*Hap Niteliğinde Bilgiler
Şehir Hakkında; Toros Dağları’na sırtını dayamış, Seyhan Nehri’nin yanı başında eşsiz bir konuma sahip olan Adana’da gezilecek yerler, mutfağı, zengin kültürü ve köklü geçmişi ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor.
Toplamda 15 ilçeye sahip olan “büyükşehir” statüsündeki Adana, 60 km batısındaki Mersin – Tarsus, doğusunda Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş, kuzeyinde ise Kayseri ve Niğde ile sınırlarını paylaşıyor. Doğal güzellikleri, kültürel mirasları, gurme lezzetleri ve dahası ile hayatınız boyunca unutamayacağınız bir tatilin kapılarını aralayan Adana’da gezilecek yerler listesini sizler için derledik.
Kaç günde gezilir; Seyahatiniz için 2-3 gün ayırmanız yeterli olacaktır.
Ziyaret için en uygun zaman; Akdeniz iklimine sahip Adana’nın yaz sıcakları malumuz meşhur. Bu nedenle öncelikle ziyaret için en uygun olmayan zamanın haziran temmuz ve ağustos ayları olduğunu belirtmeliyiz. Adana için en ideal ziyaret zamanları ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Kış mevsimi de ülkemizin birçok şehrinden daha ılıman geçtiği için dilerseniz kış mevsimini de ziyaret için tercih edebilirsiniz.
Müze kartları; Türkiye’nin çoğu ilinde geçerli olan ve ücretsiz giriş yapabilmenizi sağlayan Müzekart ile Adana’da yer alan müzeleri ve turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.
Havalimanı/Merkez Ulaşım; Ulaşım Rehberi yazımızda tüm bilgileri detaylı şekilde bulabilirsiniz.
Ne Yenir; İştah kabartan Adana lezzetlerinden, Adana Kebabı, içli köfte, şırdan, bici bici, humus, muzlu süt ve daha fazlası için buyurun; Adana’nın Yöresel Yemekleri.
*Adana’da Gezilecek Yerler Videosu
*Popüler Görülecek Yerler
-Sembolik Yapılar
1. Sabancı Merkez Cami
Burası neresi? Türkiye Diyanet Vakfı ile Sabancı Vakfı’nın ortak çalışması ile inşa edilen Sabancı Merkez Cami, bölgenin en fazla ziyaret edilen noktalarından biridir. Mülk hakkı Adana Diyanet İşleri Vakfı’nda olan caminin yapımı 1998 yılında başlamış olup tam 10 yıl süren çalışmalar sonucu hizmete açılabilmiştir. Adana’nın sembolik yapısı haline dönüşen bu caminin totalde 6 minarelidir ve her yerden görülebilecek yüksekliğe sahiptir.
İçerisinde toplamda dört ders odası, on itikaf odası, sohbet odaları ve imam ile müezzin odaları mevcuttur. 28 bin 500 kişiye ibadet edebilme imkanını sağlayan cami, Balkanlar ve Orta Doğu’nun en büyük camisi olma özelliğini taşımaktadır.
Neden gitmeliyim? Sabancı Merkez Cami, yapıldığı yıldan itibaren ülkemizin en ilgi çekici camilerinden biri olmuştur ve bu nedenle Adana’nın mutlaka görülmesi gereken sembolik yerleri arasında yer almaktadır.
- Adres: Reşatbey, 01120 Seyhan/Adana
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Yol tarifi al >
2. Taş Köprü
Burası neresi? Adana Seyhan Nehri üzerinde şehri ikiye ayıran eski adıyla Justinianus Köprüsü olarak bilinen Taş Köprü’nün 4. yüzyılda Mimar Auxentios tarafından yapıldığına dair resmi belgelerin yer aldığı bilgiler Adana Müzesi’ndeki kitabe yer almaktadır. Yapıldığı ilk günden itibaren sağlamlığını koruyan köprü, 319 metre uzunluğunda ve 13 metre yüksekliğindedir. 2000’li yılların ardından araç trafiğine kapanan köprünün dünyada kullanılan en eski köprü olduğu bilinmektedir.
Neden gitmeliyim? Adana’nın en önemli tarihi duraklarından biri olan Taşköprü, mutlaka Adana’da gezilecek yerler listenize almanız gereken yerlerin başında gelmektedir.
- Adres: Sinanpaşa, 01220 Yüreğir/Adana
- Yol tarifi al >
3. Saat Kulesi
Burası neresi? Kesme taşlardan yapılan Saat Kulesi, 32 metre uzunluğunda olup 1881 senesinde Ziya Paşa’nın valilik görevine olduğu dönemlerde başlanmış ve bir sonraki yıl Abidin Paşa’nın görev aldığı dönemde tamamlanmıştır. İlk yapıldığı dönemde her saat başında her yerden duyulacak şekilde ses çıkartarak, halkı saat konusunda bilgilendirmek amacını taşımaktaymış. Oldukça sağlam temelleri üzerine inşa edilen kule, 1998 yılında yaşanan Adana depreminde onca yıkıma rağmen sapasağlam kalmayı başarabilmiş.
Neden gitmeliyim? Adana Saat Kulesi, hem otantik ürünler satın almak hem de keyifli bir yürüyüş yapmak için uğrayabileceğiniz yerlerden biridir. Burada yöresel kıyafetlerden şalvar üreticilerini izleyebilir, bakırdan yapılmış ürünlerden satın alabilirsiniz.
Aklınızda bulunsun! Dilerseniz caddde boyunca dizili olan ciğercilerden kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz. Buradaki ciğercilerde özellikle sabah saatlerinde kahvaltıda ciğer yemenin gelenek olduğunu belirtmek isteriz.
- Adres: Ulucami Mahallesi Tarihi Büyük Saat Kulesi önü, 01000 Seyhan/Adana
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Yol tarifi al >
-Müzeler
4. Adana Sinema Müzesi
Burası neresi? Çukurova’ya giriş kapısı olarak da kabul gören Adana festivalleri ve kültürel etkinlikleri ile de ziyaretçilerine farklı deneyimler yaşatıyor. 3000 yıllık bir geçmişe sahip olan Adana, Türkiye’nin gastronomi başkentlerinden biri olduğu kadar aynı zamanda da tam bir sanat şehri. Altın Koza Film Festivali başta olmak üzere sinema, tiyatro ve diğer sanat dallarının ön planda olduğu etkinliklerin düzenlendiği Adana’da Sinema Müzesi’nin olmasına da şaşmamak gerek haliyle.
Neden gitmeliyim? 18. Altın Koza Film Festivali’nin etkinlikleri kapsamında hizmete açılan Adana Sinema Müzesi’nde Adanalı sanatçıların balmumu heykelleri, geçmişten günümüze film afişleri ve sinemayı alakadar eden eşyalar bulunuyor. Diğer Adana müzelerini de inceleyebilirsiniz.
- Konum: Kayalıbağ, Seyhan Cad., 01010 Seyhan/Adana
- Ziyaret saatleri: 08:00-17:00
- Telefon: 0322 457 07 78
- Yol tarifi al >
5. Adana Atatürk Evi Müzesi
Burası neresi? Adana’nın önde gelen aileleri arasından Ramazanoğulları sülalesinden Suphi Paşa’ya ait olan konak, Osmanlı mimarisine sahip şekilde inşa edilmiştir. Totalde beş kez Adana’ya gelen Mustafa Kemal Atatürk, bu gelişlerinin ikisinde burada konaklamıştır.
Atatürk’ün 100. doğum günü şerefine Bakanlık tarafından “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil edilmiş ve 1981 senesinde müzeye çevrilmiştir. İçerisinde ise, Atatürk’ün seyahatine ait fotoğraflar, belgeler ve bölgeye ait etnografik eserler ile kurtuluş savaşı dönemine ait eşyalar sergilenmektedir.
Neden gitmeliyim? Atatük’ün Adana’ya geldiği sırada kaldığı konağı görmek, her Türk vatandaşı için duygu dolu bir ziyaret anlamına gelmektedir. Burada Atatürk’ün kullanmış olduğu eşyaları inceleyebilir ve kaldığı odaları görebilirsiniz.
- Konum: Kayalıbağ Mahallesi, 26009. Sk. No:1, 01010 Seyhan/Adana
- Ziyaret Saatleri:08:30-17:00
- Telefon: 0312 212 83 00
- Yol tarifi al >
6. Şakirpaşa Konağı ve Sanat Müzesi
Burası neresi? Osmanlı’nın Adana’ya miras bıraktığı sivil mimarinin önemli örneklerinden biri olan Şakirpaşa Konağı, bir dönem depo olarak kullanılmasının ardından restore edilerek günümüzde müze olarak değerlendirilmektedir. 19. yüzyılın son yıllarında inşa edilmiş olan konak, özellikle taş mimarisi ile inşa edilmiş olan tavan kısmıyla ziyaretçileri kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Konak geçmişte Adana Valisi Şakir Paşa tarafından konaklama amacıyla da kullanılmıştır.
Günümüzde Şakirpaşa Konağı içinde Osmanlı döneminden kalma mobilyalarla döşenmiş odalar ziyaret edilebilmektedir. Sanat müzesi içinde aynı zamanda radyolar, gramofonlar ve Osmanlı döneminden kalma birçok farklı müzik aletlerini incelemek mümkün olmaktadır.
Neden gitmeliyim? Osmanlı dönemine ait müzik aletlerini yakından incelemek ve bu müzik aletlerini daha iyi tanımak için Şakirpaşa Konağı’na mutlaka yarım saatinizi ayırmanızı tavsiye ediyoruz.
- Adres: Seyhan, 42067. Sokak (19. Sk.), 01080 Seyhan/Adana, Türkiye
- Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 08.00-18.00
- Yol tarifi al >
7. Misis Mozaik Müzesi
Burası neresi? 1959 yılından itibaren hizmet veren Misis Mozaik Müzesi, Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Misis’de bulunmaktadır. Müzede; Misis Kenti’nden kalma 4. yüzyıl sonlarındaki tapınağın zemin mozaikleri sergilenmektedir. Yapılan araştırmaların ışığında müzedeki mozaiklerin Genç Roma Dönemi’ne ait olduğu öğrenilmiştir.
1956 senesinde köyde Alman arkeoloji heyetinden Prof. Dr. H. Theodore Bossert ile Dr. Ludwig Budde tarafından yapılan kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkarılmıştır. Buradan elde edilen eserleri korumak amacıyla müze açılmasına karar verilmiştir. Bu mozaikler üzerinde; Nuh’un tufan esnasında gemisine aldığı hayvan motifleri işlenmiştir.
Aklınızda bulunsun! Misis Mozaik Müzesi, 5 yıl önce yeni açılan Adana Müzesi’ne taşınmış ve kapanmıştır. Bu nedenle Misis Mozaik Müzesi’ndeki eserleri merak eden ziyaretçilerin Misis Mozaik Müzesi yerine listemizde paylaşmış olduğumuz Adana Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etmesi gerekmektedir.
- Adres: Eski Misis, 01358 Yüreğir/Adana
- Ziyaret saatleri: 08:00-19:00 / 08:00-17:00
- Yol tarifi al >
8. Adana Arkeoloji Müzesi
Burası neresi? Yakın zamanda başka bir yerden yeni yerine taşınan Adana Arkeoloji Müzesi, Adana ve çevresinin tarihini, etnografik unsurlarını ve arkeolojik kalıntılarını inceleyebileceğiniz şehrin en önemli müzelerinin başında gelmektedir.
Adana Müzesi’nin geçmişi 1924 yılına kadar uzanmaktadır ve bu da Adana Müzesi’ni Türkiye’de hala faaliyetlerini sürdüren en eski müzelerden biri yapmaktadır. Etnografya Müzesi’nde ziyarete devam eden müze, nihayet 2017 yılında yeni müze binasında 1. etabıyla daha modern bir görünümde ziyaretçilerini ağırlamaya başlamıştır. Müzenin şu anki binası daha önce bir tekstil fabrikası olan bir binanın yeniden tasarlanmasıyla oluşturulmuştur.
Neden gitmeliyim? Adana Müzesi içinde prehistorik dönemden başlayarak günümüze kadar elde edilmiş olan birçok arkeolojik eserlerin yanı sıra etnoğrafik eserler de kronolojik bir sıraya göre incelenebilmektedir. Oldukça modern bir yüze sahip olan müzede interaktif unsurlardan da faydalanılmakta ve bu da ziyaretçiler için etkileyici bir müze deneyimi sunmaktadır.
Aklınızda bulunsun! Müzeyi Müzekart ile ek ücret ödemeden ziyaret etmeniz mümkün olmaktadır. Müzeyi öğretmen ziyaretçiler de ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilmektedir ancak bunun için ziyaretçilerin öğretmen kartlarını yanında bulundurmaları gerekmektedir çünkü öğretmen kartı olmayanlar için ücret talep edilmektedir.
- Adres: Döşeme, 42. Sk No:11, 01130 Seyhan/Adana
- Telefon: (0322) 454 38 57
- Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 08.30-17.00
- Yol tarifi al >
9. Yeşiloba Şehitliği Müzesi
Burası neresi? 100 adet heykelin yapımıyla ortaya çıkan Yeşiloba Şehitliği Müzesi, Kurtluş mücadelesinin anlatıldığı, Adana’nın son yıllardaki önemli ziyaret noktalarından biridir. Müze içinde aynı zamanda ressam Mesut Dikel tarafından Kurtuluş dönemine ait resimler de oldukça güzel bir düzenleme ile ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştur. Müzede aynı zamanda Milli Mücadele Kütüphanesi de ziyaret edilebilmektedir.
Neden gitmeliyim? Adana’nın şu anda fazla bilinmeyen müzelerinden biri olan Yeşiloba Şehitliği, kurtuluş dönemini daha iyi anlamak ve o dönem yaşanan zorlukları hissedebilmek için Adana’nın mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri arasında bulunmaktadır.
- Adres: Yeşiloba, 46193. Sk. No:12, 01100 Seyhan/Adana, Türkiye
- Telefon: +90 322 429 76 96
- Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-17.00
- Giriş ücretsiz
- Web sitesi
- Yol tarifi al >
-Meydan, Caddeler, Sokaklar
10. Ziyapaşa Bulvarı
Burası Neresi? Adana Metro Sineması adındaki yerin bir ucu olan bulvar üzerinde; çok sayıda mağaza ve kafe ve barlar yer almaktadır. Özellikle yaz aylarında akşam saat 7’den sonra canlanan yerlerden biri. Kendi halinde huzur dolu şahane bir bulvar burası. Aradığınız her şeye kolaylıkla ulaşabilir ve arkadaşlarınızla çok keyifli bir şekilde zaman geçirebilirsiniz.
- Adres: Seyhan/Adana
- Yol tarifi al >
11. Mısır Çarşısı ve Çakmak Caddesi
Burası Neresi? Adana Seyhan’da yer alan Çakmak Caddesi ve Mısır Çarşısı da diğer alışveriş yapabileceğiniz yerler. Özellikle Mısır Çarşısı’na giderseniz, Adana’nın meşhur şalgam suyu ve cezerye tatlısının da tadına bakmayı unutmayın. Burası aynı zamanda elektronikten giyime kadar aklınıza gelebilecek her türlü objeyi bulabileceğiniz yerlerden biri olması nedeniyle Adana halkı tarafından alışveriş için en fazla tercih edilen yerlerin başında gelmektedir.
Neden gitmeliyim? Çakmak Caddesi, Adana’nın merkezi noktalarından biri olması nedeniyle Adana’da gidilmesi gereken birçok yere yakın bir konumda yer almaktadır. Bu da şehri gezmek isteyenler için Çakmak Caddesi’ni cazip bir rota haline getirmektedir.
- Adres: Mısır Çarşısı 17. Sok. No:20, 01010 Seyhan/Adana
- Yol tarifi al >
12. Turgut Özal Bulvarı
Burası neresi? Turgut Özal Bulvarı, Kuzey Adana bölgesinde bulunan, yeme içme, eğlenme ve yürüyüş yapma amacıyla gelinebilecek Adana’nın moden yüzünü görebileceğiniz keyifli yerlerden biridir. Bulvar özellikle yaz aylarında serinliği ile Adana halkının vazgeçilmez yürüyüş rotalarından biri haline gelmektedir. Burası aynı zamanda alışveriş yapmak için de gelinebilecek önemli destinasyonlar arasında bulunmaktadır.
Neden gitmeliyim? Güvenli bir ortam sunan Turgut Özal Bulvarı’nda başta kebap olmak üzere aklınıza gelebilecek birçok yiyecek ve içecek seçeneğini değerlendirebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır. İster alkollü isterseniz de alkolsüz mekanları tercih ederek Turgut Özal Bulvarı’nda çok keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
Aklınızda bulunsun! Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan Adana Sokak Lezzetleri isimli bölgede ciğer, bici bici, şırdan gibi Adana’nın en önemli sokak lezzetlerini tatma şansına sahip olabilirsiniz.
13. Adnan Menderes Bulvarı
Burası neresi? Adnan Menderes Bulvarı son yıllardaki düzenleme ile, Adana’nın en kafa dinlemelik yerlerinden biri haline gelmiştir. Buraya geldiğinizde bisiklet yollarında bisiklet sürebilir, piknik yapabilir, mangal yakabilir, göl manzarası eşliğinde yürüyüş yapma şansına sahip olabilirsiniz. Dilerseniz de Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan mekanlarda bir şeyler yiyip içebilirsiniz.
-Plajlar
14. Yumurtalık Plajı
Burası Neresi? Eski Yunancada “keçi” anlamına gelen AIKS’ten türetilen ve Ayas adını alan bu şirin liman kentinde hem doğa ile iç içe olabilir, hem de tarihi kalıntıları bizzat yerinde görebilirsiniz. Yumurtalık olarak da adlandırılan Ayas, Adana’nın denize kıyısı olan 2 ilçesinden biri. Tipik bir Akdeniz sahil kenti olan Ayas’taki antik kenti de ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Memluk, Venedik, Cenova gibi sayısız medeniyetin zamanında hüküm sürdüğü Ayas’ın simgesi haline gelen Süleyman Kulesi’ni fotoğraflamadan Adana seyahatinizi sonlandırmamalısınız.
Neden gitmeliyim? Adana’da denize girilebilecek en güzel yerler arasında bulunan Yumurtalık Plajı, tertemiz sahili ve sığ denizi ile özellikle çocuklu ailelerin tercih edebileceği çok keyifli deniz rotalarının başında gelmektedir.
- Adres: Ayaş, 01680 Yumurtalık/Adana
- Yol tarifi al >
15. Zeytinbeli Plajı
Burası neresi? Yumurtalık ilçe merkezinden 4 kilometre uzaklıkta bulunan Zeytinbeli Plajı, Adanalıların deniz tatili için en fazla tercih ettiği noktaların başında gelmektedir. Plajda soyunma ve duş kabinleri bulmak mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra şezlong ve şemsiye kiralayacağınız ve yeme içme ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz tesisler de hizmet vermektedir. Plajın genişliği 100 metre uzunluğu ise yaklaşık 1 kilometredir.
Neden gitmeliyim? Geniş bir kumsala sahip olan ve sığ olan Zeytinbeli Plajı, yüzme konusunda acemi olan ve çocuklarıyla deniz keyfi yapmak isteyen aileler için oldukça idealdir. Bununla birlikte ziyaretçilerden gelen geribildirimlere göre Zeytinbeli Plajı’na yetkililer tarafından biraz daha ilgi gösterilmesi gerektiğini de belirtmemiz gerekiyor.
16. Botaş Plajı
Burası Neresi? İncirli Plajı gibi Ceyhan’da yer alan fakat şemsiye, şezlong, yeme içme, soyunma kabini, tuvalet vb. imkanları barındıran Botaş Plajı, bilhassa yaz aylarında Adana’yı ziyaret edenlerin serinlemek için gittiği ilk yer oluyor. 400 metre uzunluğunda sahil şeridi olan Botaş Plajı da Yumurtalık gibi kumlu.
Neden gitmeliyim? Botaş Plajı bizce Adana’da gidilebilecek en güzel plajlar sıralamasında ilk sıralarda yer alacak bir potansiyele sahip. Bu nedenle denize girmek istiyorsanız Botaj Plajı’nı mutlaka listenize almanızı tavsiye ediyoruz.
- Adres: İncirli, 01920 Kurtpınar/Ceyhan/Adana
- Yol tarifi al >
17. İncirli Plajı
Burası Neresi? Adana Ceyhan’da yer alan ve özellikle yüksek sezonda Yumurtalık Plajı’na göre daha sakin olan İncirli Plajı’nda Ayaş’taki gibi şemsiye, şezlong, duş yerleri, yeme içme mekanları vb. imkanlar maalesef ki yok. Sahil genişliği yaklaşık 50 metre ve uzunluğu ise 300 metre.
18. Karataş Plajı
Burası neresi? Karataş Plajı, ülkemizin hak ettiği değeri görememiş ve sahipsiz kalmış plajlarından biridir. 6 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olan Karataş Plajı, Adana’da denize girilebilecek önemli yerler arasında bulunmaktadır. Karataş Sahili, Adana şehir merkezinden sadece 50 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır ve yaklaşık 40 dakikalık kısa bir yolculuğun ardından sahile ulaşmak mümkün olmaktadır.
Neden gitmeliyim? Adana’da denize girebileceğiniz yakın bir nokta arıyorsanız Karataş Plajı sizin için ilk seçeneklerden biri olacaktır.
- Adres: Karataş, 01900 Karataş/Adana, Türkiye
- Yol tarifi al >
*Doğa İçinde Gezilecek Yerler
-Yeşil Alanlar/ Parklar
19. Merkez Park
Burası Neresi? Türkiye’nin en büyük parkı unvanına sahip Merkez Park, Adana Büyükşehir Belediye’si tarafından 2004 yapılmış olup Seyhan Nehri’nin her iki yakasında konumlanmaktadır. Önceden burada şehir otogarı ve narenciye bahçeleri ve boş araziler ter alıyormuş. Zaman içerisinde buradan taşınan otogar ve çevresine yapılar inşa edilmiştir. 330 bin metrekarelik alana sahip parkta 40 çeşit ağaç ve 67 bitki olmak üzere toplamda 400 binden fazla bitkiyi barındırmaktadır.
İçerisinde; çocuk oyun alanları, paten pistleri, 300 kişi kapasiteli amfi tiyatro, koşu, bisiklet yolları ve dinlenme terasları yer almaktadır. Engelliler dahil olmak üzere çocuk oyun alanlarında, hem bedensel hem de zihinsel oyun çeşitlerini bulabilirsiniz. Paten pistinde; mini amfi ve yer satrancı ile birlikte 10 farklı türde fiziki ekipman yer alır. Şehrin ortasına insan gücüyle kurulmuş bir etkinlik alanı olarak Adana’nın ünlü gezi noktaları arasında yer alır.
Merkez Park’ta gün boyu güneşin ve hoş sohbetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Ülke çapında da şehir parkları listesinde ilk sıralarda gelen Merkez Park’ın çim alanlarında doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz.
Neden gitmeliyim? Devasa bir alanda bulunan Merkez Park hem çocukların gönüllerince eğlenmesine hem de ailelerin dinlenmesine olanak sağlamaktadır.
Aklınızda bulunsun! 2023 yılı Haziran ayı itibariyle henüz ihaleler yenilenmediği için park içinde çocuklar ve yetişkinlerin eğlenmesine olanak tanıyan eğlence treni, bisiklet kiralama, zıp zıp gibi imkanlar ne yazık ki bulunmamaktadır. En kısa sürede ihalenin sonuçlanarak bu hizmetlerin tekrar verilmeye başlamasını umuyoruz.
- Adres: Reşatbey, Doğa Park, 01120 Seyhan/Adana
- Yol tarifi al >
20. Adana Yedigöze Orman Parkı
Burası neresi? Yedigöze Orman Parkı, daha önce keşfedilmemiş ve bakımsız olan şelalelerin Aladağ Belediyesi tarafından kapsamlı bir yenileme ve bakım çalışmasının ardından halkın hizmetine açılmış muhteşem doğal güzelliklerden biridir. Orman Parkı, Adana’dan Aladağ ilçesine giderken hemen yol üzerinde bulunmaktadır ve ulaşım açısından oldukça avantajlı bir noktadadır.
Aladağ Belediyesi görevlileri tarafından kontrol altında tutulan orman parkı içinde birçok gölgelikli piknik masası, mangal ve çeşme ziyaretçilerin burada gönüllerince piknik yapmasına olanak tanımaktadır. Ziyaretçilerin piknik masaları haricinde piknik yapmalarına ve çevreyi kirletmelerine müsaade edilmemektedir. Yürüyüş yolları, tuvaletler ve mescid gibi imkanların yanı sıra kamp yapmayı sevenler için kamp alanı da bulunmaktadır. Ayrıca yapımı devam eden bir de restoran bulunmaktadır.
Neden gitmeliyim? Toplamda 490 bin m²’li bir alanda düzenlenen Yedigöze Orman Parkı, sadece Adana’nın değil aynı zamanda ülkemizin de sayılı doğal mesire alanlarının başında gelmektedir.
- Adres: Eğner, 01720 Aladağ/Adana
- Telefon: (0322) 591 20 18
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Yol tarifi al >
21. Abidin Dino Sanat Parkı
Burası neresi? Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun hemen yanında bulunan bu park, ülkemizin önemli ressamlarından Abidin Dino’ya ve onun eserlerine adanmıştır. 2012 yılında ziyarete açılan parkta, Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal’in bir masa etrafında sohbetini tasvir eden bronz heykeller dikkat çekmektedir. Parkta ücretsiz wifi hizmetinin sunulması ise ülkemizde pek alışık olmadığımız güzel yeniliklerden biridir.
Neden gitmeliyim? Çok büyük bir park olmasa da Abidin Dino’yu daha yakından tanımak isteyenler için Abidin Dino Sanat Parkı, Adana’da görülmeye değer yerlerden biridir. Burası aynı zamanda sakinliği ile dinlenmek isteyenler için de cazip noktalardan biridir.
- Adres: Reşatbey, Atatürk Cad. No:14/D, 01120 Seyhan/Adana, Türkiye
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
22. Dağılcak Tabiat Parkı
Burası neresi? Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan Dağılcak Tabiat Parkı da Adana’nın görülmeye değer önemli doğal güzellikleri arasında bulunmaktadır. Burası 2011 senesinde tabiat parkı olarak ilan edilmiştir ve Adana şehir merkezinden 90 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Parkta ziyaretçilerin rahat etmesi için mescit, tuvalet, yürüyüş yolları, piknik masaları, otopark, bulaşık yıkama alanları gibi pek çok imkan bulunmaktadır.
Neden gitmeliyim? Dağılcak Tabiat Parkı, muhteşem doğası ile Adana ve çevresinden gelen ziyaretçiler için bölgenin en önemli piknik ve dinlenme alanlarından biridir. Ulaşım açısından çok kolay bir noktada bulunan parkın içinde dilerseniz restoran hizmetinden de faydalanmanız mümkün olmaktadır. Burada aynı zamanda spor alanları ve çocuklar için oyun alanları da ziyaretçilerin keyifli bir şekilde zaman geçirmesini sağlamaktadır.
- Adres: Adana-Sivas Karayolu 15. Km., 01500 Dağlıca Köyü/Kozan/Kozan/Adana, Türkiye
- Telefon: +90 322 546 21 03
- Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-20.00
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
23. Akyatan Gölü Milli Parkı
Burası neresi? Seyhan Nehri’nin denizle buluştuğu noktada bulunan Akyatan Gölü, 14 hektarlık bir alana yayılmaktadır. Büyüklüğü ile Türkiye’deki en büyük lagün gölü olma özelliğini taşıyan Akyatan Gölü, 1987 yılında yaban hayatı koruma alanı olarak ilan edilmiştir. Milli park içindeki gölün en derin yeri 4 metreyi bulmaktadır ve sahip olduğu önem nedeniyle 2020 yılında “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak tescillenmiştir.
Biyolojik çeşitlilik anlamında çok verimli bir yer olması nedeniyle burası kuşlar için de önemli bir göç durağı olmaktadır. Bir kuş cenneti olarak kabul edilen milli park içinde ördek, saz horozu, turaç başta olmak üzere birçok farklı kuş türünü ve çeşitli deniz canlılarını gözlemleme fırsatı yakalanmaktadır.
Neden gitmeliyim? Toplamda 250’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Akyatan Milli Parkı, kuşlarla ilgili gözlem yapmak isteyenler için Adana’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.
- Adres: Kemaliye, 01900 Karataş/Adana, Türkiye
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
24. Yumurtalık Lagünü Milli Parkı
Burası neresi? Adana’dan 125 kilometre uzaklıkta bulunan Yumurtalık Lagünü Milli Parkı, Çukurova’daki önemli su yaşam alanlarının başında gelmektedir. Sahip olduğu doğal yaşam zenginliği ile burası 2009 yılında ülkemizin 44. milli parkı olarak ilan edilmiştir. Hayvanlar için güvenli bir beslenme ve barınma alanı oluşturan milli park, göçmen kuşların göçlerini başarılı bir şekilde tamamlamalarına da yardımcı olmaktadır.
Neden gitmeliyim? 17 bin hektarlık bir alanda bulunan lagün, canlı çeşitliliği nedeniyle ziyaretçiler için tam bir gözlem noktası oluşturmaktadır ve buraya gelen ziyaretçiler gözetleme kulesinden kuşları ve diğer canlıları gözlemleyebilmektedir.
- Adres: Yumurtalık, Adana, Türkiye
- Telefon: +90 322 671 21 51
- Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-18.00
- Yol tarifi al >
25. Karaisalı Karapınar Parkı
Burası neresi? Karaisalı’nın hem piknik yapmak hem de çocukların eğlenebilmesi için gelinebilecek yerlerinden biri de Karapınar Parkı’dır. Girişte yaklaşık 4 metre yükseklikten akan yapay şelale ile sizi karşılayan park içinde çeşitli çocuk oyun alanları bulunmaktadır. Burası yemyeşil ortamı ile aynı zamanda kafa dinlemek için de değerlendirilebilecek bir noktadır.
Neden gitmeliyim? Çok güzel bir peyzaj düzenlemesine sahip olan Karapınar Parkı, yeşil ortamları sevenler için sevikleriyle ve ailesiyle gelerek keyifli zaman geçirebilecekleri yerler arasında bulunmaktadır.
- Adres: Karapınar Mah. Abdullah Faik Çopuroğlu Cad. No:, D:1, 01770 Karaisalı/Adana, Türkiye
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
26. Çoban Dede Türbesi ve Parkı
Burası Neresi? Çoban Dede ile ilgili anlatılan rivayetlerden biri de; toprak temin etmek maksadıyla Çoban Dede’nin mezarının bulunduğu noktaya iş makinaları gider. Tepeye vurulan kepçeler kırılıyor, makinalar bir türlü çalışmıyor. Belirli bir süre sonra mezar bulunur ve türbeye dönüştürülür.
Neden gitmeliyim? Çukurova ilçesinde bulunan park, Seyhan Nehri’nin hemen kenarındaki yüksek tepede yer alan bu park, hem türbe ziyareti hem de bu güzel manzaranın tadını çıkartabileceğiniz bir yer. Özellikle şehir dışından gelen misafirler tarafından sıkla ziyaret edilen park, gece gündüz gelen ziyaretçilere hizmet vermektedir.
- Adres: Karslılar, 82068. Sk. No:9, 01170 Çukurova/Adana
- Yol tarifi al >
27. Dinozor Parkı
Burası Neresi? Yeryüzünde yaşamış olan 62 metre büyüklüğündeki en büyük iki dinozor ve farklı boyutlarda 54 tane dinozor maketleri 33 metrekarelik alana yerleştirilmiştir. Maketler; ses ve hareket duyarlı olup üzerine çocukların binebileceği şekilde tasarlanmıştır. Bunun yanı sıra iki tane masal ağacı da yer almaktadır.
Neden gitmeliyim? Yetişkinler için çok cazip olmasa da özellikle çocuklu aileler için Dinozor Parkı kesinlikle Adana’daki eğlenceli yerler arasında bulunuyor.
- Adres: No:2 85193. Sk. 100 Yıl Mahallesi, 01170 Çukurova/Adana
- Ziyaret saatleri: 08:00-20:00
- Giriş ücretli
- Telefon: 0322 256 37 37
- Yol tarifi al >
28. Atatürk Parkı
Burası Neresi? Atatürk Parkı, Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı olarak işletilmekte olup, içerisinde farklı ağaç türlerinin yetişmektedir. 1500’ü aşan bitki türü sayısıyla bir nevi ağaç müzesi olduğu söylenebilir. 1818’de yapılmış Kirazlıbent ve 1916’da Neşet Hoca tarafından yaptırılmıştır ancak Türkiye’nin ilk fidanlığı da burada yer almaktadır.
- Adres: Kurtuluş, 01130 Seyhan/Adana
- Yol tarifi al >
29. Çobandede Yerel Kuş Parkı
Burası Neresi? Çoban Dede Türbesinin ve Parkın bulunduğu alanın bir kısmı 2015 yılında kuş cenneti ve mini hayvanat bahçesine dönüştürüldü. Hayvanat bahçesinde memeliler, su kuşları, yırtıcı kuşlar, süs tavukları gibi hayvanlar yer almaktadır. Küçük bir göletin etrafında yer alan hayvanların dışında hayvanların için veterinerler ve poliklinikte bulunmaktadır. Doğal yaşamda bir şekilde yaralanmış ve hasta olmuş hayvanlar burada iyileştirilerek rehabilite edilmekte ve gelen misafirlerle tanıştırılmaktadır.
Aklınızda bulunsun! Son ziyaretimizde kuş parkındaki kuşların ne yazık ki kaldırıldığını gördük. Yani Nisan 2023 tarihi ihtibriyle şu anda Çobandede Yerel Kuş Parkı’ndaki kuşlar yok. Umarız yakın zamanda kuşlar yeniden buraye gelir çünkü burası çocukların kuşları tanıması açısından çok önemli bir görev üstlenmektedir.
- Adres: Karslılar, 01170 Çukurova/Adana
- Yol tarifi al >
30. Karataş Tabiat Parkı
Burası Neresi? 29 hektarlık büyüklüğe sahip park, 1952 senesinde orman teşkilatı tarafından ağaçlandırılarak Kumluk I ve Kumluk II mesire yeri olarak Mülga Milli Parklar ve Av Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü’ne verilmiştir. 2012 senesinde ise Kumluk I ve Kumluk II Mesire Yerleri, Kumluk Tabiat Parkı olarak adlandırılmıştır. Adana’ya 45 kilometre uzaklıkta yer alan park, karavan ve çadır kampı yapmayı sevenler için oldukça uygun ve elverişlidir.
Arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte rahatlıkla zaman geçirebileceğiniz bir ortam. Halk tarafından genellikle piknik yapmak amaçlı kullanılan parkta bunun yanı sıra; yüzebilir, fotoğraf çekebilir, balık tutabilir ve uzun doğa yürüyüşlerini gerçekleştirebilirsiniz. Parkın içinde; çocuklar için oyun alanları, lokantalar, otopark, lavabo, duş alanları ve soyunma kabinleri gibi ihtiyaçlarınıza uygun yerler mevcuttur.
- Adres: Yeni, 01900 Karataş/Adana
- Yol tarifi al >
31. Sakıp Sabancı Parkı
Burası neresi? Çukurova Belediye tarafınca iş insanı Adanalı Sakıp Sabancı anısına yapılmış park, önceki dönemde büyük yüz ölçümüne sahip olan park Jurassic Park’ın açılmasıyla birlikte küçük bir alanda kalmıştır. Sakıp Sabancı Parkı, her yaştaki çocuğa hitap eden oyun alanları ve göz dolduracak biçimde düzenlenmiş yeşillik alanlarıyla Adanalılar tarafından sıkla tercih edilmektedir. İçerisinde yer alan küçük kafeden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Ayrıca Atatürk resimlerinden oluşan resim sergisi de parkın içerisinde bulunan bir binada sergilenmektedir.
Neden gitmeliyim? Sakıp Sabancı Parkı nezih ortamı ve yeşil alanlarıyla şehrin önemli parklarından biridir. Burası aynı zamanda evlenen çiftler için adeta bir açık hava stüdyosu görevi de görmektedir.
- Adres: Yüzüncüyıl, 85183. Sk., 01170 Çukurova/Adana, Türkiye
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
32. Sarıçam Çarkıparke Parkı
Burası neresi? 2023 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından ziyarete açılan Sarıçam Çarkıpare Parkı, zengin oyun alanları ve muhteşem peyzajı ile Adana’nın en önemli parklarından biri olmayı şimdiden başardı. Burası gerek yetişkinliklerin dinlenmek için gerekse de çocukların eğlenmek ve doyasıya oynamak için gelebilecekleri yerlerin başında gelmektedir.
Neden gitmeliyim? Toplamda 40 bin m² alana yayılmış olan park içinde kendi kendini temizleyen gölet başta olmak üzere fitness alanları, yürüyüş yolları, bisiklet parkurları, trafik eğitim parkuru gibi ziyaretçilerin ilgisini çeken pek çok imkan bulunmaktadır. Eğer siz de ailenizle ve çocuklarınızla güzel bir gün geçirmek isterseniz Çarkıpare Parkı’nı Adana’da mutlaka gezilmesi gereken yerler listenize dahil etmelisiniz.
- Adres: Çarkıpare, Çarkıpare, Unnamed Road, 01790 Sarıçam/Adana
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Yol tarifi al >
-Şelaleler
33. Kapuzbaşı Şelaleleri
Burası neresi? Kapuzbaşı Şelalesi, Adana’nın Aladağ ilçesine 45 kilometre uzaklıkta konumlanıyor olup, dünya üzerinde dağın ortasında patlayan en büyük yüksekliğe sahip şelaleler arasında yerini almaktadır.
On iki tane yan yana sıralanan şelalelerin yalnızca 5-6 tanesi kendini gün yüzünü çıkartmaktadır. Geriye kalanlar ise kayalardan düşen molozlar arasında sıkıştığından yüzeysel olarak patlar. Rafting tutkunları için birebir nokta!
Neden gitmeliyim? Kapuzbaşı Şelaleleri, bizce dünyada ölmeden önce görülmemesi gereken şelaleler arasında sayılabilecek güzelliklerden biridir. Buraya ulaştığınızda devasa kayaların içinden fışkıran suyu gördüğünüzde doğada ne kadar muhteşem güzellikler olduğunun farkına varacaksınız.
Aklınızda bulunsun! Kapuzbaşı Şelaleleri’ne gitmek için iki yol seçeneği bulunuyor. Aladağ ilçesi tarafından gidilen yolun oldukça zorlu olduğunu belirtmek isteriz. Bu nedenle Kapuzbaşı’na gitmek için Kayseri güzergahını tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır.
- Adres: 38500 Yahyalı/Kayseri
- Yol tarifi al >
34. Küp Şelaleri
Burası neresi? Küp Şelaleleri, çevresinde yeşeren bitki türleri ve kuş seslerinin cıvıltısıyla yarattığı atmosfer, yansıttığı huzuruyla ziyaretlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. İçerisindeki spor alanlarında spor yapma ve şelalenin oluşturduğu göletlerde yüzme imkanı sağlayabilirsiniz. Yaz aylarının kaçış noktası haline gelen şelaleler serinletmesiyle beraber, hem piknik hem de kamp yapabileceğiniz bir doğa harikası.
Neden gitmeliyim? Son yıllarda keşfedilen Küp Şelaleleri, Adana’nın bunaltıcı atmosferinden kaçıp kendini doğaya atmak isteyenler için kesinlikle değerlendirilmesi gereken konumlardan biridir.
- Adres: Küp, 01720 Aladağ/Adana
- Yol tarifi al >
35. Bahçecik Şelalesi
Burası neresi? Bahçecik Şelalesi, Adana’nın ve ülkemizin henüz çok fazla bilinmeyen güzelliklerinden bir tanesi. Hatta internette araştırma yaptığınızda burası ile ilgili çok fazla bilgiye ulaşamıyorsunuz. Biz de Adana’nın Karaisalı ilçesinde bulunan bu bakir güzelliği ziyaret ettik ve keyifle okuyacağınızı düşündüğümüz bir yazı yazmak için hemen kolları sıvadık…
Aslında sadece şelale değil şelaleye gidiş yolu da kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlıyor. Doğanın muhteşem uyumuna ve huzur veren yönüne sonuna kadar şahitlik ediyorsunuz. Kuşların cıvıltılarını duymakla kalmıyor; aynı zamanda eşsiz hayvanları yakından görme fırsatını da yakalıyorsunuz.
Burası Adana halkı tarafından da çok fazla bilinmiyor. Bu durum aslında bu doğal güzelliğin bakir kalması ve korunması açısından bir yönden de iyi bir şey oluyor. Şelalenin yağışların yoğun olduğu zamanlarda canlı olmasının da buna etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz. Şelaleyi ziyaret ettiğimiz 04.05.2019 tarihinde debisinin oldukça fazla olduğunu belirtelim. Yaklaşık olarak 20 metre yükseklikten kendini boşluğa bırakan su ortaya seyrine doyum olmayan bir manzara çıkarmış. Kış mevsiminin ne kadar yoğun geçtiği önceki dönemlerde insanların suyun içinde kullandığı piknik masasından da net bir şekilde anlaşılıyor.
Bahçecik Şelalesi manzarasında, doğanın huzur dolu sessizliği içinde ve nehrin dinlendiren su sesinde kamp yapmaya ne dersiniz? İşte o zaman burası sizin için tam bir biçilmiş kaftan. Nehrin kenarında hemen Bahçecik Şelalesi’ne bakan kamp ve mesire alanı size unutamayacağınız bir kamp deneyimi yaşatacaktır.
Neden gitmeliyim? Belediye tarafından hazırlanan kamelyalarda çadırınızı kurup akşam ateş etrafında toplanıp çok keyifli sohbetler edebilir, gökyüzündeki yıldızları seyredebilirsiniz. Dilerseniz buraya günübirlik gelerek piknik yapabilir, tertemiz havanın tadını çıkarabilirsiniz. Sahip olduğu muhteşem ortam ve doğal güzellikleri ile Bahçecik Şelalesi’nin kesinlikle Türkiye’de kamp yapılacak en iyi yerler arasında bulunduğunu söyleyebiliriz.
- Adres: Kıralan, 01770 Karaisalı/Adana, Türkiye
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
-Nehirler
36. Seyhan Nehri
Burası neresi? Seyhan Nehri, Akdeniz’e dökülen en büyük akarsu olmasıyla şehre de yıllar boyunca katkı sağlamış. Şehrin doğal güzelliklerinden olan nehir, taşkınları önlemesi ve baraj üstündeki güzellikleriyle serinlemeniz için de imkan sunuyor. Ayrıca nehir kıyısında yürüyüş de yapabilirsiniz.
37. Ceyhan Nehri
Burası neresi? Adana’da gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında gelen Seyhan’dan sonra en bilindik ilçesi olan Ceyhan, adını elbette ki yanı başındaki Ceyhan Nehri’nden alıyor. İnşa tarihi 1659 senesine dayanan Kurtkulağı Kervansarayı’nı ziyaret ettikten sonra yönünüzü, Ceyhan Nehri kıyısında konumlanan Kartepe Aslantaş Milli Parkı ve Yılankale’ye çevirebilirsiniz.
38. Feke-Göksu Nehri
Burası neresi? Seyhan Nehri’nin kollarından biri olan Göksu Nehri’nin kaynağı Tahtalı Dağları’ndan gelmektedir. Yılın her mevsiminde su ve debisi her daim yüksektir. Derin ve dar vadileri geçerek, Aladağ ilçesinde Zamantı Suyu ile birleşir ve Seyhan Nehri’nin oluşumunu sağlar. Kano ve rafting aktiviteleri için önemli bir potansiyel oluşturan nehre, sıkla turlar düzenlenmektedir.
- Adres: Feke/Adana
- Yol tarifi al >
39. Şeker Pınarı
Burası neresi? Şeker Pınarı, Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı mesire yerlerinden biridir. Burası buz gibi suyu ve tertemiz havası ile özellikle Adanalıların hafta sonu uğrak yerlerinin başında gelmektedir. Şeker Pınarı, Çakıt Çayı’nın önemli su kaynaklarından biridir ve doğal kaynak suyu olarak da depolanmaktadır.
Şeker Pınarı üzerinde bulunan Akköprü’nün ise yapım yılı tam olarak bilinmemekle birlikte Orta Çağ dönemine ait bir eser olduğu tahmin edilmektedir. Burası aynı zamanda Şekerpınarı Köprüsü olarak da bilinmektedir. Köprü, 14. yüzyılda Karamanoğulları döneminde vergi tahsilat noktası olarak kullanılmıştır. 83 metre uzunluğa ve 5.7 metre genişliğe sahip olan köprü son olarak 2001 yılında restore edilmiştir.
Neden gitmeliyim? Şeker Pınarı Adana’dan günübirlik geziler için gelinebilecek yerlerden biri olmasının yanı sıra Çukurova Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi arasında seyahat edenler için de keyifli bir dinlenme rotasıdır. Buraya geldiğinizde akarsuya ayaklarınızı sokabilir, buz gibi kaynak sudan içerek serinleyebilirsinz.
- Adres: Alpu, 01470 Pozantı/Adana, Türkiye
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Yol tarifi al >
-Kanyonlar
40. Kapıkaya Kanyonu
Burası neresi? Kanyon, tektonik çöküntüler ve akarsuların meydana getirmesiyle oluşmuştur. 20 kilometre uzunluğa sahip olup, 7250 metrelik kısmı turizme açılmıştır.Karaisalı ilçesinde bulunan Kapıkaya Kanyonu ziyaretçilerine muhteşem bir doğal güzelliği vadediyor.
Neden gitmeliyim? Dağcılar, doğa yürüyüşü sevenler ve fotoğraf tutkunlarının sıkla ziyaret ettiği kanyonda, göz alıcı doğa manzarasını görme imkanına sahipsiniz. Kanyon 16 metre yüksekliğe sahip köprü ile bağlanmıştır. Bu köprüden geçerek kanyonun içerisine doğru ilerledikten sonra 200 metreyi aşkın kayalıklar ile karşılaşacaksınız. Buradan ileriye doru gittikçe göz kamaştırıcı bir şelale sizleri karşılıyor olacak, bu noktada sizler için oluşturulmuş dinlenme ve seyir teraslarında keyfini çıkarabilirsiniz.
- Adres: 01770 Karaisalı/Adana
- Yol tarifi al >
41. Karaisalı Dokuzoluk Kanyonu
Burası neresi? Adana’nın en sevilen noktaları arasında yer alan Karaisalı Dokuzoluk Kanyonu’nda; ırmak üzerinde bulunan vadide meydana gelen gölet özellikle kavurucu sıcaklarda halk tarafından sıkla ziyaret ediliyor. Piknik, büyük alanlara sahip olmayıp özellikle tatil zamanlar oldukça yoğun olduğu için pek yer bulunamıyor. İçerisinde, piknik masaları, mangal alanları, mescit, lavabo ve çeşmeler yer almaktadır.
Neden gitmeliyim? Burada doğa yürüyüşü, yüzme ve balık tutmak gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca sıcaktan bunalanlar buz gibi sulara dalarak serinlemenin keyfini de çıkarabilmektedir.
- Adres: Merkezboztahta, Merkezboztahta Köyü Yolu, 01770 Karaisalı/Adana
- Yol tarifi al >
-Vadiler
42. Belemedik Vadisi
Burası neresi? Adana Pozantı yolunu kullanarak ulaşabileceğiniz 600 metre rakıma sahip olan Belemedik Vadisi her mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor. Dağ, orman ve akarsuların oluşturduğu ekosistemin bir parçası olan el değmemiş Belemedik Vadisi, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında ziyaret edilen vadi fotoğraf çekmeyi sevenler için Adana’da gezilecek yerler listesine mutlaka dahil edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.
Neden gitmeliyim? Belemedik Vadisi, her mevsimi ayrı güzel olan doğal güzelliklerden biridir. Burası aynı zamanda kamp yapmak isteyenler için de değerlendirilebilen bir noktadır. Dilerseniz bungalov evlerde konaklamayı tercih edebilir ve sevdiklerinizle çok keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.
- Adres: Belemedik, 01470 Pozantı/Adana
- Yol tarifi al >
43. Çakıt Vadisi
Burası neresi? Dağ keçilerinin otlak alanı olan dağlarla çevrili Çakıt Vadisi, doğanın en büyük hazinelerinden biri olup içerisinde yankılanan suyun sesin yarattığı tını insana büyük bir haz veriyor. Dağcılık sporuna merak saranların çok seveceği bir yer olduğunu söylemek mümkün. El değmemiş güzelliğini ilk günkü gibi koruyan vadi, görülmeye değer nitelik taşıyor.
-Yaylalar
44. Kızıldağ Yaylası
Burası neresi? Adana’da Karaisalı ilçesine bağlı olan Kızıldağ Yaylası, Osmanlı Dönemi’ine ait belgelerde Cebel-i Ahmer adıyla geçmektedir. O dönemler çok değerli olmayan yayla, Ramazanoğulları zamanında önem kazanarak, birçok devlet yetkilisi yaz dönemlerinde yaylaya çıkmışlardır. Merkeze 27 kilometre uzaklıkta bulunan yayla, tertemiz havası ve yüksek rakımlı olması sebebiyle yarattığı serin hava oldukça rağbet görmesine katkı sağlıyor. Kısa bir yürüyüş ve doğa çekimi için oldukça ideal.
- Adres: Çevlik, Karaisalı/Adana
- Yol tarifi al >
45. Aladağ-Meydan Yaylası
Burası neresi? Aladağ’a 6 kilometre uzaklıkta konumlanan yaylada; ardıç, çam, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleri iç içedir. Yaylada yararlanabileceğiniz lokanta ve bakkallar bulunmaktadır. Ayrıca burada konaklayabileceğiniz konaklama seçenekleri de mevcut, tabii ki ormanlık alan içerisine kampta kurabilirsiniz.
46. Akçatekir Yaylası
Burası neresi? Pozantı’ya 17 kilometre uzaklıkta yer alan Akçatekir Yaylası; Börücek Yaylası, Akçaköy ve Tekir Yaylası’nın birleşmesiyle oluşmuştur. Etrafı çam, ardıç ve meyve bahçeleri ile çevrili yaylada her sene eylül ayında Akçatekir Yaylası Geleneksel Yayla Şenlikleri düzenlenmektedir. Özellikle yaylada yaşayan iklim sebebiyle kış aylarında 500-600 nüfusa sahipken yaz aylarında yaşanılan göç sebebiyle neredeyse 100 katı olan 200 binli rakamlara ulaşıyor.
- Adres: Akçatekir, Akçatekir Köyü Yolu, 01490 Pozantı/Adana
- Yol tarifi al >
47. Horzum Yaylası
Burası neresi? Kozan ilçe sınırları içerisinde yer alan Horzum Yaylası; çam, çınar, üzüm bağları ve meyve ağaçları ile bezenmektedir. Her türlü ihtiyacı karşılamak adına; bakkal, kır kahveleri, lokantalar ve sağlık ocağı hizmet vermektedir. Yaz ve kış ayları boyunca ziyaret edilen yaylada, kamp yapma imkanına da sahipsiniz.
- Adres: Kozan/Adana
- Yol tarifi al >
48. Saimbeyli Çatak Yaylası
Burası neresi? Dağın eteğine dökülen küçük şelalelerin beslediği anıt çınar ağaçlarının gövdesi ve dalları üzerine kurulmuş olan çardaklarda piknik yapma zevkine nail olabileceğiniz bir yayladır. Tüm köyün su ihtiyacını karşılayan yaylada, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından işletilen tesisler hizmet vermektedir. Su sesleriyle birleşen kuş cıvıltıları eşliğinde doğanın kucağına kendinizi bırakabileceğiniz harika bir rota! Macerayı seviyorsanız mutlaka kamp yapmanızı öneririm.
- Adres: 01740 Saimbeyli/Adana
- Yol tarifi al >
*Çocuklar İçin Uygun Yerler
-Hayvanat Bahçesi
49. Tarsus Hayvanat Bahçesi
Burası neresi? Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alan hayvanat bahçesi, 2014 yılından beri hizmet vermektedir. Birbirinden çeşitli hayvanların yaşamlarını devam ettirdiği bu sevimli bahçe, asında diğer hayvanat bahçelerinden pek de farkı olmasa da yerel ve çevre halk arasında oldukça yoğun ilgi görmektedir. Adana’dan buraya ulaşmak ise yaklaşık 40 dakika sürmektedir.
Neden gitmeliyim? Mersin Belediyesi tarafından önemli bir gün belirleyerek eğlenceli bir aktiviteye imza atmışlardır. Otuzdan fazla hayvan türüne ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde, özel bir alan yapılmış olup gelen ziyaretçilerin hayvanları beslemelerine olanak sağlanmaktadır. Hayvanların doğal yaşam alanlarına uygun olarak tasarlanmıştır. Zaman ayrılması gereken önemli yerlerden biri olarak listenize eklemenizi tavsiye ederim.
- Adres: Kavaklı Mahallesi, Berdan Barajı ve Hidroelektrik Santrali, 33400 Tarsus/Mersin
- Ziyaret saatleri: 09:00-17:00
- Telefon: 0324 626 33 34
- Yol tarifi al >
-Aquapark
50. Mavi Su Aqualand
Burası neresi? Adana’nın Seyhan Nehri’nin kıyısından bulunan Mavi Su Aqualand’de; her yaşa uygun yüzme havuzları sayesinde şehir halkı yaz sıcaklarında serinleme imkanı buluyor. İçerisinde; çocuk havuzu, dalga havuzu, aile havuzu, akıntılı su kanalı ve birbirinden eğlenceli kaydıraklar yer alıyor.
Tüm gününüzü geçirdikten sonra hoş bir müzik eşliğinde, lezzetli yemeklerin tadına bakabileceğiniz Mix Restaurant’ta güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Girişlerde nakit para kabul edilmiyor olup, size verilen karta yükleyeceğiniz krediler ile harcama yapabiliyorsunuz.
- Adres: Yavuzlar, Hacı Sabancı Blv. No:31, 01220 Yüreğir/Adana
- Ziyaret saatleri: 09:00-19:00
- Telefon: 0322 324 11 40
- Yol tarifi al >
-Alışveriş
51. M1 Adana Avm
Burası Neresi? 2000 yılında hizmete açılan M1 Adana Alışveriş Merkezi, Adana’nın ihtiyaçlarını karşılayan alışveriş merkezidir. 77 bin m2’lik bir kiralanabilir alana sahip olup, 107 mağaza sayısı ile gelen ziyaretçilerine Türkiye’nin olsun dünyanın olsun tüm markaları içerisinde barındırıyor. Media Markt, GAP, Mango, Goldpark, Zara, Marks&Spencer ve daha fazlası gibi markaların bir arada bulunduğu alışveriş merkezinde, 3 bin 500 kişilik müşteri otoparkı, sinema salonları, geniş yemek alanı ve çocuk oyun alanları gelenlerin keyifli saatler yaşamasına katkı sağlıyor.
- Adres: Yeni Mahallesi Öğretmenler Bulvarı, 87071. Sk. No:5, 01200 Seyhan/Adana
- Ziyaret saatleri: 10:00-22:00
- Telefon: 0322 271 01 18
- Yol tarifi al >
52. Park Adana Avm
Burası Neresi? Çukurova ilçesinin bir numaralı eğlence merkezlerinden biri olan Park Adana Avm içerisinde, yerel ve ulusal birçok marka yer almaktadır. Alışveriş merkezini çevreleyen 25 dönümlük peyzaj alanı içerisinde yer alan çocuk oyun alanları olsun, havuzlu süslemeleri olsun yalnızca bir alışveriş merkezi değil, aynı zamanda kısa molalar verip ferah bir zaman geçirebileceğiniz ortam bulunuyor. İçerisinde Adana’nın en büyük eğlence merkezi olan Happy Land ile tüm yaştan insanlara adrenalini sonuna kadar yaşatıyor. Şehir merkezine olan yakın konumu ile ulaşımı oldukça rahat sağlanıyor.
Aklınızda bulunsun! 2023 yılı itibariyle Park Adana AVM kapılarını ziyaretçilerine kapatmıştır. Alışveriş merkezinin tekrar açılması durumunda yazımızı güncelleyerek size haber vereceğiz.
- Adres: Sakarya, 55016. Sokak 8-A, 01130 Seyhan/Adana
- Ziyaret Saatleri: 10:00-22:00
- Telefon: 0322 333 20 00
- Yol tarifi al >
53. Esas 01 Burda AVM
Burası neresi? Park Adana AVM ile karşılıklı bir konumda bulunan Esas 01 Burda AVM de Adana’da AVM’ye giderek alışveriş yapmak isteyenler için görülmesi gereken yerlerden biridir. Birçok markanın mağazasına ev sahipliği yapan AVM içinde aynı zamanda çocukların eğlenebileceği oyun parkları da bulunmaktadır. AVM aynı zamanda belirli zamanlarda başta çocuklar olmak üzere ziyaretçileri için düzenlediği birbirinden keyifli etkinliklerle sadece alışveriş değil aynı zamanda eğlence imkanları da sunmaktadır.
Neden gitmeliyim? Alışverişin yanı sıra gösteri dünyasından birçok sanatçıyı da belirli aralıklarla ağırlayan merkez, Adana’nın hem alışveriş hem de kültürel etkinlikler noktasında zirve noktalarından biri haline getirmiştir.
- Adres: Ahmet Remzi Yüreğir, Dede Korkut Cd. 164-1, 01130 Seyhan/Adana, Türkiye
- Telefon: +90 322 880 00 01
- Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-12.00
- Web sitesi
- Yol tarifi al >
54. Adana Optimum Avm
Burası neresi? 2011 yılında müşterilerine kapılarını açan Adana Optimum Avm içerisinde dünyaca ünlü 160 markanın yer aldığı 145 metrekarelik alana sahiptir. Sosyal ve ekonomik açıdan bölgenin yükselmesine katkı sağlarken sosyalleşmeye de olumlu yönde etki etmiştir. Dünya lezzetlerini de sunuyor olup, diğer avmler ile olan farkını gözler önüne sermektedir. Bulunduğu konum itibariyle Tarsus, Mersin, Hatay ve Niğde bölgelerine olan yakınlığıyla geniş bir ziyaretçi profiline sahip olduğunu söyleyebilirim.
- Adres: Sinanpaşa, Hacı Sabancı Blv. Optimum, Avm No:28, 01220 Yüreğir/Adana
- Ziyaret saatleri: Her gün 10:00-22:00
- Telefon: 0850 207 5767
- Yol tarifi al >
55. Tarihi Kazancılar Çarşısı
Burası neresi? Anadolu’nun tipik kapalı çarşılarına benzeyen ve hediyelik eşya alışverişi der demez akla ilk gelen yerlerden olan Tarihi Kazancılar Çarşısı’ndan sevdikleriniz için bir şeyler alabileceğiniz gibi Adana mutfağına özgü yöresel lezzetleri de tadabilirsiniz. Adana’nın simgesi Büyük Saat Kulesi’ne yürüme mesafesinde bulunan Tarihi Kazancılar Çarşısı, yaklaşık 500 yıllık bir geçmişe sahip olmakla birlikte aynı zamanda Adana’nın yöresel el işi ve zanaat ustalarının atölyelerine de ev sahipliği yapıyor. Ağaç oymacılığından bakır kalaylamaya, kebap restoranlarından konsept kafelere kadar her zevke hitap etmeyi başaran Tarihi Kazancılar Çarşısı için en az bir gününüzü ayırmanızı öneriyoruz.
- Adres: Sarıyakup, 23002. Sk., 01020 Seyhan/Adana
- Ziyaret saatleri: Her gün 08:00-18:00
- Yol tarifi al >
*Yakında Gezilecek Yerler
56. Kapadokya
Burası neresi? Binlerce yıllık geçmişin izlerini yansıtan Kapadokya’nın etrafında bulunan yanardağların milyonlarca yıl önceki aktif hareketleri ve haya yolları sebebiyle eşine az rastlanır bir yapıdadır. Oluşan muhteşem görüntüsüyle masal diyarlarını andıran Kapadokya’da yer alan tarihi ve doğal yapıların büyük bir kısmı UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine dahil edilmiştir.
On farklı uygarlığın hüküm sürdüğü topraklarda, 429 tescilli yapı ve 64 sit alanı yer almaktadır. Bölgenin en çarpıcı yapıları, kayalara oyulmuş geleneksel evleri ve güvercinliklerdir. Burada; Paşabağları, Güllüdere Vadisi, Derinkuyu Yeraltı Şehir gezileri, Göreme Açıkhava Müzesi, Ihlara Vadisi’ni görme şansını elde edebilirsiniz.
Yapabileceğiniz etkinlikler arasında ise; tabi ki en başta gün doğarken balona binmeli ve eşsiz manzaranın tadını çıkarmalı, çarşıya çıkıp çanak, çömlek, bakır eşyaların yer aldığı dükkanlardan alışveriş yapmalı, tabi ki meşhur seramikten yapmak olmalıdır.
Aklınızda bulunsun! Adana ve Kapadokya arası otobüs yolculuğu 2 saat 45 dakika sürmekte olup bilet ve sefer saatlerini görüntüleyebilirsiniz.
57. Tarsus
Burası neresi? Çukurova ilçesinin batısından bulunan Tarsus, ülkenin en eski yerleşim yerlerinden biridir. 6 bin yılından itibaren varlığını sürdüren Kilikyalıların merkezi ilçe, kurulduğu günden itibaren aynı isimle hiç değişmeden gelebilmiştir. Tarihi İpek Yolu güzergahlarından biri olup Roma, Bizans ve Yunanlılara ev sahipliği yapmıştır. Ancak buna rağmen gereken ilgiyi günümüzde çok fazla gördüğü söylenemez ne yazık ki.
Burada; Kırkkaşık Bedesteni, Şahmerdan Hamamı, Ulu Cami ve Makam-ı Şerif Cami gezebileceğiniz yerlerin aşında geliyor. 2 saat bir yolculuğun ardından Adana’dan Mersin’e ulaşabilirsiniz.
58. Hatay
Burası neresi? Yapılan çalışmalar sonucu MÖ 100 ile 40 bin yılları arasında uzanan Hatay‘ın tarihi içerisinde birçok din, dil, ırk barınmaktadır. Hal böyleyken medeniyetlerin ortak yerleşim alanı olan şehri tam bir kültür hazinesi olarak adlandırsak haksız çıkmayız. Roma İmparatorluğu döneminde dünyanın en büyük üçüncü şehri olduğu konusunda bilgiye rastlanmaktadır.
Müslümanların, Hristiyanların, Musevilerin, Türk, Ermeni, Arap ve Süryanilerin yaşamlarını tam anlamıyla yansıtan Hatay, yıl içerisinde çok yoğun bir ziyaretçi akınına uğramaktadır. Gerek tarihi gerek doğası tam bir şölen yaşatan bölgede görülmeye değer çok fazla nokta yer alıyor.
Dünyadaki ilk Katolik olan ve Hristiyanlığın yayıldığı mağara kilise St. Pierre Kilise dört bir yandan oldukça fazla bir ilgi görüyor, mozaikleri ile dünyada ikinci sırada yer alan Antakya Mozaik Müzesi ve yine ilklerin şehrinde inşa edilen Habib-i Neccar Cami görmeniz gereken yerlerden sadece birkaçı.
Yaklaşık olarak 2.30 saat süren yolculuğun ardından Hatay’a ulaşabilirsiniz. Sefer saatlerini ve bilet fiyatlarını inceleyebilirsiniz.
58. Niğde
Burası neresi? Çoğu şehrimiz gibi köklü bir geçmişe sahip Niğde, antik çağlardaki ismi ile “Nahita” ya da “Nakita” isimleri ile bilinmektedir. Zamanla farklı dillerde evrimleşerek Nikde olarak söylenmeye başlanmış ve son olarak Cumhuriyet Dönemi’nde “Niğde” olarak adlandırılmıştır.
MÖ 5 bin yılına dek uzanan geçmişi ile Hitit ve Asur medeniyetlerine ait yazıtlara ve bunların yanında farklı medeniyetlere de kalıntılar mevcuttur. Sırasıyla Hitit, Asur ve Frigya Uygarlığı’na ev sahipliği yapan şehir en son olarak Roma İmparatorluğu’nun egemenliği hakimiyetine girmiş. Bir süre sonra ikiye bölünün imparatorluğun ardından 1470 yılında ise Osmanlı İmparatorluğu’nun hakimiyetine geçmiştir.
Göllüdağ Ören Yeri, Tyana Ören Yeri, Çinili Göl, Eski Gümüş Manastırı, Niğde Kalesi, Cımbar Vadisi, Göllü Dağ, Roma Havuzu ve listeyi daha da genişletebileceğim birçok görülesi yapıyı gezip görmeniz konusunu mutlaka tavsiye ederim.
Adana’dan Niğde’ye 2 saat 20 dakikalık bir otobüs yolculuğu ardından ulaşım sağlayabilirsiniz. Bilet detayları için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
60. Kozan
Burası neresi? Adana’nın en turistik ilçelerinden biri olan Kozan’da tarih meraklılarının ilgisini çekebilecek çok sayıda mekan ve yapı bulunuyor. Kelime olarak eski Türkçede “Yaban Tavşanı” anlamına gelen Kozan’a giderseniz, ilk adresiniz iki yüzyıl boyunca Roma’nın başkentliğini yapmış Anavarza Antik Yerleşimi olmalı. Tam da Sunbas Çayı’nın Ceyhan Nehri ile birleştiği noktada yer alan antik yerleşimi bir rehber eşliğinde de gezebilirsiniz.
61. Karataş
Burası neresi? Adana’nın deniz kenarındaki iki ilçesinden (diğeri Ayas-Yumurtalık) biri olan Karataş, kamp tatili yapmak isteyenlerin ilk durağı oluyor genellikler. Konaklama tesisinin normale göre daha az sayıda olduğu ve kamp tesisleri ile öne çıkan Karataş’a giderken Havutlu’dan geçeceğiniz için Adana mutfağının olmazsa olmazı kebabın en lezzetlisini bu yol üzerinde tadacağınızı hatırlatalım. Adana’ya nasıl gidilir sorusuna cevap bulduktan sonra şehir içi ulaşımda da Havutlu – Karataş güzergahı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Antik Magarsus Yerleşimi’nden kalıntıların da Karataş’ta olduğunu hatırlatalım.
*Diğerler Gezilecek Yerler
62. Dilberler Sekisi
Burası neresi? Birkaç aktivite, dinlence ve spor alanlarının olduğu, aynı zamanda bisiklet yollarını da sınırları içerisinde barındıran Dilberler Sekisi, Seyhan Nehri’nin kıyısındaki eşsiz konumu ile de dikkat çekiyor. Sadece bisiklet değil, yürüyüş parkurlarının da olduğu Dilberler Sekisi’ndeki piknik yerlerinde sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Neden gitmeliyim? Dilberler Sekisi hem şehrin içinde hem de şehrin dışında doğayla baş başa bir ortam sunduğu için kolaylıkla gidebileceğiniz ve keyifli zaman geçirebileceğiniz yerlerden biridir.
- Konum: Ziyapaşa, Özdemir Sabancı Blv., 01150 Dörtler/Seyhan/Adana
- Yol tarifi al >
63. Seyhan Merkez İlçe
Burası neresi? Adana’nın 3 merkez ilçesinden biri olan Seyhan, güneyinde Karataş, kuzeyinde Karaisalı, batısında Tarsus (Mersin), doğusunda ise Yüreğir ilçeleri ile komşu durumunda. Denizden yaklaşık 40 km içeride konumlanan Seyhan, toplamda 420 kilometrekarelik bir alanı kaplamakla birlikte ilçedeki Seyhan Barajı ve çevresindeki dinlenme alanlarını ve merkezdeki tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz.
64. Sevgi Adası
Burası neresi? Adana’nın ilçesi olan Çukurova’da yer alan Sevgi Adası, Seyhan Nehri üzerinde bulunmaktadır. Görünen üzere tam anlamıyla bir ada ancak üzerinde herhangi bir yaşam söz konusu değil. Buraya kıyıdan binebileceğiniz deniz araçlarıyla ulaşım sağlanabiliyor. Hemen yanında bulunan ve kıyıyla bağlantılı bir şekilde yapılan yapay ada ise, halkın piknik yapmak için tercih ettiği popüler bir lokasyon. Yol boyunca da Adana’nın yerel lezzetlerinden kokoreç ve bici biciciler oldukça ünlüdür.
- Konum: Seyhan Baraj Gölü İçi, Çukurova/Adana
- Yol tarifi al >
65. Yerköprü Mesire Alanı
Burası neresi? Adana’nın Karaisalı ilçesine 7 kilometre uzaklıkta olup, Çakıt Irmağı’nın bir noktasından batıp 29 metre sonra tekrardan yüzeye çıkan doğal bir oluşumdur. Burada buz gibi akan suların altındaki çardaklarda oturup, Adana’ya has kebabının tadına bakabileceğiniz tesisler yer alıyor. Bir yandan Toroslardan esen serin rüzgar sizi kendinizden geçirirken doğanın içinde geçireceğiniz birkaç saatin farkına varmayacaksınız!
- Konum: Gülüşlü, 01770 Karaisalı/Adana
- Yol tarifi al >
66. Toros Dağları
Burası neresi? Akdeniz’e paralel olarak sıralanan Toros Dağları, toplamda iki bin kilometrelik bir dağ zincirlemesinden meydana gelmektedir. Teke Yarımadası’ndan başlayarak Suriye sınırına kadar devam eden bu zincirin en zirve noktası ise 3767 metre ile Kızılcakaya’ya ait olduğu bilinse de bazı kaynaklarda 4 bin metrelik yüksekliğe sahip olan Demirkazık olduğunu belirtilmektedir. Oluşturduğu doğal güzelliğin yanı sıra pek çok sayıda tarihi değeri de muhafaza etmektedir.
Bu dağ zincirinin adı kısaca Toroslardır ve Toroslar; Batı Torosları Bey Dağları, Katrancı Dağı, Akdağlar ve Geyik Dağları; Orta Torosları Bolkar Dağları, Aladağlar, Tahtalı Dağları ve Akçalı Dağları ve Güneydoğu Torosları Malatya Dağları, Nurhak Dağları, Genç Dağları, Bitlis Dağları ve Akçalı Dağları’ndan meydana gelmektedir.
- Adres: 70000 Çatak/Karaman Merkez/Karaman
- Yol tarifi al >
*Yapmadan Dönmeyin
- Seyhan Nehri kenarında keyifli bir yürüyüş yapmadan,
- Ortadoğu ve Balkanların en büyük camisi olan Sabancı Camii’ni görmeden,
- Ciğer, muzlu süt, Adana kebabı yemeden,
- Seyhan Nehri’nde gondol sefası yapmadan,
- Sokakta bulunan seyyar şalgam satıcılarından şalgam suyu içmeden dönmeyin!
-Tarihi Yerler
Ülkemizin en büyük tarım ve sanayi şehirlerinden biri olan Adana on farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olup antik Roma ve Osmanlı mimarisini yansıtan pek çok tarihi yapıyı barındırmaktadır. Hem krallık olsun hem devlet olsun aralarındaki tutucu güç olması ve medeniyetlerin barınması üzerine günümüze kalan Adana’nın Tarihi Yerleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
-Gece Hayatı
Türkiye‘nin en büyük şehirleri arasında ön sıralarda yerini alan önemli ticaret merkezlerinden Adana, gelen misafirlerine keyifli bir gece eğlencesi yaşatma konusunda epey iddialı. Akşamları canlı müzik eşliğinde kafa dağıtıp biraz eğlenmek için tercih edebileceğiniz, Ziya Paşa ve Turgut Özal Bulvarları Adana gece hayatının kalbinin attığı yer olarak biliniyor.
Halkın sıkla tercih ettiği, canlı müzik, fasıl ve meyhaneler arasında; Lagos Balık Restoran, Saki Meyhane, Cosecha, Hayal Kahvesi, La Noche ve Tarihi Kısmet Meyhanesi gibi mekanlar yer almaktadır. Adana eğlencesi hakkında detaylı bilgiyi Adana Gece Hayatı yazımızdan ulaşabilirsiniz.
-Şehir içi Ulaşım
Adana’da şehir içi ulaşım araçları olarak, Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri ve özel halk otobüsleri, dolmuşlar ve taksiler kullanılmaktadır. Ayrıca 2010 yılında 13 istasyonlu bir metro hattı da kullanıma açılmıştır. Metro, Akıncılar ve Hastane durakları arasında hizmet vermektedir. Hafta içi saat 06:00-21:00 saatlerinde her 10 dakikada bir ve 21:00-23:00 saatlerinde ise 15 dakikada bir kalkmaktadır. Akşamları bir saatten sonra toplu taşıma araçları kullanılmadığı için yalnızca taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
İçeriğimiz editörlerimiz tarafından son olarak 27.06.2023 tarihinde güncellenerek genişletilmiştir. Siz de Adana’da gezilecek yerler yazımızla ilgili görüş ve önerilerinizi bize yorum kısmından paylaşabilirsiniz.
Adana’yı tek kelime ile tarif edersek heralde akla ilk gelen “Adana Kebabı” olur. Türkiye’nin her yerinde yapılan bu lezzet Adana’da bir başka güzelmiş.
Ailece tatil için gittik çok güzel bir beğendik çok gezdik
Otel araştırmamızda Saydam oteli bulduk bu kadar sıcak kanlı bu kadar misafirperver oldukları bilmiyorduk şiddetle tavsiye ederiz
gerçekten adana yı çok sevdik gezileceklere baktıktan sonra yorumlardaki SAYDAM OTEL i merak ettik
gerçekten bizi çok misafirperver karşıladılar.kendi evimizdeymiş gibi hissettik teşşekürler
ayrıca taş köprü merkez camii merkez parkı mutlaka gezin eski adana yok artık muhteşem
Güzel yurdumun gezilesi, görülesi o kadar çok yeri var ki. Hepsini gezmeye kalksam aylar yetmez sanırım. Onca ülke gezdikten sonra düşündüğümde hem doğayı, hem kültürü, hem tarihi, hem lezzetli yemekleri bir arada bulacağınız ülke sayısı bir elin parmaklarını geçmez sanırım. Evet biliyorum bunlar klasik cümleler ama gerçekler de bunlar. Adana gezimi Antakya- Adana turu olarak plan yaptım. İstanbul’dan direk Antakya’ya gittim ve oradan kara yolu ile Adana’ya geçtim. Şimdi düşünüyorum da iyi ki böyle bir gezi planı yapmışım. Hem midem bayram etti hem de bir çok güzelliği görme, yaşama imkanı buldum.
• Önereceğim yerler
• 1-Kebapçı Mesut
• 2-Doktorum şalgam
• 3-Saydam Otel
• 4)Kazım büfe
• 5)Şırdancı Ali
• 6)Gönül Kardeşler
• 7)Çerçi Yusuflar
• 8)Uğur Kuruyemiş
Merhaba Gezgin!
Adana’da yemekler birbirin’den güzel kebaplari dediğiniz gibi efsane https://blog.biletbayi.com/adananin-yoresel-yemekleri.html/ buradaki tarifleri sürekli tadiyorsanız şanlısınız! 🙂
Karaisali Varda Alman köprüsü
Kozan Dağılcak
Adnan Menderes Bulvarı
Kazım Büfe muzlu süt
Adana Müzesi
Tarihi Kız lisesi müze
Tarihi istasyon
Sular börekçi
Levent Börek
Ciğerciler
Ulu cami
Küçük saat
Bunlar unutululanlardan bazıları
Merhabalar Nihal Hanım; https://blog.biletbayi.com/adananin-tarihi-yerleri.html/ linkten yazımıza ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dilerim. 🙂
Levent börek yerine rızanın böreği daha uygun olur ????
Merhaba Salih Bey; okurumuz Nihal Hanım kendi görüş ve fikirlerini belirtmiş. Sizinde değerli görüşünüz eminim Adana’ya seyahat eden veya edecek olan okurlarımız tarafından dikkate alınacaktır. Teşekkür eder iyi okumalar dilerim. 🙂
Menekse köyünde yamaç paraşütü ve guzel manzaranin gormeden olmaz
https://youtu.be/dEdta_51npk
Kazım Büfede muzlu süt içmeden geri dönülmemeli 🙂
1/2, 2/4, 3/5 😀 Adanalı gençlere kesirleri öğreten büfedir Kazım Büfe 🙂 Bu arada eğer açsanız tostunu da mutlaka denemelisiniz.