Tunus Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 12 Yer

Kuzey Afrika’nın en önemli ülkelerinden biri olan Tunus, Akdeniz’e kıyısı olan muazzam bir ülke..

Tunus gezilecek yerler yazımızda sizlere ülkede mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını listeledik.

Arap İslam ülkesi olan Tunus’un batısında Cezayir, doğusunda Libya ve Kuzeyinde ise Akdeniz yer alıyor. Ülkenin güney kısmını ise ünlü Büyük Sahra Çölü oluşturuyor.

Arap ülkelerinin mistik atmosferini çatısında barındıran ülkede gezilecek yerler de bir hayli fazla..

#1 Tunus Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Bardo Ulusal Müzesi

bardo national museum

Akdeniz bölgesinin en önemli müzelerinden biri olarak gösterilen Bardo Ulusal Müzesi, zengin koleksiyonuyla Afrika kıtasının en güzel ikinci müzesi olarak bilinir. Tunus’un tarihine doğru uzun bir yolculuğa çıkacağınız müzede, ülkede  birkaç bin yıl boyunca yaşamış medeniyetlere ait arkeolojik parçalar sergilenmekte.. 🙂

1888 yılından beri hizmet veren müzenin mimarisi de oldukça etkileyici motiflere sahip. Müze içerisinde İslam, Roma, Helenistik ve Prehistorya olmak üzere pek çok bölüm yer alıyor. Bu bölümler içerisinde en çok dikkat çeken ise Kairouan’daki Mavi Kur’an… 

2- Bab Bhar

Bab Bhar

Başkent Tunus’un eski şehir kapısı olarak bilinen ve günümüzde de varlığını koruyan Bab el Bhar, Tunus Medine ve Avrupa kenti arasındaki ayrımı gözler önüne seren tarihi bir yapı.

1895 yılında etrafı alışveriş dükkanlarıyla çevrili olan yapının çevresi şuanda tamamen boş. Bölgeye gelen turistlerin fotoğraf molası için durdukları kapı, şehrin simgesi haline gelmiş yapılardan biri.

3- Al Zeytuna Camii

al zaytuna mosque

Tunus’un başkentinde yer alan Al-Zeytuna Camii, şehrin simgesi haline gelmiş gezi duraklarından biri. 5 bin metrekarelik geniş bir alan üzerine kurulu cami, bir dönem pek çok Müslüman akademisyenin mezun olduğu önemli bir üniversite görevi görmüş aynı zamanda..

İhtişamlı mimarisiyle de dikkat çeken caminin oldukça geniş bir iç avlusu ve heybetli minaresi de göz dolduran cinsten..

4- Dar Romdhane Bey

dar romdhane bey palace

Tunus’un krallarından biri olan Romdhane Bey’in bir zamanlar ikamet ettiği Romdhane Bey Sarayı, şehrin turistik noktalarından bir diğeri.. Medine Bölgesi’nin ara sokaklarından birinde saklı yavru saray, günümüzde halka açık bir müze olarak faaliyet gösteriyor.

Romdhane Bey’in mobilyaları ve birçok kişisel eşyasını bulacağınız müzede, bölgede geçmiş dönemde kullanılan araç gereçler hakkında da detaylı bilgiler edineceğinizden emin olabilirsiniz..

5- Belvedere Parkı

belvedere park

Tunus’un kalbinin attığı Belvedere Parkı’nda ülkedeki en huzurlu saatlerinizi geçirebilirsiniz. Piknik, yürüyüş ve spor için harika bir alan sunan parkta, yeşillikler ve envai çeşit çiçekler arasında harika zaman geçirebilmeniz mümkün.

Ülkenin en turistik mekanlarından bir olan park, fotoğraf çekimleri içinde harika arka planlar sunuyor. Ailecek ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 🙂

6- Sidi Bou Said

sidi bou said

Tunus’un kuzeyinde yer alan Sidi Bou Said, ülkenin en turistik kaçamak noktalarından biri. Tunus’tan 20 kilometre mesafe kat ederek ulaşacağınız kasaba, beş binlik nüfusuyla huzurlu bir yerleşim yeri. Yunanistan’ı anımsatan beyaz evleri ve mavi pencereleri ise görenleri kendine hayran bırakıyor. Aynı zamanda muhteşem plajlara ve tertemiz bir denize sahip. *Yunanistan Gezilecek Yerler için..  Tunus seyahatinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlere arasında.

7- Carthage Ulusal Müzesi

carthage national museum
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartaca Ulusal Müzesi, Bardo Ulusal Müzesi ile birlikte bölgedeki ini ana arkeoloji müzesinden biri.. Kartaca şehrinin merkezinde yer alan müze, 1875 yılından beri faaliyet gösteren önemli müzelerden biri.

Punik döneminden ve daha eski dönemlerden kalma pek çok arkeolojik parçanın sergilendiği müzeye, ilgi oldukça büyük.

Bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği müzede, Tunus’ta yapılan kazılarda ortaya çıkartılan hayvan, bitki kalıntılarından tutunda insanın tasvir edildiği mermer oymalarına kadar pek çok eseri bulabilmeniz mümkün.. 🙂

8- Kartaca Erken Hıristiyan Müzesi

carthage early christian museum

Afrika’nın Hristiyanlık döneminden günümüze kadar gelen tarihsel dönüşümünü gözler önüne seren Kartaca Erken Hristiyan Müzesi, pek çok antika eserin sergilendiği zengin koleksiyona sahip müzelerden biri. UNESCO tarafından koruma altına alınan müze binası da en az kendisi kadar dikkat çeken şehrin tarihi yapılarından biri.

Bölgede çıkartılan Hristiyanlık dönemine dair tüm parçaların sergilendiği müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 🙂

*Afrika’da diğer gezilecek şehirler için..

9- Dar Ben Abdallah

dar ben abdallah

Tunus’un tarihi yapılarından bir diğeri de Dar Ben Abdallah.. Medine bölgesinin güneyinde yer alan sarayın, 18. yüzyıldan günümüze kadar geldiği ve şehrin eşsiz mimarilerinden biri olduğu biliniyor.

Günümüzde Tunus tarihini ve geleneklerini gözler önüne seren müzede, halkın yüzyıllardır süregelen kültürel değerlerine ilişkin de detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

10- Aziz Louis Katedrali

Aziz Louis Katedrali
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ülkenin bir Roma Katolik Kilisesi olan Aziz Louis Katedrali, Byrsa Tepesi’nde yer alan muazzam kiliselerden biri. Tunus, İslam ülkesi olmasına rağmen tarihi kiliseleriyle de ünlü bir ülke. Bu kilise de 1884 yılından günümüze kadar gelen önemli yapılardan biri. Halka açık olan katedral binasında, dönem dönem Tunus müziği ve klasik müzik konserleri veriliyor.

11- Kobba Bent el Rey

kobba bent el rey

Tunus’un antik kentlerinden biri olan Kobba Bent el Rey, Bordj Cedid tepesinde yer alan tarih öncesi döneme ait oldukça eski bir alan. 320 yılında kurulduğu düşünülen şehirden günümüze kalanlar ise, sarnıç ve bina kalıntıları. Tarihçilerin yoğun ilgi gösterdiği antik şehri ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

12- Medine Bölgesi

Medine

UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan Medine Bölgesi, Tunus’u dünyaya tanıtan önemli gezi noktalarından biri. İçerisinde Almohad ve Hafsid dönemine ait saraylar, camiler, türbeler ve medreselerin yer aldığı bölgede toplamda 700 adet anıtın bulunduğu biliniyor. *Suudi Arabistan, Medine Gezilecek Yerler Yazısı için..

Kültürel geziler için akla gelecek ilk adres olan Medine bölgesi, Tunus seyahatinizin en önemli gezi noktalarından biri olacaktır.

*Tunus hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan sıra seyahat hazırlıklarında..Senin için önceden hazırladığımız Tunus uçuşlar sayfasından dilediğin hava yolu firmasının en ucuz uçak biletini anında satın alma şansı yakalayabilirsin..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin