Japon Yemek Kültürü

Japonya, Asya’nın oldukça ilgi çeken ülkelerinden bir tanesi. Ülke sadece elektronik devi markalarıyla değil, düzenli şehirleri ve saygılı insanlarıyla da dünyada adından söz ettiriyor. 

Japonya, dünyanın en zengin ve köklü kültürlerinden birine sahip. Bunu ülkenin yemek kültüründe de görmek mümkün. Genel olarak Asya yemek kültürünün esintilerini görebileceğimiz Japon yemek kültürü bunun yanında başta suşi olmak üzere birçok kendi kültüründen yemek türünü de dünyaya tanıtma başarını göstermiş bulunuyor.

Japon Yemek Kültürü

Japonya’da yemek yerken sadece çubuklar kullanılıyor. Eğer çorba tarzı şeyler tüketiliyorsa bu da yaygın olarak kasenin tepeye dikilmesi şeklinde tüketiliyor. Yemek yerken kullanılan çubukların kullanılmadığı zamanlar tabağın kenarına koymak bölgenin adetlerinden biri ve yemek dışında çubukların kullanılması uygun görülmüyor. Ülkemizin aksine ağız şapırdatmanın Japonya’da oldukça doğan ve normal karşılanan bir şey olduğunu da söyleyelim.

Japon mutfağının vazgeçilmezi: noodle

Ülkede noodle çorbası oldukça fazla tüketilen bir lezzet. Bunu dilerseniz sadece bir öğün olarak da tüketebiliyorsunuz. Dilerseniz yanında et, balık veya tavuk yemeklerini de yeme şansına sahipsiniz. Noodle kadar yaygın olarak tüketilen misou çorbası da oldukça lezzetli bir tat. Bunun yanında ülkede her damak tadına uygun bir lezzetin bulunduğunu söyleyebiliriz. İyisi mi siz Japonya’ya gidin ve bu lezzetleri tek tek tadın 🙂

Değişilmez Lezzet: Suşi

Suşi için ayrı bir başlık açmanın uygun olduğunu düşündük. Son yıllarda dünyanın her yerinde yaygın bir lezzet olarak tüketilmeye başlayan suşi özellikle Japonlar için hayatın vazgeçilmez güzelliklerinden biri.

Japonya’nın geleneksel yemeği: suşi

Japonya’ya geldiğinizde lezzetli suşi yiyebileceğiniz birçok güzel mekan bulunuyor. Gidenlerin paylaştıkları tecrübeye göre ise en iyi suşiyi yiyebileceğiniz yerlerden biri Sukiyabashi Jiro olduğunu söyleyebiliriz.

Suşi restaurantları ülkemizdeki ocak başı kebapçıları andırıyor. Raylı bir sistem etrafında oturan insanlar ustaların hazırlayarak raylara koymuş olduğu suşileri afiyetle mideye indirerek bu lezzetin keyfini sürüyor. Tokyo’nun en önemli balık pazarlarından biri olan Tsukiji Balık Pazarı‘nda da bu lezzeti tatma şansına sahip olabiliyorsunuz.

Ve İçecekler

Japonya içecek konusunda ülkenin her yerine yerleştirilmiş olan içecek makineleri içinde envai çeşit içeceği barındırıyor. Burada ziyaretiniz esnasında birçok farklı içeceği deneme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Japonya’da içecek makineleri oldukça yaygın olarak kullanılıyor

Ülkeye geldiğinizde Japon birası Kırın, Ginger Highball ve pirinç rakısı sake denemeniz gereken içeceklerin başında geliyor.

Siz de Asya’nın bu keyifli ve güzel ülkesini keşfetmek istiyorsanız hemen biletbayi.com sayfasını ziyaret ederek kampanyalardan faydalanabilir, biletinizi taksitli bir şekilde almanın keyfini sürebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin