Amsterdam Çiçek Pazarı (Bloemenmarkt)

Amsterdam Çiçek Pazarı, şehrin en çok ziyaret edilen pazarlarının başında gelmektedir. Bunda şüphesiz, Hollanda’nın çiçekleriyle ve özellikle laleleriyle ünlü olmasının payı büyük.

Çiçek Pazarı (Bloemenmarkt), şehrin simge noktalarından biri olması nedeniyle Amsterdam’a gelenlerin mutlaka uğradığı ve çiçek veya çiçek tohumu aldığı bir yer konumunda bulunuyor. Siz de çiçeklere meraklıysanız bu keyifli pazarı Amsterdam gezilecek yerler listenize dahil etmenizi öneriyoruz. Pazarla ilgili detaylı bilgiler ise yazımızın devamında…

1- Amsterdam Çiçek Pazarı

Amsterdam Çiçek Pazarı
Çiçek Pazarı, şehrin en çok ziyaret edilen pazarları arasında bulunuyor

Geçmişi 1862 yılına dayanan Amsterdam Çiçek Pazarı, ilk kurulduğu zamanlarda yüzen bir pazardı. Pazarın yüzen bir pazar olmasının sebebi ise o dönemlerde Amsterdam’da kanal üzerinden ulaşım yapmanın oldukça yaygın olmasıydı. Böylece hem alıcılar hem de satıcılar pazara kolay bir şekilde gelerek alışverişlerini yapmaktaydı.

Amstel Nehri kıyısında bulunan pazara, bölgede yaşayan bahçıvanlar yetiştirdikleri bitkileri ve çiçekleri tekneleriyle getirerek satmaktaydı. Pazar, günümüzde artık yerleşik bir düzene girmiş olsa da hala tekne üzerinde durmaya devam ederek geleneği sürdürmektedir.

Amsterdam Çiçek Pazarı
Pazarda başta lale olmak üzere birçok farklı çiçek türünü ve tohumunu satın alabiliyorsunuz

Pazarda geçmişten bu yana çoğunlukla birçok farklı çiçek ve çiçek tohumları satılsa da son dönemlerde turistlerin ilgisini çekebilecek çeşitli hediyelikleri ve yöresel ürünleri de bulmanız mümkün olmaktadır. Pazarda aynı zamanda birçok ülkede yasal olmamasına rağmen Hollanda içinde herhangi bir yasaya tabi olmayan bitkiler de bulunmaktadır. Bu nedenle alacağınız bitkinin dönüş yolunda size sıkıntı çıkarmayacağından emin olmanızda fayda var. Emin olmak için yasal olan bitkilerin üzerindeki “yurt dışına çıkarılmasında herhangi bir sakınca yoktur” yazısına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Tabi ki her şeye rağmen pazarın en meşhur ürününün laleler olduğunu tahmin etmişsinizdir 🙂 Eğer aralık döneminde bu pazara gelirseniz Noel’e özel çok farklı Noel ağaçları da bulabilirsiniz.

2- Amsterdam Çiçek Pazarı Nerede?

Çiçek Pazarı, şehrin oldukça merkezi bir noktasında bulunmaktadır. Dünyaca ün salmış olan bu özel çiçek pazarı, Koningsplein ile Muntplein arasındaki Singel Kanalı’nda bulunmaktadır.

3- Amsterdam Çiçek Pazarı’na Nasıl Gidilir?

Amsterdam Çiçek Pazarı’na gitmek için tramvayları kullanabilirsiniz. Koningsplein durağına giden tramvay hatlarını değerlendirerek pazar alanına kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

#1 Ziyaret Saatleri

Amsterdam Çiçek Pazarı
Hollanda Laleleri

Çiçek Pazarı’ndaki birçok dükkan çoğunlukla pazartesiden-cumartesi arası 08:30-17:00 saatleri arasında; pazar günleri ise 11:30-17:30 saatleri arasında açık olmaktadır. Bazı dükkanlar pazar günleri açık olmasa da haftanın her günü bu pazarda hatırı sayılır oranda açık dükkan bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Farklı ambiyansı ve renkli ortamı ile Amsterdam’da nerede alışveriş yapılır? sorusunun cevaplarından biri olan Amsterdam Çiçek Pazarı kesinlikle Amsterdam’a gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri. Bir şeyler almasanız bile sırf gezmek için bile olsa bu pazara vakit ayırmanızı öneriyoruz.

 Amsterdam Çiçek Pazarı hakkında merak ettiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin