Yaounde’de Gezilecek 7 Yer | Detaylı Anlatım

Kamerun’un başkenti olan Yaounde, geniş bir turizm birikimine sahip olmasa da kendine özgü havasıyla dikkat çekiyor.

Yaounde gezilecek yerler listemizde sizlere kentin en popüler turistik noktalarını derledik. Vahşi doğayla iç içe yaşayan şehirde keyifli bir tura çıkma isterseniz, size rehber olacakYaounde gezilecek yerler yazımızı keyifle okuyun. Ülke uzun yıllar Almanya, Belçika ve Fransa gibi ülkelerin hakimiyeti altında kalmış. Bu sebeple ülke genelinde çeşitli kültürel farkların izi görülüyor. Ancak kendi gelenek ve yaşam tarzından da uzaklaşmamış.

#1 Yaounde Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Mefou Ulusal Park

mefou national park

Yaounde’ye araçla 45 dk. uzaklıkta yer alan Mefou Ulusal Park, Kamerun’daki primatları korumak için kurulmuş bir örgüt olan Ape Action Africa tarafından işletiliyor. Oldukça bilgili ve deneyimli rehberler, sizi doğal alanlarda yaşayan goriller, matkaplar, şempanzeler ve kurbağalarla tanıştırıyor. Park haftanın her günü 09.00-16.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

2- Mvog-Betsi Hayvanat Bahçesi

mvog-betsi zoo

Bölgesinin açık ara en iyi hayvanat bahçelerinden sayılan Mvog-Betsi, bakanlık ve hayvan sever örgütlerin ortaklığında kurulmuş. Hayvanları korumayı öncelik edinen ve çok fazla türden hayvana ev sahipliği yapan bahçede, onlarca yeni canlıyla karşılaşabilirsiniz. Mvog-Betsi Hayvanat Bahçesi, pazar günleri dışında 8.00-18.00 saatleri arası ziyaret edilebilir.

3- Blackitude Müzesi

museum of blackitude
museum

Blackitude Müzesi, Kamerun’da geriye kalan sanat eserlerini toplamak ve korumak amacıyla 2000 yılında açılmış. Hayli geniş bir koleksiyonu sergileyen müze, Afrika’nın sanat ve kültürel yapısını gözlemleme şansı veriyor. Manevi yönü kadar maddi açıdan da değerli olan müzeyi listenize eklemeyi unutmayın.

4- Kamerun Ulusal Müzesi

Kamerun Ulusal Müzesi

1930’lu yıllardan kalma eski başbakanlık sarayı olan büyük bir beyaz villada kurulan müze, Kamerun geçmişi üzerinden kapsamlı bir seyahate çıkmanızı sağlıyor. Her odanın ayrı rehberleri var ve size giysiler, davullar dâhil olmak üzere ülkenin dört bir yanından gelen kabile nesnelerini gösteriyor. Müze pazartesi günü hariç diğer günler 10.00-18.00 arası açık.

5- Yeniden Birleşme Anıtı

Yeniden Birleşme Anıtı

Yaounde’deki Yeniden Birleşme Anıtı, birbirine dolanan iki farklı renkli spraliyle Fransız ve İngiliz Kameronlarının yeniden birleşmesini simgeliyor. Bakımsızlık nedeniyle zarar gören ve çevresinde evsizlerin yaşamaya başladığı anıt, yine de turistik anlamda değerini kaybetmemiş. Şehirde görülmesi gereken ilk yerlerden biri olan bu tarihi anıta hayran kalacaksınız.

6- Charles Atangana Anıtı

charles atangana monument

Ülkenin önde gelen liderlerinden biri olan Charles Atangana adına yaptırılan anıt, Yaounde’de sıkça ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. 1979 yılından beri şehirde ağırlanan heykelin geçen yıllarda başına talihsiz bir olay gelse de yeniden eski görünümüne kavuşmuş.

7- Notre Dame de Victoires Katedrali

notre dame de victoires cathedral

Üçgen şeklindeki ilginç binasıyla farklı bir mimari tarzda inşa edilen Notre Dame de Victoires Katedrali, Yaounde Metropolitan Başdiyakozluğu’nun merkez katedrali olarak hizmet veriyor. 5.000 kişilik kapasitesiyle büyük bir ibadet yeri olan kilisenin iç mekân tasarımı görülmeye değer. Roma Katolik Kilisesi’ne bağlı olan katedral, 1955 yılında kutsanmış ve ibadete açılmış.

*Afrika’nın gizli kalmış coğrafyalarından Yaounde seferleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yaounde gezilecek yerler yazımıza ek tavsiye gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin