Alaçatı’nın Gezilecek Yerleri | 28 Görülesi Yer

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden ve yazlıkçıların en gözde mekanlarından biri olan Alaçatı, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir kasabadır. Küçük ama şirin bir kasaba olan Alaçatı’nın masmavi plajlarında eğlenip, begonviller ve sardunyalarla çevrelenmiş Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürürken harika zaman geçireceksiniz.

Rüzgar sörfüyle de oldukça ünlü olan bu kasabaya hayran olmamak elde değil. Taş evleri, birbirinden renkli cafe ve restoranları, çeşit çeşit hediyelik eşya dükkanlarıyla sizi çok farklı bir atmosfere taşıyacak. Yaz aylarında daha da çok artan nüfusuyla Alaçatı’ya gelmek, mükemmel bir tatile imza atacağınızın garantisidir. Zaten en başta Ege’nin sıcak ve samimi insanlarına eşlik etmek bile, bu noktalara gelmek için bir sebep.

Kaç Günde Gezilir; 4 günde gezebilirsiniz. Eğer denizin tadını doyasıya çıkarmak istiysanız bu süreyi 7 güne kadar uzatmanızı tavsiye edebiliriz. 

Ziyaret İçin En İyi Zaman; Alaçatı’yı ziyaret etmek için en iyi zamanlar; Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır. Biraz daha sakin bir Alaçatı görmek istiyorsanız, denizin hala girilebilecek kadar ılık olduğu Eylül ve Ekim ayları sizin için daha ideal olacaktır.

Havalimanı Merkez Ulaşım; Ulaşım Rehberi yazımızda daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ne Yenir; Alaçatı’ya geldiğinizde, ilk olarak kumru yemeli ve diğer meşhur lezzetler için de Alaçatı’nın Yöresel Yemekleri’ne bir göz atmalısınız!

*Alaçatı Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Sembolik Yapılar

1. Alaçatı Yel Değirmenleri

Alaçatı Yel Değirmenleri

Burası neresi? Alaçatı’nın bir simgesi haline gelen Alaçatı Yel Değirmenleri, çok eski yıllarda inşa edilmiş harika yapılardır. Eski yıllarda inşa edilen yel değirmenlerinin yanında, rüzgar enerjisinden yararlanmak için yeni inşa edilen yel değirmenleri de bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Alaçatı’nın en önemli sembolik yapılarından biri olan yel değirmenlerini, yakından görmek istemez misiniz? O zaman Alaçatı’nın gezilecek yerleri listesinde, ilk olarak bu noktayı ekleyin! Neden mi, yel değirmenlerinin bir kısmı restore edilerek, günümüzde restoran ve kafe olarak işletildiği için. Mükemmel manzara karşısında fotoğraflar çekeceğiniz ve keyif yapacağınız bir yer…

  • Adres: Tokoğlu Mahallesi, Uğur Mumcu Cd., 35930 Alaçatı Belediyesi/Çeşme/İzmir
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Yol tarifi al >

2. Alaçatı Taş Evleri

Alaçatı Taş Evleri

Burası neresi? Alaçatı’nın bir diğer sembolü olan taş evler, geçmişte Rumların inşa ettiği ve ağırlıklı olarak oturduğu evlerdir. Yerli ve yabancı pek çok turistin merakla gezdiği yerlerden biri olmasıyla birlikte, fotoğraf aşıklarının da bir numaralı adresidir diyebiliriz.

Alaçatı evleri, bölgenin kendine has taşlarından inşa edilmesiyle ayrı bir tarihi dokuya sahiptir. Evlerin arka tarafında genellikle bahçe ya da avlu bulunur, hatta bunların tamamen arkasında ise tarlalar yer alır. Bahçedeki rengarenk çiçekler, bu taş evlerle bütünleşince ortaya harika bir atmosfer çıkarır. Bunuda unutmayın! 🙂

Neden gitmeliyim? Dar sokakları, arnavut kaldırımları ve bu mükemmel taş evleri ile listenize muhteşem bir gezi rotası eklediğinizden emin olabilirsiniz. Ayrıca bu taş evlerden bazıları otel olarak kullanıldığı için, konaklama ihtiyacınızı da giderebiliyorsunuz. Dahası taş evlerin yer aldığı bölgedeki restoranlarda güzel vakit geçirebilir veya hediyelik eşya dükkanlarında gezinebilirsiniz.

3. Dutlu Kahve

Dutlu Kahve

Burası neresi? Adını üstünde yükselen asırlık dut ağacından alan Dutlu Kahve, Alaçatı’nın popüler dinlenme durakları arasında bulunmaktadır. Güzel müziklerin sohbete eşlik ettiği Dutlu Kahve, fiyat olarak da turistik bir bölgeye göre uygun sayılabilir.

Neden gitmeliyim? Dut ağacının gölgesinde birbirinden güzel meze ve içeceklerle keyifli sohbetler etmek için Dutlu Kahvesi’ni, Alaçatı’nın gezilcek yerleri arasında sayabiliriz.

-Cadde ve Meydanlar

4. Kemalpaşa Caddesi

Kemalpaşa Caddesi

Burası neresi? Alaçatı’nın en popüler caddelerinden biri olan Kemalpaşa Caddesi, gündüzleri oldukça sakin olurken, akşamları ise bi’ hayli kalabalıktır. Caddede; ünlü mekanlar, restoranlar, butikler, hediyelik eşya ile el işi dükkanları gibi daha pek çok şey yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Özellikle, yaz aylarında daha aktif olan caddede, istediğiniz her şeyi bulabilir ve gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Sabah saatlerinde geldiğinizde; güzel bir yürüyüş yaparak dükkanları gezebilir, akşam saatlerinde geldiğinizde ise; restoranlardan birini seçerek farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Üstelik canlı müzik mekanlarında oturup eğlenirken, sevdiklerinizle unutulmaz bir tatile de imza atabilirsiniz.

5. Alaçatı Çarşı

Alaçatı Çarşı

Burası neresi? Alaçatı’yı en iyi keşfedeceğiniz yerlerden biri de kuşkusuz çarşısıdır. Burada dolaşırken, hem Alaçatı’yı keşfedecek hem de içerisindeki işletmelerden doyasıya faydalanacaksınız.

Neden gitmeliyim? Mesela, hediyelik eşya dükkanlarından kendinizi ya da sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Hatta keşif esnasında, el işi satan tezgahlara denk gelecek ve belki de aklınıza dahi gelmeyecek birçok şeyi burada bulacaksınız. Tabii ki sadece bununla sınırlı kalmıyor! Küçük ama şirin restoran veya cafelerde dilediğiniz kadar soluklanabilir, lezzetli menülerin tadına bakabilirsiniz.

6. Alaçatı Meydanı

Alaçatı Meydanı

Burası neresi? Lavanta kokuları eşliğinde, Alaçatı Meydanı’nda gezmek mükemmel olsa gerek, öyle değil mi? Sadece tatilcilerin gelip gezdiği bir yer değil, aynı zamanda düzenlenen turlardaki rehberlerin de mutlaka uğramayı planladığı bir yerdir.

Neden gitmeliyim? Birçok tanıdık simayla karşılaşabileceğiniz bu yer, akşam saatlerinde fazlasıyla kalabalıklaşıyor. Ancak bu durum sizi korkutmasın! İstediğiniz vakitte gelerek, dilediğiniz gibi zaman geçirebilirsiniz. Şirin cafelerinde bir kahve yudumlayın, ünlü restoranlarında nefis bir akşam yemeği yiyin! Ayrıca gündüz saatlerinde; taş evlerin önünde fotoğraf çekilebileceğinizi, özellikle de o rengarenk çiçekleri kadraja dahil etmeyi unutmayın!

7. Hacı Memiş Sokağı

Hacı Memiş Sokağı

Burası neresi? Alaçatı’daki meşhur yerlerden biri de Hacı Memiş Sokağı’dır. Oldukça keyifli ve eğlenceli gezinize, bu noktayı da eklemeli ve mutlaka uğramalısınız. Alaçatı’nın diğer yerlerine nazaran, biraz daha sakin, gürültü ve kalabalıktan uzak bir yer olmasıyla bazılarımıza daha cazip gelebilir. Özellikle de kalabalığı sevmeyenlerin fazlasıyla hoşuna gideceği bir nokta…

Neden gitmeliyim? Sıcakkanlı ve samimi çalışanların bulunduğu restoran ve cafelere bayılacaksınız. Aynı zamanda butik otellerin birinde konaklayabilir ve tatilinizi biraz daha uzatabilirsiniz. İçerisindeki giyim butiklerine, sanat galerilerine ve sokağın tarihi görüntüsüne hayran kalacağınızdan eminiz.

-Limanlar

8. Alaçatı Limanı

Alacati marina

Burası neresi? Alaçatı Limanı, tekneler için bir dinlenme yeri olmasının yanı sıra turistler için de ilgi gören yerlerden biridir. Turistler limanda bulunan barlar ve restoranlarda çok güzel zamanlar geçirebilmektedir. Alaçatı Limanı gündüzü ayrı, gecesi ayrı görülmesi gereken yerlerden biridir. Port Alaçatı’yı özel kılan şeylerin başında ise evlerin önünde araç otoparkı yerine tekne park edecek yerlerin olmasıdır.

Neden gitmeliyim? Son 10 yıl içinde muhteşem bir değişim geçiren Port Alaçatı, Alaçatı’nın mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunmaktadır. Buraya gelerek hem tekneleri inceleyebilir hem de mekanlarda çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Limanın muhteşem manzarası da burayı ziyaretçiler için cezbedici kılmaktadır.

  • Adres: Alaçatı Mh, 18000/1 Sokak No:4, 35930 Çeşme/İzmir
  • Yol tarifi al >

-Plajlar

9. Pırlanta Plajı

Burası neresi? 500 metre uzunluğuyla dikkat çeken Pırlanta Plajı, sığ ve berrak denizi ile suyun tadını çıkarmak isteyenler için Alaçatı’nın gidilmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. Etrafı çam ormanlarıyla çevrili Pırlanta Plajı hem denize girmek hem de kamp için değerlendirilebilecek yerlerden biridir. Denizin çoğunlukla sakin olması ise kalabalıktan rahatsız olanlar için burayı cazip kılmaktadır.

Pırlanta Plajı, Alaçatı beldesinden 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve ulaşılabilirlik açsından da avantajlı bir konumdadır. Plajda şezong ve şemsiye kiralayabileceğiniz çeşitli işletmeler de hizmet vermektedir. Suyu ise diğer plajlara nazaran daha ılık olması nedeniyle çocuklu aileler için de tercih edilen yerlerden biridir.

10. Altınkum Plajı

Altınkum Plajı

Burası neresi? Çeşme merkeze 10 km mesafede yer alan Altınkum Plajı, en popüler plajlar arasında yerini alıyor. İsmini, altın rengi kumundan alan plaj, buz gibi serin sulara sahip olmasıyla dikkat çekiyor. En sıcak havalarda bile, içinizi ferahlatacak cinsten!

Neden gitmeliyim? Konumu nedeniyle rüzgara karşı ters bir yöndedir ve bu sebepten deniz hep çarşaf gibidir. Dalgasız bir denizde yüzmeyi, doğal olarak hepimiz isteriz. Bu nedenle; Altınkum Plajı’na gelerek, denizde doyasıya yüzmeli ve güneşin tadını çıkarmalısınız! Ayrıca plajda yer alan beach club ve cafelerde, dilediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz.

11. Ilıca Plajı

Ilıca Plajı

Burası neresi? Çeşme merkeze oldukça yakın bir konumda bulunan Ilıca Plajı, popüler plajlar arasında bir diğeridir. Berrak denizi ve tertemiz kumsalıyla, yerli-yabancı birçok turistin akın ettiği plajlardan biridir. Özellikle denizin sığ olması sebebiyle, çocuklu ailelerin vazgeçilmez adresidir diyebiliriz.

Neden gitmeliyim? İçerisinde yer alan işletmeler, oteller ve su sporları merkezi sayesinde ihtiyacınız olan her şeyi bulacaksınız. Voleybol sahasında, sevdiklerinizle güzel bir yarış düzenleyebilir ya da otel tarafından işletilen merkezde dalış, jet ski, rüzgar sörfü ve bunun gibi daha pek çok su sporlarını yapabilirsiniz.

Kaçırmayın! Ilıca Plajı’nın, denizin içinde kaynayan sıcak termal sularıyla ünlenmiş olduğunu unutmayın!

12. Dharma Beach Club

Dharma Beach Club

Burası neresi? Çeşme merkeze 10 km uzaklıkta yer alan plaj, uzun bir sahile sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Arkadaş ortamınızla geldiğinizde, fazlasıyla eğleneceğinizin şimdiden altını çizelim. Çünkü birbirinden farklı aktivitelerin mevcut olduğunu göreceksiniz.

Neden gitmeliyim? Örneğin; her gün düzenlenen Happy Hour partilerine katılabilir, su sporları merkezinde dilediğiniz sporları yapabilirsiniz. Plaj voleybolu, halat yarışması, plaj futbolu gibi birçok etkinliğe ve yarışmaya katılma şansı da elde edebilirsiniz. Aynı zamanda grup partileri, konserler, davet, düğün ve doğum günü gibi organizasyonların da düzenlendiğini belirtelim.

  • Adres: Altınkum, Cavuskuyu Mevkii No:6, 35930 Çeşme/İzmir
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Telefon: 0544 622 08 21
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Wyndy Beach Club

Wyndy Beach Club

Burası neresi? Alaçatı Limanı’nda yer alan Wyndy Beach Club, gündüzleri plaj, akşamları ise gece kulübü olarak hizmet veriyor. Yani hem güneşlenecek hem de eğleneceksiniz. 🙂 Özellikle içerisinde yer verdiği dünya mutfağındaki lezzetlere de bayılacaksınız! Üstelik plajda sörf yapanları izleyebilir ve bilakis sizde onların arasına katılabilirsiniz.

  • Adres: Hacı Memiş Mah. 8000/1 Sok., Port Alaçatı Marina İçinde, Alaçatı, Çeşme, İzmir
  • Yol tarifi al >

14. Zio Beach Club

Zio Beach Club

Burası neresi? Gündüzleri denizin tadını çıkaracağınız Zio Beach Club’te, akşamları eğlenceli konserler veya canlı müziklerle kendinizden geçeceğiniz garanti. Arkadaş ortamınızla geldiğinizde, mutlaka akşam saatlerini beklemeli ve güzel bir tatile merhaba demelisiniz. Yalnız geldiğinizde ise, güneşlenirken kitap okuyabilir ya da sadece yüzebilirsiniz. Her şey serbest!

15. Çark Plajı

Çark Plajı

Burası neresi? Alaçatı’nın en ünlü plajlarından biri olan Çark Plajı, neredeyse dört mevsim rüzgar aldığı için, sörf tutkunlarının sıklıkla tercih ettiği noktalardandır. Sizde öğrenmek ve onların arasına katılmak isterseniz, içerisindeki birçok sörf okuluna gitmeli ve bir an önce işi kavramalısınız. Eğer sörfle ilgilenmiyor ve izlemek dahi istemiyorsanız, koyun yanında yer alan beach veya halk plajına geçebilirsiniz. Özellikle bu kısımlar oldukça sığ olduğu için, hem çocuklu aileleri hem de yüzme konusunda endişesi olanları bi’ hayli sevindirecek.

  • Adres: Alaçatı, Uğur Mumcu Cd. 16/a, 35930 Alaçatı / Çeşme/Çeşme/İzmir
  • Telefon: 0553 200 38 29
  • Yol tarifi al >

16. Alaçatı Halk Plajı

Alaçatı Halk Plajı Kamp Alanı
Fotoğraf: George Uta

Burası neresi? Alaçatı’de denize girilebilecek yerler hakkında konuşuluyorsa Alaçatı Halk Plajı’nı es geçmemek gerekiyor. Masmavi ve oldukça berrak bir suya sahip olan Alaçatı Halk Plajı, özellikle bölge halko tarafından sıklıkla denize girmek için tercih edilmektedir.

Alaçatı Halk Plajı, Alaçatı merkezden 11 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır ve buraya kısa bir yolculukla ulaşmak mümkün olmaktadır. Çoğunlukla ücretli plajların gölgesinde kalmasından dolayı özellikle sakinliği ile kalabalıktan uzak kalmak isteyen ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir.

Neden gitmeliyim? Gözlerden uzak olmak isteyenler için Alaçatı Halk Plajı tercih edilebilecek yerler arasında bulunuyor. Ancak burada duş ve tuvalet gibi imkanlar bulunmadığı için buraya geleceklerin bu durum göz önünde bulundurmasını öneriyoruz.

  • Adres: Ovacık, Ovacık/, 35930 Çeşme/İzmir
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

17. Spiaggia Grande Plajı

Spiaggia Grande Plajı

Burası neresi? Giderek popülerliğini artıran Spiaggia Grande Plajı’nda, lezzetli menüleriyle farklı tatları deneyimleyecek, konser organizasyonlarıyla eğlenceli dakikalar geçireceksiniz. Masmavi deniziyle, çalan müzikleriyle kendinizi deşarj edeceğiniz bir yer…

18. Sığacık Plajı

Sığacık Plajı

Burası neresi? Bir site içerisinde yer alan plaj, yol üzerinde görünmediği için çoğu kimse tarafından bilinmiyor. Bu nedenle kalabalıktan hoşlanmayanlar, sessiz ve sakinlik içerisinde tatiline devam etmek isteyenlerin bir numaralı adresi bu plaj olabilir. İncecik kumu ve tertemiz deniziyle, güzel vakit geçireceğinizi düşünüyoruz. Unutmadan, plajın Güvercinlik Koyu veya Kleopatra Koyu olarak da adlandırıldığını da söyleyelim.

Uyarı! Deniz birden derinleştiği için dikkat etmenizde fayda var!

19. Piyade Koyu Plajı

Piyade Koyu Plajı

Burası neresi? Çark Plajı’nın hemen yanında yer alan Piyade Koyu Plajı, içerisindeki birçok beach ve işletmesiyle sizi fazlasıyla etkileyecek. Gündüzleri nasıl kalabalıklaşıyorsa, akşamları da oldukça hareketli olduğunun garantisini verebiliriz. Çünkü akşamları, disko ve restoran hizmeti veren birçok sayıda işletmeyi içerisinde barındırıyor.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Ulusal ve Milli Parklar

20. Tanay Tabiat Parkı

Tanay Tabiat Parkı

Burası neresi? Çeşme’ye 9 km uzaklıkta bulunan Tanay Tabiat Parkı, ailecek veya dostlarınızla gelebileceğiniz harika bir yerdir. Doğayla baş başa kalmak için en ideal noktalardan biri olan park, aynı zamanda birinci derece doğal sit alanı olma özelliğine sahip.

Neden gitmeliyim? İhtiyaç duyacağınız her şeyi (büfe, wc, kabin, duş vb.) içerisinde barındırıyor. Ayrıca konaklamak için kır evlerinden yararlanabilir ya da kamp alanlarında çadır kurabilirsiniz. Üstelik kamp alanındaki patikada güzel bir doğa yürüyüşü yapabileceğinizi de unutmayın!

Kaçırmayın! Birbirinden farklı ağaç türleriyle, yemyeşil bir doğada piknik yapmaya kimse hayır demez! Dahası bisiklet sürebilir veya harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Hobileriniz, ilgi alanlarınız neyse ona yöneleceğiniz bir yer!

  • Adres: Celal Bayar, 5221. Sk. No:78, 35930 Çeşme/İzmir
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 20.00
  • Telefon: (0312) 207 50 00
  • Yol tarifi al >

-Koylar

21. Aya Yorgi Koyu

Aya Yorgi Koyu

Burası neresi? Alaçatı’nın en ünlü koylarından biri olan Aya Yorgi Koyu, her yaz binlerce turistin akınına uğruyor. Gündüzleri güneşlenip yüzeceğiniz bir yer, akşamları canlı DJ performanslarıyla eğleneceğiniz bir yer… İçerisinde birçok farklı beach yer alıyor ve istediğinizi tercih ederek bir gününüzü geçirebilirsiniz.

  • Adres: Sakarya, Ayayorgi Yolu No:14, 35930 Çeşme/İzmir
  • Yol tarifi al >

22. Delikli Koy

Delikli Koy

Burası neresi? Alaçatı’nın diğer plajlarına ve koylarına nazaran, daha az kişi tarafından biliniyor ve bu sayede sessiz, sakin, huzur dolu bir tatil arayanların ilk rotası oluyor. İsmini, denizin ortasında bulunan ve kıyı ile denizin birleştiği kısımda yer alan bir kayanın içerisindeki delikten aldığı söyleniyor.

Neden gitmeliyim? Konumu itibariyle en ideal rüzgara sahip oluşu, sörf tutkunlarını harekete geçirecek türde bir özelliktir. Sadece sörf değil, aynı zamanda piknik yapabilir veya çadır kurarak kamp da yapabilirsiniz. Bembeyaz kayaların arasında, masmavi bir denizde yüzmek… Kulağa çok hoş geliyor, değil mi? Alaçatı’ya geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında geliyor, sakın unutmayın!

23. Sakızlı Koy Plajı

sakızlı koy

Burası neresi? Çeşme Yarımadası’nın kuzey tarafına düşen Sakızlı Koy Plajı’na Alaçatı’dan yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Plaj çevresinde konaklamak için butik oteller bulabileceğiniz gibi günübirlik ziyaretlerinizde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeleri de değerlendirmeniz mümkün. Dilerseniz muhteşem gün batımına karşı restoranlarda Ege mutfağını ve mezelerini de deneyimleyebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Suyunun temiz olması ve sakin olması Sakızlı Koy Plajı’nı Çeşme plajları içinde bir tık öne çıkarmaktadır. Kıyıya kadar aracınızla gelebiliyor olmanız da ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz noktasında sizin için avantaj oluyor. Sakızlı Koy Plajı’nın denizinin özellikle eylül ayından itibaren dalgasız ve çok keyifli olduğunu da belirtmek isteriz.

  • Adres: Cumhuriyet, 4501. Sk. No:17, 35930, 35930 Alev Ada/Çeşme/İzmir
  • Yol tarifi al >

24. Yumru Koyu

Yumru Koyu

Burası neresi? Dünya Windsurf Şampiyonası’na ev sahipliği yapmasıyla bilinen Yumru Koyu, her yıl profesyonel sörfçülerle birlikte bu sporu öğrenmek isteyen insanları ağırlıyor. Rüzgar sörfü için en ideal noktalardan biri olan koyda, aynı zamanda birçok sörf okulu da yer alıyor. Buraya uğradığınız zaman, eğer denk gelirse, belki ünlü isimlerden de bir ders alırsınız. 🙂 Yok benlik değil bu işler derseniz, ki neden olmasın, sörf yapanları izleyebilir ya da yüzüp güneşlenebilirsiniz.

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

-Aqua Parklar

25. Oasis Aquapark

Oasis Aquapark

Burası neresi? Alaçatı’daki en büyük eğlence merkezlerinden biri olan Oasis Aquapark, çocuklarınızla mükemmel derecede eğlenebileceğiniz yerlerdendir. Birbirinden farklı su kaydıraklarına ve havuzlarına yer vermesinin yanı sıra birçok farklı aktiviteyi ve etkinliği de içerisinde barındırıyor. Köpük partisi, okçuluk yarışı, sumo güreşi, canlı langırt, havuz oyunları, dans ve fitness gibi daha pek çok etkinliğe katılma şansı yakalayabilirsiniz.

  • Adres: Alaçatı, 6095. Sk. No: 12, 35930 Çeşme/İzmir
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 18.00
  • Telefon: 0533 890 12 90
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

26. Aqua Toy City

Aqua Toy City

Burası neresi? Çocuklarınızla eğlenebileceğiniz su parklarından bir diğeri de Aqua Toy City’dir. Çocuklar için ayrı havuz ve oyun alanlarının olmasına, çok sevineceğinizi umuyoruz. Böylece siz dinlenirken, çocuklarınızı kendi haline bırakabilirsiniz ama tabii tedbiri elden bırakmamak şartıyla. 🙂 Eğlencenin ve etkinliğin bol olduğu bu su parkında, sınırsız eğlenceye doyamacaksınız!

*Diğer

27. Alaçatı Surf Paradise Club

Sörf

Burası neresi? Alaçatı’nın en önemli kulüplerinden biri olan Alaçatı Surf Paradise Club, Alaçatı Koyu’nda yer alıyor ve 1995’ten beri hizmet veriyor. Profesyonel sörfçülerden eğitim almak, içerisindeki birçok aktiviteden yararlanmak ve farklı etkinliklere katılmak… Aklınıza gelemeyecek daha pek çok şeyi bünyesinde barındırdığını söylemeden geçmemeliyiz. Sörfle ilgilenmiyorsanız dahi, çocuklarınız için ayrı organizasyonların bulunduğunu ve farklı dallarda sporların da mevcut olduğunu ekleyelim.

  • Adres: 18012 Sokak No.3 Liman Mevkii, 35930 Çeşme/İzmir
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 18.00
  • Telefon: (0232) 716 66 11
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al>

*Alaçatı’ya Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

Alaçatı’ya yakın yerleri, turistik noktaları ve köyleri daha kapsamlı olan İzmir’e Yakın Gezilecek Yerler listesinde bulabilirsiniz. Çeşme, Foça, Sığacık, Dikili, Urla, Ildırı Köyü, Germiyan Köyü gibi daha pek çok popüler noktayı bu yazıda bulabilirsiniz…

28. Şifne Termal Kaplıcaları

Burası neresi? Alaçatı çevresinde gezilecek yerler konusunda Şifne Termal Kaplıcaları, sağlık turizmini deneyimlemek isteyenler için gezi planına dahil edilmesi gereken yerlerden biridir. Alaçatı’ya komşu Şifne’de bulunan termal su kaynakları, burayı Alaçatı’ya gelenler için de cazip bir rota haline getirmektedir.

Şifne’nin şifalı sularının başta cilt ve romatizmal rahatsızlıklar olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilmektedir. Bu nedenle bölgeye gelen ziyaretçiler çamur banyolarına akın etmekte ve şifa aramaktadır. Kimi ziyaretçiler ise sadece yorgunluklarını atmak için kaplıcaları ve çamur banyolarını değerlendirmeyi tercih etmektedir.

*Alışveriş

Alaçatı’nın alışveriş noktalarına azda olsa değindik ve genelde butiklerin, hediyelik eşya dükkanların ve el işi tezgahların yer aldığını öğrendik. Daha da öğreneceğiniz çok şey var! Yöresel pazarları, çarşıları ve daha birçok alışveriş mekanlarıyla ”Alaçatı Alışveriş Rehberi” yazısı sizlerle…

*Gece Hayatı

Hep plaj hep koy nereye kadar, biraz eğlenmekte şart! Alaçatı’da muazzam bir tatil geçirmeniz için anlatmaya devam ediyoruz. Birbirinden renkli caddeleri, sokakları dışında masmavi plajlarıyla sizi mest edecek olan Alaçatı, gece hayatıyla da fazlasıyla eğlenmenizi sağlayacak. Çoğu yer, gündüz saatlerinde yüzüp güneşlendiğiniz plajlardır. Genelde bu plajların akşam saatlerinde bir gece kulübüne, bara veya diskoya dönüştüğünden bahsettik. İşte bu yerleri yakından tanımak, öğrenmek istemez misiniz? O zaman buyrun ”Alaçatı Gece Hayatı” yazımıza!

*Tarihi Yerler

Alaçatı’nın en çok tarih kokan yapıları kuşkusuz, taş evleri ve yel değirmenleridir. Bu yazımızda biraz olsun tarihi yapılarına yer vermeye çalıştık. Fakat daha detaylı incelemek ve öğrenmek isterseniz diye, ”Alaçatı’nın Tarihi Yerleri” adlı makalemizi buraya bırakıyoruz. Gelin hep birlikte keşfedelim!

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • Hacı Memiş Sokağı, Alaçatı Çarşı veya Kemalpaşa Caddesi’ni gez ve birbirinden farklı hediyelik eşya dükkanlarını dolaş!
  • Alaçatı Taş Evleri’nin önünde fotoğraf çekilmeyi unutma!
  • Alaçatı Yel Değirmenleri’ne git ve sembolik yapıları yakından gör!
  • Birbirinden farklı plajlarında; gündüz saatlerinde denizin keyfini çıkar, akşam saatlerinde ise müzik eşliğinde dans etmenin tadına bak!
  • Tanay Tabiat Parkı’nda kamp ya da piknik yap!
  • Yumru Koyu’nda sörf yapanları seyret!
  • Son olarak kumru yemeden sakın gitme!
  • Alaçatı Ot Festivali’ne katıl!

*Şehir İçi Ulaşım

Alaçatı’nın sokakları dar olduğu için çoğu yere yürüyerek ya da bisiklet kiralayarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Tabii ki taksi, minibüs ve dolmuş gibi araçları kullanmanız da mümkün. Ancak genel olarak bir araç kiralamak, gezi için daha yararlı olacaktır.

Alaçatı’dan diğer tatil beldelerine veya yakın mesafelere gitmek için, 10 dakikada bir kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. Minibüsler 07.00 – 22.00 saatleri arasında çalışmakta.

Alaçatı’nın gezilecek yerleri hakkında hazırladığımız listemizi son olarak 15.07.2023 tarihinde sizler için günlelledik. Siz de yazımıza katkıda bulunmak isterseniz duygu ve düşüncelerinizi bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin –>