Fotoğraflarıyla Birlikte İbiza’da Gezilecek 14 Yer

İspanya’nın ışıltılı gece hayatıyla ünlenmiş adası İbiza, birbiriyle yarışan kumsalları ve muhteşem doğasıyla göz kamaştırıyor.

İbiza gezilecek yerler yazısı, adanın büyüleyici güzelliğinin bütününü anlatmaya yetmese de en popüler duraklarını içeriyor.

Yaz aylarının vazgeçilmez tatil mekanı olan adanın her köşesi farklı bir hikaye barındırıyor. UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne girecek kadar kıymetli olan İbiza’da, plaj ve eğlence noktalarından çok daha fazlasını bulacaksınız. 

#1 İbiza Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Dalt Vila

Dalt Vila

Adanın en büyük kenti ve merkezi olan Dalt Vila, İbiza’da hayatın başladığı yer olarak kabul ediliyor. Şehre gelen gezginlerin de ilk uğradığı yer olan şehirde, kültür turu yapmak istiyorsanız birkaç gün geçirmelisiniz. Çünkü şehrin tarihi dokusu burada gizlenmiş. UNESCO listesinde yer alan şehir içinde pek çok müze, katedral ve heykel görebilirsiniz.

2- Çağdaş Sanatlar Müzesi

Çağdaş Sanatlar Müzesi

Küçük ve biraz marjinal sayılacak bir bina içine kurulmuş Çağdaş Sanatlar Müzesi, 1964 yılında hizmete açılmış. Dünyanın her yerinden gelen eserleri paylaşan müzede eski çağlara ait araç-gereçleri sergileyen bir bölüm de bulunuyor. Dalt Vila’da bulunan müze, pazartesi günleri hariç 10.00-14.00 saatleri arası açık, ancak hafta sonları yarım saat daha erken kapanıyor.

3- Sagrat Cor de Jesus

Sagrat Cor de Jesus

Dalt Vila’nın 6 km uzağındaki devasa 23 metre uzunluğundaki İsa’nın Kutsal Kalbi (Sagrat Cor de Jesus) heykeli, 1936-1939 yılları arasında İspanyol İç Savaşı’nda hayatını kaybeden din adamları anısına yapılmış. Oldukça dikkat çekici bir yapı olan anıt, adadaki tatilinize farklı bir dokunuş katabilir.

4- İbiza Kalesi

İbiza Kalesi

Dalt Vila’da yer alan sit alanı içinde bulunan İbiza Kalesi, bünyesinde pek çok yapının da olduğu geniş bir alana inşa edilmiş. Endülüs ve 18.yy mimari tarzının karışımı olan tarihi kaleye tırmanarak ulaşmak biraz yorucu olsa da buna değdiğini göreceksiniz. Sergilenen dönem eşyalarıyla müze tadı veren kalenin içine giriş izni yok, ancak çevresinde gezilecek çok fazla yer bulabilirsiniz.

5- İbiza Katedrali

İbiza Katedrali

Kaleden dönüşünüzde rastlayacağınız 1300’lü yıllardan kalma katedral, adada görülmesi gereken tarihi ibadet yerlerinin en güzeli. Gotik tarzda yapılıp sonrasında barok tarzda yenilenen İbiza Katedrali, mütevazı dış cephesine rağmen büyüleyici iç mekân düzenlemesine hayran kalacaksınız.

6- Formentera Adası

Formentera Adası

İbiza’da küçük bir ada olan Formentera, tertemiz sularında huzurla yüzebileceğiniz bir doğa harikası. Güneşin yakıcı etkisini masmavi plajlarında yok eden adada, kiralayacağınız bisikletlerle kısa bir tur da yapabilirsiniz. Adaya gitmek için İbiza merkezinden kalkan feribotları kullanabilirsiniz.

7- Es Vedra

Es Vedra

İbiza’nın batı kıyısında bulunan bir kayalık olan Es Vedra, adalılar için bir simge haline gelmiş. Hakkında ek çok efsaneye de kulak vereceğiniz kayalık, 413 metre boyunda ve tamamen kayalıktan oluşuyor. Adayı ziyaret eden turistler, bu küçük kayadan oluşmuş ada manzarasında fotoğraf çektirmek için yarışıyorlar.

8- Cova de Can Marça

Cova de Can Marça

İbiza’nın yer altının da güzelliğini görmek için gidebileceğiniz Cova de Can Marça’nın içinde oluşmuş sarkıt ve dikitlerin 100.000 yıllık oldukları düşünülüyor. Rehberli turlarla gezeceğiniz mağarada, kullanılan ışıklar ve hafif hafif size eşlik eden müzikle fantastik bir ortam yaratılmış. Bu benzersiz yolculuğa her gün 10.30-17.30 saatleri arasında çıkabilirsiniz.

9- San Antonio

San Antonio

Seyahatinize hareket ve renk katmak istediğiniz an rotanızı San Antonio’ya çevirmelisiniz. Gece hayatının dolu dolu yaşandığı bölgede, tüm yorgunluk ve stresinizi atabilirsiniz. San Antonio Körfezi’ndeki muhteşem bir manzaraya karşı, çoğunlukla genç bir kalabalığın buluştuğu uzun kumsallarında vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca, limandan kalkan feribotlarla Cala Basa ve Cala Conta plajlarına da gidebiliyorsunuz.

10- Cala Conta

Cala Conta

Oldukça ilginç bir plaj ortamı görmek istiyorsanız size önerimiz, şüphesiz Cala Conta olacaktır. Plajın batı kısmına doğru yürüdüğünüzde sıradan bir şekilde, aileleri ve denizin keyfini çıkaran insanları göreceksiniz. Ancak durum doğu ucuna yöneldiğinizde değişecek. Bu yaka, resmi olmasa da nüdistlere ayrılmış. Muhteşem gün batımı manzarasına sahip olan plaj, aynı zamanda İbiza’nın mavi bayraklı plajlarından.

11- Atlantis Koyu

Atlantis Koyu

Mağara, kayalıklar ve havuz kadar berrak suyuyla Atlantis Koyu, adanın en güzel koyları arasında yer alıyor. Mistik bir havası olan koyu çevreleyen kayaların ilginizi çekeceğinden eminiz. Koya ulaşım da merkezden kalkan araçlarla kısa bir yolculuk sonunda sağlanabiliyor.

12- Cala Saladeta

Cala Saladeta

Adrenalin dolu bir tatil planınız varsa ve sadece yüzüp güneşin altında dikilmek istemiyorsanız, o zaman Cala Saladeta’ya gitmelisiniz. Daha derin sulara ve kayalıklı kumsala sahip olan plajda, sorunsuz atlayışlar yapabilirsiniz. Tabii yine de dikkatli olmakta fayda var. Temiz denizi ve uçsuz bucaksız manzarasını saymıyoruz bile.

13- Hippy Market

Hippy Market

Adanın neşeli havasını bavulunuza doldurmanızı sağlayan Hippy Market’te, yanınızda götürebilecek onlarca anı toplayabilirsiniz. Eski ve el yapımı eşyalar, hediyelik ürünler ve İspanya kültürüne özgü araç-gereçler satan market, 1960’larda toplumdan dışlanan, Hippi kültürünü benimsemiş insanlar tarafından kurulmuş.

Zamanla ünü yayılan açık hava pazarı, şimdilerde adadaki popüler bir alışveriş merkezi konumuna gelmiş. Haftanın belirli günlerinde açılan pazarın programı hakkında yerel halktan bilgi alabilirsiniz.

14- Necropolis del Puig des Molins

Necropolis del Puig des Molins

Fenikeliler tarafından 7.yy’da inşa edilen nekropol, 4.000 civarındaki mozoleleri ile alanında en büyüklerden sayılıyor. Bazı bölümlerinin Romalılar tarafından kullanıldığı yapı içindeki kazılarda çıkarılan araç-gereçler de adanın arkeoloji müzesinde meraklılarla buluşturulmuş. Nekropol ve müze, pazartesi günleri dışında 10.00-14.00, 18.30-21.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

İbiza gezilecek yerler ile ilgili fikirlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin