Köln’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Nefis Yöresel Yemekler

Almanya’nın geleneksel lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz Köln’ün yöresel yemeklerini derledik…

” Köln’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentin birbirinden lezzetli yemeklerini derledik. Dilerseniz birlikte inceleyelim..

Köln geziniz boyunca aç kalmayacağınızdan eminiz. Almanya’nın Köln şehri, Türk nüfusunun da yoğunlukta olduğu metropol kentlerden biri..

Bu sebeple pek çok Türk restoranı ile de karşılaşacaksınız. Diğer yandan dünya mutfağından pek çok restoran ve fast food zincirini de bulacağınız şehrin, kendine has yemeklerini biz çoktan listeledik..

Listenin ilk sırasında;

1- Soorbrode Sauerbraten

Soorbrode Sauerbraten

Kırmızı lahana ve klossun, üzüm sirkesi ile marine edildikten sonra servis edilmesin oluşan bu yemeğin adı Soorbrode… Sığır ve at eti kullanılarak yapılan bu ana yemek, Köln’de yer alan hemen her restoranda sipariş edebileceğiniz lezzetlerden biri.

2- Rievekoochen Reibekuchen

Rievekoochen Reibekuchen

Almanların klasik akşam yemeklerinden biri haline gelen Reibekuchen’i, patates ve elma sosu ile birlikte pişirilen domuz sosis olarak tarif edebiliriz. Kentin simgesi haline gelen bu yemek, Köln’de hemen her evde rastlayabileceğiniz türden bir ana yemek. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Halver Hahn Röggelchen

Halver Hahn Röggelchen

Köln’ün gelenekselleşmiş lezzetlerinden biri haline gelen Halver Hahn, çok lezzetli bir peynir çeşidi.. Almanların çok sevdiği bu peynir sabah kahvaltılarında ve günün her öğününde tüketilen aperatiflerden biri haline gelmiş. Halver Hahnın en önemli özelliği de lezzetli Alman ekmeği Röggelchen ile birlikte tüketilmesi. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Himmel und Ad Mit Flönz

Himmel und Ad Mit Flönz

Elma sosu, patates püresi ve kızarmış soğan ile birlikte servis edilen bu et yemeğinin ismi Himmel und Äd mit Flönz… Alman usulü akşam yemeklerinden biri. Tadı ise deneyenler tarafından çok seviliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Rievekoochen

Rievekoochen

Almanların klasik akşam yemeklerinden biri haline gelen Rievekoochen’i, patates mücveri olarak tanımlayabiliriz.

Kentin simgesi haline gelen bu yemek, Köln’de hemen her evde rastlayabileceğiniz türden bir ana yemek. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Eisbein

Eisbein

Alman mutfağının şöhretlilerinden biri de Eisbein.. Yemeğin zeminine lahana turşusu ya da patates eklenirken üzerine ise önceden ağır ağır pişirilmiş domuz bacağı eklenir. Almanların bayılarak yediği bu yemeğin Avusturya’da da çok meşhur olduğunu duyduk.

7- Karaorman Pastası

Karaorman Pastası

Kırmızı meyveler ile yapılan Almanya’nın leziz tatlılarından biri de Schwarzwalder Kischorte (Karaorman Pastası)… Muhteşem kreması, mayhoş meyveleri ve sünger kekiyle dikkat çeken bu pastayı, Köln gezinize kısa bir mola verip kahve eşliğinde tüketmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

8- Weissbier (Beyaz Bira)

Weissbier

Almanya’ya gidip de WeissBier denemeden dönmek olur mu hiç? Türkçesi ‘’Beyaz Bira’’ anlamına gelen bu lezzetli biranın içerisinde buğday yer alıyor. Damıtılma tekniği ve bulanık görüntüsü sebebiyle de hem tadı hem de görüntüsü farklılaşıyor. Mutlaka deneyin.. 🙂

9- Kölsch

Kölsch

Köln’ün kendine has  bir de birası var! Kentin yerel birasının ismi ise Kölsch… Kent merkezinde ve marketlerde hemen her yerde bulabileceğiniz bu lezzetli biraları denemeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

Köln Gezilecek Yerler için.. 🙂

Köln’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin