Van Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Van Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Van Ferit Melen Havalimanı şehir merkezine 8 kilometre mesafede yer almaktadır. Havalimanından şehir merkezinin farklı noktalarına ve otogara ulaşımınızı sağlayabileceğiniz alternatif ulaşım araçları bulunmaktadır. Yolcular havalimanına varışta şehir merkezine gitmek için Van Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen toplu taşıma otobüslerini ve iç hat uçuş seferlerine göre hizmet veren havalimanı taksilerini kullanabilirler. Ayrıca havalimanında bulunan özel transfer veya araç kiralama acentelerinden bir rezervasyon yaparak da çevre yerlere ulaşımlarını sağlayabilirler.

Belediye toplu taşıma otobüsleri ekonomik olması nedeniyle yolcular tarafından sıkça tercih edilen bir ulaşım türüdür. Otobüsle şehir merkezinde farklı noktalara gidebilmek mümkündür.

Belediye toplu taşıma otobüslerini beklemek istemeyen yolcular her uçak inişinde mutlaka boş ve hazırda bekleyen taksilerle hızlıca şehir merkezine veya doğrudan otellerine ulaşımlarını sağlayabilirler.

Havalimanında özel transfer hizmeti ve araç kiralama yapan acenteler de bulunmaktadır. Özellikle Van’ın ilçeleri gibi farklı güzergâhlara gitmek isteyenler için ideal bir ulaşım alternatifidir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen toplu taşıma otobüsleri ile havalimanından şehir merkezine gidebilmek mümkündür. İç hat uçuş seferlerine göre hareket eden otobüsler ekonomik olması nedeniyle yolcular tarafından tercih edilen bir ulaşım türüdür. 351 numaralı havalimanı ile şehir merkezi arası çalışan otobüsler gelen yolcu salonunun çıkışında yer almaktadır. Havalimanından şehir merkezine yolculuk trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 25 dakika sürmekte olup kişi başı tek yön ücreti 2,50 TL ve öğrenci 1,75 TL’dir.

Van Havalimanı Otobüs Ulaşımı

351 No’lu Havalimanı – Şehir Merkezi Otobüs Güzergâhı:

Havalimanı Kavşağı – Havalimanı – İpekyolu Bulvarı – Şabaniye Caddesi – Sebze Hali Kavşağı – Hacıbekir Caddesi – Cumhuriyet Caddesi – Maraş Caddesi – Milli Egemenlik Caddesi – İkizler

Havalimanı şehir merkezi otobüs hattı güncel saat ve güzergâh bilgilerini öğrenmek için Van Büyükşehir Belediyesi ulaşım web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Şehir içi Toplu Taşıma İçin Belvan Kart

Van’da birkaç gün kalmayı planlıyor ve şehir içi ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı düşünüyorsanız Belvan Kart satın alabilir ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm toplu aşıma araçları ve Özel Halk Otobüsleri araçlarında ekonomik bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Belvan Kart’ı şehir merkezine varışta Kart İşlem Merkezleri ve Dolum Bayileri aracılığıyla satın alabilirsiniz. Ayrıca tek binişlik kartlar otobüs şoföründen satın alınabilir.

Özel Halk Otobüsü ve Minibüs ile Ulaşım

Havalimanı ile şehir merkezi arası çalışan özel halk otobüsleri de bulunmaktadır. Havalimanı terminal binasının çıkışında yer alan otobüsler her 30 dakikada bir şehir merkezine hareket etmektedir.

Ayrıca havalimanı kavşağına yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta (10 dakikalık yürüyüş mesafesinde) Edremit ve şehir merkezi yönüne giden minibüs ve otobüsler bulunmaktadır. Bu araçlarla da şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Van Havalimanı Erciş Naim Turizm

Havalimanı/Erciş ve Patnos Otobüs ile Ulaşım

Van Havalimanı’ndan Erciş ve Ağrı’nın Patnos ilçesine de doğrudan gidebilmek mümkündür. Havalimanından Naim Turizm araçları ile Erciş’e ve Pinaşya Turizm araçlarıyla doğrudan Patnos’a ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan araçlarla Erciş’e yolculuk 1 saat 30 dakika ve Patnos’a yaklaşık 2 saat sürmektedir.

Havalimanı – Erciş: 13 TL

Havalimanı – Patnos: 20 TL

İç hat uçak seferlerine göre yolcu taşımacılığı yapan bu iki firmaya seyahatiniz öncesi rezervasyon yapmak için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.

Naim Turizm (Erciş): 0432 351 09 74 ve 0535 612 70 09

Pinaşya Turizm (Patnos): 0472 616 63 63 ve 0472 616 27 41

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Havalimanında bekleme yapmadan hızlıca şehir merkezine veya doğrudan otelinize gidebilmeniz için taksiler gelen yolcu salonunun çıkışında yer almaktadır. Havalimanı taksileri kilometre başlangıç fiyatının üzerinde varış yerine olan mesafenin eklenmesi ile ücretlendirilmektedir. Bu nedenle şehir merkezinde sabit bir yer veya otogar dışında farklı bir güzergâha gidecekseniz henüz taksiye binmeden önce gideceğiniz noktayı taksi şoförüne söyleyebilir ve kendisinden ortalama bir fiyat alabilirsiniz.

Van Havalimanı Taksi Ulaşımı

Van Havalimanı şehir merkezine taksi ile yolculuğun süresi yaklaşık 15 dakika olup ücreti ortalama 50 TL’dir. Havalimanından Van’ın diğer bölgelerine olan taksi ücretleri ise aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Cumhuriyet Caddesi: 50 TL
  • Havalimanı – Kahvaltıcılar Sokağı: 45 TL
  • Havalimanı – Otogar: 40 TL
  • Havalimanı – 100. Yıl Üniversitesi: 75 TL
  • Havalimanı – Edremit Belediyesi: 55 TL
  • Havalimanı – Akdamar Adası İskelesi: 150 TL

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Van Havalimanı’na varışta belediye toplu taşıma otobüslerini beklemeden ve taksi gibi sabit bir ücret tarifesine sahip olmayan ulaşım türlerini tercih etmeyip hızlıca ve konforlu bir şekilde ulaşımınızı sağlamak isterseniz özel transfer hizmeti rezervasyonu yapabilirsiniz. Özel transfer hizmetlerinin ücreti sabit olduğundan hem güvenilir hem de varış yerinize ulaşmanın hızlı ve konforlu bir yoludur. Özellikle Van’ın çevre yerleşim yerlerine ulaşmak istendiğinde özel transfer hizmeti sıkça tercih edilmektedir. Buna yönelik havalimanında transfer hizmeti satın alabileceğiniz acentelerin yanı sıra şehir merkezinde de aynı hizmeti veren firmalar bulunmaktadır.

Van Havalimanı’nda transfer hizmeti satın alabileceğiniz firmalar arasında Number Van Turizm, Akdamar Turizm ve Carwan Transfer yer almaktadır. Şehir merkezinde bulunan acentelerden bir transfer rezervasyonunda bulunursanız yetkili kişiye uçuş gün ve saat bilginizi vermeyi unutmamalısınız. Böylece havalimanına varışta gelen yolcu salonun çıkışında sürücü tarafından karşılanabilir ve doğrudan aracınıza binerek varış yerine hızlıca gidebilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Van, özellikle tarihi Akdamar Kilisesi ve doğası ile yaz aylarında pek çok yerli turistin ziyaret ettiği yerlerden birine dönüşüyor. Bunun yanında bir de çevre yerleri görme isteği oluşunca bir araç kiralaması yapmak kaçınılmaz oluyor. Van Havalimanı’na varışta araç kiralaması yaparak hızlıca otelinize gidebilir ve diğer günler şehri rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Bu ulaşım türü özellikle şehirde birkaç gün kamayı planlayan insanlar için oldukça ideal bir ulaşım alternatifidir.

Van Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz birkaç acente ofisi bulunmaktadır. Bütçenize ve zevklerinize göre aralarından tercih edebileceğiniz farklı araç türlerine sahip acenteler arasında Central Rent a Car, Budget, Avis, Enterprise, Van Rent a Car, Europcar, Interia, Akdamar Turizm ve Van Oto Kiralama yer almaktadır.

Van Otogarı

Van Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Van Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Van Havalimanı’na doğrudan ulaşımınızı sağlayabileceğiniz herhangi bir otobüs bulunmamaktadır. Ancak otogardan hareket eden şehir içi belediye toplu taşıma otobüsleri veya minibüslere binerek şehir merkezine gelebilir ve buradan 351 numaralı havalimanı otobüsüne binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. 351 numaralı otobüs hattının Van şehir merkezinden hareket saatleri 10.30, 12.30, 14.30, 17.30 ve 19.00’dur.

Van otogarından şehir merkezine çalışan toplu taşıma otobüsleri güzergâh ve güncel saat bilgilerini Van Büyükşehir Belediyesi ulaşım web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin