Yıl Dönümü Hediye Fikirleri | En Özel 25 Hediye Tavsiyesi

Muhteşem yıl dönümü hediye fikirleri ile sevdiğiniz insanla geride bıraktığınız yılları hem romantik hem de duygusal anlar yaşayarak kutlamanın keyfine varmak ister misiniz? İşte bunu sağlayabilecek muhteşem önerilerden oluşan listemizle karşınızdayız;

Yıl Dönümünüzü Ölümsüzleştirecek Fikirler

1. Düğün menünüzle bir akşam yemeği

Wedding food

Eşinizle evlendiğiniz o özel günde konuklarınızla birlikte yediğiniz menüyü birlikte tekrar hazırlamaya ve o menü ile romantik bir akşam yemeği yemeğe ne dersiniz? Kulağa hoş geliyor bizce. Bunun için öncelikle alışverişinizi eksiksiz yaptığınızdan emin olun ve mutfağa geçerek akşam yemeği için hazırlıklarınızı tamamlayabilirsiniz. Eğer daha da iddialıysanız düğün pastanızı da akşam yemeği için hazırlayabilirsiniz.

2. İlk buluşmanızı canlandırın

First date
İlk buluşmalar çok özeldir

İlk buluşmalar genellikle ucuz olur çünkü çoğunlukla gençlik döneminde gerçekleştirilen bu buluşmalarda insanlar uygun fiyatlı yerleri tercih etmektedir. Bir lunapark, bir bahçe ya da bir sandviç dükkanı bu yerlerden olabilir. Eşinizle ya da sevgilinizle ilk buluşmanızı hatırlayın ve o anı yeniden yaşamak için ortam yaratın. Belki ilk buluştuğunuz yerden kilometrelerce uzakta yaşıyor olabilirsiniz ama o ana benzer bir mekan bulunduğunuz yerde mutlaka vardır.

3. Romantik bir fotoğraf albümü oluşturun

Romantik Fotoğraf albümü

Sevdiğiniz insanla sizin için önemli olan mekanların bir listesini çıkarın ve bu yerleri ziyaret ederek fotoğraflarınızı çekin. Dilerseniz bir video albümü de çok şık olabilir. Her gittiğiniz yerin sizin için önemini bu videolarda dile de getirebilirsiniz. Ve bunu bir gelenek haline getirerek sevdiğiniz kişi ile her yıl dönümünde bu özel yerlere giderek bir fotoğraf çekilebilir ve yıllar geçtikçe zenginleşen çok romantik bir fotoğraf ya da video albümüne sahip olabilirsiniz.

4. Şarkılardan özel bir cd oluşturun

Karışık Cd

Klasik ama herkesin hoşuna gidebilecek şeylerden biri de iki kişi için önemli olan şarkılardan oluşturulmuş bir albüm yapmaktır. Siz de sevdiğiniz insanla sizin için özel olan şarkıları bir cd’ye çekebilir ve yıl dönümünde birlikte dinleyerek çok romantik anlar yaşayabilirsiniz.

5. Hiç denemediğiniz şeyleri yapın

Balon

İlişkileri monotonluktan çıkaran şeylerden biri de birlikte denenmeyen şeyleri yapmaktır. Örneğin sevdiğiniz insanla bir uçan balona binebilir ya da rafting yapabilirsiniz. Seçeceğiniz etkinliğe göre yapacağınız masraf miktarı da değişecektir ancak farklı bir şey olduğu sürece sevgilinizle çok özel bir yıl dönümü geçireceğinizin garantisini verebiliriz.

6. Düğün videonuzu izleyin

Düğün Videosu

 

Öncelikle kabul edelim ki birçoğumuz telaştan dolayı pek bir yorgun ve stresli olduğumuz düğün gününde çekilen videolarda oldukça biçimsiz çıkabiliyoruz. Hatta bir kısmımız yıllardır evli olmasına rağmen düğün videosunu izlemeye bile cesaret edememiş olabilir. İşte bu yıl dönümünde o videoyu izlemek, çok keyifli zamanlar geçirmenizi sağlayabilir.

7. Yıl dönümü ile eşleşen hediyeler verin

yıldönümü öpücüğü

Kaçıncı yıl dönümünüz ise o sayıya işaret eden hediyelerle eşinize klasik olsa da onu mutlu edecek hediyeler verebilirsiniz. Örneğin 3. evlilik yıl dönümü için üç tane gül ya da 4. yıl dönümün için dört dakikalık bir masaj gibi hediyeler onu çok mutlu edebilir. Hatta bunu bir oyun haline getirerek kimin daha yaratıcı olduğunu ortaya çıkarabilirsiniz.

8. Kişiselleştirilmiş bir lamba

Kişiselleştirilmiş lamba

Ampule işlenmiş bir fotoğrafınızla aşkınızı bir lambada yansıtmak sevgiliniz için çok hoş bir sürpriz olabilir. Lamba yandıkça aydınlanan fotoğrafınıza her baktığınızda birbirine olan aşkınızı anımsayabilirsiniz. Eğer siz de sevgilinize hediye almak ve onu mutlu etmek istiyorsanız bu özel lambayı mutlaka seçenekleriniz arasına almalısınız.

9. Aşkınıza özel bir yıl dönümü albümü hazırlayın

Aşk Albümü

Geride bıraktığınız yıllar içinde sevdiğiniz insanla birlikte çok özel anlar ve anılar biriktirdiniz. Bu yıl dönümünüzde o anıları canlandıracak fotoğrafları bir araya getirin. Albümü hazırlarken dilerseniz hazır albümleri değerlendirebilir dilerseniz de yaratıcılığınızı kullanarak çok daha özel bir albüm hediye edebilirsiniz.

10. Yıl dönümü pastasıyla tatlı bir akşam geçirin

Yıl dönümü pastası

Sizin için birlikte olduğunuz çok özel bir anın fotoğrafını yıl dönümü pastanıza uygulayarak kutlamayı daha keyifli ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Artık klasik bir kutlamaya dönse de gene de eşinize yapacağınız böyle bir sürpriz onu çok mutlu edecektir. Artık geriye onun en sevdiği pastayı öğrenmek ve bir pastaneye gidip siparişi vermek kalıyor.

11. Çift tişörtlerinden yaptırın

Çift tişörtü

Spor giyinmeyi seven çiftler için yan yana gelince anlamlı bir mesaj veren tişörtlerden sipariş vermek çok hoş olabilir. Örneğin tanıştığınız yılı bu tişörtlere bastırarak ikiniz için de çok anlamlı bir kıyafet edinebilirsiniz.

12. Yıl dönümüne özel kağıt bebek

Kağıt bebek

Eşinizin sonsuza dek değer vererek saklayacağı, manevi değeri yüksek bir yıl dönümü hediyesi arıyorsanız portrelerinizden hazırlanmış bir kağıt bebek yaptırabilirsiniz. Kağıt bebekleri istediğiniz boyutta yaptırabilir ve evinizin duvarlarına asabilirsiniz.

Erkeklere Özel Verilebilecek Yıl Dönümü Hediye Fikirleri

13. Erkek bakım seti

Erkek Bakım Seti

Her erkeğin ihtiyacı olabilecek şeylerden hazırlanmış bir bakım kiti eşinizin çok işine yarayacak. Bu setin içine parfüm, kravat, duş jeli gibi pek çok farklı ürünü ekleyebilirsiniz.

14. Ahşap organizer

Ahşap Organizer

Her başarılı erkeğin sırrı güne organize bir şekilde başlamaktır. Bu yüzden sabahları güne kolay ve pratik bir şekilde hazırlanmasını sağlamak için kocanıza bu şık ahşap organizerlerden satın olarak ona büyük bir iyilik yapma fırsatına sahip olabilirsiniz. Eşiniz bu standa telefonunu, anahtarlarını, takılarını, gözlüklerini yerleştirebilir ve ihtiyaç halinde bunları çok kolay bir şekilde bulabilir.

15. Tavla Seti

Tavla Seti
Tavla sevenlere özel

Türk erkeği tavla oynamayı çok sever. Bu da demek oluyor ki bir Türk erkeği için en güzel hediyelerden biri güzel bir tavla seti olacaktır. Hele bir de bu set, özel olarak yapılmışsa, eşiniz için belki de dünyanın en güzel yıl dönümü hediyesi bu olacaktır.

Kadınlara Yönelik Verilebilecek Yıl Dönümü Hediye Fikirleri

16. Pırlanta bir kolyeye hiç bir kadın “hayır” diyemez

Pırlanta Kolye

Elmas, kesinlikle bir kadını en fazla memnun edecek hediyelerden biridir. Onun için özenle hazırlanmış bir pırlanta kolye onu dünyanın en mutlu kadını yapabilir.

17. Desenli bir aşk çantası

Desenli aşk çantası

Bez çantaların çok moda olduğu şu son günlerde sevgiliniz için yaptıracağınız bir bez çanta çok hoş bir yıl dönümü hediyesi olabilir. Çantanın üzerine ikinizi hatırlatan bazı tarih ya da kelimeleri bastırarak hediyenin manevi anlam ve önemini de üst noktalara taşıyabilirsiniz.

18. Çok özel bir saklama kutusu

Saklama Kutusu

Kadınlar hatıraları biriktirmeye bayılırlar. Ona hatıralarını biriktirmek için özenle hazırlanmış bir kutu hediye edebilirsiniz. Yıllar sonra onun biriktirdiklerini açarak nostaljik ve romantik anlar yaşayabilirsiniz.

Standart Yıl Dönümü Hediye Fikirleri

19. Birbirini kucaklayan bronz heykel

Bronz couple

Eşinize kucaklayan heykelcikler hediye edin ve onu tıpkı bu heykeller gibi sıkıca sardığınızı ifade edin. Bu el işi sevimli hediyeler, sevdiklerinize onu sevdiğinizi ifade etmenin en güzel yollarından biridir. Bu heykel sevginizin samimiyetini ve gücünü ifade etmektedir ve bu nedenle ideal bir yıl dönümü hediyesi olarak değerlendirilebilir.

17. Şişedeki aşk mesajı

love bottle

Aşkınız bir aşk mektubu ile mi başladı. Öyleyse ona bunu hatırlatacak güzel bir hediye vermeye ne dersiniz? Hemen elinize kağıt kalemi alın ve duygularınızı kağıda dökün. Ardından bunu romantik bir şişeye koyun ve süsleyip sevdiğinize armağan edin.

18. Çift yastıkları

çift yastıkları

Yatak odaları, çiftlerin aşk mahzenleridir ve buraları renklendirmek çiftlerin elindedir. Çeşitli resim ve yazılarla hazırlanmış “bay ve bayan” yastıkları ile sevdiğinizle en özel anlarınızı çok daha romantik yaşayabilirsiniz.

19. Çiçek sepeti

Cicek sepeti

En klasik hediyelerden biri olan çiçek, orijinal bir fikir bulamayanlar için kurtarıcı niteliğindeki yıl dönümü hediye fikirleri arasındaki yerini hızlı bir şekilde alıyor. Hediyenizi biraz daha renklendirmek isterseniz yanında minik bir oyuncak, çikolata ve eşinizin hoşuna gidebilecek romantik bir not da ekleyebilirsiniz.

20. Güzel bir çift saat

Cift Saati

Sevgilinize ve kendinize şöyle paslanmaz çelikten hoş görünümlü bir çift saat sipariş ederek zamanı her kontrol etmeniz gerektiğini onu hatırlayabilirsiniz. Böylece hem siz hem eşiniz her an evlilik yıl dönümünüzü aklınıza getirebilirsiniz.

Kendin Yap Yıl Dönümü Hediye Fikirleri

Sevgilin için hediye yapmaya ne dersin? Yaratıcılığınızı ve el becerinizi kullanarak kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz yıl dönümü hediye fikirleri çok işinize yarayabilir:

21. Mutluluk kavanozu

Happy Jar

Eşiniz kendi ellerinizle yapacağınız hediyelere bayılacaktır. Bunun için bir kavanoz alın ve içine sizinle ilgili ilginç şeyleri atın. Mesela çok hoş fotoğraflar, anılarınız ve daha birçok şeyi bu kavanoza atabilir ve bu kavanoz sayesinde eşinizle çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

22. Tekerlekten fotoğraf albümü

Bisiklet tekeri

Bunun için ihtiyacınız olan bir tekerlek jantı ve sevdiğiniz insanla çekildiğiniz birbirinden harika fotoğraflar olacak. Bu iki şeyi birleştirerek eşinize harika bir fotoğraf albümü hediye edebilirsiniz.

23. “Seni Seviyorum” çiçekleri

Seni seviyorum çiçekleri

Kağıtlarla oynamayı seviyorsanız bu hediyeyi hazırlarken büyük keyif alacaksınız. Kağıtlara “seni seviyorum” yazarak bu kağıtlardan kaçıncı evlilik yıl dönümünüz ise o kadar çiçek yapabilirsiniz.

24. Aşk Kartları

Sevgili kartları

Kalp şeklinde renkli kağıtlar hazırlayın ve eşinizle birlikte yapmaktan hoşlanacağınız şeylerin her birini bir karta yazın. Sonra eşinizle sırayla bu kartlardan çekerek, kartta yazılı olan şeyi yapın. Böylece hem eğlenip hem de romantik anlar yaşamanın keyfini sürebilirsiniz.

25. Ahşap yakma ile bir tablo hazırlayın

ahşap yakma

Ahşabın huzur vericiliği ile sizin yeteneğiniz birleşince ortaya bir şaheser çıkarabilirsiniz. Bunun için bir kontraplak tarzı ahşap, ahşap yakma kalemi yeterli olacaktır. Gerisi sizin kabiliyetinize ve azminize kalmış.

Peki siz evlilik yıl dönümünüzde eşinize hangi hediyeyi seçtiniz? Aşağıdaki yorum kısmından bunu bizimle paylaşabilirsiniz. 

“Yıl Dönümü Hediye Fikirleri | En Özel 25 Hediye Tavsiyesi” üzerine 2 yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin