Tulum’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Muhteşem Tat

Tulum’un en az coğrafyası kadar yemekleri de güzel. Tulum mutfağının sizler için güzel bir deneyim olacağına eminiz..

‘’Tulum’da Ne Yenir? Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere şehirde mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Dünyaca ünlü Meksika mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini bu şehirde bulabilmeniz mümkün..

#1 Tulum’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Pozole

Pozole

Kentin yöresel lezzetlerinden biri de Pozole çorbası.. Meksika mutfağının yapı taşlarından biri olan bu yemek, mısır lapasından yapılıyor. İçerisinde et ve tercihe göre rendelenmiş lahana da eklenebiliyor.

Diğer yandan acı biber, soğan, sarımsak, turp, avokado ve salsa sosu gibi malzemelerle çeşnilendirilen Pozole’yi denemenizi tavsiye ederiz.

2- Chiles en Nogada

Chiles en Nogada

Et dolması olarak tanımlayabileceğimiz Chiles en Nogada, 1950’li yıllara dayanan yöresel bir yemek. Cevizli krema sosu ile servis edilen yemeğe, nar ve biraz da maydanoz eklenince tadından yenmiyor.

3- Taco

Taco

Meksika’nın dünyaca ünlü geleneksel yemeği Tako… İsteğe bağlı pek çok çeşidinin yapıldığı bu yemeğin yapımında tortilla, et, peynir ve çeşitli sebzeler kullanılıyor.

Denediğinize asla pişman olmayacağınız bu yemeği deneyen turistler ise müdavimi oluyor.

4- Tortilla

Tortilla

Tortilla’nın tarihi 19. yüzyılın başlarına dayanıyor. Mısır unu veya beyaz undan yapılan bir ekmek çeşidi olan tortilla, incecik ve yassı bir görünüme sahip. Tulum’da ise hemen her yemeğin yanında muhakkak tüketiliyor. Diğer yandan Tulum’daki birçok yemek de tortilla ekmeği ile yapılıyor.

5- Ahtapot Izgara

Ahtapot Izgara

Deniz ürünleri kentte sevilen yemek çeşitleri arasında. Ahtapot etine ayrı bir sempatinin duyulduğu kent restoranlarında mutlaka ahtapot ızgaranın tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

6- Guacamole

Guacamole

Tulum’da Meksika yemekleri oldukça popüler… Avokado, kırmızı soğan, domates, limon suyu ve jalepono biberinin zeytinyağı ile harmanlanmasından ortaya çıkan bu lezzetli dipsos, mısır cipsi ile servis ediliyor. Dileyenler çıtır yufka parçaları ile de  tadabilir. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Flan

Flan

Canınız tatlı çekiyor ve Tulum’da ne yenir diye düşünüyorsanız akla gelecek en lezzetli tatlardan biri de Flan.. Krem karamele benzetilen bu sütlü tatlı şehir de sık sık tüketilen Latin Amerika tatlarından biri. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

8- Tazcalete

Tazcalete

Tulum’un en ünlü içeceklerinden biri olan Tascalate, İspanyol döneminden kalma geleneksel bir içecek. İçerisinde mısır, kakao, şeker ve tarçının yer aldığı bu içeceğin farklı bir aroması olduğunu belirtelim. Her damak tadına uymasa da denemenizi tavsiye ederiz.

9- Tekila

Tekila

Meksika’nın tekilası en ünlü alkollü içeceklerinden elbette ki. Pek çok Meksika birasının yanı sıra bölgenin tekilası dünyanın dört bir yanına adını duyurmuş, parti içeceklerinden biri haline gelmiş. Diğer tekila markalarına nazaran daha sert olan bu içkiyi denerken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Aksi taktirde ertesi gün ki baş ağrılarından biz sorumlu değiliz.. 🙂

*Tulum Hakkındaki Diğer Yazılar

Tulum’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin