzla keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

Adres: Behramkale Köyü, No:71, Assos, 17860, Ayvacık/Çanakkale

İletişim: 0532 514 79 65

3. Yıldız Balık Restoran

Yıldız Balık Restoran

Assos’un en şirin restoranlarından biri olan Yıldız Balık Restoran, Assos rıhtıma inerken hemen sol tarafta yer alıyor. Assos Yıldız Hotel bünyesinde hizmet veren restoran, özellikle birbirinden lezzetli mezeleriyle dikkat çekiyor.

Yaz boyunca, haftanın yedi günü açık olan Yıldız Balık Restoran, 09.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Restoranın tek kötü yanı fiyatların biraz pahalı olması; öyle ki alkol dahil olmak üzere iki kişilik bir masanın ortalama hesap tutarı 200-300 TL arasında değişiyor.

Adres: Behramkale Koyu İskele Mevkii, 17860, Assos, Ayvacık/Çanakkale

İletişim: (0286) 721 70 25

4. Etem ile Aslı’nın Yeri

Etem ile Aslı'nın Yeri

Çanakkale-Assos yolu üzerinde, Sivrice Koyu’nda bulunan Ethem ile Aslı’nın Yeri, Ege meyhanesi tadında, mavi ve beyaz renklerin ağırlıkta olduğu dekoruyla şirin ve samimi bir işletmedir. Hiç ara vermeden, 12 ay boyunca açık olan mekanda, Ege mutfağının yanı sıra Yunan mutfağından lezzetleri de menüsünde barındırıyor. Zengin menüsü içerisinde isli uskumru, zahter salata, tahinli patlıcan, Rum cacığı, kuru domates salatası, fava, kuru et gibi denenmesi gereken lezzetler bulunuyor.

2015’ten bu yana hizmet vermeye devam eden Etem ile Aslı’nın Yeri, sakin ve huzurlu bir akşam geçirmek isteyenler için ideal bir yer oluyor. Mekanda, alkol de dahil olmak üzere iki kişilik bir masanın ortalama hesap ücreti 200-250 TL civarında seyrediyor. Etem ile Aslı’nın yeri haftanın yedi günü, 13.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Sivrice Koyu, No:44, 17862 Ayvacık/Çanakkale

İletişim: 0532 345 67 18

5. Sappho Rum Meyhanesi

Sappho Rum Meyhanesi

Assos gece hayatı mekanları arasına henüz yeni katılmış olan Sappho Rum Meyhanesi, 2019 yazından itibaren konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Kendinizi bir Rum meyhanesinde hissedeceğiniz mekan, Berceste Otel bünyesinde hizmet veriyor. Sappho Rum Meyhanesi, Assos’u kuşbakışı gören manzarasıyla herkesi kendisine hayran bırakıyor.

Fiyat olarak da makul olan mekanda, barbunya pilaki 12 TL, biber borani 12 TL, midye dolma 20 TL, ahtapot ızgara 50 TL, karides güveç 35 TL, çupra ızgara 50 TL, kanat ızgara 30 TL, karışık ızgara 40 TL olarak  ücretlendiriliyor. Sappho Rum Meyhanesi, haftanın yedi günü, 17.00 ile 00.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Sivrice Feneri, 17860, Bektaş, Ayvacık/Çanakkale

İletişim: 0541 647 55 35

6. Dutburnu Cafe & Bar Restoran

Dutburnu Cafe & Bar Restoran

Assos’ta Midilli Adası’nın karşısında bulunan Dutburnu Cafe & Bar Restoran, manzara eşliğinde, sevdiklerinizle hoşça vakit geçirebileceğiniz bir mekan. Yaz sezonunda, canlı müzik ve fasıl gibi etkinliklere ev sahipliği yapan Dutburnu, Assos gece hayatı renklerinden biri olarak her yaz birçok turistin uğrak noktalarından biri oluyor.

Midilli manzarasına karşı rakınızı veya şarabınızı yudumlayıp gecenin keyfini çıkarabileceğiniz Dutburnu Cafe & Bar Restoran’ı sizler de gönül rahatlığıyla Assos gece hayatı listenize ekleyebilirsiniz.

Adres: Koyunevi, 17860, Assos, Ayvacık/Çanakkale

İletişim: 0286 723 42 06

‘Assos gece hayatı’ başlıklı yazımız burada sona eriyor. Fikir ve görüşlerinizi, aşağıdaki kutucuğa yorum yaparak bizlere iletebilir, içeriğimizi geliştiren kişi ‘siz’ olabilirsiniz. Eğlence ve enerji dolu bir Assos tatili geçirmeniz dileğiyle!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin