Vladivostok’ta Gezilecek 7 Yer | Fotoğraflı Anlatım

Rusya’nın Primorski Krayı’nın merkezinde yer alan Vladivostok şehri, Çin Halk Cumhuriyeti ve Kuzey Kore sınırı yakınında yer alan küçük bir Rus şehri…

Vladivostok gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.

Altı tane üniversiteye sahip kent tam bir eğitim merkezi.. Kalabalık olmayan nüfusu ve bol yeşillik alanıyla huzurlu bir kent olan Vladivostok’a seyahat etmeyi düşünüyorsanız, bol bol dinleneceğiniz bilgisini verelim.

#1 Vladivostok Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Mayak Tokarevskiy

Mayak Tokarevskiy

Vladivostok’un güney kesiminde yer alan fenerler, Sovyetler Birliği tarafından savaş zamanı inşa edilmiş ve günümüzde ancak bir kaçının varlığını koruyabildiği tarihi yapılar haline gelmiştir.

1800’lü yılların sonunda yaptırıldığı düşünülen fenerler günümüzde kentin turistik noktaları olarak kullanılırken, en güzel gün batımlarını izleyeceğinizin garantisini de verelim. 🙂

2- Tanrının Annesi Kilisesi

Tanrının Annesi Kilisesi

Gotik mimarisiyle etkileyici bir görünüme sahip olan Tanrının Annesi Kilisesi, şehirde yer alan Latin bir Katolik Kilisesi.. 22. Volodarsky Caddesi’nde yer alan kilise ihtişamlı kulesi ve iç tasarımıyla oldukça dikkat çekiyor.

1890 yılından beri halka açık olan kilise, Vladivostok halkının da sık sık ziyaret ettiği ibadethanelerden biri. Aynı zamanda turistik gezilere de ev sahipliği yapıyor. Uğramakta fayda var!

3- Uzak Doğu’daki Sovyet Güçleri İçin Yaptırılan Savaşçıların Anıtı

Uzak Doğu'daki Sovyet Güçleri İçin Yaptırılan Savaşçıların Anıtı

Şehrin merkezinde yer alan Sovyet Savaşı’nda savaşan askerlere adanan ‘’Savaşçıların Anıtı’’, Vladivostok’un oldukça ünlü sembollerinden biri. 30 metre yükseklikteki anıtın iki tarafıda çok sayıda asker figürlü gruptan oluşuyor.

Şehri ziyarete gelen turistlerin uğradığı ilk adreslerden biri olan bu meydanda yer alan anıt, 1961 yılında yaptırıldı. O tarihten beri de şehrin en önemli turistik noktalarından biri.

4- Chernigov Tapınağı

Chernigov Tapınağı

Chernigov Tapınağı, şehrin ana merkez dini yapılarından biri. Öncelikle muhteşem Rus mimarisiyle dikkat çeken kilisenin, renkleri de bir hayli dikkat çekici..

Alexandr Shipkov tarafından 2012 yılında yaptırılan kilise, yeni olmasına rağmen Moskova ve St. Petersburg’da yer alan yüzlerce yıllık kiliselerin tasarımlarını aratmayacak cinsten..

*St. Petersburg’da gezilecek en iyi 6 yer için..   🙂

Şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği ve muhteşem fotoğraflar çektirdiği kiliseyi, ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

5- Zolotoy Rog

Zolotoy Rog

Şehrin haliç körfezi olarak bilinen Zolotoy Rog, boynuz şeklindeki görüntüsü ile şehrin simgesi haline gelmiş bir oluşum. Japon Denizi’ne kıyısı bulunan bu nokta, şehrin en turistik noktalarından biri aynı zamanda. Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

6- Pokrovsky Katedrali

Pokrovsky Katedrali

1552 yılından beri kentin simgesi olma özelliğini kaybetmeyen Pokrovsky Katedrali, 1 Ekim 1552 yılında yaşanan Rus zaferini anısına inşa edilmiş bir mimarlık harikası.

Yaptığı vahşetlerle adını tüm dünyaya duyuran Korkunç Rus Ivan’ın inşa emri verdirdiği katedralin taklitlerinden sakınılması amacıyla farklı bir tarzda inşa ettirildiği biliniyor..

7- Vladivostok Kalesi

Şehrin 19. yüzyıldan kalma yapılarından biri olan Vladivostok Kalesi, eşi benzeri olmayan surlara sahip dikkat çekici bir gezi noktası. Kalenin en ilginç özelliği ise surlarının oldukça karmaşık bir sisteme göre tasarlanmış olması.

Rus-Japon savaşından çıkartılan derslere göre tasarlanan kale, şehrin savunmasında ülkedeki tüm kalelerden daha güçlü olmasıyla ön plana çıkıyor. Bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği Vladivostok Kalesi, ilgi uyandırıcı gezi noktalarından biri. Uğramakta fayda var! 🙂

**Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin