Alaçatı Alışveriş Rehberi | 15 Popüler Alışveriş Noktası

Alaçatı’nın kendine özgü yöresel pazarları ve hediyelik eşya satan butikleri oldukça çeşitlidir.

Tatilinize renk katmak, sevdiklerinize hediyeler götürmek için Alaçatı’nın özgün pazar ve butiklerinde alışveriş yapabilirsiniz. Alaçatı alışveriş rehberi yazımızda sizler için alışveriş yapabileceğiniz antika ürünler satan dükkanlardan, kıyafet ve takı tasarım atölyelerinden bahsettik.

Alaçatı Alışveriş Rehberi;

1- Antikacılar Çarşısı

Antikacilar carsisi

Antikacılar Çarşısı’nda mistik ve otantik hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Pazar Yeri Camii’nin karşında kurulan pazarda; Anadolu’nun bağrından kopmuş otantik eşyalar, ünlü sanatçılara ait tablolar ve heykeller bulunmakta. Ev dekorasyonu için çeşitli ürünler bulabilirsiniz.

2- Alaçatı Pazarı

Alaçatı Pazarı

Alaçatı Pazarı, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından birisidir. Alaçatı Pazarında; yöreye özgü lezzetler, el sanatlarına dair ürünler, yöreye özgü taze yapılmış reçeller, dönemin modasına uygun bez kıyafetler ve mis kokulu sakız sabunu bulabilirsiniz. Alışveriş listenize eklemeniz gereken ürünleri burada kolaylıkla temin edebilirsiniz. Fiyatları ise oldukça uygun.

3- Passo Alaçatı 

Passo Alaçatı 

Alaçatı’nın konsept butikleri alışveriş noktalarından birisidir. Passo Alaçatı, Alaçatı’nın sevilen ve tercih edilen butiklerinden. Kişiye özel takıların ve çantaların albenisi oldukça yüksektir. Ürünlerin kalitesi hummalı bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkar. Sevdikleriniz için ideal hediye çeşitlerini burada bulabilirsiniz.

Adres : Alaçatı mah, 11005 sk 3/B, 35930 Çeşme/İzmir

4- Isla Bonita

Isla Bonita

Alaçatı turunuza eklemeniz gereken bir hediyelik eşya butiğidir. Isla Bonita’da seramikten yapılmış broşlar ön plana çıkmaktadır. Retro bir tasarım anlayışına sahiptir. Butikte satılan ürünler modern sanatın izlerini de taşımaktadır. Her ürün eşsizdir ve tek bir tanedir.

Adres : 1005 sokak No:1 Alaçatı

5- Rue 1387

rue alacati

Özel dekorasyon parçalarına meraklı olanların uğrak noktası olan mekanlardan biri. Kurucusu Funda Arcas’ın yurt dışında gezdiği şehirlerden aldığı vintage aksesuar, mobilya, aydınlatma gibi eşyaları paylaşma fikriyle böyle bir mağaza kuruluyor. Ayrıca farklı sergilerden topladığı eserleri de burada satışa çıkarmış. Farklı, özel ve vintage parçalara ilginiz varsa mutlaka gitmelisiniz.

Adres : Alaçatı Mahallesi, 2012 Sokak, No:35 Çeşme/İzmir

6- Evvel Zaman Antika

antika alacati

Alaçatı alışveriş rehberi listesinin en sevimli antika dükkanı Evvel Zaman, her antika severin mutlaka uğraması gereken dükkanlardan biri olan, şirin mekan tasarımı, özel antika ürünleriyle 30 yılı aşkın süredir hizmet veriyor. Antika fincanlar, koleksiyon plaklar görülmeye değer parçalar sizi bekliyor.

Adres: Alaçatı Mahallesi 11005 Sokak No: 64/A Alaçatı-Çeşme/İZMİR

7-Bazen Alaçatı

bazen alacati

Eski bir Rum evinin restore edilmesiyle açılan mağaza, rengarenk tasarımıyla dikkatleri çekiyor. Özgün parçaları, tasarım kıyafetleri ve takı tasarımlarını bulabileceğiniz mağazayı Alaçatı gidilecek yerler listenize eklemelisiniz. Ayrıca aynı zamanda bir atölye olan mağazada bazı günler, moda ve tasarım hakkında çalışmalar, yemek workshopları, söyleşiler içeren etkinlikler de yapılmaktadır.
Adres : 2012. sokak no 41 Alaçatı/ Çeşme

8-Sokak Kedisi

Sokak Kedisi

Tarihi taş bir binada yer alan mağazada neredeyse aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Türk üretimi ürünler satan mağazada, şallar, havlular, peştemaller, bornozlar, elbiseler, yastık ve nevresim kılıfları bulabilirsiniz. Ayrıca Ege’ye özgü zeytinyağı ve sabunun da satıldığı mağazaya yolunuz Alaçatı’ya düşerse uğramadan dönmeyin.

Adres : Hacımemiş Mahalesi, 1200 Sokak, no:24 Alaçatı/İzmir

9- Terra Cotta

terracotta seramik

Soft renklere hakim tasarımlarıyla, seramik tutkusu olanların vazgeçemediği adreslerden biri olan Terra Cotta, Alaçatı Hacımemiş mahallesinde sizleri bekliyor. Atölyesinde kendi tasarımlarınızı yapabileceğiniz aynı zamanda çocuklar için de eğitim veren atölyede birbirinden farklı el yapımı seramikler bulabilirsiniz.

Adres : 12015 Sokak, no:5/1 Paşadayı Meydanı/Alaçatı

10- Lisa Corti

lisa corti alacati

Her yıl Alaçatı Ot Festivali zamanında açılan yaz bitişinde kapanan muhteşem tasarım ürünlere sahip mağazalardan biri. Eskiden ahır olan bu mekan, yandaki binayla birleştirilerek daha geniş alan oluşturulmuş. Yastık, yatak örtüsü, perde, döşemelik kumaşlar, kaftan, pareo, çocuk kıyafetleri gibi birçok ürün seçeneğini burada bulabilirsiniz. Sahibi sokak hayvanları konusunda oldukça ilgili ve duyarlı biri, mağazan elde ettiği gelir ile Çeşme barınağına sponsorluk yapıyor.

Adres : Tokoğlu mahallesi 2000 sokak No:8 Alaçatı

11- Kuş Kafesi

kus kafesi alacati

Kuş Kafesi, hem kafe hem vintage shop olarak hizmet veren bir dükkan. Mekanın ismi kuşları çok sevdiklerinden olsa gerek Kuş Kafesi olmuş. Kendi elleriyle yaptıkları işleri de bir nevi onların kuşları… Dükkanın hemen her köşesinde kuş kafesleri, el yapımı seramiklerin üzerinde kuş motifleri görmeniz mümkün. Antika ürünlere göz attıktan sonra bir köşede kahve içebilirsiniz.

Adres : Hacı Memiş Mahallesi 2012 Sokak No:11, Alaçatı

12- Kartpostal

karpostal alacati

Alaçatı alışveriş rehberi listemizin olmazsa olmazı el emeği ürünler… Ahşap renkli melekler yaparak bu işe başlayan Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Hülya Mert, yaptığı işleri genişletme fikriyle bu atölyeyi kuruyor. Atölyenin her tarafında melekler karşılıyor sizi. Ahşap meleklerin dışında, gümüş melek figürlü takılar ve seramikler bulabileceğiniz sevimli bir dükkan.

Adres : Alaçatı mahallesi. 12012 sokak. No 9 Alaçatı /İzmir

13- Heavenly Made

Heavenly Made

Sanat galerisi ve aynı zamanda tasarım atölyesi olan Heavenly Made, birbirinden farklı orijinal ürünlere rastlayacağınız dükkanlardan biri. Aynı zamanda geri dönüşüm objeleri bulunan dükkana mutlaka uğramalısınız.

Adres : Alaçatı Mahallesi, 2001. Sk. No:58, 35930 Çeşme/İzmir

14- Bashaques

bashaques

Giyim, aksesuar, ev dekorasyon ürünleri bulabileceğiniz bir mağaza. Giyilebilir sanat fikriyle yola çıkılan mağazada tasarı ürünler, ünlü markalara ait koleksiyonlara rastlayabilirsiniz.

Adres : Alaçatı Mahallesi, 2000. Sk. No:17, 35930 Çeşme/İzmir

15- Be-Dest

be dest alacati

Eskiye tutkulu dükkan sahibinin, atmaya kıyamadığı, biriktirdiği eşyaları için böyle bir yolculuğa çıkıyor. Bu küçücük sevimli dükkanda; emaya parçalar, eski ve yeninin bir araya gelmesiyle oluşan tasarım ürünler, antika masalar ihtiyacınıza yönelik bir çok antika ürün bulabilirsiniz.

Adres : Hacımemiş Mahallesi 2012 Sokak no:29 Alaçatı

Kimileri için tatilden daha keyifli bir etkinlik olan alışverişi, bu sefer tatil cenneti olan Alaçatı’da bir araya getirdik. Alaçatı alışveriş rehberi yazımızda Alaçatı’nın o uzun dar sokaklarında neler bulabileceğinizi yazdık.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin