Young’da Mutlaka Gezilmesi Gereken 5 Yer

Young bir diğer deyişle New South Wales, Avustralya’nın iç bölgelerinde yer alan küçücük bir şehir.

Avustralya’nın farklı geçmişi hakkında bilgi veren bir dokuya sahip şehir, Hill Tops Bölgesi sınırları içinde kalıyor. Bu bölge ülkenin tarım açısından en verimli bölgelerinden biri. Kirazları ve şaraplarıyla ünlü şehir Young, gezilecek yerler listesinde kısa ama egzotik maddeleri sunuyor.

Lambing Flat Çin Bahçeleri

Lambing Flat Çin Bahçeleri

Lambing Flat Çin Bahçeleri, şehir merkezinden 4 km uzaktaki Chinaman’s Barajı rezervinde yer alıyor. Sakin, dinlendirici bir sitede kurulmuş olan bahçeler, dinlendirici bir sabah veya öğleden sonra için piknik tesisleriyle mükemmel bir mekân olabilir.

Bahçelerin gelişimi 1992 yılında başlamış ve Çin toplumunun 1860’lı yıllarda Young halkının yerleşmesine ve Avustralya’ya katkılarına teşekkür etmek adına kurulmuş. Bilgilendirici miras işaretleri, bahçelerin kurulması ve baraj hakkında bilgiler de bulabileceğiniz bahçede, yol yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Ziyaret için haftanın her günü 9.00-16.00 arası gidebilirsiniz.

Lambing Flat Müzesi

Lambing Flat Halk Müzesi, 1883’te inşa edilen eski Young Devlet Okulu binası içerisine kurulmuş. Müzede, Young tarihiyle ilgili eserler ve hatıralar sergileniyor. Ziyaretçiler Çin karşıtı ayaklanmalardan I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı öğelerine kadar pek çok şey bulacak.

Clifton House and Gardens

Clifton House and Gardens, Young‘da 10 hektar bakımlı bahçede yer alan orijinal bir taş ev. 1890 yılında inşa edilmiş Hilltops bölgesindeki en eski ve prestijli dönüm noktası olan ev, resmi olarak bahçe düğünleri ve etkinlikler için halka açılmış.

Carrington Park

Carrington Park

Park, 1888’de New South Wales valisi Lord Carrington tarafından açılmış ve ünlü sahası 1912 yılında inşa edilmiştir. Şehirde halkın sıklıkla futbol ve rugby maçlarını izlemek için toplandığı yerlerden biri olan parkı listenize sıkıştırmayı unutmayın.

Aquatic Centre

Aquatic Centre

Olimpik yüzme havuzu ve iki çocuk havuzunun yanında pek çok serin alan ve kantin imkanı sunan Aquatic Centre, genellikle havaya bağlı olsa da her gün akşam saatlerine kadar hizmet veriyor. Sezon boyunca yüzme dersleri ve aqua aerobik dersleri verilen devasa havuza, ailenizle bir tatil planlıyorsanız mutlaka uğrayın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin