Amman’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Lezzet

Türk mutfağına benzer nitelikte bir yemek kültürüne sahip olan Amman mutfağı, pek çok et yemeğinin tadına bakabileceğiniz lezzetli mi lezzetli yöresel yemeklere sahip..

‘’ Amman’da Ne Yenir , Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte hemen her restoranda Ürdün’ün geleneksel yemeklerini rahatlıkla deneyebilirsiniz. Hem de Amman’daki restoranların fiyatları gayet makul. Kent geziniz sırasında aç kalmayacağınızdan eminiz..

Listenin ilk sırasında;

1- Şiş Kebap

şiş kebap

Ürdün’de, Türk mutfağından yoğun esintiler hissedeceğinizi söylemiştik. Kentte yer alan restoranların menülerinde şiş kebap görürseniz şaşırmayın!

Çünkü kentte hemen her restoranda koyun etinden yapılan şiş kebaplar sizleri bekliyor. Mangal ateşinde yumuşacık olana kadar pişirilen bu etlerin tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

2- Humus

humus

Bizim mutfağımızdan da aşikar olduğumuz Humus, Ürdün’ün en ünlü yemeklerinden biri.. Ana vatanı da diyebiliriz aslında.. İçerisinde nohut, tahin, limon suyu, tuz ve sarımsak yer alan bu mezenin aromatik bir tadı olduğunu belirtelim..

Orta Doğu mutfağının da yapı taşlarından biri haline gelmiş. Bu favori geleneksel yemeği, Amman’da yiyeceğiniz akşam yemeklerinden birinde meze olarak sipariş etmenizi tavsiye ederiz.

3- Falafel

falafel

Orta Doğu mutfağının baş tacı olarak gösterebileceğimiz Falafel, Amman’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden arasında geliyor.

Nohut ve fava fasulyesinden hazırlanan harcın top şekline getirilerek yağda kızartılmasından oluşan bu yemek, Amman’da mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden bir diğeri.

4- Mansaf

mansaf

Mansaf, yapılış şekliyle Shwarmaya benzetilse de iki yemeği birbirinden ayıran en önemli özelliği, Mansaf’ın lavaş ekmeği yerine pilav ve harika bir sos ile birlikte servis edilmesidir.

Amman mutfağında etsiz bir yemek bulmak ise bir hayli zor. Ancak eti seviyorsanız ona doyacağınızı da belirtelim.

5- Shawarma

Shawarma

Kentte lezzetli mi lezzetli bir yemek yeme arayışındasınız ve Amman’da ne yenir diye düşünüyorsanız; Shwarma, mutlaka denemeniz gereken bir lezzet.. Şehrin geleneksel yemeklerinin başında gelen bu yemeği kabaca tarif edecek olursak; çeşitli baharatlarla terbiye edilmiş koyun etinin yumuşacık bir hale gelene kadar pişirildikten sonra lavaş ekmeğinin arasına konularak servis edilmesi diyebiliriz.

İçerisine eklenen baharatlarla farklı bir aromaya kavuşan bu dürüm, sizler için oldukça doyurucu bir akşam yemeği alternatifi olabilir.

6- Künefe

künefe

Künefe hayranlarının Amman’da aradıklarını bulacağından eminiz.. Kentte yer alan hemen her restoranda yemeğin peşinden mutlaka servis edilen künefeyi bir de Ürdün’de tatmanızı tavsiye ederiz. Yanında bir top dondurma veya kaymak istemeyi unutmayın!

7- Baklava

baklava

Kent geziniz sırasında, canınız tatlı çekti ve Amman’da ne yenir diye düşünüyorsanız; sizlere şerbetli tatlıların şahı Baklava’yı şiddetle öneriyoruz..

Kentte kolaylıkla bulabileceğiniz baklavanın tadının Türk baklavasından bir farkı yok. İsteğe bağlı olarak fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak her gün üretiliyor.

Amman Gezilecek Yerler için..

Amman’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin