Türkiye’den ve Dünya’dan Yılbaşının Vazgeçilmez 22 Kenti

Yılbaşı yaklaşıyor… Peki yılbaşı tatili için planınızı yaptınız mı? Cevabınız hayır ise yazımızdaki önerilerimizden biri tam size göre olabilir. Haydi listemize birlikte göz atalım ve sizin için yılbaşı tatili yapabileceğiniz en güzel rotayı belirleyelim…

1- Yılbaşında Gidilebilecek Yerler

#1  Romantiklerin vazgeçilmezi: Paris

paris

Aşıklar için Avrupa’daki en güzel yerlerden biri olan Paris, yılbaşı kutlamalarının da en özel şekilde yapıldığı en güzel yılbaşı şehirleri arasında yer alıyor. Noel ile birleşen yılbaşı kutlamaları özellikle Eyfel Kulesi etrafında büyük bir coşkuyla gerçekleşmektedir ve burada ortalama 1 milyon kişi yılbaşı kutlaması için toplanmaktadır. Bu nedenle kalabalıkla birlikte hareket etmek zorunda kalsanız hayatınızın en güzel yılbaşı kutlamalarından birini Paris’te geçirebilirsiniz.

#2 Peribacalarının arasında: Kapadokya

Kapadokya

Kapadokya kış mevsiminde ayrı bir güzel. Karlar altında peri bacalarının muhteşem manzarası eşliğinde yaşanacak bir yılbaşı, uzun yıllar hafızanızdan çıkmayacak. Muhteşem taş odalarda konaklayabilir, etkileyici manzaranın tadını balonlarla çıkabilirsiniz.

#3 Beyazlar içinde: Uludağ

uludağ

Yılbaşı tatillerinin vazgeçilmezi kayak… Ülkemizde ise kayak deyince ilk akla gelen yer Uludağ oluyor. Siz de Uludağ’a giderek karlar altında bembeyaz bir yılbaşına merhaba diyebilirsiniz. Eğer kayak tatili yapmakta kararlıysanız Kartalkaya, Palandöken gibi ülkemizin diğer yerleri de alternatif olarak listenize dahil edebilirsiniz.

#4 Dünyanın göz bebeği: Londra

londra

Avrupa’nın en güzel başkentlerinden biri olan Londra, yılbaşı tatili için de gidilebilecek en önemli rotaların başında geliyor. Noel kutlamaları, havai fişek gösterileri ve daha pek çok keyifli etkinlik sizi bekliyor. Özellikle kutlamaların yoğun olarak gerçekleştirildiği Thames Nehri civarında sizi etkileyici saatler bekliyor. Kutlamalardan arta kalan zamanda şehrin müzelerini ve görülmesi gereken yerlerini gezerek keyifli bir tatil geçirme fırsatı yakalayabilirsiniz.

#5 Peki Abant’a ne dersiniz?

abant

Doğanın büyüsüne kapılmak ve çam ağaçları arasında karın yağmasını izlemek isterseniz Abant yılbaşında gidilebilecek yerler arasında sizin için muhteşem bir seçenek olabilir. Donmuş gölün manzarası ise tatilinize ayrı bir keyif katacaktır.

#6 Kalbim Ege’de kaldı

ege bölgesi

Ege Bölgesi ülkemizin en önemli turizm noktalarından biri. Kış mevsiminde ise bu bölgenin daha sakin olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle kalabalıktan uzak, keyifli bir yılbaşı tatili için Ege muhteşem bir tercih olabilir. Tatiliniz boyunca Ege’nin köylerini gezebilir, mutfağını tadabilirsiniz.

#7 Aşkın başkenti: Barselona

Barselona

Aşkın ve sanatın başkenti Barselona, etkileyici bir yılbaşı tatili için mutlaka düşünülmesi gereken bir destinasyon. Şehirde yılbaşı nedeniyle gerçekleştirilen birçok eğlence ve parti ile unutulmaz bir yılbaşına hazır olun.

#8 En hareketli yılbaşı için: Amsterdam

amsterdam

Muhteşem gece hayatı ile meşhur olan Amsterdam, birbirinden renkli mekanlarda ve sokaklarda gerçekleştirilen yılbaşı kutlamaları ile eğlenmenin garanti olduğu bir yılbaşı tatili geçirmenizi sağlıyor.

#9 Yakın bir yerlere gitmek isteyenler için: Kıbrıs

kıbrıs

Ülkemizden yılbaşı tatili için en çok gidilen yerlerden biri de kuşkusuz yavru vatan Kıbrıs. Buradaki pek çok mekanda ülkemizin en sevilen sanatçıları yılbaşı için özel programlar ve eğlenceler düzenlemektedir. Siz de bu eğlencelere katılabilir ve Kıbrıs’taki eğlence ruhunu sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

#10 Moskova, Rusya

rusya

Karın en yakıştığı şehirlerden biri kuşkusuz Moskova. Yılbaşı deyince de akla ilk kar geldiğine göre istikamet Moskova! Moskova’nın muhteşem mimarisi ile bembeyaz kar birleşince ortaya seyrine doyum olmayan manzaralar çıkıyor. Kim bu manzara eşliğinde bir yılbaşı tatili geçirmek istemez ki! Hemen Moskova uçak bileti alın ve yılbaşı için Kızıl Meydan’daki kalabalığa karışın.

#11 Doğayla iç içe bir yılbaşı için: Karadeniz yaylaları

ayder yaylası

Peki yemyeşil bir doğa içinde Karadeniz’in sisli yaylarında, mesela Trabzon yaylalarında ahşap bir evde bir tatile ne dersiniz. Evet pek çok büyü şehrin ışıltılı yılbaşı kutlamaları burada yok ama sevdiğiniz insanla ya da birkaç dostunuzla bu yaylalarda çok keyifli bir yılbaşının sizi beklediğinden eminiz.

#12 Berlin sokaklarında yeni yıla girmeye ne dersiniz?

berlin

Gece kulüplerinde ve sokaklarda muhteşem yılbaşı eğlenceleri düzenlenen Berlin, listenize dahil edebileceğiniz, yılbaşının en güzel kutlandığı şehirlerden bir tanesi.

#13 Saraybosna yılbaşında daha bir güzel

saraybosna

Yıllarca savaşlarla boğuşan ve pek çok hüzünlü anıya sahip olan kardeş şehir Saraybosna, günümüzde artık güvenli ve ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilen bir destinasyon. Şehir hem gezilecek yerleri hem de kayak merkezleri ile yılbaşında tercih edilebilecek yerlerden. Saraybosna’ya Türk Hava Yolları’nın düzenli olarak gerçekleştirdiği seferleri değerlendirerek gitmeniz mümkün.

#14 Keyifli bir spa keyfi için : Afyon

afyonkarahisar

Hem sağlığınız açısından termal sular içinde spa keyfi yapmak hem de termal otellerin yılbaşı programlarında değerli sanatçılar eşliğinde yılbaşına girmek için Afyon oldukça iyi bir seçim olacaktır.

#15 Egzotik bir yılbaşı için: Phuket, Tayland

Phuket

Kışın ortasında yaz mevsimini yaşamak ve deniz keyfi yapmak için Asya’nın güney bölgesinde bulunan Tayland’ın Phuket Adası çok ideal bir seçim olacaktır. Bu adaya bir tatil planlıyorsanız planlamalarınızı çok önceden yapmanız faydalı olacaktır. Ayrıca yolculuk biraz uzun sürdüğü için buraya tatil planlayanların en azından 4-5 günlük bir zaman dilimine sahip olmaları gerekmektedir.

#16 Elbette İstanbul

istanbul

Ülkemizin en önemli şehirlerinden İstanbul, hem yılbaşına kadar gezerek keyifle vakit geçirebileceğiniz hem de yılbaşı akşamı Taksim, Nişantaşı gibi yerlerdeki muhteşem kutlamalara katılarak unutulmaz bir yılbaşı geçirmenize olanak sağlayan büyüleyici bir şehir. İstanbul, kozmopolit ve kalabalık yapısından dolayı zaman zaman can sıksa da ülkemizde yılbaşı tatili için en ideal yerlerden birinin İstanbul olduğunu söyleyebiliriz. Tabi zaman zaman yaşanan taciz ve yankesicilik olaylarına karşı dikkatli olmakta da fayda var.

#17 Ekonomik bir yılbaşı tatili için: Bulgaristan

Bulgaristan Sofya

Daha yakın ve daha ucuz bir yurt dışı seyahati gerçekleştirerek yeni yılda farklı bir yerlerde bulunmak isteyenler için Bulgaristan tam biçilmiş kaftan. Ülkemizden kolay bir şekilde gidebileceğiniz komşu ülkede Avrupa’daki pek çok kayak merkezinden çok daha uygun fiyatlara faydalanarak yeni yıla muhteşem bir tatille girebilirsiniz.

#18 Kangurular Şehri Sidney

sidney

Dünyanın en etkileyici şehirlerinden biri ola Sidney, yeni yıla farklı bir ülkede girmek isteyenler için harika bir gezi alternatifi. Şehirde yılbaşı günü, Opera Binası ile Harbour Köprüsü arasındaki park trafiğe kapatılır ve bu alanda eğlence dolu saatler geçireceğiniz yılbaşı süslemeleri yapılır.

Saat 00:00’a yaklaşırken başlayan ışık ve ses oyunlarının muhteşemliği, meydana toplanan binlerce insanı derinden etkiliyor. Sidney’de yılbaşı geçirenler bu dakikaları asla unutamayacaklarını söylüyor.

#19 Romantik Geri Sayım Roma

Roma

Romantizim denince akla gelen ilk şehir olan Roma, yılbaşını kutlamak içinde harika bir alternatif. İtalya’nın büyülü atmosferi altında, antik yapılar ve nostaljik sokaklar eşliğinde yeni yıla girmenin tadı ise bir başka…

Romalılar yılbaşına Aşk Çeşmesi’nde dilekler dileyerek harika havai fişek gösterileri eşliğinde giriyor. Yılbaşı tatili için İtalya akla gelecek en doğru adreslerden biri değil mi sizce de.

#20 Bol Işıklı Bir Gece; Dubai

dubai

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en ünlü şehri Dubai’de, yılbaşı zamanı dünyanın en büyük havai fişek gösterileri düzenlenir. 2015 yılının yılbaşında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren bu havai fişek gösterisi, toplamda 6 dakika sürmüş ve gösteri için tamı tamına 10 ay uğraşılmış.

#21 Büyüleyici Dubrovnik

Dubrovnik

Hırvatistan’ın en ünlü şehri Dubrovnik’te yılbaşında eğlence dolu saatler geçirebilirsiniz. Her zevke hitap eden yüksek sesli müzik dinletilerinin şehrin dört bir yanından duyabilir, hava fişek gösterileri altında muhteşem bir gece geçirebilirsiniz. Dubrovnik yılbaşında tercih edilebilecek en eğlenceli tatil alternatiflerinden biri.

#22 Prag’ta Yeni Yıl Keyfi Başka

Prag’ın kendine özgü bir parti anlayışı var. Kendine has partileri ile şehre gelen turistleri oldukça eğlendiren şehrin, klasik müzik anlayışı ve huzurlu atmosferi sizlere hem muhteşem bir tatil hem de Çek Cumhuriyeti’nde güzel bir yılbaşı geçirme alternatifi sunuyor.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle, paylaşabilir yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

“Türkiye’den ve Dünya’dan Yılbaşının Vazgeçilmez 22 Kenti” üzerine 2 yorum

  1. İstanbul ve barselona gerçekten olmazsa olmaz , amsterdam’da tavsiye ederim elinize sağlık güzel yazı olmuş

    Yanıtla
  2. İstanbul da bazı mekanlar yılbaşı gecesi inanılmaz fahiş fiyat çıkarabiliyor
    Dikkat etmek gerekir

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin