Aşkabat’ta Ne Yenir, Ne İçilir? | Yöresel Lezzetler

Türkmenistan’ın başkenti ve en büyük kenti olan Aşkabat, tanıdık ve lezzetli yemek kültürüyle misafirlerine unutulmaz bir seyahat sunuyor.

Her damak zevkine hitap eden mutfağıyla Türkmenistan’ın Aşkabat’ında, harika bir lezzet turu yapabilirsiniz. “ Aşkabat’ta Ne Yenir, Ne İçilir?” yazımızda şehirde bulabileceğiniz nefis yemekleri ve hikâyelerini anlatmaya çalıştık. Şimdiden keyifli okumalar…

1- Kaytaz Böreği

Kaytaz Böreği

Görselliği bile iştah kabartan Kaytaz Böreği, Aşkabat’ın simgeleşmiş hamur işi yemeklerinden sadece biri. Kıyma ve soğanla yapılan harcıyla lezzetine lezzet katan böreğin kendine özgü tadı, hayran bırakıyor. Yeni demlenmiş bir çay  ve bir porsiyon Kaytaz Böreği siparişi vermeyi ihmal etmeyin.

2- Petir

Petir

Türkiye’de olduğu gibi Türkmenistan’da da ekmek sofraların vazgeçilmezleri arasında. Çeşit çeşit ve farklı lezzette ekmek bulabilirsiniz. Ülkenin geleneksel tatlarından Petir de bir çeşit ekmek ve her ana yemeğin yanında ikram ediliyor.

3- Çakıf

Türkmen rakısı

Türkmenlerin rakısı Çakıf, üzüm suyundan yapılıyor ve milli içki olacak kadar öneme sahip. Alışık olduğunuz rakı tadı ve içimi açısından büyük farklar görmeyeceksiniz. Akşam sofralarını donatan mezelerle beraber içilen bu rakıyı mutlaka deneyin.

4- Şaşlık

Şaşlık Kebabı

Tadına aşina olduğumu Şaşlık Kebabı, Aşkabat’ta yiyebileceğiniz en güzel yemeklerden biri diyebiliriz. Şehirde, tıpkı bizdeki gibi kuzu etinden yapılan bu kebap, mangalda pişiriliyor.

5- Shurpa

Shurpa

Türkmenistan lezzetleri arasında öne çıkan bir çorba çeşidi olan Shurpa, sağlıklı ve doyurucu bir öğün geçirmek isteyenler için ideal. Tam bir vitamin deposu olan bu çorbayı pek çok restoranda sipariş verebilirsiniz. İçinde pek çok sebze ve koyun eti bulunuyor.

6- Türkmen Pilavı

Türkmen Pilavı

Ülke kültürünün miraslarından biri olan pilav, Aşkabat’ta farklı şekillerde karşınıza çıkacaktır. Ancak en ünlüsü ve lezzetlisi Türkmen Pilavı olabilir. Özel günler ve festivallerin yıldızı bu etli pilavı denemeden gezinizi tamamlamayın.

*Türkmenistan’ın her köşesi her şehri keşfetmeye değer. Eğer bu güzel ülkeye bir gezi planınız varsa aşağıdaki ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Aşkabat ‘da ne yenir yazımız hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin